Питане за връщане от е46 към е36?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 I E 30
Мечтае да кара: BMW M 3 НА ГАЗ С РЪЧНИ СКОРОСТИ НЕЗАВИСИМО ОТ МОДЕЛА САМО БЕЗ Е 36 !!!
Детайли за колата: ЧЕРНО КУПЕ М 20 В 20 НАИ ИСТИНСКИЯ МОТОР ЗА Е 30 А НЕ ПЛАСТМАСКИ !!!

Re: Питане за връщане от е46 към е36?

Мнение от boce1990 » 22 Дек 2014, 0:58

може и феис на е 36 да е но е в пъти по красиво и безопастно от е 36

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Дек 2014, 1:48

steeN написа:
Е46 е просто фейслифт на Е36 :) И двете са си стари бараки. Винаги ми е било комично, че Е46 няма двузонов климатроник. Счетоводителите на БМВ са надминали себе си там...

Аз пък винаги съм се чудил ква е ползата от двузонов климатроник или от възможността да регулираш температурата през 0.5 гр....в смисъл,че 2-те неща са еднакво безсмислени,ама карай........
Cvetun написа:Имах е36 2,5tds,много гледано,правех си го с мерак,но един приятел спешно продаваше е46 2ка дизел за много приемливи пари и веднага направих врътката,продадох е36-цата,додадох и взех е46.Има работа по колата,но за тези пари,реших,че да карам по новия модел е по-добре.От тук идва и момента,че съм разколебан,свикнах си на шестак,на вървенето,на някак си по спортното усещане на колата.е46-цата ми е доста по цивилна,доста по слаба иии много трудно може да се забаляваш с нея.Сега мисля пак да взимам е36,пак 6 цилиндъра,може и бензин,но съм много на кантар.Моля дайте съвет?

Тоест жената прави страшни смучки,ама е на 32год. и затова я сменяме за жена на 24 год.,на която обаче като и подадеш обекта се чуди кво да го прави?Лошо Седларов,лошо....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 22 Дек 2014, 2:09

не знам ама аз лично като видя някое добре поддържано Е36 особено като е нагласено (стойка,джанти,боя, и всичко както си требе) направо ми става по кеф от колкото като видя 20 години по-ново BMW. Някак си ти казва ела и се забавлявай с мен.
Аз давам глас за Е36-цата не знам на колегите какво им е толкова неприятна,че и пък една от най-несполучливите коли на BMW,но всеки с мнението си. :)
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 22 Дек 2014, 2:34

JuStDieSeL написа: Е36 е хулигана на пътя

Абе баш Е30 си е хулигана на пътя ,останалото е бошлаф работа... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Дек 2014, 6:58

JuStDieSeL написа:Е36 е за хора които искат те да карат а не само да са асистенти на колата... Е46 по-безопасна по нова по комфортна факт. Но когато искаш да си вдигнеш адреналина Е36 е хулигана на пътя, лошото момче до като е46 е практичното и fashion момче :D

Спира си DSC-то и си кара. Какъв е проблема? :dunno: Колата дава достатъчно добра обратна връзка. Да е говорим, че системата е дори плюс, когато стане време за сериозно каране. Спираш само тракшъна и задницата е в твоите ръце, докато не прекалиш. Вече истински еуфоричното поведение идва при е90 със фабрично спортно окачване, но се отклонихме много. Седнете покарайте и тогава правете генерални изводи. Аз не виждам кое и е толкова уникалното на е36-цата. Че недозавива ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Дек 2014, 9:55

Ако говорим за дизел Е46 вс бензин Е36 - Е36 с две ръце.
28-цата и си караш работата.И като включиш разправиите с дюзи,помпи , рейки не знам си кви л***на още при дизелаците , направо бегам далеч като чуя меленето на орехи :mhihi:
Иначе по-красиви коли от Е46 купе са само някои суперкари :mhihi: :mhihi: + последната 5-ца - уникална!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ше Е36 320i
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от JuStDieSeL » 22 Дек 2014, 10:28

Dirty M5 driveR написа:
JuStDieSeL написа:Е36 е за хора които искат те да карат а не само да са асистенти на колата... Е46 по-безопасна по нова по комфортна факт. Но когато искаш да си вдигнеш адреналина Е36 е хулигана на пътя, лошото момче до като е46 е практичното и fashion момче :D

Спира си DSC-то и си кара. Какъв е проблема? :dunno: Колата дава достатъчно добра обратна връзка. Да е говорим, че системата е дори плюс, когато стане време за сериозно каране. Спираш само тракшъна и задницата е в твоите ръце, докато не прекалиш. Вече истински еуфоричното поведение идва при е90 със фабрично спортно окачване, но се отклонихме много. Седнете покарайте и тогава правете генерални изводи. Аз не виждам кое и е толкова уникалното на е36-цата. Че недозавива ли?

150-250 кг разлика в полза на Е36 , възможност за шпер , управлението е по-директно DSC-to е безполезно както и АСЦ като стане дума за вдигане на адреналина първата система ти прецаква кефа преди да си го започнал а втората след като си го започнал...

Недозавиването се оправя с твърда предна стабилизираща щанга и хубаво окачване + гуми.

Е46 - по-добрата кола за всекидневно ползване и магистрала ( във високи скорости се държи по-добре) по икономичната и по модерната факт.

Е36 - От всичко по-малко добър баланс между всекидневна и спортна кола( с нужните подобрения) може да се кара спокойно но разликата със е46 идва във това че като откачиш и колата откача със теб и не се съпротивлява на този начин на каране.

И двете коли ми харесват но не бих изкарал е46 пред е36 уикенда за да си правя кефа. Както и не бих взел е36 пред е46 за да ходя до морето.

Потребител
Аватар
Кара: ше E36 325i

Мнение от F*natic » 22 Дек 2014, 10:33

Подаряваш си едно е36 за празниците и решаваш проблема - като ти се кара взимаш е36-цата, като ти се вози е46 и така :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 22 Дек 2014, 10:49

Cvetun написа:Имах е36 2,5tds,много гледано,правех си го с мерак,но един приятел спешно продаваше е46 2ка дизел за много приемливи пари и веднага направих врътката,продадох е36-цата,додадох и взех е46.Има работа по колата,но за тези пари,реших,че да карам по новия модел е по-добре.От тук идва и момента,че съм разколебан,свикнах си на шестак,на вървенето,на някак си по спортното усещане на колата.е46-цата ми е доста по цивилна,доста по слаба иии много трудно може да се забаляваш с нея.Сега мисля пак да взимам е36,пак 6 цилиндъра,може и бензин,но съм много на кантар.Моля дайте съвет?

Само не разбирам какво толкова повече е предлагало това Е46 2ка дизел, че си го взел. С каква скоростна кутия е 5 или 6-степенна, каква му е мощността 136 или 150 коня, преди или след фейса е, какви екстри има в купето?
Ако е с обикновения 2ка дизелов мотор, който на практика си е чист 2.0tds продавай колата и вземай една с трилитров комънрейл.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Дек 2014, 11:24

Вече си установил сам колко по-интуитивно е Е36, колко по-добре се усеща на пътя (за шофиране говорим, не за придвижване)... ТДС не е най-сполучливия мотор, ако тепърва ще се връщаш на Е36, но 6-цил.бензинови коли се намират. Големи мотори - също. Не можем да ти кажем какво да правиш.

steeN написа:Е46 е просто фейслифт на Е36 :) И двете са си стари бараки. Винаги ми е било комично, че Е46 няма двузонов климатроник. Счетоводителите на БМВ са надминали себе си там...

Крайно не съм съгласен - Е46 е доста различна като усещане и поведение кола, много по-притъпена и цивилизована от Е36. Че са стари е вярно, но не е тема на обсъждане в момента, а съм убеден, че двузоновия климатроник 90% от хората никога не го настройват различно на двете зони, така че към момента си е бил удачно решение, макар и не много премиум.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 23 Дек 2014, 15:36

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 23 Дек 2014, 19:57

Да беха сложили един хийт шилд за тея пари поне :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Дек 2014, 20:09

Днес се возих в едно Е36, че бях забравил какво е... Старо си е, но пък има чар!
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Дек 2014, 21:49

е36 е единственото бмв, което никога не ми е харесвало, освен донякъде туринг модела.... Дори, когато бяха нови, пак не ми харесваха... Предшественика и наследника, съответно Е30 и е46 ми харесват в пъти повече. е36 е издънка в моите очи.

Няма как да те посъветвам да се върнеш към него, но 2.8 m52 си е сериозен двигател и сериозен кеф, дори в неугледното купе на е36 си заслужава може би.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 23 Дек 2014, 22:24

според мен E46 е по добрата кола , но само ако е бензин с голям мотор - 325i или 330i например и задължително купе

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата