Погват хиляди длъжници за данък върху колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Погват хиляди длъжници за данък върху колите

Мнение от super_mario » 27 Дек 2014, 15:43

Общинските данъчни погват хиляди длъжници, които досега са си спестявали плащането на данъка върху колите. От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ, съобщи Нова телевизия.Гражданите вече няма да се редят на второ място - в общината, за да обявяват собствеността си, но няма и да може да се "скрият".По закон ще дължат данъци за 5 години назад. Ако годишно налогът им е 100 лева- общо 500. Към това трябва да добавят лихвите - около 50-60 лева и не само. Ще им се наложи да приготвят пари и за глоба - всяка община ще реши каква да е тя .До момента на практика се оказваше достатъчно да регистрираме колата си в КАТ и можехме да си спестим безнаказано плащането на данъка в общината. Защото при проверка на пътя, никой не иска документ за платен данък.С новата система общините ще събират повече пари, а хората ще чакат по-малко.

ай честито на печелившите и най вече на софиянци :P
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите

Мнение от mishoval » 27 Дек 2014, 16:12

Това е информация още от миналия месец. Въпроса е дали се отнася само за новорегистрираните коли от 01.01.2015г., или и за по-задна дата /за тях как ще стане засечката/. :dunno:
Поживьом, увидем!
Мен не ме касае, плащам си всичко редовно. Да му мислят тарикатчетата, дето мислеха, че могат да излъжат държавата.
Още древните мъдреци са казали:"От смърт и данъци отърване няма" :mhihi:
Справка: Ал Капоне.

P.S.Същото става и със здравните вноски. Само гледай какво ще се случва на здравнонеосигурените след 01.04.2015г - ако, разбира се, се осъществи проекта на МЗ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 27 Дек 2014, 17:00

То беше крайно време да стане това! Предполагам ще има и много ревящи сега, не за друго, а щот не знаят къде е данъчното :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Дек 2014, 17:31

Всяка година едни и същи глупости, и то по празниците, за да ни е по-весело...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 27 Дек 2014, 17:53

cod-cdbp написа:Всяка година едни и същи глупости, и то по празниците, за да ни е по-весело...

:yes:
И ще продължават да стават все по-големи глупостите. Имам усещането, че се чудят каква нова простотия да измислят или да поразкрасят някоя от забравените стари
Изображение
ATR-42/72

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 27 Дек 2014, 18:19

Боли ме фара. :no:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 27 Дек 2014, 22:26

Не разбирам защо псувате ?
Новината е супер, вече няма да се ходи до общината да вписваш колата, по малко бомащина за хората аз съм доволен, както и от факта, че няма да има "тарикати"
Как беше "караш БМВ а ти е скъпо "
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 27 Дек 2014, 22:38

Отлична новина, дано и се осъществи така както са го замислили. Аман от тарикати с по 200 коня под капака, на които не им се плаща данък.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 27 Дек 2014, 22:41

N.Mihaylovski написа: ... аз съм доволен, както и от факта, че няма да има "тарикати" ...

Тарикати винаги ще има, независимо какво ще измислят. Докато не започнат КАТ да проверяват за данък и не измислят стикер който да се лепи на предното стъкло винаги ще има хора които ще заобиколят това плащане. :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 27 Дек 2014, 22:53

///sasho написа:
N.Mihaylovski написа: ... аз съм доволен, както и от факта, че няма да има "тарикати" ...

Тарикати винаги ще има, независимо какво ще измислят. Докато не започнат КАТ да проверяват за данък и не измислят стикер който да се лепи на предното стъкло винаги ще има хора които ще заобиколят това плащане. :ok:

Божее и ти си мислиш, че и това ще ги спре ли :mhihi:
Катаджийте трябва да им направят заплатите като на немските им колеги по няколко хиляди евро, та да не го впечатляват 20 лв ;)
Като цяло на нас заплатите са ни проблема, ако човек може да си позволи всичко и да живее нормално, а не да се чуди как да върже 2-та края и от кое да спести, няма да има проблеми ;)
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 27 Дек 2014, 23:02

Те се опитаха да преебът ГТП-то ако не си платил данък и кво постигнаха, някои си регистрираха колите в данъчното и като цяло прегледа стана двойно по скъп за коли без данък. Прав си за заплатите, ако бяха като в Германия никой нямаше да се опитва да спести от тук и от там, ама то като те надпаднат Топлофикация, ЧЕЗ, гражданска, каско, винетка и куп други такси се чудиш откъде да ги задоволиш. То затова всеки втори българин е станал схемаджия и се чуди откъде да изкара 5 лв. отгоре над дохода си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 27 Дек 2014, 23:29

///sasho написа:Те се опитаха да преебът ГТП-то ако не си платил данък и кво постигнаха, някои си регистрираха колите в данъчното и като цяло прегледа стана двойно по скъп за коли без данък. Прав си за заплатите, ако бяха като в Германия никой нямаше да се опитва да спести от тук и от там, ама то като те надпаднат Топлофикация, ЧЕЗ, гражданска, каско, винетка и куп други такси се чудиш откъде да ги задоволиш. То затова всеки втори българин е станал схемаджия и се чуди откъде да изкара 5 лв. отгоре над дохода си.

Е или се чудиме откъде да изкараме или се чудиме от какво да се лишим. Мен мислиш не ми е криво по въпроса, че работя нещо за 1000 лв на месец, докато колегите ми от другите бази взимат по 30-40 евро на час. Всеки за пари те търси- тука малко там малко и то стана много...Прежалил съм, че за мене няма да остават, ама много се дразня когато непрекъснато искат и то по много и то за нищо. Просто това не е държава, а сбирщина изнудвачи и мошеници. Или както казваше Влади Въргала: "Ми ние ще влезем и по кръстословиците бе! Човек, който няма пари за нищо и плаща за всичко с 8 букви БЪЛГАРИН"
И ако не живеехме в немотия дали на някой щяха да му изчезнат М-броните или лайсните с парктроника или огледалата и т.н. На мен ми разбиха колата, преди години, претърсиха я от-до и накрая бяха откраднали вафла за 50 ст, която бях забравил вътре :banghead:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Дек 2014, 0:58

Не аз питам, защо трябва да се прави тази психо атака да ни се съобщават подобни криви новини между Коледа и нова година?
Че народа няма пари е ясно, ама що трябва да му развалят и празниците с глупостите си ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 28 Дек 2014, 1:04

N.Mihaylovski написа:Как беше "караш БМВ а ти е скъпо "

Викаш дали караш Е36 316 или F13 5.0 - няма значение..фрашкан си с пари? :mrgreen:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Дек 2014, 1:19

Като нямаш за данък на 316, не караш кола просто :angel:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата