Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Общинските данъчни погват хиляди длъжници, които досега са си спестявали плащането на данъка върху колите. От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ, съобщи Нова телевизия.Гражданите вече няма да се редят на второ място - в общината, за да обявяват собствеността си, но няма и да може да се "скрият".По закон ще дължат данъци за 5 години назад. Ако годишно налогът им е 100 лева- общо 500. Към това трябва да добавят лихвите - около 50-60 лева и не само. Ще им се наложи да приготвят пари и за глоба - всяка община ще реши каква да е тя .До момента на практика се оказваше достатъчно да регистрираме колата си в КАТ и можехме да си спестим безнаказано плащането на данъка в общината. Защото при проверка на пътя, никой не иска документ за платен данък.С новата система общините ще събират повече пари, а хората ще чакат по-малко.
ай честито на печелившите и най вече на софиянци
ай честито на печелившите и най вече на софиянци

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Това е информация още от миналия месец. Въпроса е дали се отнася само за новорегистрираните коли от 01.01.2015г., или и за по-задна дата /за тях как ще стане засечката/.
Поживьом, увидем!
Мен не ме касае, плащам си всичко редовно. Да му мислят тарикатчетата, дето мислеха, че могат да излъжат държавата.
Още древните мъдреци са казали:"От смърт и данъци отърване няма"
Справка: Ал Капоне.
P.S.Същото става и със здравните вноски. Само гледай какво ще се случва на здравнонеосигурените след 01.04.2015г - ако, разбира се, се осъществи проекта на МЗ.

Поживьом, увидем!
Мен не ме касае, плащам си всичко редовно. Да му мислят тарикатчетата, дето мислеха, че могат да излъжат държавата.
Още древните мъдреци са казали:"От смърт и данъци отърване няма"

Справка: Ал Капоне.
P.S.Същото става и със здравните вноски. Само гледай какво ще се случва на здравнонеосигурените след 01.04.2015г - ако, разбира се, се осъществи проекта на МЗ.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
То беше крайно време да стане това! Предполагам ще има и много ревящи сега, не за друго, а щот не знаят къде е данъчното 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Всяка година едни и същи глупости, и то по празниците, за да ни е по-весело...

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:Всяка година едни и същи глупости, и то по празниците, за да ни е по-весело...

И ще продължават да стават все по-големи глупостите. Имам усещането, че се чудят каква нова простотия да измислят или да поразкрасят някоя от забравените стари

ATR-42/72
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Боли ме фара. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Не разбирам защо псувате ?
Новината е супер, вече няма да се ходи до общината да вписваш колата, по малко бомащина за хората аз съм доволен, както и от факта, че няма да има "тарикати"
Как беше "караш БМВ а ти е скъпо "
Новината е супер, вече няма да се ходи до общината да вписваш колата, по малко бомащина за хората аз съм доволен, както и от факта, че няма да има "тарикати"
Как беше "караш БМВ а ти е скъпо "
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Отлична новина, дано и се осъществи така както са го замислили. Аман от тарикати с по 200 коня под капака, на които не им се плаща данък.
N.Mihaylovski написа: ... аз съм доволен, както и от факта, че няма да има "тарикати" ...
Тарикати винаги ще има, независимо какво ще измислят. Докато не започнат КАТ да проверяват за данък и не измислят стикер който да се лепи на предното стъкло винаги ще има хора които ще заобиколят това плащане.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
///sasho написа:N.Mihaylovski написа: ... аз съм доволен, както и от факта, че няма да има "тарикати" ...
Тарикати винаги ще има, независимо какво ще измислят. Докато не започнат КАТ да проверяват за данък и не измислят стикер който да се лепи на предното стъкло винаги ще има хора които ще заобиколят това плащане.
Божее и ти си мислиш, че и това ще ги спре ли

Катаджийте трябва да им направят заплатите като на немските им колеги по няколко хиляди евро, та да не го впечатляват 20 лв

Като цяло на нас заплатите са ни проблема, ако човек може да си позволи всичко и да живее нормално, а не да се чуди как да върже 2-та края и от кое да спести, няма да има проблеми

ATR-42/72
Те се опитаха да преебът ГТП-то ако не си платил данък и кво постигнаха, някои си регистрираха колите в данъчното и като цяло прегледа стана двойно по скъп за коли без данък. Прав си за заплатите, ако бяха като в Германия никой нямаше да се опитва да спести от тук и от там, ама то като те надпаднат Топлофикация, ЧЕЗ, гражданска, каско, винетка и куп други такси се чудиш откъде да ги задоволиш. То затова всеки втори българин е станал схемаджия и се чуди откъде да изкара 5 лв. отгоре над дохода си.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
///sasho написа:Те се опитаха да преебът ГТП-то ако не си платил данък и кво постигнаха, някои си регистрираха колите в данъчното и като цяло прегледа стана двойно по скъп за коли без данък. Прав си за заплатите, ако бяха като в Германия никой нямаше да се опитва да спести от тук и от там, ама то като те надпаднат Топлофикация, ЧЕЗ, гражданска, каско, винетка и куп други такси се чудиш откъде да ги задоволиш. То затова всеки втори българин е станал схемаджия и се чуди откъде да изкара 5 лв. отгоре над дохода си.
Е или се чудиме откъде да изкараме или се чудиме от какво да се лишим. Мен мислиш не ми е криво по въпроса, че работя нещо за 1000 лв на месец, докато колегите ми от другите бази взимат по 30-40 евро на час. Всеки за пари те търси- тука малко там малко и то стана много...Прежалил съм, че за мене няма да остават, ама много се дразня когато непрекъснато искат и то по много и то за нищо. Просто това не е държава, а сбирщина изнудвачи и мошеници. Или както казваше Влади Въргала: "Ми ние ще влезем и по кръстословиците бе! Човек, който няма пари за нищо и плаща за всичко с 8 букви БЪЛГАРИН"
И ако не живеехме в немотия дали на някой щяха да му изчезнат М-броните или лайсните с парктроника или огледалата и т.н. На мен ми разбиха колата, преди години, претърсиха я от-до и накрая бяха откраднали вафла за 50 ст, която бях забравил вътре

ATR-42/72
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Не аз питам, защо трябва да се прави тази психо атака да ни се съобщават подобни криви новини между Коледа и нова година?
Че народа няма пари е ясно, ама що трябва да му развалят и празниците с глупостите си ?
Че народа няма пари е ясно, ама що трябва да му развалят и празниците с глупостите си ?

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
N.Mihaylovski написа:Как беше "караш БМВ а ти е скъпо "
Викаш дали караш Е36 316 или F13 5.0 - няма значение..фрашкан си с пари?

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911