The Rolling Stones, The Beatles, Pink Floyd...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

The Rolling Stones, The Beatles, Pink Floyd...

Мнение от A.Stoyanov » 28 Дек 2014, 12:37

Здравейте. Искам да направя една "колекция" с най-доброто от тези групи, но тъй като зная много малко за тях ми трябва помощ. Ако има хора тук които са запознати, моля да ме насочат от къде и кое да изтегля...като албуми, концерти..някой документален филм. Разгледах в замунда.нет има доста материал, но незная как да "отсея" само това което си заслужава. Тези три групи са приоритет, но може също и други групи от "онова" време. Благодаря :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Re: The Rolling Stones, The Beatles, Pink Floyd...

Мнение от anttonev » 28 Дек 2014, 13:14

Аз специално за Floyd мога да кажа. Много зависи, но аз казвам: Meddle, Animals и Pulse от 1995г. Последният заради визуалните ефекти и по-различното звучене, все едно слушаш песните за първи път, а това е концерт, в който се изпълняват предишни песни, втората част на концерта е целият The Dark Side + Wish you were here + Comfortably Numb + Ruh like hell.

Препоръчвам да не се пропускат Dark side of the Moon и Wish you were here. Тези двата албума, заедно с Meddle образуват свеобразна троица, неофициална трилогия, която групата небрежно създава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Дек 2014, 13:34

Влизаш в zaycev.net и там може да потърсиш, като предварително може да чуеш песента и съответно да я изтеглиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 28 Дек 2014, 23:43

Anttonev, благодаря. Изтеглих pulse от 1995, но е някакъв Flac формат който телевизора ми не разпознава. Знаеш ли от къде другаде мога да го смъкна освен от замунда?
Е.Димитров, можеш ли да ме насочиш към другите две групи, тегленето е лесно ама като незнам какво да търся...

Накрая сигурно ще сваля всичко което намеря и готово :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 29 Дек 2014, 0:26

да ти използвам темата и аз:
я кажете кое да си сваля на Преслава и Ивана, че искам да си направя едно миксче ....

п.п. Сериозно: на тези групи сваляй ВСИЧКО... може да допълниш с Led Zeppelin, Guns N' Roses, Scorpions, Eagles ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 29 Дек 2014, 0:41

Пинк Флойд не са за всеки, не го пращайте човека на Еchoes направо, че може да му стане лошо :mhihi: Може би по-добре да се започне с по-лесно смилаемите предпоследни два албума (Division Bell и A Momentary Lapse of Reason) и ако има интерес- обратно назад :yes: Бийтълс не слушам много, но там по-добре отначало, защото всеки албум е уникален сам по себе си. За Стоунс нищо не мога да кажа, слушал съм само "хитовете". Колегата отдолу е изброил няколко групи- наблегни на Цепелин :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 29 Дек 2014, 10:29

Потърси PULSE във видео формат. Има го на 2 двуслойни DVD-та.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Дек 2014, 19:12

Изброените албуми на Флойд ми се подмятат на винили. Съвет от мен: това е музика, която трябва да се слуша с затворени очи, без нищо да ти отвлича вниманието...

Още повече - това да го слушаш на телевизора ми звучи крайно безмислено. - колоните, фотьойла и слушаш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M3 & 320i

Мнение от kpa » 30 Дек 2014, 23:44

Много е трудно да направиш колекция от най-доброто, когато всичко е толкова добро. Специално за Floyd ти препоръчвам да слушаш цели албуми и сам да си прецениш кои допадат на вкуса ти. За мен специално, най-силният им период е през 70-те, по-старите неща от периода със Сид Барет не ми допадат, а по-късните албуми са ми някак вяли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 30 Дек 2014, 23:47

kpa написа:Много е трудно да направиш колекция от най-доброто, когато всичко е толкова добро. Специално за Floyd ти препоръчвам да слушаш цели албуми и сам да си прецениш кои допадат на вкуса ти. За мен специално, най-силният им период е през 70-те, по-старите неща от периода със Сид Барет не ми допадат, а по-късните албуми са ми някак вяли.

За мен е малко наопаки - периода със Сид Барет ми е малко странен, като след това се отпушват и започват да правят изключителна музика.
По вкус и цвет, товарищ нет. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 30 Дек 2014, 23:56

Сваляй дискографиите и слушай, задели си което ти харесва на първо време, като поузрееш ще го мислиш кое е най-добро...Не случайно го написаха тоя лаф, за кучето и задника, по-нагоре :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Назад към Извън Темата