Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Те хората не са глупави.Нарочно ни оставят ниските данъци.Така всички дърти бангии се купуват в България,Сърбия,Румъния и региона.Хем пари им даваме хем на колела ходим да им взимаме боклука.След десетилетие ще сме изкупили цялата скрап на Европа и тогава ще ни кажат-а сега си търсете къде да я хвърлите,или си платете Х милиарда на лицензирани фирми за преработка.А белите хора ще са приели вече Евро 7 и ще бръмчат с ековозила.
За пример-много от румънците карат с русенски,добрички и подобни регистрации.Сигурно зорлем се натискат да плащат високите убийствени данъци в България.
Не е срамно да караш колело или да се возиш в транспорта.Срамно е да се лишаваш в името на един кошник наречен кола и да си мислиш че той е от значение да се чустваш мъж или не.
За пример-много от румънците карат с русенски,добрички и подобни регистрации.Сигурно зорлем се натискат да плащат високите убийствени данъци в България.
Не е срамно да караш колело или да се возиш в транспорта.Срамно е да се лишаваш в името на един кошник наречен кола и да си мислиш че той е от значение да се чустваш мъж или не.
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
jorsenbmw написа:Това чаках да кажеш.Еми точно затва медицинската сестра тук пътува с метрото .36 евро за целия месец в целия район.Нищо че взима 1700 еврака-тя преценя че и за форд Ка няма силици.
А в България всеки трети криворазбран европеец с 500 лева заплата иска 320 за да чувал ''шестака как пее под капака''.
Р'ъйш ли?
Който схваща разликата добре,щот проблемът ни не е хардуерен,аз вярвам че имаме капацитет за повече от средностатистическия европеец.Ама софтуера ни бъгнат по рождение.
Ама то няма как иначе един човек да почне с една филия с мас като малък и да стане баш шефа след години.Нещо куца значи в системата.
Знам много добре кое колко струва. Не падам от МАРС .... а и живея в един доста скъп град...... доста по скъпичък от този който описваш . Въпреки това хайде да не се правим на "луди" половината пост ти е точно на място - това е втората половина , но да убедиш ме убедиш , че едва ли не в Бг се доходите и живота са като тия на запад .. Съжалявам ама ще те обявя за ЛУД ...... както искаш така го приеми. Още в в първото мнение написах , че не трябват плакати на жълтите павета а нещо друго . Сещаш се какво . В общи линий всички много добре знаем за какво си говорим ( спорим, караме ) ...... то от спора се ражда истината . Даже според статистиката ( стъкмистиката ) сме най бедната държава в Европа......... ама не с 2-3-5 % а доста повечко ...... за съжаление . Не вярвам някой да има протива да си плати , данъци застраховки и какво ли не......... , но при нормални доходи . При 200-300 евро доходи си е МАЗОХИЗЪМ .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
K_Ilkov написа:Nickelback написа:Ч'ей, ч'ей, ч'ей, ч'ей, ч'ей...
Опитах се да ти кажа, че не е нужно да се обхванат всички възможни варианти.
Не са съществени такива примери, които даваш. Те са 5, 10, 15 ... Не са съществени на фона на цялата картинка.
Редно е за мен коли над 25г да са с облекчение изобщо, но и адекватно ГТП, за да отпаднат скраповете и наистина да са ретро.
Пък тва, че някой е дал 5 млн за Ферари, държавата трябва да го е друснала с данък печалба като ги е изкарал, а не да чака от колата да му ги вземе.
Аз не чакам нищо да измислят, те си имат по-важни работи![]()
...
Пак не ме разбра... Примера ми е за ретро автомобили защото се вижда най-ярко противоречието във формирането на данъка. Просто определянето на данъка няма как да става изцяло на база благосъстояние, а трябва да е доста по-комплексно формиран. И не трябва да има и прагове (защо пък точно от 25години нататък са ретро, защо 150коньовите+ вече стават "мощни"). ГТП-то пък трябва да си е адекватно по дефиниция. Нещата трябва да са пропорционални и единствено еконормите трябва да определят определени прагове, а не просто мощността. Като е толкова важно и благосъстоянието нека да се вземе в предвид и текущата цена на автомобила, както и застрахователите си определят застрахователната премия... Също трябва да има и облекчения за "алтернативни" МПС-та

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Важното е пари да се събират , не работа да се върши.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Re:
K_Ilkov написа:.
Който не му изнасят данъците си взима 6+годишен кенеф под 100 кс и си свирка със смешен данък,
който иска ХХХ кс вади и си цака според правилата на държавата, в която живее ...
Викаш който не му изнася да духа супата... Не трябва нищо да се променя, каквото решат да го приемаме за даденост? Ако решат да ни доят и ни продават бензина с двойна и тройна надценка, ти с равнодушен глас ще ни посъветваш да ходим пеша и да подскачаме щастливо.
Или може би ако бензина започне да струва според това колко изкарваш(доходите), ти ще ни посъветваш да изкарваме по-малко, за да ни е евтин бензина?
K_Ilkov написа:Имам се за схватлив по принцип ... , но се загубих малко тука ...
Ще ми обясниш ли пак как точно протестираш:
- Какво не плащаш?
Данъка на 330д, това е което не плащам...
K_Ilkov написа:- Кого наказваш?
Никой не наказвам. Борбата за справедливост обикновено никой не наказва тук в БГ.
K_Ilkov написа:- Какъв ефект има до момента от протеста ти?
Положителен.
K_Ilkov написа:- Какво ще стане като те гепят?
Ще си платя всичко с лихвите... И един ден ще прелее чашата, ще си вдигна чукалата заедно с двама бъдещи данъкоплатци(децата ми) и не знам колко точно плащам на година, но е около 5000лв, отделно осигуровки и други екстри....Вече няма да ги има! Ще ги чакаш от бай мангау!
Иначе си прав, че същинския проблем е как се харчат.
А за проблема с нерегистрирането на колите - защото някой го мързеше да автоматизира процеса 10 години вече и трябва освен всичко да вменява, колкото може повече допълнителни задължения на обикновения гражданин - да се разкарва по инстанции и да виси по гишета.... Държавната администрация върви с 10 години назад с технологиите.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
AGT написа:А на тебе ясно ли ти е ,че карам 7 годишна 140к.с кола в Лондон и плащам на година 450лв БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ ????? Кое не проумя от ЛОГИКАТА ??????
Сигурно е така, но я кажи колко е гражданската там?? Как се плаща ХХ пари само да влезеш в Лондон, паркинги по 4-6 паунда на час, евтиния. Винаги едното е за сметка на друго.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
K_Ilkov написа:328 щото харчи колкото 20-ката![]()
Ма нещо гледам не ги карат много по Германия и тн.
Все некви 16-ки и 18-ки ... бахти и балъците
Ето тук е разковничето според мен!

Дядо продаде нивите у село, качи се внучето у некоя 30-ка, ама после джобните не стигат за бензин, камо ли за данък!
Никой не ви дере кожата, сами си я дерете, щото не можете да си направите сметка, какво ви позволяват възможностите да притежавате. Всеки се простира според чергата си, много хубава поговорка, дано я осмислят някои!
Мен няма как да ме погнат, щото съм изряден, да му мислят "тарикатите"! Лошото е, че за повече от 5 години не могат да им вземат данъци, това също трябва да се промени!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Специално за индивидите, които си мислят, че те са тия дето ще ми кажат дали ще карам БМВ.. и да от 7 години не плащам данък, и да няма закон, който да ми направи каквото и да е било със задна дата, и да минавам си ГТП без данък, и да тарикат съм, защото живея в тарикатска държава, и да аре у лево, ааа и да ще продължа да си карам все тъй.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
jorsenbmw написа:Те хората не са глупави.Нарочно ни оставят ниските данъци.Така всички дърти бангии се купуват в България,Сърбия,Румъния и региона.Хем пари им даваме хем на колела ходим да им взимаме боклука.След десетилетие ще сме изкупили цялата скрап на Европа и тогава ще ни кажат-а сега си търсете къде да я хвърлите,или си платете Х милиарда на лицензирани фирми за преработка.А белите хора ще са приели вече Евро 7 и ще бръмчат с ековозила.
Срамно..., работи на 18км. от вас до работното ти място в София, студувай по спирките по 10-50мин. от ноември до март-април, лятото пек и смрад, пътувай по 1:30 - 1:50мин. в една посока, тъпчи се като прасе в кочина.Да споменаваш думата срам, за мен говори, че си тотално далеч от хората като цяло.
Nasko_ написа:K_Ilkov написа:328 щото харчи колкото 20-ката![]()
Ма нещо гледам не ги карат много по Германия и тн.
Все некви 16-ки и 18-ки ... бахти и балъците
Ето тук е разковничето според мен!![]()
Дядо продаде нивите у село, качи се внучето у некоя 30-ка, ама после джобните не стигат за бензин, камо ли за данък!
Никой не ви дере кожата, сами си я дерете, щото не можете да си направите сметка, какво ви позволяват възможностите да притежавате. Всеки се простира според чергата си, много хубава поговорка, дано я осмислят някои!
Мен няма как да ме погнат, щото съм изряден, да му мислят "тарикатите"! Лошото е, че за повече от 5 години не могат да им вземат данъци, това също трябва да се промени!
По твойта логика, жалко че данъка на 330i не е 3000лв.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
скоро май да очакваме да се напълни пазара с мощни коли на добри цени 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
6inlinepower написа:
Е да, ама не е! Ако беше, нямаше да карам 330и, щото няма да имам пари да си платя. Това беше и една от причините, поради която махнах 335i, защото в моята община данъкът ми беше 900+лв! Ама не съм седнал да рева, че ми съдирали кожата, щото предварително знаех, че ще е толкова, просто не си направих сметка!
Колата не е задължителна, камо ли да трябва да е БМВ!
Крайно време е, да проумеете, че имате не само права в тази държава, а и задължения...едно от тях е плащането на данъци.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Nasko_ написа:6inlinepower написа:
Е да, ама не е! Ако беше, нямаше да карам 330и, щото няма да имам пари да си платя. Това беше и една от причините, поради която махнах 335i, защото в моята община данъкът ми беше 900+лв! Ама не съм седнал да рева, че ми съдирали кожата, щото предварително знаех, че ще е толкова, просто не си направих сметка!
Крайно време е, да проумеете, че имате не само права в тази държава, а и задължения...едно от тях е плащането на данъци.
Е дай тогава на хляб и сол да караме и сутрин да закусваме вода и никой да не си и помисля да има това, което винаги е искал

Щото кой каквото и да ми обяснява, да трябва да се плаща, ама за всяко нещо ти плащаш повече, отколкото трябва на база доходите ти и после се опитваш да ми обясниш, че трябва да си усмихнат и щастлив от живота в задния двор на балканите

ATR-42/72
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
alekangg написа:AGT написа:А на тебе ясно ли ти е ,че карам 7 годишна 140к.с кола в Лондон и плащам на година 450лв БЪЛГАРСКИ ЛЕВОВЕ ????? Кое не проумя от ЛОГИКАТА ??????
Сигурно е така, но я кажи колко е гражданската там?? Как се плаща ХХ пари само да влезеш в Лондон, паркинги по 4-6 паунда на час, евтиния. Винаги едното е за сметка на друго.
Веднага ще ти кажа .... то не е тайна .
Гражданската зависи от около 20-30 фактора . Имам приятел с 635i плаща 650 паунда годишно. Има и такива които плащат по 2000 за същото .
За да влезеш в Лондон не се плаща нито XX нито колкото и да било . Единствено се плащат 11.50 паунда ако преминаваш 1_ва зона .(събота и неделя е безплатно както и след 18:00ч до 07:00) Само , че транспорта е така уреден , че не ти пречи да отидеш с метро или рейс. Паркингите са според зависи от общината . Всяка община в града сама си решава колко да струва паркинга от колко до колко часа да е и такива неща . А тук принцпно предпочитам да отида с метрото за 40 мин примерно от колкото да изгоря 15литра бензин и да пътувам два часа с кола .
Искаш ли да ти коментирам състоянието на пътищата ??
Съвет от КАТ !
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Nasko_ написа:Крайно време е, да проумеете, че имате не само права в тази държава, а и задължения...едно от тях е плащането на данъци.
Айде да не ми даваш наклон на ... какви права и задължения имам, знам сигурно от преди теб.
Да аз имам задължения и да плащам ги, което не означава, че не мога да не се съгласявам с тях.
Държавата също има задължения към мен и останалия народ, но ..... не ги изпълнява.
П.П.Колата е необходимост.
DLVasilev написа:Nasko_ написа:6inlinepower написа:
Е дай тогава на хляб и сол да караме и сутрин да закусваме вода и никой да не си и помисля да има това, което винаги е искал![]()
Щото кой каквото и да ми обяснява, да трябва да се плаща, ама за всяко нещо ти плащаш повече, отколкото трябва на база доходите ти и после се опитваш да ми обясниш, че трябва да си усмихнат и щастлив от живота в задния двор на балканите
Е това имах предвид.
Сития на гладния не вярва.
Re: Re:
K_Ilkov написа:
Данък собственост няма връзка нито с дупките по улиците, нито с вредни емисии![]()
Не е трудно да се сетиш от самото му наименование![]()
Данъка е "данък върху превозните средства" за справка ЗМДТ, същия се внася в приход на бюджета на общината, която използва тези средства за изграждането, ремонта, поддържането на пътища от общинската пътна мрежа.
Данъка, който плаща всеки за автомобила си е точно пътен данък.