Навигация МК3 странен проблем.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Навигация МК3 странен проблем.
Здравейте отново уважаеми колеги.
Кратко въведение :
Реших да ползвам навигацията на колата ... след доста време каране(не съм по тези щуротии
),но от интерес дали е ок, реших да си запиша един диск с навигационна карта за източна европа,която е предоставена безвъзмездно в друга тема за което благодаря на колегите.
След кратко прочитане на 1-2 теми разбрах кой е моят модел устройство, а именно МК3.В този ред на мисли смятам ,че спазих изискванията за карти които ще работят при моите условия , оборудване, софтуер.. и т.н..но все пак не съм много убеден в това.
Софтуера е: SW 3 ./63 .... Това ми изписва в горния десен ъгъл на екрана.
МК3 казах е устройството. Това е нещо като въведение,за да стане по-ясно на компетентните органи къде греша
Та.. изтеглих от темата един .rar , който ако не се лъжа е с големина около 150мБ.
Разархивирах го и се появи 1 .iso файл. ЕЕ_2_14_15.iso с големина около 250МБ.
Пуснах imgburn и посочих първата опция : Запис на image fail на ДИСК.
Избрах източника от open.. a именно ЕЕ–2–14–15.исо ... и му зададох скорост 1х.
Файла предоставен от темата е във MODE1/2048 ... пояснявам само...
Записа се всичко и на диска се появиха 5 файла а именно.
COPYRIGH
CARINET
carindb
BIBLIOBR
ABSTRAKT
Това е .Ако някъде бъркам с записа на диска моля да помогнете.
Защо мисля така.!?
Отивам до колата с въпросния CD-R 700mb от които реално се използват 253...
Давам на позиция 1 ключа ,отивам при устройството ...свети червен диод. Показвам диска и то го взима от ръцете ми,като започва да го чете, около 10 секунди и го изхвърля ..
аз не го взимам обаче
след 2 3 секунди то пак си го прибира ... чете... изхвърля... и така и така...
Затова описах подробно как аз съм записал картите и какво съм направил ,защото имам пречувстие ,че някъде бъркам. Дали СОФТА не е за тези карти дали ... аз не съм записал диска както трябва... дали ЦД то има проблем с четенето....
А на монитора ,като му дам ГПС .. ми изписва с червен надпис Please inser Navigation cD ... нещо подобно ... абе ... за компютъра в устройството CD все едно няма.
Ще съм ви благодарен ,ако открием кой е виновен ... аз или той!
Кратко въведение :
Реших да ползвам навигацията на колата ... след доста време каране(не съм по тези щуротии

След кратко прочитане на 1-2 теми разбрах кой е моят модел устройство, а именно МК3.В този ред на мисли смятам ,че спазих изискванията за карти които ще работят при моите условия , оборудване, софтуер.. и т.н..но все пак не съм много убеден в това.
Софтуера е: SW 3 ./63 .... Това ми изписва в горния десен ъгъл на екрана.
МК3 казах е устройството. Това е нещо като въведение,за да стане по-ясно на компетентните органи къде греша

Та.. изтеглих от темата един .rar , който ако не се лъжа е с големина около 150мБ.
Разархивирах го и се появи 1 .iso файл. ЕЕ_2_14_15.iso с големина около 250МБ.
Пуснах imgburn и посочих първата опция : Запис на image fail на ДИСК.
Избрах източника от open.. a именно ЕЕ–2–14–15.исо ... и му зададох скорост 1х.
Файла предоставен от темата е във MODE1/2048 ... пояснявам само...

Записа се всичко и на диска се появиха 5 файла а именно.
COPYRIGH
CARINET
carindb
BIBLIOBR
ABSTRAKT
Това е .Ако някъде бъркам с записа на диска моля да помогнете.

Отивам до колата с въпросния CD-R 700mb от които реално се използват 253...
Давам на позиция 1 ключа ,отивам при устройството ...свети червен диод. Показвам диска и то го взима от ръцете ми,като започва да го чете, около 10 секунди и го изхвърля ..

Затова описах подробно как аз съм записал картите и какво съм направил ,защото имам пречувстие ,че някъде бъркам. Дали СОФТА не е за тези карти дали ... аз не съм записал диска както трябва... дали ЦД то има проблем с четенето....
А на монитора ,като му дам ГПС .. ми изписва с червен надпис Please inser Navigation cD ... нещо подобно ... абе ... за компютъра в устройството CD все едно няма.

Ще съм ви благодарен ,ако открием кой е виновен ... аз или той!

Последна промяна NoA на 29 Дек 2014, 13:17, променена общо 1 път
Professional Driver
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Re: Навигация МК3 странен проблем.
Да, колегата NoA е прав. Не е от диска както пише koziak, и аз в това се усъмних.
Когато за първи път отвориш файла с програма за *.iso виждаш всички файлове, както е нормално и е било досега в старите карти. Обаче ако след това повториш операцията да отвориш файла или се опиташ да запишеш EE_2_14_15.iso, вече са само тези файлове, които той описва!
Когато за първи път отвориш файла с програма за *.iso виждаш всички файлове, както е нормално и е било досега в старите карти. Обаче ако след това повториш операцията да отвориш файла или се опиташ да запишеш EE_2_14_15.iso, вече са само тези файлове, които той описва!

Диска е CD-R.. моя грешка.
Да смятам ,че диска е записан правилно според вас така ли ?
Хм... ако е така кофти
Да смятам ,че диска е записан правилно според вас така ли ?
Хм... ако е така кофти

Professional Driver
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Колега и аз така смятам, затова изхабих клавиатурата да опиша точно процеса.
При този краен резултат.... чудна работа.
Няма и откъде да пробвам диск който работи на 100% .
В темата е писано , че всичко е ок...и работи!,затова търсех причината в мен ...
При този краен резултат.... чудна работа.
Няма и откъде да пробвам диск който работи на 100% .
В темата е писано , че всичко е ок...и работи!,затова търсех причината в мен ...
Professional Driver
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
аз от тази тема наскоро свалях този софт..
увери се че записваш с правилната писачка..
преди време за МК2 съсипах суматия дискове докато уцеля скоростта и тн. и накрая с ImgBurn всичко стана
увери се че записваш с правилната писачка..
преди време за МК2 съсипах суматия дискове докато уцеля скоростта и тн. и накрая с ImgBurn всичко стана
Да и аз със imgburn го записах колега.Даже описах процеса.
Professional Driver
8 мнения
• Страница 1 от 1