Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
DLVasilev написа:Е дай тогава на хляб и сол да караме и сутрин да закусваме вода и никой да не си и помисля да има това, което винаги е искал![]()
Щото кой каквото и да ми обяснява, да трябва да се плаща, ама за всяко нещо ти плащаш повече, отколкото трябва на база доходите ти и после се опитваш да ми обясниш, че трябва да си усмихнат и щастлив от живота в задния двор на балканите
По-големи глупости не бях чел!
И аз мечтая за палат на Малдивите, ама само с мечтите ще си остана! Това значи ли, че ако имам парите за този палат, трябва да ги дам? Не значи, защото разходите не са само за покупката, а тепърва започват!
Затова написах и поговорката!
Що се отнася до доходите, същата работа, ако не караш кола, няма да плащаш!
В задния двор на Балканите сме, защото сме "тарикати"! Там и ще и останем, то не става с тарикатлък, а с отговорност!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Колеги не се карайте и спазвайте добрия тон моля ви
По темата и аз плащам на апартамент 49 м2 в Лозенец данък 200 лв, а брадчетка ми в Люлин 10 за 120м2 плаща 90 лв, ама е в Люлин не в Лозенец.
Който има брада има и гребенче, Бмв-то ми беше 98 година 530Д данък до миналата година 300 лв Полото ми и то е тоя набор данък 27 лева тва е ако искаш.
Нчкой може ли да ми каже колко е данъка на примерно Ярис 2010 година 1,4 бензин (ако има такъв) или ФВ поло 2010-12 година че ми е любопитно
По темата и аз плащам на апартамент 49 м2 в Лозенец данък 200 лв, а брадчетка ми в Люлин 10 за 120м2 плаща 90 лв, ама е в Люлин не в Лозенец.
Който има брада има и гребенче, Бмв-то ми беше 98 година 530Д данък до миналата година 300 лв Полото ми и то е тоя набор данък 27 лева тва е ако искаш.
Нчкой може ли да ми каже колко е данъка на примерно Ярис 2010 година 1,4 бензин (ако има такъв) или ФВ поло 2010-12 година че ми е любопитно
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...

Половината от тук пишещите или немат книжки или немат БМВ-та. Деба и отвореното общество сме.
По темата:
Още 2010 година когато си купих е34-ката, след регистриране в КАТ получих писмо-покана от община "Младост" в София да си я регистрирам и при тях. Така и стана, и 20 лева глоба платих, че не го бях сторил в предвидения двумесечен срок.
Има ли некой да му е потърсен стар данък?! Ако има да каже, ако нема да си трае.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
N.Mihaylovski написа:Колеги не се карайте и спазвайте добрия тон моля ви
Провери си в някой онлайн калкулатор - верни са. Ако си до 100 коня и със стандарт евро 3 или нагоре получаваш 50% отстъпка. Сертификат се изисква от оторизиран дилър или сервиз, няма бланка. Важното е да има печат на сервиза/дилъра. Взимаш това писмо/декларация и го прилагаш в общината заедно с документите на колата при нейното регистриране, след като попълниш подготвения екземпляр.
Е са тука мое и мен да нахраните, че колата на жената е евро 2000, ама в сервиза ми я написаха евро3, след като им казах за какво ми е. Платих 40 лева за услугата.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
KPETEH написа:Ако си немате работа, ходете чистете снега, така или иначе нема кой да го изчисти...
Аз изчистих снега - мога ли да пиша вече гусин комендант?

Притеснявах се да напиша, че ептем ше се окажа балък, ама айде

sub_eleven написа:Викаш който не му изнася да духа супата...
Никой не наказвам. Борбата за справедливост обикновено никой не наказва тук в БГ.K_Ilkov написа:- Какъв ефект има до момента от протеста ти?
Положителен.K_Ilkov написа:- Какво ще стане като те гепят?
Ще си платя всичко с лихвите... И един ден ще прелее чашата, ще си вдигна чукалата заедно с двама бъдещи данъкоплатци(децата ми) и не знам колко точно плащам на година, но е около 5000лв, отделно осигуровки и други екстри....Вече няма да ги има! Ще ги чакаш от бай мангау!
Викам като ти е скъп данъка на 330д-то да си намериш друга кола

Грешно я разбирате демокрацията ми се струва, и изобщо обществото, у нас никой не иска да дава нищо ...
А причини всеки си изнамира кой колкото може

Кво му е положителното

Ама щом си доволен

Нищо не чакам нито от бай Мангау нито от теб

Напротив - явно ти чакаш на такива като мен дето са преценили,
че правилата са да се спазват, а не да се прескачат

Все тая, не ми е целта да упреквам когото и да било. Всеки си има глава на раменете

Просто помислете, че онези общества дето ви харесва кое как е не са направени от инопланетяните за хората ... хората са си ги направили такива ...
Като искате да протестирате, не го правете като дребни тарикати като спестявате левчета от данъци ...
Нали сме авто форум, има и други, дайте да предложим промени, та да е честно за всички

Ама никой не го прави, нали ... щото е по-лесно да се кашираш от данъка,
че и да се удариш в гърдите, че протестираш

Успех колеги

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз си намерих по-евтина ама оная лелка вика- ти немаш катализатор и затва данъка ти е 86лв. Вкам- е колата е отпред ела да видим дали нямам. Поиска ми бележка от ГТП, че има. Питах на 3 места да ми издадат такава бележка и ми се изсмяха. Още на следващата седмица го свалих, а като се замисля че дори се бях засилил да си купувам нов 

- AVK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: Porsche Carrera GT
N.Mihaylovski написа:.....Нчкой може ли да ми каже колко е данъка на примерно Ярис 2010 година 1,4 бензин (ако има такъв) или ФВ поло 2010-12 година че ми е любопитно
Polo MK5 от 2009г 1.4 84к.с. - 58.80лв.
И понеже се заиграх с тоя калкулатор...
BMW F10 520i 184к.с. - 582.12лв.
Ferrari F40 471к.с. - 542.08лв.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Nasko_ написа:DLVasilev написа:Е дай тогава на хляб и сол да караме и сутрин да закусваме вода и никой да не си и помисля да има това, което винаги е искал![]()
Щото кой каквото и да ми обяснява, да трябва да се плаща, ама за всяко нещо ти плащаш повече, отколкото трябва на база доходите ти и после се опитваш да ми обясниш, че трябва да си усмихнат и щастлив от живота в задния двор на балканите
По-големи глупости не бях чел!
И аз мечтая за палат на Малдивите, ама само с мечтите ще си остана! Това значи ли, че ако имам парите за този палат, трябва да ги дам? Не значи, защото разходите не са само за покупката, а тепърва започват!
Затова написах и поговорката!
Що се отнася до доходите, същата работа, ако не караш кола, няма да плащаш!
В задния двор на Балканите сме, защото сме "тарикати"! Там и ще и останем, то не става с тарикатлък, а с отговорност!
Ми и аз мога да кажа за твоите писания, че са пълни глупости

Бъди промяната, която искаш да видиш

ATR-42/72
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:Аз си намерих по-евтина ама оная лелка вика- ти немаш катализатор и затва данъка ти е 86лв. Вкам- е колата е отпред ела да видим дали нямам. Поиска ми бележка от ГТП, че има. Питах на 3 места да ми издадат такава бележка и ми се изсмяха. Още на следващата седмица го свалих, а като се замисля че дори се бях засилил да си купувам нов
E според теб лелята редно ли е да знае кво е катализатор и да заляга да те проверява

Има много работи дето не са като хората и ние трябва да ги натискаме, а не да пасуваме ...
Имал съм и аз проблеми при разни лели там ...
като звъннах на разни телефони от сайта на агенция за приходи или квито са там
намериха как да оправят проблема ... без връзки, цакане и тн.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
В тефтерите на колата пише, че е произведена с катализатор.
Кво ме боли мене фара дали някаква лелка там мисли дали съм го махнал или не?
Защо трябва да се разкарвам по разни пунктове за ГТП за да доказвам, че не съм?
И след като се разкарах защо няма механизъм чрез който те да потвърдят, че не съм?
И защо след като не съм плащам данък все едно съм?
И след като се разкарах защо няма механизъм чрез който те да потвърдят, че не съм?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Заради тарикатите дето обявяват, 4е имат, а нямат или са ги махнали ...
Тук е въпроса с ГТП-то, ама и той е заради тия дето минават метър там ...
Както и тъпите стикери на бележките за данък, са зараду тарикатите дето не си обявяват колите и тн
С две думи държавата няма да я преебеме ама виж еин друг си го слагаме екстра ...
Тук е въпроса с ГТП-то, ама и той е заради тия дето минават метър там ...
Както и тъпите стикери на бележките за данък, са зараду тарикатите дето не си обявяват колите и тн
С две думи държавата няма да я преебеме ама виж еин друг си го слагаме екстра ...

...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мен кво ме боли фара за тарикатите? Държавата да си се оправя с тях. Така, както виждам нещата бях неправомерно принуден да плащам данък по-висок от този, който трябваше.
Относно стикерите-плащам си онлайн и за стикер не ходя. Няма и да ида. Отивам с бележката за платен данък разпечатана на принтер и тва е.
Относно стикерите-плащам си онлайн и за стикер не ходя. Няма и да ида. Отивам с бележката за платен данък разпечатана на принтер и тва е.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:Мен кво ме боли фара за тарикатите? Държавата да си се оправя с тях. Така, както виждам нещата бях неправомерно принуден да плащам данък по-висок от този, който трябваше.
Оплака ли се някъде освен тук та тая леля да не прави така повече?
Или недай боже да променят нещо в общината?
Гражданско общество не се прави само с путката майна тва е тяхна работа ... сори ...

Няма такова абстрактно нещо като ДЪРЖАВАТА - тва сме аз, ти ... всички ...
В Германия ако спреш непозволено, първо ще те натопи съседката на ченгетата или ще ти направи забележка,
никой (или поне повечето) няма да си затраят докато ти си "тарикат" за сметка на всички останали ...
Случвало ми се е да ми правят забележка, че съм застанал на експресна каса в магазин с повече покупки от лимита ... хора от съседната опашка тва ...
У нас понеже всеки гледа "мене си" и ни е писнало от всички институции за тва сме на тоя хал

...
bum_bum написа:В тефтерите на колата пише, че е произведена с катализатор.
Закона е такъв. Намираш пункт (има такива), в който ще ти издадат документ, че автомобила ти е с катализатор. Изисква време и пари, но това е положението.
ЗМДТ
Чл. 54. (7) (Нова - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Служителят на общинската администрация може да изисква документи, удостоверяващи факти и обстоятелства, имащи значение за данъчното облагане. При прекратяване на регистрация на превозно средство данъчно задълженото лице представя документ от компетентен орган.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имаше залепена бележка на вратата с въпросната наредба да се носи доказателство, че колата имала катализатор от биг боса на данъчното. Искат я от пунктовете за ГТП, но последните не са в течение явно за това и не са и чували за подобно нещо. Нямам сили, нерви и желание да се боря срещу държавната машина и простотията на чиновниците.
ДЪРЖАВАТА са тия, дето усвояват милионите. Ти, аз и всички сме "ония", "електорат", "никой" и т.н. Неволно съм дочувал разговор между политици по тия повод. Вервай ми само един сбит преразказ ако ти разправя ще си прережеш вените ритуално с тая вяра в държавата, дето я имаш.
Според мен с въпросния член законодателят е искал да създаде възможност да ми бъде поискан документ за това, че колата е произведена с катализатор. Като такава той трябва да си е там и в изправност през целия и живот, иначе не бих могъл да мина ГТП. Ако имам редовен преглед не виждам основание да ми бъде отказана регистрация като на кола с катализатор.
По същия тоя член лелката може да ме прати и на дино, щото ако си сложа чип минавам 100-те коня, нали? Практиката показва, че така както масово колите се карат без катализатори дизелите се чипосват като създават обстоятелство водещо до по-висока данъчна ставка. Защо не искат и доказателство, че колата няма силови модификации?
ДЪРЖАВАТА са тия, дето усвояват милионите. Ти, аз и всички сме "ония", "електорат", "никой" и т.н. Неволно съм дочувал разговор между политици по тия повод. Вервай ми само един сбит преразказ ако ти разправя ще си прережеш вените ритуално с тая вяра в държавата, дето я имаш.

Club BMW написа:bum_bum написа:
Закона е такъв. Намираш пункт (има такива), в който ще ти издадат документ, че автомобила ти е с катализатор. Изисква време и пари, но това е положението.
ЗМДТ
Чл. 54. (7) (Нова - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Служителят на общинската администрация може да изисква документи, удостоверяващи факти и обстоятелства, имащи значение за данъчното облагане. При прекратяване на регистрация на превозно средство данъчно задълженото лице представя документ от компетентен орган.
Според мен с въпросния член законодателят е искал да създаде възможност да ми бъде поискан документ за това, че колата е произведена с катализатор. Като такава той трябва да си е там и в изправност през целия и живот, иначе не бих могъл да мина ГТП. Ако имам редовен преглед не виждам основание да ми бъде отказана регистрация като на кола с катализатор.
По същия тоя член лелката може да ме прати и на дино, щото ако си сложа чип минавам 100-те коня, нали? Практиката показва, че така както масово колите се карат без катализатори дизелите се чипосват като създават обстоятелство водещо до по-висока данъчна ставка. Защо не искат и доказателство, че колата няма силови модификации?