Важно!! За абонатите на Виваком!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Важно!! За абонатите на Виваком!

Мнение от digitalundgrd » 29 Дек 2014, 18:49

Здравейте, искам да ви обърна внимание за следния проблем/измама от Виваком, на която станах жертва.

Aко сте абонати на Виваком - проверявайте си разпечатките и в частност СМС-ите.

По принцип за последните 2 години получавам сметки от порядъка на сумата Х плюс/минус левче. Днес получих фактура от тия мизерници Виваком, която е с повече от 10лв над нормалната сума, която плащам ежемесечно.

Това ме накара да се поразровя и да разгледам разпечатката с обажданията и смсите ми.

За мое голямо очудване виждам, че всеки божи ден в продължение на 1 месец в един и същ час имам начислени СМС-и до някакъв номер "08712331" на цени от 0,25ст-0,84ст без ддс!

В крайна сметка след няколко разговора с оператори и разни служители на офис виваком разбирам, че това са някакви "игри", за които АВТОМАТИЧНО Виваком те абонират и те тарифират за всеки изпратен от ТЯХ СМС!!!

След като изядоха "малко" поздрави по адрес на техните майкиги, попитах как мога да забраня и да се откажа от всякакъв вид такива смси и "игри".

Отговорът е : Пращате СМС на 188188 с текст "STOP" и така уж спират да ви дЕрат кожата с такива смсчета

Ще видим за в бъдеще какво ще се случи, но тези смешници от Виваком определено ми паднаха в очите! Те използват това, че сега по празниците хората няма да забележат "надписаните" сметки, защото покрай смсите и разговорите, които са изпратили/провели да си честитят Коледа/Нова Година ще минат и тия "платените" техни смси с "игрички" и рекламки!!!

Така, че ВНИМАВАЙТЕ и кажете за това на вашите близки, защото съм сигурен, че ако имате такива, които са по-възрастни - те няма да обърнат внимание на това и ще си дават като попове немалка сума от "големите" си пенсии!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Re: Важно!! За абонатите на Виваком!

Мнение от super_mario » 29 Дек 2014, 21:42

махни ги тези от свиваком
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 29 Дек 2014, 22:11

Мината зима и на мен ми пращаха, но от глобул подобни смс-и... През 5 мин получавах смс за формулата и кой кого разминал. В крайна сметка, сметката ми беше 40лв от горе (без да съм се абонирал за нищо аз). И така де платих си парите като добър човек и толкова, но мисълта ми е, че всички оператори ги правят тези схеми... Не стига че таксите са ни най-високи от цяла Европа ами и така ни дерат тези нещастници :kuku: Тука трябва да цитирам една много популярна поговорка от 90те ''За милиони няма закони, за кокошка няма прошка''.
В България е така и винаги ще си бъде така :yes: От всякъде си ни крадат както си трябва :help:

ПП: Не знам как го мислят тези наши така обичани управляващи, но аз съм на 22г и се чудя как час по-скоро да се махна от тука, както направиха повече от половината ми приятели :kuku:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 29 Дек 2014, 22:39

Със сигурност са най-големите измекяри. Никога повече няма да бъда техен абонат.
Подписах договор за стационарен телефон и Интернет. Бяха обещали 20Mbit/s Download и 2Mbit/s Upload. Имайки предвид добрата пакетна цена, ограниченият избор на доставчик на този адрес и това, че Интернета е за офис ползване, т.е. няма Download на големи файлове, реших да подпиша.
Интернета, който предоставиха беше 2Мbit-а при обещани 20(Download) и 0,05Mbit-a при обещани 2. Трагично.
След няколко обаждания и идване на техници, стана ясно, че повече от това не могат да направят. Последва пускане на жалба със срок на разглеждане от тяхна страна 30дни :kuku: . През това време разбира се таксата си върви. Дойдоха още веднъж техници да се опитат да оправят нещата, не успяха. Последва заявление за прекратяване на услугата.
С цялата си наглост, не стига, че 3 месеца ме мотаха и затрудненията на работа с подобен Интернет бяха сериозни, ами и имаха клауза в договора, при прекратяване, да се дължи такса за още един месец...Нищо, че вече е спряна услугата и то по тяхна вина.

Няма такива уроди.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 29 Дек 2014, 22:44

Делян написа:Със сигурност са най-големите измекяри...

От Мтел не са по-големи това е сигурно ;)
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 30 Дек 2014, 0:36

Делян написа:Със сигурност са най-големите измекяри. Никога повече няма да бъда техен абонат.
Подписах договор за стационарен телефон и Интернет. Бяха обещали 20Mbit/s Download и 2Mbit/s Upload. Имайки предвид добрата пакетна цена, ограниченият избор на доставчик на този адрес и това, че Интернета е за офис ползване, т.е. няма Download на големи файлове, реших да подпиша.
Интернета, който предоставиха беше 2Мbit-а при обещани 20(Download) и 0,05Mbit-a при обещани 2. Трагично.
След няколко обаждания и идване на техници, стана ясно, че повече от това не могат да направят. Последва пускане на жалба със срок на разглеждане от тяхна страна 30дни :kuku: . През това време разбира се таксата си върви. Дойдоха още веднъж техници да се опитат да оправят нещата, не успяха. Последва заявление за прекратяване на услугата.
С цялата си наглост, не стига, че 3 месеца ме мотаха и затрудненията на работа с подобен Интернет бяха сериозни, ами и имаха клауза в договора, при прекратяване, да се дължи такса за още един месец...Нищо, че вече е спряна услугата и то по тяхна вина.

Няма такива уроди.

Колега и аз имам такива проблеми но при теб малко по-добре са се представили. Защо ли ? Обещани са ми 50мб/с а получавам това:

Изображение

Звъня им първия път, обяснявам така и така има проблем разбираме се за дата и час в делничен работен ден, а те ми се обаждат след, 3 часа след уговорения, че до 30 минути щели да са на адреса :conf: :kuku: . Казах им че няма как да стане понеже съм на работа и след няколко часа се обаждам да запиша нов час за след една седмица щото нямали свободни часове :dunno: но както и да е . Разбираме се за ден и час но този път нито се обадиха нито дойдоха през целия ден :kuku: :censored: .
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Дек 2014, 1:39

ADSL им във Варна е пълен боклук - повече от 3 мбит не вдига даунлоуда и към съседен град, но Fiber нета им е що годе добър...
- от платени 50 мбит получавам 48 мбит към ЕС.
Доста по-добър от адсл-а...но и файбъра забива често и иска рестарт на хайуея.

Изображение
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 30 Дек 2014, 3:32

И Глобъл са големи измекяри, уж имам 400 мин всеки месец да говоря и почти не го ползвам тоя телефон и почти всеки месец ми идва , че съм надговорил лимита, а интернета им неискам да го коментирам, както ми го пуснат и отворя два клипа и ми пращат съобщение , че съм изразходвал мегабайтите и ми спадал скороста. То па една скорост немога да ви я опиша.
За сега съм най доволен от МТел, пускат ми само 200 минути за разлика от другите измекяри и постоянно говоря и не ги свършвам, щото със някаои които са в бизнес група се говорило безплатно, а те повечето ми познати са в такава.Интернета им е супер бърз, даже и вкъщи си включих интернет и телевизия на МТел и съм много доволен, а и за капак ни дадоха и един плазмен телевизор 32' само срещу още 5 лв. Към таксите на месец за периода на договора.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 30 Дек 2014, 9:10

Имам една предплатена на глобул и мен така ме абонираха за некакви глобулски минути , само ми пратиха предупредителен смс, че от еди коя си дата ще съм абониран, не му обърнах внимание въобще и като си заредих ваучер, половината потъна некъде :evil: Рових се в менютата нема опция да се откажа от тая простотия, звъня на оператор (с набутване), махнаха го. Ма след това ме абонираха за ежедневен спам с промоции некакви :evil: Всички са фани единия удари другия
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 30 Дек 2014, 11:17

Колеги, това за което говорите е високоскоростен интернет с максимална скорост 50 мегабита. Ако искаш винаги да са 50 мегабита има и такава услуга но цените са съвсем други (х5) и се нарича гарантиран интернет. Това поне при нас (мтел)
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 30 Дек 2014, 12:07

blqsu4ko написа:Колеги, това за което говорите е високоскоростен интернет с максимална скорост 50 мегабита. Ако искаш винаги да са 50 мегабита има и такава услуга но цените са съвсем други (х5) и се нарича гарантиран интернет. Това поне при нас (мтел)

Да де колега съгласен съм, че не винаги може да е точно 50мб но при мен на моменти и цс-а не може да се играе. Някак си не ми се вижда за нормално да имам замерваня от 3-4 мб/с и то София->София :kuku: . Не виждам за нормално и в вбокс и тубата да чакам 5-10 минути да зареди един клип за да го гледам.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 30 Дек 2014, 14:15

+1 недоволен от домашния уифи адсл на виваком. Бахти и нещастниците са, трябва да взема да направя нещо по въпроса през 2015.

Изображение

И аз съм на офертата с до 50 мегабита, сега, никога не съм очаквал да ги достигнат, ама да е 5 постоянно не съм ок. На обяснението на тъпия им къстъмър сървиз, че тази скорост от 50 не е гарантирана и нищо не могат да направят, мога само да им кажа ...............

През май месец тази година имаше 6 дни почивни, до Гергьовден. Още на 30ти април се прецака интернета вкъщи (просто изчезна и нямаше, аз нищо не съм му правил). Ей звънях им на глупаците, диагностицираха го а у, нищо не направиха. Стана ясно, че трябва да идват на място. Тръгваме да се разбираме за час, ми то първия свободен е 11 часа на 15ти. И операторката с цялата си наглост ми обяснява, че са много заети момчетата защото за 1 не-малък град имало само 2 екипа и не смогвали. Както и да е, примирих се, че точно когато почивам и съм вкъщи няма да имам нет (да дръпна филм, да свърша малко работа). Оставихме часа уговорен и така останаха нещата. На 6ти вечерта отнякъде незнайно се появи интернет. Звъня аз по телефона как така се случи това чудо, мацката ми обяснява, че имали голяма авария и заедно със съседните блокове никой не е имал нет, сега го били оправили. Еми добре де :banghead: , да бяхте казали, има авария, или пък :banghead: щом има такава, работете здраво и я отстранете, 1 седмица ли се отстранява интернет авария, не е тец или вик :ranting:

Сега като ги пиша тия мемоари се сещам за как дойдоха да монтират цифровата тв у нас с чинията. Пристигат двама от великите им техници, гледаме къде е единия телевизор, къде е другия, казвам им откъде искам да минат кабелите, всичко ок, почнаха. По едно време излизам на терасата и гледам чинията монтирана на парапета на терасатата. Викам му на тоя :ranting: "Що така бе?", получавам отговор "Ама ние така ги монтираме навсякъде :dunno: ". Понеже живея на последния етаж и се вижда всичко надолу го хванах тоя за врата и заедно гледахме къде как са монтирани чиниите. На целия блок булсаткоми, вивакоми (които сигурно тея същите са ги монтирали), всичко е хванато директно за панела, на никой не му седи по средата на терасата шибаната чиния :ranting: Много се ядосах.. Разкрещах му се на тоя да почва да я прави като хората и да не ме минава мене мързеливата, оня се опули, ама ок, направи я :bchug: Влизам да го видя оня другия олигофрен какви ги върши с дупките за кабелите, еми колеги, какво да ви кажа........ нашия с някаква бормашина тръгнал да пробива и така съвсем случайно жестоко надрал тавана, от където въобще не трябваше да минава кабела. Е вече ми причерня :banghead: Този директно почнах да го хуля, и колкото и да се опитваше да ме успокои, че с малко шпакловка и боя ще се оправи, не стана. Директно го хванах за яката и го изхвърлих от нас за да не го набия. :ranting: Ако беше останал още една минута с наглото си държание и с приказките, че имал един много добър приятел майстор, дето за никакви пари щал да оправи, щях да го набия съвсем сериозно. Не съм форумна нинджа, даже съм изключително търпелив и добър човек, но този просто ме изкара извън кожата ми :ranting: . Историята, обаче, не свършва до тук. След като го махнах по-младия и обясних на чичото на терасата, че сам ще довършва работата, стана време да погледна и комплектите с приемниците, които бяха донесли. 2 телевизора има вкъщи, 2 комплекта. Отварям аз и гледам има всичко без HDMI кабелите :ranting: Питам го тоя къде са HDMI кабелите при положение че в окомплектовката, книжката и сайта им пише, че във всеки комплект има такъв кабел. Еми нямало... Е КАК ТАКА НЯМАЛО БЕ? :ranting: :banghead: Сещам се само за още един случай в който съм бил толкова бесен, тия двамцата ме изкараха от кожата ми просто. Вече дошло ми до гушата, му обясних на този, че трябва двата ми HDMI кабела да се материализират до 5 мин, иначе ще ги наклепам за всичко и ще си търся правата в съда. Звънна този на другия, който го чакаше пред блока, и след малко се качва нашия и носи два чисто нови неразопаковани HDMI кабели. Отворих му, взех ги, и затворих преди този да е казал нещо. :mhihi: Сигурен съм, че това си бяха моите кабели, които тия двамата са решили да тупнат, на принципа "ако мине номера".

И това ми било сериозна компания....... Както написах по-горе, ще взема да направя нещо по въпроса и с интернета, и с телевизията, че някакси имам чувството, че не получавам 100% от това, за което аз плащам 110% :censored:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 30 Дек 2014, 14:22

Рекламата им е много актуална - ''Весели празници СВИВА КОМ'' :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 31 Дек 2014, 15:54

digitalundgrd написа: за които АВТОМАТИЧНО Виваком те абонират и те тарифират за всеки изпратен от ТЯХ СМС!!!

Колега, в грешка си за автоматичното абониране. Просто си бил невнимателен и си отговорил положително на СМС, който те кани да участваш в игра. С майка ми пък случая беше направо фрапиращ: Влиза в един от т.нар. "немски магазини" и една пикла я подлъгва с 10% отстъка, но с условие да заяви писмено получаването на СМС-и с промоции без да й обясни, че всеки такъв СМС се таксува 2.40 лв. Усетих нередност в сметките за 2 последователни месеца и по разпечатката установих, че всеки четвъртък точно в 15 ч се тегли въпросната сума. Вдигнах страхотен скандал как Виваком разрешава подобно нещо, но единственото, което успях да направя е същото - стопирах тотално СМС-те.
Моят съвет е трийте незабавно СМС-и подканващи Ви за нещо дори и да се твърди в текста, че участието е безплатно.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Назад към Извън Темата