Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
И на мен ми искат такса смет към 80лв за новата къща,в която живея,имам по документи,но нямам контейнер за смет.Е,да плащам ли,ми нема!
Като заговорихте за такса смет в София много добре са го измислили. Само да имаш имот на фирма и ще ти разкажат играта.
Данък 1,7 промила, такса смет 10 промила, което си е 1% от стойността.
Ако ти е скъпо и подадеш някаква декларация - например, че няма да ползваш имота / напр. е някоя ливада/ тогава ще дължиш данъка + такса смет 6,3 промила от стойността на имота и то при положение, че няма да изхвърляш нищо! Страхотно имислено!
Ако поискаш да ти сложат някакъв специален съд, най-малкия от които струва 1340лв на година тогава ще дължиш само данъка + 3,6 промила/ такса с много интересно наименование ... но не я помня/
п.с. и аз много искам да не плащам ей тия несправедливи такси по-горе, но уви - не всеки го може
Данък 1,7 промила, такса смет 10 промила, което си е 1% от стойността.
Ако ти е скъпо и подадеш някаква декларация - например, че няма да ползваш имота / напр. е някоя ливада/ тогава ще дължиш данъка + такса смет 6,3 промила от стойността на имота и то при положение, че няма да изхвърляш нищо! Страхотно имислено!

п.с. и аз много искам да не плащам ей тия несправедливи такси по-горе, но уви - не всеки го може
bum_bum написа:МИТАКА1654 написа:Колега Е34,каде го плащаш тоа скъп данък ве,на черокито ми 5.2 го докарах на 18.5лв,другите ми 3 коли и 1 мотор не са и помирисвали данъчното.Еле па 50лв данък си е направо да си го сложиш сам.
Е как ги правите тия коли да се водят товарни?
Тук има инфо. Сертификат N1
Това е най якото...
Какъв е годишният данък за автомобил с регистрация N1?
Според действащата нормативна уредба данъкът за товарни автомобили (какъвто е случая с автомобилите с N1 регистрация) се определя на всеки започнат тон товароносимост и е между 10 (десет) и 30 (тридесет) лева в зависимост от общината, където е регистрирано МПС. Моделите на Мазда с хомологация N1 са с товароносимост =< от 1 тон, т.е. данъкът за годината е между 10 (десет) и 30 (тридесет) лева.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Stoqnov_1979 написа:bum_bum написа:Аз също плащам такса смет за дворно място до което няма път, кофа, осветление дори. Таксата е 68лв годишно
Е те тази година няма да е така! В населеното място имало един кош на центъра и за това се плащало на фирма за извозването! Тази пролет когато кося ще си хвърлям тревата в негоДекар и половина-5,6 ремаркета-ще ги видя тогава!
Аз там не съм ходил от години иначе бих произвел някакъв боклук, колкото да си оправдая данъка

Като сме на тема парадокси- строя си къща. Отпред няма тротоар, общината не е направила. Правя си с мои плочки, плащам си на майстора и т.н. Около 10 метра чисто нов тротоар за чудо и приказ. Идва ми бойлера с Еконт и аз го вадя и слагам кашона на тротоара, щото и кофа за боклук няма. Минава неква от общината и ми пише 20лв глоба, че съм заел тротоара

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
От всичко най ме яд на братята роми никой не им търси план за строеж,данъци,тротоарно място,вода,ток,здравни осигуровки и т.н и т.н 

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като гледам отзвука на новината ...погват хиляди ...и т.н. май не са хиляди .Милиони са 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Аз ще им го оправдая на тях! Но последно преди няколко дни реших да изхвърля някакви пластмаси от една кола в този контейнер. Викам си-няма да ги паля и да замърсявам въздуха я
и изскочи една бабка живееща близко до контейнера и ми вика-Ти що хвърляш в моя контейнер

Трябва тема за имотните данъци и такси да си направим,че по-интересно май! За колите-до като има врътки така ще е! Все пак сме Българи!

Трябва тема за имотните данъци и такси да си направим,че по-интересно май! За колите-до като има врътки така ще е! Все пак сме Българи!
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Относно "товарните" автомобили.Преди време мислех да си купувам Грейт Уол 10(нещо си),количката е копие на Ярис,но се ползва с данъчен кредит(товарна),даже не бяха махнали задната седлка,а имаше мрежа между задната седалка и багажника,и ето хоп,товарна,ДДС-та,ала бала и т.н.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Да, за фирмени имоти режат глави. Както казах 1200лв такса смет за офис 100кв.м.... Разбирам да беше производство.... И най-интересното за фирмен гараж, такса смет 120лв. Е там вече и хартийка не се изхвърля, на парцелите поне можете да окосите тревата. За същия този офис тази година оправяхме улицата отпред за наша сметка. Никой дори не благоволи да дойде от инспектората поне да каже няма да го направим или поне да звънне един телефон. Какво повече да каже човек. Ясно е, че от плащане на данъци файда няма.
Относно фирмените имоти, при закупуването учредявайте вещно право на ползване на баща, майка, жена, след което тя/той го декларира като ползвател и плащате нормален данък/такса смет... Ако ви правят проблем, правите един договор за наем. Съжалявам, че давам съвети как да се мами държавата, но тя ме води с измамите поне 50:6..... Даже малко ми се вижда. 100:6 направо
Още си спомням как ми написаха два акта за неподадени по нов член декларации, с което не бях ощетил никой... по закон трябваше да са 2х50лв, но ми написаха 2х3000лв на база член, който касае ако изобщо не си подал декларациите.. Две денонощия не спах тогава, не работих, а четох наредби. Скъсиха ми и живота. Актовете паднаха след обосновано възражение. Нямаше извинявайте господине, нямаше компенсации. Имаше само "продължаваме напред". Мога още много да говоря за измамите на държавата, както и вие. Сигурен съм в т`ва, бирааа.
Относно фирмените имоти, при закупуването учредявайте вещно право на ползване на баща, майка, жена, след което тя/той го декларира като ползвател и плащате нормален данък/такса смет... Ако ви правят проблем, правите един договор за наем. Съжалявам, че давам съвети как да се мами държавата, но тя ме води с измамите поне 50:6..... Даже малко ми се вижда. 100:6 направо
Още си спомням как ми написаха два акта за неподадени по нов член декларации, с което не бях ощетил никой... по закон трябваше да са 2х50лв, но ми написаха 2х3000лв на база член, който касае ако изобщо не си подал декларациите.. Две денонощия не спах тогава, не работих, а четох наредби. Скъсиха ми и живота. Актовете паднаха след обосновано възражение. Нямаше извинявайте господине, нямаше компенсации. Имаше само "продължаваме напред". Мога още много да говоря за измамите на държавата, както и вие. Сигурен съм в т`ва, бирааа.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Е, на мен ми събират такса смет за вилата, а в селото не е имало сметоизвозване откакто съществува. То затова искърското дефиле е кочина...
Never mistake motion for action...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
E34 написа:Convertible написа:иначе явно някой си мислят, че като карат 60ка трябва да не плащат, зашото са повече от другите.. и даже ги наричат балъци![]()
а да.. данъка на точно 15 годишната ми кочинка е повече от на модерната ти 60ка![]()
между другото за да не се чувстваш съвсем балък трябва да знаеш, че има масла в кауфланд, зимните гуми не са задължителни със закон и тн..
Коуега от меден рудник, може и при вас да е модьерно да си ги мерите кой повече данък е платил за ретро автомобила си, но при нас не е. За маслата в кауфланд ти напомням да следиш краварката в левия ъгъл, а зимните гуми са ми на джипа, който е 306кс но естествено му плащам данък 25лв понеже е регистриран като товарен, ако не знаеш за тази друга ВРЪТКА на държаватаИ да, продължавам да твърдя, че който плаща повече от 50лв данък на тази скапана държава е балък! И не се заблуждавайте, че дори и всички да си плащаме данъците пътищата ще станат по-хубави, бензина 60 стотинки и Кучкова ще пуска на всеки
Ако едното беше вследствие на другото отдавна щеше да стане. Ама тука гледам са се сбрали 2-3 "патриоти", които още живеят в Алиса страната на чудесата.
затова ти викам, на Xчето масълце от кауфланд.. да врътнеш още една врътка

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
Convertible написа:E34 написа:Convertible написа:иначе явно някой си мислят, че като карат 60ка трябва да не плащат, зашото са повече от другите.. и даже ги наричат балъци![]()
а да.. данъка на точно 15 годишната ми кочинка е повече от на модерната ти 60ка![]()
между другото за да не се чувстваш съвсем балък трябва да знаеш, че има масла в кауфланд, зимните гуми не са задължителни със закон и тн..
Коуега от меден рудник, може и при вас да е модьерно да си ги мерите кой повече данък е платил за ретро автомобила си, но при нас не е. За маслата в кауфланд ти напомням да следиш краварката в левия ъгъл, а зимните гуми са ми на джипа, който е 306кс но естествено му плащам данък 25лв понеже е регистриран като товарен, ако не знаеш за тази друга ВРЪТКА на държаватаИ да, продължавам да твърдя, че който плаща повече от 50лв данък на тази скапана държава е балък! И не се заблуждавайте, че дори и всички да си плащаме данъците пътищата ще станат по-хубави, бензина 60 стотинки и Кучкова ще пуска на всеки
Ако едното беше вследствие на другото отдавна щеше да стане. Ама тука гледам са се сбрали 2-3 "патриоти", които още живеят в Алиса страната на чудесата.
затова ти викам, на Xчето масълце от кауфланд.. да врътнеш още една врътка
Ще се напикая от вас

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
то парите на целия свят да се изсипят тук пак ще си е същото дередже
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Скоро на един приятел му лепнаха "честитка", че си е запушил СОБСТВЕНИЯ гараж

павката написа:то парите на целия свят да се изсипят тук пак ще си е същото дередже
Под краката ни има злато на стойност 1 трилион е изчислено много отдавна

..Bayerische Motoren Werke..