Смяна на дисплей на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 320d e90
Мечтае да кара: m5

Смяна на дисплей на лаптоп

Мнение от hpnotic2 » 02 Яну 2015, 21:18

За много години колеги.
В разгара на новогодишната нощ лаптопът ми претърпя малък инцидент.Препи и сега се нуждае от реанимация.Лаптопът е TOSHIBA A300-10s.Проблемът мисля, че ясно личи от снимката :lol:.Въпросът ми е дали ще може да ми препоръчате някой сервиз в София или Пловдив, в който могат да извършат смяната и колко горе-долу излиза?

10888242_913161105375102_141616897_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Re: Смяна на дисплей на лаптоп

Мнение от stefanoff » 02 Яну 2015, 21:30

Не съм много сигурен, ама май си изтеглил късата клечка, защото тея дисплей са скъпички :mhihi: Най-хубаво си вържи един външен монитор, свали си прорамката Everest и тя ще ти покаже какъв точно ти е дисплея, но аз с един бърз сърч в гугъл намерих това http://www.laptopremont.com/154-b154ew0 ... rers_id=55 . 30-40лв е смяната
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 02 Яну 2015, 21:32

P.S. Tи поне само с дисплей си се отървал, аз съм си забравил лаптопа дето се пускаше музиката с логнат фейс, скайп и няколко форума, са съм баннат почти навсякъде и доста хора са ми сърдити (иди после се обяснявай, че нямаш сестра нали :mhihi: )
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 02 Яну 2015, 21:33

Можеш и сам да си го смениш,не е нещо трудно,щом аз смених на моя дисплея,а аз не съм от сръчните :mhihi: .Махаш гумените пъпки,отдолу трябва да има болтчета,разглабяш рамката,откачаш лентовия кабел от екрана и готово,поне така беше при моя,но като гледам и твоя е подобен като конструкция.
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Яну 2015, 22:23

Не всички матрици са plug'n'play 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hpnotic2 » 02 Яну 2015, 22:30

Аз го разглобих да видя как стоят нещата вътре и после го сглобих обратно.По-скоро обаче искам някакъв сервиз, в който ще ми предложат различни варианти за дисплей, ще си избера един, ще ми го сменят за 20 лева и ще имам чисто нов лаптоп на 5 години :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 02 Яну 2015, 22:56

http://subincho.com/ В София ти препоръчвам този сервиз :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Яну 2015, 11:15

Самата смяна е лесна, но трябва да е същата матрица (дисплей), за целта започваш да търсиш същият модел по продавалници и тн, с проблемни дъна и на части.
Намираш го и после самата смяна е лесна, като където е рамката на матрицата има гумени тапички, но първо го отваряш от долната страна за да освободиш WiFi антената и капачето с бутона за пускане, за да освободиш самата матрица, после махаш въпросните тапички на рамката на матрицата, от долу се показват болтчета, развиваш ги, разделяш рамката и се вижда как матрицата е хваната с едни лайсни , свързани с пантите на лаптопа...Сега като се замисля, наистина отиди до майстор.
Само един съвет, когато търсиш матрица втора употреба, гледай задължително да е от този модел и да е с кабела който влиза във видео картата...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hpnotic2 » 03 Яну 2015, 13:00

Благодаря за съветите колеги.Изникна и друг въпрос обаче.Когато търся този модел много рядко излиза.Има ли значение дали ще е от а300-10s или от a300-10m и други от серията а300, които са, според мен, на 98% еднакви лаптопи?

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 03 Яну 2015, 22:58

Свали дисплейя и виж там какво пише на него Au Optronics ли е, Chi Mei ли е, или нещо друго. Ако не ти се занимава да го сваляш, си сложи програмата Everest с външен монитор както ти бях написал и тя ще ти покаже точно марката и модела на дисплея. Ако го търсиш по модел на лаптоп е много вероятно да не оцелиш
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hpnotic2 » 09 Яну 2015, 23:25

Смених дисплея.Оказа се обаче, че тъй като е счупен докато е работил и хард диска е направил много лоши сектори, та трябваше и харда да се сменя.Всичко 300лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 09 Яну 2015, 23:50

hpnotic2 написа:Смених дисплея.Оказа се обаче, че тъй като е счупен докато е работил и хард диска е направил много лоши сектори, та трябваше и харда да се сменя.Всичко 300лв.

Много познато :mhihi:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Назад към Извън Темата