Каране на нерегистриран автомобил ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: '96 BMW E39 520i

Каране на нерегистриран автомобил ?

Мнение от Mapuo » 05 Яну 2015, 4:46

Здравейте колеги,
Преди 1-2 години си бях купил кола от Германия колкото да се приберем с нея и после да я продам :) Покупката стана лесно, договор за покупко продажба със предишният собственик и готово, минахме без проблеми по границите. Да, обаче няколко дена по-късно се върнах в Германия а колата я заебах тук на паркинг. Сега трябва да и сменям предното стъкло, един тест драйв да направя и тн, обаче колата вече няма ни застраховка ни нищо :D С немският номер си е и по талон се води още на предишният собственик.
Ако ме спрат от КАТ, имат ли как да видят в компютрите си колко здраво могат да ме :censored: или мога да мина между капките ?
За договора, човека може да ми прати нов с днешна дата, но ме притеснява застраховката.
:help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Каране на нерегистриран автомобил ?

Мнение от Leon » 05 Яну 2015, 11:23

Нередовен си отвсякъде. Поне ГО в България й направи на немските номера, с нея и с договора за покупка ще можеш да я караш. Пак си изпуснал сроковете за регистрация тук, но за това глобата ще ти я наложат в КАТ и в общината като я регистрираш. Ако номерата обаче са транзитни, явно са изтекли и не я вади на улицата, защото реално караш кола без номера.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 05 Яну 2015, 11:41

в БГ май не може да се прави ГО на чужди табели ;)
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 05 Яну 2015, 11:44

вземи от някой на заем дилърски номера
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар
Кара: '96 BMW E39 520i

Мнение от Mapuo » 05 Яну 2015, 13:37

Явор написа:вземи от някой на заем дилърски номера

Мери за отговора, напълно бях изключил че и в БГ ги има... Иначе само ГО и еко таксата излизат 500 лв... след това идват глобите, смяната на талони и тн. Наистина благодаря, спасяваш ме :D

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Яну 2015, 19:37

Явор написа:вземи от някой на заем дилърски номера

то па понеже ще се прескачат някой да му даде номерата си..

ходиш вадиш транзитни номера на твоя има и после се молиш като я продадеш да няма проблем с регистрацията.
и ти е грешна сметката, еко таксата е 263лв., номера/преглед/талони са 70лв, застраховката на разсрочено първата вноска ще е 80-тина лева.. 500 лева ще ти е всичко, грубо.
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 05 Яну 2015, 20:23

то това е тема на друг разговор/ не всеки който има ще ги даде на друг..то може да прекараш гепена кола с тях от софия до варна безпроблемно и да си я караш/ :mhihi: ...че с тея попълваници на книжки...отделно трябва да е опоменато кои могат да ги карат....мен щяха да ме таковат като ме спряха и бях забравил да си попълня книжката :mhihi: направо ти взимат и номерата и двете книжки :mhihi: ама пък е благо :mhihi: аз догодина няма да плащам поне на 10 коли граждански и прегледи,само попълваш и вадиш :mhihi: a най хубавото е,че ще си карам състезателните из софия и никой нищо не може да ми каже :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Яну 2015, 21:50

в твоя случай си на чиста далавера :mhihi:
преди месец идва писмо в пощата - снимка, от место в София дето има камера от сто години и всеки я знае, някакъв малоумник сме му продали кола с транзитни номера и като си тръгнал за село с така мечтания Мерцедес решил да мине с 50км/ч :idea: над ограничението точно там дето има камера от как има асфалт :banghead: :mhihi: И не е като снимката да е от преди седмица две, а от двайсе и някой си юни, сиреч отдавна е изпита тая кола :mhihi: Почнах да ровя в архива, намерих фактурата, дневния отчет всичко, касовата бележка е пусната час и нещо преди да е направена снимката, супер! Обаче се оказва че разправията да докажеш че колата вече не е била собственост на фирмата (транзитните номера са на фирмата..) е толкова голяма, че по-добре времето дето ще си изгубиш да го оползотвориш в работа, да изкараш глобата на някой си селяк прост..
Изображение

Назад към Извън Темата