Коняк XO – кой магазин в София предлага най-добри цени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Коняк XO – кой магазин в София предлага най-добри цени?

Мнение от Don_Diego » 07 Яну 2015, 11:20

А защо точно коняк искаш да подариш, това е малко по-особено питие и не всеки го пие :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 07 Яну 2015, 11:44

Като всяка дама,най-вероятно и автора на темата си познава субекта на подаръка най-добре.
А и щом господинът ''не може да мине с блага ракия'' най-вероятно ги разбира нещата и е почитател на специфичното бренди заедно в ръка с някоя Хосе Падрон,Аштън или МонтеКристо.....
Има голяма разлика да се гъзарееш в диското с бутилка уиски избирано по цена а не с обонятелен орган,и да си пиеш коняка в отбран кръг хора.Понякога така се отсяват бизнесконтаките .Та това е и хубавото на коняка-не е популярен сред тълпата.

Потребител
Аватар
Кара: Тротинетката на учинайка си

Мнение от Black Cat » 07 Яну 2015, 15:58

Mario Pankov, благодаря за включването. В Meik надценката специално на този коняк не е голяма, дори при тях е по-евтин, отколкото в Metro, например, където е 175 лв. редовна цена.

В Avanti също със сигурност го имат – поне така ми писаха, като при тях е точно на 160 лв., но там дали е сигурно, че няма да попадна на менте? Именно за Avanti съм чувала няколко негативни отзива, по отношение качеството на предлагания алкохол. Доколко са верни, е друг въпрос. То е ясно, че всеки пише чул-недочул. :roll:

Ще имам в предвид и препоръката ти за Ararat-а. ;)

Don_Diego, моят хубостник си е фен на коняка, макар да го консумира рядко. Нямам идея дали досега е имал възможността на пробва XO, а не искам да го подпитвам, за да не се усети накъде отиват нещата, но съм сигурна, че ще му хареса. Той има доста ограничени интереси, по отношение на алкохолните напитки – почитател е само на коняка, рома и уискито (но единствено бърбън).

jorsenbmw, точно така е! :yes: Не ме разбирайте погрешно, момчета – в случая, изобщо не става въпрос за гъзария или ненужно изхвърляне – просто любимият ми скоро има юбилей и искам да му направя малко по-изтънчен подарък. Той самият е много пестелива натура, що се отнася до задоволяване на личните му потребности и знам, че никога не би си купил нещо подобно, макар да съм сигурна, че много ще се зарадва на подаръка. :angel:
AD ASTRA PER ASPERA

Потребител
Аватар

Мнение от Black Cat » 08 Яну 2015, 1:58

Ясно... ;) Да, пъзелът се нарежда, но все си мислих, че ако една търговска организация държи на коректността спрямо клиентите си, ще упражнява определено ниво на контрол върху всички звена, надолу по веригата, и вероятността за изцепки ще бъде минимизирана, но може би съм твърде голям идеалист.

Все пак, това, което казваш за ментосването само на по-широкоразпространените, относително бюджетни продукти, е успокояващо. Но и малко учудващо за мен – при парфюмите, както всички знаем, е точно обратното – колкото по-скъп е даден аромат, толкова по-голяма е вероятността да е имитация. Като лично мое мнение е, че парфюм, на цената на въпросния коняк, аз не бих определила като особено скъп. :roll:

Благодаря ти и за изчерпателността, и за съвета – не си мисли, че го подценявам, но в случая изпълнението му е малко по-трудоемка задача. Няма смисъл да изпадам в лирични отклонения – но да кажем, че любимият ми е малко праволинеен в почти всичко, което прави / предпочита / одобрява, така че при него, както загатнах и по-назад, е много, ама много непосилно да се говори за изграден вкус към каквото и да е. За да имаш формирани предпочитания към нещо, трябва да си пробвал най-различни варианти на въпросното нещо и да си се спрял на това, което най-много те е грабнало. При него този момент липсва, не само по отношение на алкохолните фаворите, но и на много други житейски сфери – аз съм тази, която обича да разкрива нови хоризонти, да чете ревюта и да сравнява, да експериментира и да внася полъха на екстравагантното в иначе традиционно сивото ежедневие. Обичам да правя разнообразни и неочаквани подаръци, които поне засега май са получавали на 100% отлична оценка, съдейки по последвалото им усилено потребление. 8) Но спирам да разтягам локуми, тези приказки са за един друг, по-женствено ориентиран форум. :mhihi:

Та, така... Обещавам, като всичката драма около предстоящия повод приключи, да дам отчет какво съм взела в крайна сметка, от къде и какви са били отзивите за сюрприза. Със сигурност и аз ще го дегустирам (най-вероятно на една-единствена глътка, понеже не съм ценител, както вече се разбра, :mrgreen:), но обезателно ще споделя впечатления.

В тази връзка, искам сърдечно да благодаря отново на всички, отзовали се с мнение по казуса ми! Супер сте! :clap: :yes:
AD ASTRA PER ASPERA

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Яну 2015, 12:47

Щом обича рома (като мен) му вземи една Zacapa XO или Havana Cellection de Maestros и ще е суууупер доволен. Хубав натурален шоколад и скъпа пура за гарнитура и блаженството е гарантирано :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 08 Яну 2015, 14:58

Друг вариант за ром е Santiago de Cuba 20, но парата там е малко нагоре.
Мейк са напълно изрядни и точни от към качество и цена в доста заведения сме работили с тях и гарантирам.
Друга фирма от която съм доволен е Ноков и Син.
Въпреки че пред марела моя личен избор е Hennessy XO, насочи се към това което човека харесва!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Потребител
Аватар

Мнение от Black Cat » 08 Яну 2015, 15:12

Don Diego, а защо предлагаш ром пред коняк? Не съм запозната с марките, които си посочил, но като гледам в нета, май са горе-долу на същата цена като Martell-а. :)

А пък ром знам, че пие, макар и рядко, ама колко точно му е на сърце, си нямам идея. За коняка съм по-сигурна, че ще е доволен. :lalala:

intention, радвам се, че ти си поредният човек, потвърждаващ, че Meik са читава фирма. :yes: Колкото до това, на кой точно коняк съм се спряла – вероятно бих се замислила сериозно и за Hennessy XO, но той е с едни почти 100 лв. по-скъп от Martell и Courvoisier, например, и сякаш по тази причина е разумно да го премахна като потенциален вариант. Но пак казвам – познавайки си мъжа, на която и марка да се спра от по-масовите, мисля, че все ще е попадение в случая. ;)
AD ASTRA PER ASPERA

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Яну 2015, 18:18

Коняка е много задължаващо питие, както писаха по-напред можеш да си отсееш бизнесконтаките като поканиш някой на чаша коняк, докато рома не е толкова претенциозно питие, а също има страхотни качества (вкус, аромат и тн.) и можеш да го пиеш във всякаква обстановка от баровска дискотека до плажа и да си по гащи и джапанки :mhihi:
Спряла си се на много добър коняк и щом е ценител, ще остане доволен от подаръка :yes:

:OT: : Да имаш някоя приятелка с твойто мислене за подаръци и дали е възможно да ни запознаеш :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Black Cat » 08 Яну 2015, 18:58

:lol: Ха-ха, Don Diego, мисля, че почти всички жени сме внимателни и обгрижващи към нуждите на мъжете до себе си, щом самите ние се чувстваме глезени и уважавани, така че всичко трябва да е взаимно и допълващо се. Липсва ли отношение от едната страна във връзката, не ставааа – май там се крие разковничето. :smoke: А и аз, както обичам да правя хубави подаръци, така обичам и да ги получавам. :oops: :mhihi:
AD ASTRA PER ASPERA

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Яну 2015, 1:21

Значи мойта ще бъде наградена с директен червен картон ахаха аз на ръце я нося, тя нищо няма да ми подарява, че даже аз като си подаря и се мръщи :lol:

Нищо не каза по въпроса за приятелката :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Black Cat » 09 Яну 2015, 2:10

:OT: Виж сега, нали знаеш, като си избираш жена, как стоят нещата – бъркаш в торбата със змии, вадиш една и горещо се молиш да не си набарал отровна. :lol: Каквото си изтеглиш, това е. На теб ти остава само да ѝ угаждаш, да я почиташ и да я боготвориш every single day. :bowdown: Само така ще живееш щастливо и спокойно. :ok: Така че – няма място за мрънкане и оплаквания.

А по отношение на моите приятелки – нека кажем, че или са сериозно обвързани, или има достатъчно основателни причини да са сами от толкова дълго време и никой завалия да не иска да се прежали. :mhihi:
Последна промяна Black Cat на 11 Яну 2015, 2:32, променена общо 1 път
AD ASTRA PER ASPERA

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Яну 2015, 8:58

Don_Diego написа:Щом обича рома (като мен) му вземи една Zacapa XO или Havana Cellection de Maestros и ще е суууупер доволен. Хубав натурален шоколад и скъпа пура за гарнитура и блаженството е гарантирано :lol:

Подкрепям с две ръце. Едно хубаво ромче ще е добър избор! Не знам има ли ги по магазините, но може и хавана 15 год гран ресерва или флор де каня от старичките също.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Яну 2015, 11:00

Black Cat написа::OT: Виж сега, нали знаеш, като си избираш жена, как стоят нещата – бъркаш в торбата със змии, вадиш една и горещо се молиш да не си набарал отровна. :lol: Каквото си изтеглиш, това е. На теб ти остава само да ѝ угаждаш, да я почиташ и да я боготвориш

Грешно я боготворя значи щом онзи ден честитката за имения ми ден гласеше: чид, дрън-дрън, мрън-мрън, бля-бля и тая година да ме заведеш в Куба И Доменикана и все така да ме глезиш ахахахахха
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Black Cat » 09 Яну 2015, 13:52

alekangg написа:Подкрепям с две ръце. Едно хубаво ромче ще е добър избор! Не знам има ли ги по магазините, но може и хавана 15 год гран ресерва или флор де каня от старичките също.

Ще го имам в предвид, мерси. :yes:

Don_Diego написа:
Black Cat написа:Грешно я боготворя значи щом онзи ден честитката за имения ми ден гласеше: чид, дрън-дрън, мрън-мрън, бля-бля и тая година да ме заведеш в Куба И Доменикана и все така да ме глезиш ахахахахха

Е, надявам се, че се шегуваш вече... :mrgreen:
AD ASTRA PER ASPERA

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Яну 2015, 17:09

Червения картон може и да и се размине ама пожеланието го цитирах дословно :mhihi:

По темата: за съжаление пазара на наистина квалитетни питиета е много ограничен в България, а ментетата на всички масови са изключително много. Някой може ли да ми обясни как се предлагат напитки, които дори не се внасят в страната - наскоро бях в барче на Витошка и гледам в менюто Zacapa XO, изключително висококачествен ром, който много харесвам, но нито един вносител на алкохол не предлага, предлагат по-обикновените серии, но XO го няма. Бях на бара и пред мен отвориха бутилката, рома си беше същия на вкус, но ми е интересно как са се сдобили с него :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата