Екстендери - малко помощ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Екстендери - малко помощ

Мнение от chernobila » 07 Яну 2015, 12:10

Колеги немога да намеря начин да вържа един (1) настолен компютър с 3 (три) мишки и 3 монитора.Имах 2 комплекта екстендери ето такива : http://www.reichelt.com/KVM-Technic/ATE ... OFFSET=16& , НО немога да намеря от къде да закупя нови.Някой ако има идея как да ги подкарам тия монитори и мишки да даде съвет или от къде мога да закупя от България нови такива.Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Re: Екстендери - малко помощ

Мнение от AGD » 07 Яну 2015, 12:41

Пишеш в гуглето : kvm цена и излизат много резултати.
Тук дори (се твърди, че) ги има от същия производител, който си дал за пример.
http://www.aten-bg.com/sub_category.htm ... l&subcat=2
http://www.pro-bg.com/product/?category_id=111&order=1
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 07 Яну 2015, 13:24

Тия от Комел Софт отказаха да си поемат гаранцията и след опит да се свържа с тях ми затваряха телефона :ranting: Сега съм уведомил агенция за защита на потребителите да видим какво ще съдействат ,защото съм платил 396 лева за тях и нямало гаранция :ranting: Търся от друга фирма да закупя такива ,тъй като имаме огромни загуби от липсата на тези устройства :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 07 Яну 2015, 13:29

chernobila написа:Тия от Комел Софт отказаха да си поемат гаранцията и след опит да се свържа с тях ми затваряха телефона :ranting: Сега съм уведомил агенция за защита на потребителите да видим какво ще съдействат ,защото съм платил 396 лева за тях и нямало гаранция :ranting: Търся от друга фирма да закупя такива ,тъй като имаме огромни загуби от липсата на тези устройства :banghead:

Ако не си на зор, изчакай от КЗП да си свършат работата и не си търси нови.
Моят телефон му се прецака пружина в камерата и отивам по гаранция да ми я сменят и ми искаха 90 кинта :mhihi:
От там пуснах жалба в КЗП и за 2 седмици се решиха нещата :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 07 Яну 2015, 13:33

datchko написа:
chernobila написа:Тия от Комел Софт отказаха да си поемат гаранцията и след опит да се свържа с тях ми затваряха телефона :ranting: Сега съм уведомил агенция за защита на потребителите да видим какво ще съдействат ,защото съм платил 396 лева за тях и нямало гаранция :ranting: Търся от друга фирма да закупя такива ,тъй като имаме огромни загуби от липсата на тези устройства :banghead:

Ако не си на зор, изчакай от КЗП да си свършат работата и не си търси нови.
Моят телефон му се прецака пружина в камерата и отивам по гаранция да ми я сменят и ми искаха 90 кинта :mhihi:
От там пуснах жалба в КЗП и за 2 седмици се решиха нещата :yes:

Шефовете искат днес или най-късно утре системата да работи. :banghead: Сега говорих с PRO-BG , но момчето ,което се занимава с тях ,го няма :banghead: Ако тия от КЗП направят нещо - ще имам резервни :ok:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 07 Яну 2015, 15:10

Хмм KVM се ползва, когато искаш към един комплект мишка калвиатура монитор да вържеш много компютри, аз до колкото разбирам твоя случай е точно обратния. 3 Мишки връзваш на 3 USB порта без проблеми, за мониторите си взимаш VGA Splitter нещо такова http://www.amazon.com/Ports-Splitter-4- ... B004LWGUKC . Какви са тея КВМ-и по 400лв за нещо толкова елементарно :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 07 Яну 2015, 15:12

A ако компютъра е отдалечен от мишките и мониторите, защо просто не му инсталираш едно VNC и който иска да си го ръчка дистанционно ?
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Яну 2015, 16:46

chernobila написа:Шефовете искат днес ...

Ако сте взели нещата с фактура на фирма, КЗП няма да ти помогне по никакъв начин. Те не се занимават с отношения между фирми. КЗП помага само и единствено ако стоката е закупена от краен потребител. В случая когато сделката е между две фирми само съд може да разреши спора. Казвам го да не се лъжеш да ги чакаш.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 07 Яну 2015, 16:53

vlad0 написа:

Ако сте взели нещата с фактура на фирма, КЗП няма да ти помогне по никакъв начин. Те не се занимават с отношения между фирми. КЗП помага само и единствено ако стоката е закупена от краен потребител. В случая когато сделката е между две фирми само съд може да разреши спора. Казвам го да не се лъжеш да ги чакаш.

Добро уточнение :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 07 Яну 2015, 18:02

vlad0 написа:

Toчно това е проблемът - с фактура е :banghead: Е добре то в този случай това ,че сме фирма не ни ли прави краен потребител ,след като сме закупили стоката от ТЯХ и не искат да ги ремонтират гаранционно?

П.П. Така е направена системата ,че контролира главният ни компютър (сложно е за боулинг зала е , билярд и тн . ) и нямам време да преправям връзките наново .Ако някой има друга идея с какво мога да ги заменя тия проклети екстендери :help:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 07 Яну 2015, 18:10

А с VNC защо да не става ?
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 08 Яну 2015, 12:58

stefanoff написа:А с VNC защо да не става ?

Защото неразбирам от компютри :banghead: А и така е било досега.Явно ще търся някой да го направи :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 08 Яну 2015, 13:38

https://www.realvnc.com/download/vnc/ Сваляш го това, на централния компютър инсталираш сървъра, слагаш му там някаква парола примерно, на тези които искат да го гледам им инсталираш viewer-a . Връзката става по ИП адрес (то като инсталираш сървъра долу ще си покаже автоматично ИПто) Нищо сложно няма, ще им спестиш на чорбаджийте едни 400лв :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 09 Яну 2015, 13:00

stefanoff написа:https://www.realvnc.com/download/vnc/ Сваляш го това, на централния компютър инсталираш сървъра, слагаш му там някаква парола примерно, на тези които искат да го гледам им инсталираш viewer-a . Връзката става по ИП адрес (то като инсталираш сървъра долу ще си покаже автоматично ИПто) Нищо сложно няма, ще им спестиш на чорбаджийте едни 400лв :yes:

Нестава без тия екстендери.Хубавото е,че докато си почивам и хоп намерих си такива : http://www.pro-bg.com/product/Conectors ... 90937.html

Благодаря на колегата AGD :bchug: Отново е една разправия с тия фирма та си майката ... :banghead: Ти искаш пари да им даваш и то почти 1000 лева , те се дърпат .Само едно знаят - "Сега ще проверим и ще Ви се обадим " и това го слушам 2 дни вече :banghead: Българска му работа :bchug:

Назад към Извън Темата