Споделете опита си с летните гуми! :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Споделете опита си с летните гуми! :)
Аз съм хвърлил око на Bridgestone Potenza RE002 - ако някой ги е карал и сподели мнения, ще съм благодарен, че от толкова четене на тестове съвсем се обърках...
За тази гума говоря:

За тази гума говоря:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Взех си ги миналата седмица, карал съм ги до сега малко над 1к км. Според мен са доста добре, преди това бях с Мишлен Пилот Спорт 3. Според мен, ако отстъпва тази гума на Мишлена по нещо, то не е с много със сигурност 

Някой карал ли е с тези гуми http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 07058.html
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Някой карал ли е с 4 еднакви джанти 18' с гуми размер 255 40 18? Особено ме интересуват колегите с ХД.
Как е возията, стабилността и разликата с 245 40 18.
Как е возията, стабилността и разликата с 245 40 18.
при положение, че за размер 245/40/18 цените на хубавите гуми започват от 250+ лв.
брат ми си взе Continental SC5 (300лв. с ддс) Дънлоп Sport MAXX са на същите пари, мисля, че
няма смисъл за по-евтини.
По-назад в темата видях за Pirelli Cinturato P7.
На Е46 м54б22 карах такива летни, бях ги взел втора употреба на една година - адски много ми хареса.
На сухо имаше уникално сцепление, сравнително тиха, колата беше друга с нея, колкото и странно
да звучи една гума да промени колата. Като цяло съм фен на континентал, пирели и мишелин аз :-)
брат ми си взе Continental SC5 (300лв. с ддс) Дънлоп Sport MAXX са на същите пари, мисля, че
няма смисъл за по-евтини.
По-назад в темата видях за Pirelli Cinturato P7.
На Е46 м54б22 карах такива летни, бях ги взел втора употреба на една година - адски много ми хареса.
На сухо имаше уникално сцепление, сравнително тиха, колата беше друга с нея, колкото и странно
да звучи една гума да промени колата. Като цяло съм фен на континентал, пирели и мишелин аз :-)
- eventualno177
- Потребител
-
- Кара: 525д е60 06'
- Мечтае да кара: М5 е60
Колеги от няколко дни търся из сайтовете едни гуми.Мишелин Пилот Спорт 2 в размер 245/45/17 ама не мога да ги намеря никъде,дай те малко акъл къде да търся 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- eventualno177
- Потребител
-
- Кара: 525д е60 06'
- Мечтае да кара: М5 е60
Nukem написа:има ПС3 тук.
http://www.graifer.bg/gumi/michelin-ps3-xl-25711.html
Благодаря за ПС3-то ама на мене ми трябват ПС2

Колеги, избирам си летни гуми в средния клас като търся два размера - 245/35/19 (предни) и 275/30/19 (предни) и искам да са един и същ модел, което малко ограничава търсенето (напр. Nokian нямат 275/30/19). Общо взето се спирам на Falken Azenis FK453 и Kumho Ecsta KU39, като за Kumho-то прочетох добри отзиви. Какви мнения можете да ми дадете, някой ползвал ли е тези модели?
И още нещо - мислех да кача малко профила на гумите (от 35 на 40 за предните и от 30 на 35 на задните), но ме е страх да не опират. Имаше колеги, които са писали назад в темата, че карат с по-високия профил, но аз съм със M Sports suspension и това ме притеснява. Колега от форума ми каза, че карал с по-високите гуми и отпред са опирали. Има ли някои от вас със спортното окачване и с гуми 245/40/19 и 275/35/19 и имат ли проблеми с тях? Джаните ми са 19" на 8,5 и 9,5 с ЕТ 18 предни и ЕТ 32 задни.
И последно - ползвали ли сте gumi7.com и avtogumi.bg и какви са ви мненията за тях? В тези сайтове цената на Кумхото излиза най-евтина (като трябва да им проверя ДОТ-а преди поръчка).
И още нещо - мислех да кача малко профила на гумите (от 35 на 40 за предните и от 30 на 35 на задните), но ме е страх да не опират. Имаше колеги, които са писали назад в темата, че карат с по-високия профил, но аз съм със M Sports suspension и това ме притеснява. Колега от форума ми каза, че карал с по-високите гуми и отпред са опирали. Има ли някои от вас със спортното окачване и с гуми 245/40/19 и 275/35/19 и имат ли проблеми с тях? Джаните ми са 19" на 8,5 и 9,5 с ЕТ 18 предни и ЕТ 32 задни.
И последно - ползвали ли сте gumi7.com и avtogumi.bg и какви са ви мненията за тях? В тези сайтове цената на Кумхото излиза най-евтина (като трябва да им проверя ДОТ-а преди поръчка).
Да използвам и аз темата за един въпрос понеже материята с гумите хич не ми е ясна - в момента съм със 17-ки зимни с размер 225/50/17. Замислям се за лятото да си остана на тези джанти като си купя само летни гуми за тях. Днес бях при познат гумаджия по друг въпрос и попитах какво се предлага за лятото в този размер. Той ми препоръча вместо 225/50/17 да сложа 235/45/17, понеже имало по-голям избор на гуми, а и били на по-изгодни цени. Нямало никакъв проблем относно различния размер.
Може ли да се сложат безпроблемно гуми с този размер при положение, че за тези джанти БМВ препоръчва само 225/50/17? Дали ако сложа по-ниски гуми ще изглеждат грозно и неестествено? Колата ми е със заводско М-окачване. Ето как изглежда в момента за да стане ясно с кои джанти съм
Може ли да се сложат безпроблемно гуми с този размер при положение, че за тези джанти БМВ препоръчва само 225/50/17? Дали ако сложа по-ниски гуми ще изглеждат грозно и неестествено? Колата ми е със заводско М-окачване. Ето как изглежда в момента за да стане ясно с кои джанти съм
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
dimodi написа:Да използвам и аз темата за един въпрос понеже материята с гумите хич не ми е ясна - в момента съм със 17-ки зимни с размер 225/50/17. Замислям се за лятото да си остана на тези джанти като си купя само летни гуми за тях. Днес бях при познат гумаджия по друг въпрос и попитах какво се предлага за лятото в този размер. Той ми препоръча вместо 225/50/17 да сложа 235/45/17, понеже имало по-голям избор на гуми, а и били на по-изгодни цени. Нямало никакъв проблем относно различния размер.
Колега принципно летния размер гуми за тези джанти е 245/45/17 аз карах с такива преди и си стояха доста добре. От там нататък всякакъв друг размер е извън заводския и как ще стои не се знае...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Това са оригинални Style 138, по всички каталози из сайтовете препоръчват за тях гуми с размер 225/50/17. Никъде не видях да се споменава за друг размер.
Колега, случайно да ти е останала снимка как изглеждаше твоята кола с тях? 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
dimodi написа:Това са оригинални Style 138, по всички каталози из сайтовете препоръчват за тях гуми с размер 225/50/17. Никъде не видях да се споменава за друг размер.Колега, случайно да ти е останала снимка как изглеждаше твоята кола с тях?
Съжалявам колега, но не успях да намеря снимки с тези джанти, сигурно защото никак не си харесвам колата с толкова малки джанти и не съм я снимал, но на 100% съм сигурен че гумите бяха 245/45/17 и това е заводски размер за летни гуми...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Ето снимки с гуми 245/45/17
Колеги, пак да попитам има ли някой, който е със спортно окачване и кара с джанти 19" с размер на гумите различен от стандартния 245/35/19 и 275/30/19? Важно ми е да разбера дали има опастност да опрат някъде, за да знам какъв размер да си поръчам...
Днес говорих с Автогуми.бг - казаха ми, че ДОТ-а няма да е по-стар от 2 години. Препоръчително ли е да търся по-нов ДОТ или и такъв на 2 години е ОК? Благодаря.
Днес говорих с Автогуми.бг - казаха ми, че ДОТ-а няма да е по-стар от 2 години. Препоръчително ли е да търся по-нов ДОТ или и такъв на 2 години е ОК? Благодаря.