Re: Едно въпросче относно HDI при пежо--Развитие
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Колеги питането ми е следното:
Приятел си купи Пежо 407 SW с 2.0 hdi мотор. Правят диагностика в автокъщата, и си тръгва...
По пътя нещо става с колата, и при пуснат педал на газта, колата е на скорост в движение със 120 км/ч
отзад яко пуши синьо-бял пушек.
Казва че има ряз колата, турбо се чувало...
Когато подаде газ отново всичко изчезва като проблем...
Питам защото ако беше турбо щеше да пуши и като даваш газ, и маслото ще свърши за раз бройки, а той я е докарал от Пловдив до Бургас така, и е долял малко, около 500г. масло, но колата не е имала нужда от него....
Приятел си купи Пежо 407 SW с 2.0 hdi мотор. Правят диагностика в автокъщата, и си тръгва...
По пътя нещо става с колата, и при пуснат педал на газта, колата е на скорост в движение със 120 км/ч
отзад яко пуши синьо-бял пушек.
Казва че има ряз колата, турбо се чувало...
Когато подаде газ отново всичко изчезва като проблем...
Питам защото ако беше турбо щеше да пуши и като даваш газ, и маслото ще свърши за раз бройки, а той я е докарал от Пловдив до Бургас така, и е долял малко, около 500г. масло, но колата не е имала нужда от него....

Последна промяна Николай К на 15 Яну 2015, 19:40, променена общо 1 път
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Едно въпросче относно HDI при пежо
А антифриза как му е?
- Николай К
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:А антифриза как му е?
Няма проблем, казанчето е чисто... Някой ми беше казал за незатваряща дюза, ама си мисля че ще излезе на диагностиката...
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Николай К написа:(bubsa) написа:А антифриза как му е?
Няма проблем, казанчето е чисто... Някой ми беше казал за незатваряща дюза, ама си мисля че ще излезе на диагностиката...
А нивото на антифриза намалява ли?Питам,защото може да е гарнитура на главата.Тя може да духне по няколко неприятни начина

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ако турбото изпуска по малко масло и го вкарва в двигателя, може да се случи епизодичен runaway, където оборотите се вдигат изпушва и всичко утихва после
- Николай К
- младши ентусиаст
-
Ами не зная дали намалява, но колата мисля че ще и светне лампата за ниво на охл. течност, а за вдигането на оборотите го зная че може да стане, виждал съм няколко такива, и после е тишина голяма...
Колата вече е в Пежо Бургас....
Ще кажа от какво е било това пушене.
Колата вече е в Пежо Бургас....
Ще кажа от какво е било това пушене.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
Турбото фърля масло при определено налягане от това е почти 100 процента съм сигурен ! Един приятел беше с същия проблем,явно това е често срещана болежка при Пежаците 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
daniel_e30 написа:Турбото фърля масло при определено налягане от това е почти 100 процента съм сигурен ! Един приятел беше с същия проблем,явно това е често срещана болежка при Пежаците
Ама това грам не пушело при подаване на газ, а само като пуснеш педала на газта....

П.с
още не били го почнали в Пежо Бургас
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Николай К
- младши ентусиаст
-
Развитие по проблема...
Колата била с изрязан предкатализатор, и Фап филтър,( от ония като камионите мисля им се налива нещо като АДБЛУ....)
Та тези неща били махнати професионално, и техниците в Пежо, открили липсата им, след като свалили гърнетата.
Та колата си търсила въпросните части, и пуши когато влиза в режим регенерация.... и трябва софтуерно да се излъже че всичко е ок.
Колата е била пипана до такава степен, че да не светне чек контрол-а на колата...
Дали са тел. на човек в Пловдив който се занимава само с пежо, и щял да отстрани проблема....
Всичко по мотора и кутията било ок.
Колата била с изрязан предкатализатор, и Фап филтър,( от ония като камионите мисля им се налива нещо като АДБЛУ....)
Та тези неща били махнати професионално, и техниците в Пежо, открили липсата им, след като свалили гърнетата.
Та колата си търсила въпросните части, и пуши когато влиза в режим регенерация.... и трябва софтуерно да се излъже че всичко е ок.
Колата е била пипана до такава степен, че да не светне чек контрол-а на колата...
Дали са тел. на човек в Пловдив който се занимава само с пежо, и щял да отстрани проблема....
Всичко по мотора и кутията било ок.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
9 мнения
• Страница 1 от 1