СОТ или застраховка Имущество

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

СОТ или застраховка Имущество

Мнение от JOTTO_DEL » 13 Яну 2015, 18:21

Здравейте, колеги и колежки! След като вече си оправих апартамента дойде и време за сигурността. Зачудил съм се дали да го застраховам или да сложа само СОТ. Като цяло клоня към застраховката, защото покрива доста неща като наводнение, пожар, кражба на движимо имущество и др. Интересно ми е вие какво ползвате и какви са впечетленията ви? Какво бихте ме посъветвали? Апартамента е в гр.Пловдив. :)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: СОТ или застраховка Имущество

Мнение от bum_bum » 13 Яну 2015, 18:38

Кражба май покриваха само до 5к или поне до преди известно време като бях проверявал. В предвид разправиите после и риска нищо да не ти платят сещай се..

От друга страна преди няколко години влязоха в офиса, който беше със СОТ. Спокойно са си работили цяла нощ и накрая бяха задигнали дори и трансмитера или както там се казва джаджата, която се предполага че отговаря за изпращането на сигнала до централата им. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 13 Яну 2015, 18:47

Аз като параноик мога да ти кажа следното. Сложиш ли сот, връщане на зад няма. Когато спреш да го плащат, веднага ще знаят, че вече нямаш СОТ, а и ще имат график кога има някой в апартамента.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 13 Яну 2015, 18:49

Солидна врата и решетки на прозорците... това бих ти предложил аз. А начини да влязат вътре винаги има, но при тези условия не са нито тихи нито бързи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 13 Яну 2015, 18:58

За СОТ-а всеки така ми казва, че един път сложиш ли после при отказване и си абонат за кражба на 99%. Иначе начини за влизане винаги има, но през прозорците не ми се вярва, че трябва да се правят на алпинисти :roll: (апартамента е на 4-ти етаж).

ПС: На същият етаж имаме съсед, който е сотаджия, та незнам дали това е за добро или зло? :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Яну 2015, 19:02

Мен ако питаш една добра врата и някаква локална аларма, може и с известяване на телефон. Иначе и от прозорците често влизат ама тва само по сигнал, ако са те нарочили че държиш нещо, което ги интересува. Спускат се от покрива.

Немалка част от подобните кражби стават и през ноща лятото. Оставил си си терасата отворена за да ти е прохладно и ония си влизат като у тях си.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 13 Яну 2015, 19:09

В СОТ-а си имаш и застраховка, ако все пак успеят да те окрадат.
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 13 Яну 2015, 20:17

stefanoff написа:В СОТ-а си имаш и застраховка, ако все пак успеят да те окрадат.

Трудно ми е да го повярвам че работи на 100% :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 13 Яну 2015, 20:49

И СОТ и застраховка,и да не те среща ,,мечка,,,щото и от двете няма много полза, ама си е едното голо чувство за сигурност.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 13 Яну 2015, 22:16

Не знам каква сигурност може да очаквате от сотаджии -
- след като почти всички такива блъскат по 12 часа х 6 дни в седмицата за 420 лева и осигурени върху 250 лв. на 6 часа?! :dunno:
Ако става въпрос за малко градче им стигат - но проблемът е че и сотаджиите във Варна - Бургас - Русе блъскат за 420 лв. на месец.
И за тези пари да търчат да ги намушка някой наркоман?!

Само на инкасото джипките вземат по 600-630 лв. и в София по 750 лв. на инкасото.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 13 Яну 2015, 23:05

От СОТ-а няма никакъв смисъл. Скоро на един приятел му разбиха цеха и откраднаха към 500 кг медна тел. СОТ-а се задействал към 1 часа през нощта, ония дошли, гледали, обикаляли отвън из двора, не видели нищо подозрително и си тръгнали. А през това време крадците си били вътре и си действали на спокойствие, това всичко се вижда на камерите. :lol: Един час по късно пак се задейства СОТ-а и този път вече се обадили на моя човек, събудили го, дошъл и отключил, но късно, всичко вече било изнесено. После имаше среща с шефа им да коментират кой поема щетите в случая и защо не са си свършили работата, за която им се плаща, но не съм го виждал скоро да го питам как е минало. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 14 Яну 2015, 1:40

Един познат работещ в една от големите охранителни фирми казваше "ние сме лицензирани крадци" :confused:
Не се занимавай с тях.Безполезни са,а в повечето случаи може и да са в основата на нещата или да те доограбят самите те.
Поинтересувай се и си направи читава застраховка.Сложи си ХУБАВА врата и аларма.Недей да държиш големи суми пари и ценности в къщи и си готов.
Ако те набележат оправия няма,дори и да зазидаш входа :banghead:
В предишния апартамент си ни обраха посред бял ден,въпреки двете врати.Едната е масивна блиндирана с 3 ключалки,а другата дървена с една.
Сега като направих новия апартамент съм се барикадирал яко.Сложи си ГЕРДА задължително.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Яну 2015, 11:12

Ми то има СОТ и СОТ. До колкото съм чел в бгработодател, в СОТ 161 са им добри заплатите и не взимат куцо кьораво и сакато, а бивши военни и полицаи. Докато примерно във VIP Security (то аз в България като видя нещо дето започва с Вип бягам надалеч :mhihi: ) са събрани от кол и въже пълни дебили и олигофрени. Имаше един го познавах, не беше много уред човека, беха го взели от неколко месеца там да работи, той реши, че му е много дебела станала работата, и тръгна да се дърви на тревоманчетата в градинката пред блока - е какъв бой с бухалка яде, нема да ви обяснявам :mhihi: Същите тея беха инкасо на една банка дето работех (избрани вероятно щото са дали най-евтината оферта) - предното стъкло на един от бусовете беше залепен с тиксо :mhihi: :mhihi: :mhihi: Един друг пък бус фейлна точно като го заредиха от трезора, добре че беше в двора на банката, та имаше кой да го пази докато дойде друг да претоварят парите :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 14 Яну 2015, 17:35

Отказахте ме от СОТ-а! :mhihi: Ще си направя една застраховка при мой доверен човек поне ще ми обясни всички предимства и недостатъци, а след това каквото стане. :roll: Иначе е ясно, че няма да държа ценни неща и големи суми пари вътре. От тези аларми, където ги препоръчвате къде мога да си взема?

ПС: Ние в България още не сме свикнали да правим подобни застраховки, докато на запад това си почти задължителна практика ама има го и този момент, че разликата между застрахователите там и тук е огромна. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Яну 2015, 19:07

stefanoff написа: в СОТ 161 са им добри заплатите

Ахъ - 2014г. септември голям клон на известна банка в центъра на Варна - 405 лева на месец :confused:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Следваща

Назад към Извън Темата