Конфискуван автомобил в КАТ при регистрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Конфискуван автомобил в КАТ при регистрация

Мнение от kliuna » 14 Яну 2015, 17:51

Малко е сложно но ще се опитам да го обясня разбираемо, пък дано някой ако знае как помогне. Купихме от Габрово една Хонда ЦР-В за родителите ми. Колата си беше с габровски номера, преглед, гражданска отговорност. На канала в София един малък грозен гном с писалката с лампата се заоглежда и след като се изреди може би целия кат от каналите да я гледа, стигнаха до извода че май е обръщана дирекцията. ОК викат днеска не може да минеш, отиваш първо на Технотест/декра и после. Казвам добре и в този момент дойдоха още 5 каналджии с лампички и пак заразглеждаха. Почнаха да човъркат с отвертки около металния номер на рамата(който си отговаря на този под предното стъкло и там евротабелка ли е как се казва си има на бомбето на амортисьора) и стигнаха до извода че е мазано с кит. Появи се едно момче с което с подготвените документи за пререгистрация ни изпратиха до Софийско градско на Стамболийски. Там слезнаха още десет души(петима официално облечени) да гледат - пак човъркаха с отвертки и един с куфарче с разтвори напои едно памуче ама с ацетон ли беше или друго не помня. Идеята беше да видят има ли интервенция по номера на тая рама и дали отдолу няма да се покаже друг номер който да е обработен механично с някакъв абразив и евентуално да не е изчистен до гладко. Хубаво пак никой нищо не ти казва. Ние ще се обадим на колегите в КАТ вие тръгвайте наобратно. Връщаме се в КАТ и вкарваме джипката в един гараж за рентгенова снимка. Снимат гледат - на мен никой не ми дава да я видя тая снимка - пак не знам защо. Има ли, няма ли друг номер отдолу аз не видях. Накрая викам един и му казвам какво става сега 6-7 часа никаква информация. Отговора: сега експерта вътре пише че според него има манипулация по номера на рамата и идват колеги от съответното РПУ по местоживеене в софия да прибере колата за разследване и т.н. Следва протокол за доброволно предаване и отзад в паркинга, катинара и край.

Като цяло стандартната процедура, но въпроса ми е аз не видях рентгеновата снимка. факт че около рамата имаше кит, но не е ли възможно при обръщане на волана да се вземе ламарината под предния прозорец от европейско ЦР-В за да паснат отворите и рамата не трябва ли да се пренесе(наистина не съм наясно) на новата ламарина. Всеки съвет и мнение ще ми е от полза защото ми изглежда малко престъпно това изземване без да съм видял каквото и да е доказателство, само на базата на "експерт" който дори не видях. Колата с този номер и тази рама в момента не се издирва никъде. А ако си трая е ясно че ще се отлежи колата докато и станат квадратни гумите и в купето се образува собствена екосистема. благодаря предварително на отзовалите се :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Конфискуван автомобил в КАТ при регистрация

Мнение от red_bull92 » 14 Яну 2015, 18:27

Колега, викай "Господари на ефира" малко да ги стагнат тия нещастници в КАТ. За друг начин по-бързо да се отървеш от този проблем за сега не се сещам. Преди две години, когато регистрирахме на баща ми колата в талона пишеше цвят черен металик, а колата е цвят графит. После тоя в канала идиот ме пита мене, защо тези в софийския КАТ са писали друг цвят и ми надига тон. После я остави така, както я бяха писали в софийския КАТ, но ми се накара на мен за това, че колегите му ги мързи да работят.... :kuku:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Яну 2015, 18:30

отпиши я.. колкото и да пискаш резултат ме съмнява да имаш. търси го тоя дето ти я е продал да се разберете по някакъв начин мирен или не ;)
мен ми се е случвало два пъти да карат наша кола до софийско градско, но много по-скъпи на които принципно обръщат повече внимание (ауди а8 и бмв х5) със съмнение за интервенция по рамата (ние и за двете бяхме на 100% сигурни че няма нищо, защото са купувани от сигурно място) и двете ги гледаха както ти разправяш и правиха снимка, но ги върнаха за регистрация.
За такива случай като твоя имам няколко които зная случили се на приятели/познати единия ми е близък приятел и така като теб изгърмя с регистрирана кола (след три години си я взе, а доста писка), последния случай беше преди половин година има няма с кола нов внос от америка която мина декра обаче я задържаха по същите причини и все още си седи (а тоя специално е с доста връзки и нищо)
Принципно бях чул че има някакъв срок дето преседява и чак след това я "разследват"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 14 Яну 2015, 18:30

пропаднало място е БГ..
:paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Яну 2015, 19:24

Взимай опитен адвокат! И внимание какво подписваш.
Преди 10 години дознатели ме изнудваха за пари за да ми върнат колата по подобен случай.
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от vesko_325td » 14 Яну 2015, 20:48

kliuna написа:
Като цяло стандартната процедура, но въпроса ми е аз не видях рентгеновата снимка. факт че около рамата имаше кит, но не е ли възможно при обръщане на волана да се вземе ламарината под предния прозорец от европейско ЦР-В за да паснат отворите и рамата не трябва ли да се пренесе(наистина не съм наясно) на новата ламарина. Всеки съвет и мнение ще ми е от полза защото ми изглежда малко престъпно това изземване без да съм видял каквото и да е доказателство, само на базата на "експерт" който дори не видях. Колата с този номер и тази рама в момента не се издирва никъде. А ако си трая е ясно че ще се отлежи колата докато и станат квадратни гумите и в купето се образува собствена екосистема. благодаря предварително на отзовалите се :wave:

На тази Хонда не се реже ламарината под предния прозорец за да се обърне дирекцията (на МБ примерно се реже) ,щом има и кит около рамата съм почти сигурен ,че е чукана колата.В договора за покупко продажба реалната цена ли писахте на колата или по-ниска :?: Доколкото съм запознат ако стигнеш до разправия със старият собственик ще може да имаш претенции за сумата ,която пише в договора за покупко-продажба успех

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5 3.0d - 2002г.

Мнение от room101 » 14 Яну 2015, 21:47

Накратко - вероятно са образували производство по член 345а от наказателния кодекс и сега трябва да мине цялата процедура на светкавичната ни съдебна система - експертизи и т.н. Тънкият момент заради, който си останал без автомобила, е че си подписал протокол за ДОБРОВОЛНО предаване, т.е., колата не ти е иззета, защото нямат право. Сам си виновен, като не си викнал адвокат да те предупреди.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kliuna » 14 Яну 2015, 22:20

То това с адвоката хубаво но колко ще струва да не мине цената на колата. Ако се вземе удостоверение от Бултрако че колата си отговаря по рама двигател и цвят и единствено е била с десен волан не е ли достатъчно. Връщат минаваме технотест и така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 15 Яну 2015, 1:18

преди такива рисувани коли ги прекарваха през силистра а сега през търговище и габрово :mhihi: сега като ги заковаха за техн прегледи и тн в шопията там шопските чичаци си отварят зъркелите лошото е че са те заковали с тва доброволно предаване и нямаш къде да мърдаш или чакаш разследването им или разходка до габрово с голямата джумуга
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kliuna » 15 Яну 2015, 11:08

във връзка с доброволното предаване не намерих много инфо в нета. за първи път ми се случва(дано и за последен) и знам че непознаването на закона не ме оправдава, но ако бях отказал да я предам доброволно те нямаше ли така и така да я конфискуват и на какво основание щеше да се случи това? скоро ще се консултирам и с адвокат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 15 Яну 2015, 11:47

:D
Последна промяна BaDxBoY на 16 Яну 2015, 18:53, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Яну 2015, 11:53

BaDxBoY написа:Утре като ви откраднат колата и отивате да им ревете на служителите нали ?

Не брато, пускат тема :help:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kliuna » 15 Яну 2015, 12:01

BaDxBoY написа:Тука повечето заслужавате такъв бой,че не е реално .. Утре като ви откраднат колата и отивате да им ревете на служителите нали ?
Господари на ефира, незнам си какво.. Вие в кой свят живеете ? Той ви казва че около рамата било в кит, 15 човека в КАТ са били некомпетентни така ли ? Айде стига глупости. Много професори излезнахте

И тва с малкия грозен гном го изтрий, при следващата разходка до КАТ, да не паднеш в някой от каналите :)

Ако случайно си им колега, ако може да ми обясниш как е минала канала в Габрово тая кола, а тука не може. Или в Габрово са много некомпетентни, а в КАТ софия са каймака на нацията. нищо против нямам момчетата в кат решили са че има нередност хубаво, но никой нито ми обяснява какъв е проблема нито ми показва документи снимки и прочие. Все едно не е моя собственост тази кола в онзи момент а тяхна. И това да не пиша кой как ми се е видял на външен вид в състояние на афект и си е мое лично мнение и как съм щял да падна в канала при следващото ходене в КАТ - ти ли ще ме бутнеш че не разбрах! може да пробваш ако искаш. и не си редактирай поста, като си казал нещо стой зад него като мъж.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 16 Яну 2015, 5:19

BaDxBoY написа:Тука повечето заслужавате такъв бой,че не е реално .. Утре като ви откраднат колата и отивате да им ревете на служителите нали ?
Господари на ефира, незнам си какво.. Вие в кой свят живеете ? Той ви казва че около рамата било в кит, 15 човека в КАТ са били некомпетентни така ли ? Айде стига глупости. Много професори излезнахте

И тва с малкия грозен гном го изтрий, при следващата разходка до КАТ, да не паднеш в някой от каналите :)

Нашия,я се успокой малко бе :kuku:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 16 Яну 2015, 8:30

Колега, не се пали толкова, защото като ми откраднаха предната броня с регистрационния номер, гномчетата не си мръднаха задниците и не ми обяснявай кой е за бой и кой не. Направи си труда да провериш колко автокражби са разкрити и колко не и тогава ща говорим.

Към автора на темата, не е трябвало да подписваш протокол за доброволно предаване. Ако откажеш да го подпишеш пак могат да ти вземат колата, но ще са им нужни малко повече документи и напъване от тяхна страна, а през това време един адвоката може да ти реши казуса за малко пари. Това, което си написал, че вероятно са образували досъдебно производство по чл. 345а е доста сериозно. Трябва да провериш срещу кого е образуване, защото нещата според наказателния кодекс изглеждат така:

Чл. 345а. (Нов - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) (1) Който в нарушение на установения за това ред заличи или подправи идентификационен номер на моторно превозно средство, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.
(2) Ако деянието по предходната алинея е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.
(3) Наказанието е лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева, ако са заличени или подправени номера на части на моторно превозно средство.

Понеже ти си се опитал да регистрираш колата и си представил договор за покупка на автомобила, гражданска отговорност и талон, на името предишния собственик, би следвало да те привлекат като свидетел и ако в хода на досъдебното производство по една или друга причина се покажат доказателства за твоето участие в деянието (заличаване, подправяне на номера), тогава ще те привлекат като обвиняем.
Съвет - потърси адвокат, който да провери как стоят нещата и докъде полицията е стигнала с разследването. Гледай да излезеш чист от ситуацията, а после му мисли как да си върнеш колата или парите, защото пари се изкарват, но написаното в досието на човек остава докато е жив.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Следваща

Назад към Извън Темата