Правец 64Бит - Лаптоп/Таблет/Настолен
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Re: Правец 64Бит - Лаптоп/Таблет/Настолен
Дали "марков жълтур - Леново" или "качествен жълтур - МАK", въпрос на личен избор.
Предишният ми Леново Т410 беше ебаси кучето, 5 години един син екран няма, едно забиване не е имал, или да му се смени операционната система. е верно батерията накрая караше по 15 минути
Сега новия Т440, всеки ден поне един път ще забие , нещо серийката май не е много за Windows 7, то си му пише Win 8 ама ..... за 2000 лв толкова
Цена на Правеца трябваше да не е толкова надута, поне според мен, за да има някъв първоначален успех.
Предишният ми Леново Т410 беше ебаси кучето, 5 години един син екран няма, едно забиване не е имал, или да му се смени операционната система. е верно батерията накрая караше по 15 минути

Сега новия Т440, всеки ден поне един път ще забие , нещо серийката май не е много за Windows 7, то си му пише Win 8 ама ..... за 2000 лв толкова

Цена на Правеца трябваше да не е толкова надута, поне според мен, за да има някъв първоначален успех.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Tenata написа:Цена на Правеца трябваше да не е толкова надута, поне според мен, за да има някъв първоначален успех.
Същата история като ловешките - китайски колици. Хувър 6-ца 44 000 лв. с всички екстр и 40 900лв. базов с 4х4...ама и конкурент няма.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Аз си поръчах през онлайн shop-а им и оттогава нямам ни вест ни кост от тез хора. Даже им писах и емайл кога да очаквам да ми го доставят - пак нищо. Нещо не ми харесва идеята да ги преследвам през цяла България, за да разбера ще има ли лаптоп или не.
Явно покрай марка Правец има аура, която те връща в онова време, където трябва да намериш връзки, за да си купиш нещо
Явно покрай марка Правец има аура, която те връща в онова време, където трябва да намериш връзки, за да си купиш нещо

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Tenata написа:Дали "марков жълтур - Леново" или "качествен жълтур - МАK", въпрос на личен избор.
Предишният ми Леново Т410 беше ебаси кучето, 5 години един син екран няма, едно забиване не е имал, или да му се смени операционната система. е верно батерията накрая караше по 15 минути![]()
![]()
![]()
Сега новия Т440, всеки ден поне един път ще забие , нещо серийката май не е много за Windows 7, то си му пише Win 8 ама ..... за 2000 лв толкова![]()
![]()
![]()
Ами жълтурския Мак ми започна 6-та година и батерията все още ми е на 3-4 часа няма никаква база за сравнение.
А за софтуера който ползва уиндоуса срещу него да тича пак няма да го стигне...
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Малко са се изхвърлили с тези параметри и цената. Като се има предвид, че носталгията по Правец гони хората от моето поколение, като тези хора са привърженици на "ония добри времена", което значи че са аутсайдери и не са се реализирали добре в ''капитализма'', цената трябваше да бъде някъде около 400 кинта. За тези пари трябваше да съберат нещо да работи и щяха да избият рибата. Може пък таргета им да са забогатели чрез далавери деца на комунисти и активисти на ДС, които имат 1000+ лева и изпитват носталгия по марката Правец. В крайна сметка не е лош лаптопът, но марката......Мразя социализма, мразя ония времена и не искам нищо да ми напомня за тях.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ukelichko написа: Може пък таргета им да са забогатели чрез далавери деца на комунисти и активисти на ДС, които имат 1000+ лева и изпитват носталгия по марката Правец.

Много се съмнявам станишев да познава мириса на москвич, по-скоро кожата на Бенц. И едва ли е имал правец, по-скоро РС на IBM.
Cyberloner написа: ми кажи дали можеш да я навреш в домейн и да ползваш групови политики и т.н.(признавам си не съм пробвал ама се съмнявам да стане).
Съмнявай си се колкото искаш. Нормален домейн join може да се направи даже под Win2000 домейн. Групови политики също можеш да им приложиш. Да не говоря, че последните продукти на MS, като SCCM например позволяват директен мениджмънт на UNIX, Linux, Mac OS, iOS и Android без даже да са join-нати в домейн

ръб написа:MacOS си е баш като iOS - постна, и просто работи. Като Nokia 3310.
МаcOS е UNIX базирана ОС с графичен интерфейс(KDE мисля). Силно модифицирани, но все пак... Всичко при MacOS(както и самият MacOS) е изключително къстъм писано по начин, по който да работи максимално добре с хардуера. Затова "работи" практически безкрайно. Първото нещо, което сдава багажа при Apple продукти е хардуера. По простата причина, че при MacOS/iOS всичко е sandbox-нато. Т.е. нищо не пипа по кернела и системните файлове. За разлика от Уиндоуса например, където почти всяко програмче ти пипа регистри, голяма част пипат в системните папки, а някои супер нахални променят даже и системни файлове

Та MacOS може да е всичко друго, но със сигурност не е нито постна, нито ограничена, като 3310, нито проста, нито "просто си работи".
ръб написа:В смисъл такъв, че макбуците не са извънземна технология. В тях са същите Core i5/i7, памети, дискове и батерии, като всички останали. Ама това е макбук видиш лиимето и логото магически го правят извънземен
Ми не са извънземни, ама са много по-добри от Уин и най-вече андрошитите

ръб написа:...твоето мнение, не е меродавно за всички...
Може да не е меродавно, ама е вярното

ръб написа:Само че на моя като му пусна 1200 кадъра в .raw формат, по 13mb всеки, да ми ги конвертира в .jpeg, ако няма ядра, гигахерци и каквото още там каза, ще го чакам до другата седмица.
Хмммм, интересно защо аджеба абсолютно всички "тъпаци" ползват макове при пост-продукциите на хамериканските филми? Интересно що "идиотите" навремето още правят спец ефектите на Матрицата с макове? Интересно също как може всички професионални фотографи да са толкова тъпи, че да ползват Lightroom-a само с макове? Все пак те снимат с FF, не с кропки, като твоят и правят по 2000-3000 кадъра за няколко часа, по 40+МВ всеки и са постоянно в луупа снимай->източи на мака->конвертирай/обработвай на мака. Интересно още как андрошитите бичат 4-8 ядра, 2-3GB RAM(от които половината отива само за андоршита и "помощните" му приложения), но в крайна сметка пак забиват редовно и безславно. А "умрелите" айфони с двуядрени "процесорчета" и едва 1GB "RAM-че" хем вървят на едно с 8 ядрен, 3GB-ов андрошит, хем пък и не забиват мамито им и телефони

По темата вече

Скъпички са честно казано. Ако наистина ги предложи с някаква извънземна гаранция от 5г. например има някакъв шанс, но иначе трудно. Току-що прохождаща фирма, лаптоп на цената на всички останали...аз поне не виждам причина да си купя Правеца, вместо Асуса или даже Леново-то. И да стане нещо знам, че има сервиз и знам кога ще си го получа обратно. А с Правеца, къде е сервиза, колко бързо ще се отремонтира божа работа.
Ако наистина е тръгнал да се прави на патриот и да удря хората с "купете си "българското"" грешна стратегия е избрал и няма да му се получи ми се струва.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Много хубаво, виждам че си пристрастен, но нека да не пишем по инерция - Macbook Pro с Core i7-47xx е от 4000лв нагоре, тоест процесор, който да върши работа.
Причината фотографи да ползват Mac (и не са всички - това са пълни глупости, стереотипи), е че имат добър дизайн, status symbol e, операционната система е проста, и повече trouble free от Windows. Аз лично се занимавам с PC от 96та насам, и компютрите ми винаги са работили без проблеми, така че МЕН ЛИЧНО не ме притеснява да си поддържам компютрите с добре работеща OS. От пускането на Windows 7 насам, аз краш на OS не съм виждал.
MacOS не работи с 1-2GB рам, нека не се заблуждаваме излишно. Както и iOS прилично започна да си кляка с iOS 8.1, да не говорим, че мултитаскинга му е абсолютен смях
А двуядреният му процесор, поне според Apple, се оказа с производителността на 4-ядрените Qualcomm-и. Всички видяхме как се отрази 8.1 на iPhone 4s, понеже нали, е адски лек и работи на слаб хардуер.
В крайна сметка, Mac-овете спрямо PC са ограничени в доста отношения. Едни от основните неща, за които се ползват компютри, освен обработка на изображения, видео, офис работа, са също така и гейминг (който при Mac не съществува), overclocking, като цяло - flexibility.
Aко при MacOS гейминга не беше мит, и да се налага да се ползват сериозни видео карти, щеше да се загуби и дизайна, който е така важен за много хора днес. Щяха да са по 2-3-4кг, дебели, пластмасови (понеже метала поема топлината и щяха да са като конвекторни печки), щяха да карат значително по-малко на батерия, и цените щяха да са още по-солени (понеже сега си купуваш Мак за 4000лв с core i7, но в цената няма dedicated видео карта, която би завишила цената значително). А гейминг индустрията не може да се отрече.
Хубаво е да се говори на изуст, но не е лошо да поглеждаш и встрани.
п.п. Имам вкъщи комп с Celeron D 351 едноядрен + 1gb рам и pata хард, който работи с Windows 7 ult без проблеми
Причината фотографи да ползват Mac (и не са всички - това са пълни глупости, стереотипи), е че имат добър дизайн, status symbol e, операционната система е проста, и повече trouble free от Windows. Аз лично се занимавам с PC от 96та насам, и компютрите ми винаги са работили без проблеми, така че МЕН ЛИЧНО не ме притеснява да си поддържам компютрите с добре работеща OS. От пускането на Windows 7 насам, аз краш на OS не съм виждал.
MacOS не работи с 1-2GB рам, нека не се заблуждаваме излишно. Както и iOS прилично започна да си кляка с iOS 8.1, да не говорим, че мултитаскинга му е абсолютен смях

В крайна сметка, Mac-овете спрямо PC са ограничени в доста отношения. Едни от основните неща, за които се ползват компютри, освен обработка на изображения, видео, офис работа, са също така и гейминг (който при Mac не съществува), overclocking, като цяло - flexibility.

Aко при MacOS гейминга не беше мит, и да се налага да се ползват сериозни видео карти, щеше да се загуби и дизайна, който е така важен за много хора днес. Щяха да са по 2-3-4кг, дебели, пластмасови (понеже метала поема топлината и щяха да са като конвекторни печки), щяха да карат значително по-малко на батерия, и цените щяха да са още по-солени (понеже сега си купуваш Мак за 4000лв с core i7, но в цената няма dedicated видео карта, която би завишила цената значително). А гейминг индустрията не може да се отрече.
п.п. Имам вкъщи комп с Celeron D 351 едноядрен + 1gb рам и pata хард, който работи с Windows 7 ult без проблеми

Последна промяна ръб на 16 Яну 2015, 15:06, променена общо 1 път
Никой не е започнал с голям бизнес, пак е нещо, пожелавам им на момчетата да съберат пари и да се опитат да си направят техен модел 
ИТ сектора е най-бурно растящият сектор в страната.. ако се поеме и хардуерна посока, ще сме истинска силициева долина
Иначе Mac не е създаден за игри
щом имаш 5000 лв за лаптоп, се предполага че имаш и 500$ за конзола. И това че са ограничени маковете не е задължително лошо, някои хора търся точно това, перфектно работеща система без никакви ядове.. + тва за дизайнерите и всичко които работят с обработка на изображения/видео получават най-добрият ips екран в лаптоп.. Тука на един таблет използваме win и половината touch функции не му работят, докато на мак 0 грижи.

ИТ сектора е най-бурно растящият сектор в страната.. ако се поеме и хардуерна посока, ще сме истинска силициева долина

Иначе Mac не е създаден за игри

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ръб написа:Много хубаво, виждам че си пристрастен, но нека да не пишем по инерция - Macbook Pro с Core i7-47xx е от 4000лв нагоре, тоест процесор, който да върши работа.
MacOS не работи с 1-2GB рам, нека не се заблуждаваме излишно. Както и iOS прилично започна да си кляка с iOS 8.1, да не говорим, че мултитаскинга му е абсолютен смяхА двуядреният му процесор, поне според Apple, се оказа с производителността на 4-ядрените Qualcomm-и. Всички видяхме как се отрази 8.1 на iPhone 4s, понеже нали, е адски лек и работи на слаб хардуер.
Мак-а не е геймърски лаптоп, има достатъчно PVC алтернативи за такива цели. Разликата при Apple и другите е, че Apple не са геймърска и не са хардуерна компания. Мисля това ти отбягва в многото разсъждения, те правят софтуер - ОС, дизайн и проект и подбират хардуера от доставчиците. И нещата им се получават, факт.
Нямал съм мак, но от тия прехвалените Dell-ове, едно време взех за 2К от UK със 17"-овия екран за чичо ми и след 3тата година клавиатурата му се разпадна, вентилаторите му се раздрънчаха и разсвириха, а като го купувах беше извънземен лаптоп, сега ако го видиш ще си кажеш - баси бараката. Явно е направено да го хвърлиш след 3 години да си купиш нов, и това от бранд като Dell не съм го очаквал.
Колкото до iOS 8.1 - няма такова нещо, че задъхвал хардуера, всичко е въпрос на оптимизации и при всяка нова версия в началото не са изгладени нещата. Този път просто имаше повечко. Доста от работите ги оправиха, включително за 4s, останалите ще ги оправят с 8.2.
ръб написа:...виждам че си пристрастен...
Ни най-малко. Работата ми е такава, че постоянно боравя с всякакви OS-и и устройства. Т.е. не ги говоря нещата наизуст. А на черното не мога да кажа бяло, затва ти се струва, че съм заклет Apple фанбой. Лично за себе си имам само един айпад, като продукт на Apple

ръб написа:Macbook Pro с Core i7-47xx е от 4000лв нагоре, тоест процесор, който да върши работа.
И Селерон върши работа по принцип. Не всички са хардкор геймъри или аудио-видео професионалисти. Причината Apple да предлагат само i-интелски процесори без селерони и амд-та е друга. Цената няма какво да се обсъжда. Да, скъпи са, да ъпгрейда не е плъг енд плей, като на нормален комп, но за всичко си има причини, част от които вече ги писах. Ако трябва да направя аналогия то ще е Apple=S Klasse, нормален комп=Шкода Супърб. И двете карат от точка А до точка Б, и двете имат по 1 двигател, 4 гуми и т.н. Едното обаче струва 200 000 базова цена, другото 50 000. Някои хора, като теб например, без да се обиждаш си казват "абе еб@л съм го в мерца, взимам супърба и тва е, пак си е лимузина, пак си ми е широко" и т.н. Други хора казват "абе не е лош супърба, ама аз искам the best of the best" и взимат S-класата.
ръб написа:Причината фотографи да ползват Mac (и не са всички - това са пълни глупости, стереотипи), е че имат добър дизайн, status symbol e, операционната система е проста, и повече trouble free от Windows.
Аз казах всички професионалисти и имах предвид всички истински професионални фотографи. Не паляците снимащи с кропки, удрят 5-6 калпави филтъра и праскат балъшкия надпис "dAkATA photography" или нещо от сорта. Истинските професионалисти ще ги разпознаеш и по телата и обективите с цени от по 5-6 цифри. Та за тези хора говорех, че айде да не сме пълни математици и да не кажа 100, ама едно 99% са с макове. И пак да отбележа - епълските ОС-и не са прости.
ръб написа:Аз лично се занимавам с PC от 96та насам, и компютрите ми винаги са работили без проблеми, така че МЕН ЛИЧНО не ме притеснява да си поддържам компютрите с добре работеща OS. От пускането на Windows 7 насам, аз краш на OS не съм виждал.
Ако трябва да сме честни аз и на ХР краш не съм вижал...ама ако съм го слагал аз и ако са ме слушали хората, на които съм го сложил как да си поддържат компа след инсталацията.
ръб написа:MacOS не работи с 1-2GB рам, нека не се заблуждаваме излишно
Пак ги омеша нещата

nsfw написа:А "умрелите" айфони с двуядрени "процесорчета" и едва 1GB "RAM-че"
Демек за iOS става дума, че работи с "1-2GB RAM"

ръб написа:Както и iOS прилично започна да си кляка с iOS 8.1
Mи сори, ама не мога да се съглася. Освен да кажеш какво имаш предвид с това клякане, щото не съм забелязал каквото и да е клякане на кое да е iOS устройство.
ръб написа:...да не говорим, че мултитаскинга му е абсолютен смях...
Единствения абсолютен смях е тва ти мнение. МТ-то при iOS си е 6 точки отвсякъде. Дай някакъв пример, че ми се струва почна да пишеш едно към квото дойде, а уж беше казал да не говорим наизуст

ръб написа:В крайна сметка, Mac-овете спрямо PC са ограничени в доста отношения. Едни от основните неща, за които се ползват компютри, освен обработка на изображения, видео, офис работа, са също така и гейминг (който при Mac не съществува), overclocking, като цяло - flexibility.
Основни неща, за които се използват компютри - гейминг и клокване - check, записах си

Гейминг при епъл продукти има. Да, заглавията са малко. За сметка на това обаче experience-a е най-добър именно при епъл продукти. Пример от тези дни. Сложих CSR Racing и CSR Racing Classics на айпада и на служебните Galaxy S III и Tab 2. Познай къде върви най-добре

ръб написа:дизайна, който е така важен за много хора днес.
Ако някой от последните модели на БМВ, няма значение кой беше излязъл 1:1 с дизайна на фиат мултипла например щеше ли да си го купиш? Дизайна, компактността и теглото не са прищявки на гевезета, а сериозни изисквания на хора със сериозни възможности. За тях и не само за тях понякога е важно лаптопът да не е с размерите и теглото на Alienware, а колкото се може по-лек и компактен. Ненапразно излезе цяла нова ниша преносими компютри, на които в наше село им викаме ultrabook-ове. Ама, като те гледам какъв си критичен сега и на тях ще им изтъкнеш "големия" недостатък - липса на оптично устройство

ръб написа:А гейминг индустрията не може да се отрече.
Посочи кой я отрича. Прави разлика между геймър(истински) и потребител. Съотношението всеки нормален се сеща какво е. Да пуснеш на пазара нещо специално за геймъри или специално за клокъри си е супер рисково. Не, че Аpple, HP и другите не могат да го направят. Просто не искат, защото честно казано не си заслужава.
ръб написа:Хубаво е да се говори на изуст, но не е лошо да поглеждаш и встрани.
Встрани, както вече казах поглеждаме много и постоянно. За говоренето наизуст също. Не съм сигурен, но ми се струва, че никога не си притежавал който и да е Епъл продукт. Или ако си то не е било за дълго време. Не целя да те обидя нещо, просто мисля, че не си запознат от първа ръка, а от статии нещо и/или чул, видял оттук оттам.
ръб написа:п.п. Имам вкъщи комп с Celeron D 351 едноядрен + 1gb рам и pata хард, който работи с Windows 7 ult без проблеми

- ръб
- младши ентусиаст
-
Ще цитирам 2 коментара от iOS темата на колеги тук, относно заетата RAM памет при Mac :
"Аймака е Late 2012.В гаранция си е още до края на другата година. Той е с 2х4 и по принцип няма проблем с изключение на случаите в които работя с много големи таблици и ми се е случвало когато искам да копирам примерно 30 000 реда в Ексел и оно ми вика-нема памет
Там добавянето на памет май е проблем и дори и след гаранцията да реша май ще трябва да се обърна към Криейтив. "
"При мен се отрази добре..... беше с 2x2 .... сега с 2x4 е друго нещо. Тоя Маверик а сега и Yosemite лапат яко памет и само Memory clean спасява до някъде положението ."
Факт е, че iУстройство съм имал само едно - iPhone 5 16gb и то за 2 месеца. Факт е и, че facebook chat балончетата, работят само в приложението. Да не говорим, че не всички приложения влизат в "Background app refresh", те просто остават спрени.
Относно фотографите (да, както ти казваш професионалистите с фулфрейм и средноформатни системи, не че не ползват и кропки, та дори и компактни за доста ситуации), отново ти казвам, че приказваш глупости относно използваната платформа - НЕ са 99% ползващи Apple. Истинския фотограф не се разпознава по техниката, която използва. Това, което виждаш с Apple (не казвам, че всички са така) по клипове, филми, интервюта, е в повечето случаи имидж. Човек, създал имидж и име във фотографията, било то моден, продуктов, пейзажен фотограф, който се опитва (и явно успяват) да изглежда добре. Това е дълга тема, но концепцията ти не е вярна. Колкото и да ти се струва, че си единственият запознат тук.
Това за Celeron-а не ти го казах да се хваля, дадох за пример просто как 10 годишен процесор от най-нисък клас, с 1GB RAM и бавен хард, работи отлично под Windows 7 Ultimate.
Не съм писал гейминга като основна задача, не знам защо ми слагаш думи в устата. Просто заема немалък пазарен дял. Това е едно от нещата, които не се случват с Apple, а при тази фирма си плащаш като поп. Apple правят софтуер, дизайн и маркетинг. Аналогията ти с S-class и Skoda Superb е смешна, само цената е като за S. Просто с PC и Win можеш да правиш всичко останало, което не можеш с Mac. А обратното го няма.
Въпросният правец може да бъде сравнен с Skoda Superb, за съжаление обаче с цената на новa тройка.
п.п. Ако цените на Mac-овете бяха на цените на PC-тата, щяха да са супер. Евала им на дизайна.
Един пример от ежедневието на доста хора, с които се сблъсквам - купуват си лаптоп за работа (студент, сервиз, предприятие), който се подмята напред назад, пада, бива заливан, изгарян с цигари, прах, пушек, дъжд..примери всякакви. Само че лаптопа струва примерно 600-700 лв, и като го бракуваш ти е все тая. Вчера ми връчиха един Packard Bell на 4 години, който работеше до скоро в един завод. Лаптопа беше използван от доста хора, падал е доста пъти, в резултат на което, корпуса му се строши на лявата панта - 30лв друг корпус, 9 паунда нова клавиатура (понеже тази е заливана с кафе и прогорена на места от цигари), всичко останало му работи на 6. И лаптопа струваше тогава 900лв. Сега ще работи още занапред.
Thinkpad T серията няма проблеми с заливане, изтърване, атмосферни условия. В продавалника е пълно с Thinkpad-и на по 10 години, които и до ден днешен си бачкат безпроблемно. Разбира се, Правеца тук (Clevo-то), ме съмнява мен лично да изкара повече от 2 години.
"Аймака е Late 2012.В гаранция си е още до края на другата година. Той е с 2х4 и по принцип няма проблем с изключение на случаите в които работя с много големи таблици и ми се е случвало когато искам да копирам примерно 30 000 реда в Ексел и оно ми вика-нема памет

"При мен се отрази добре..... беше с 2x2 .... сега с 2x4 е друго нещо. Тоя Маверик а сега и Yosemite лапат яко памет и само Memory clean спасява до някъде положението ."
Факт е, че iУстройство съм имал само едно - iPhone 5 16gb и то за 2 месеца. Факт е и, че facebook chat балончетата, работят само в приложението. Да не говорим, че не всички приложения влизат в "Background app refresh", те просто остават спрени.
Относно фотографите (да, както ти казваш професионалистите с фулфрейм и средноформатни системи, не че не ползват и кропки, та дори и компактни за доста ситуации), отново ти казвам, че приказваш глупости относно използваната платформа - НЕ са 99% ползващи Apple. Истинския фотограф не се разпознава по техниката, която използва. Това, което виждаш с Apple (не казвам, че всички са така) по клипове, филми, интервюта, е в повечето случаи имидж. Човек, създал имидж и име във фотографията, било то моден, продуктов, пейзажен фотограф, който се опитва (и явно успяват) да изглежда добре. Това е дълга тема, но концепцията ти не е вярна. Колкото и да ти се струва, че си единственият запознат тук.
Това за Celeron-а не ти го казах да се хваля, дадох за пример просто как 10 годишен процесор от най-нисък клас, с 1GB RAM и бавен хард, работи отлично под Windows 7 Ultimate.
Не съм писал гейминга като основна задача, не знам защо ми слагаш думи в устата. Просто заема немалък пазарен дял. Това е едно от нещата, които не се случват с Apple, а при тази фирма си плащаш като поп. Apple правят софтуер, дизайн и маркетинг. Аналогията ти с S-class и Skoda Superb е смешна, само цената е като за S. Просто с PC и Win можеш да правиш всичко останало, което не можеш с Mac. А обратното го няма.
Въпросният правец може да бъде сравнен с Skoda Superb, за съжаление обаче с цената на новa тройка.
п.п. Ако цените на Mac-овете бяха на цените на PC-тата, щяха да са супер. Евала им на дизайна.
Един пример от ежедневието на доста хора, с които се сблъсквам - купуват си лаптоп за работа (студент, сервиз, предприятие), който се подмята напред назад, пада, бива заливан, изгарян с цигари, прах, пушек, дъжд..примери всякакви. Само че лаптопа струва примерно 600-700 лв, и като го бракуваш ти е все тая. Вчера ми връчиха един Packard Bell на 4 години, който работеше до скоро в един завод. Лаптопа беше използван от доста хора, падал е доста пъти, в резултат на което, корпуса му се строши на лявата панта - 30лв друг корпус, 9 паунда нова клавиатура (понеже тази е заливана с кафе и прогорена на места от цигари), всичко останало му работи на 6. И лаптопа струваше тогава 900лв. Сега ще работи още занапред.
Thinkpad T серията няма проблеми с заливане, изтърване, атмосферни условия. В продавалника е пълно с Thinkpad-и на по 10 години, които и до ден днешен си бачкат безпроблемно. Разбира се, Правеца тук (Clevo-то), ме съмнява мен лично да изкара повече от 2 години.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То с тоя твоя пример излиза, че и БМВ е тъпа кола, щото хората си купуват за служебни Дачия, а не БМВ 1 примерно
Също тъй тези с БМВ са преебани, щото то вътре са същите части. Буталата пак са на същата фирма, алтернатора, стартера, дифа.. окачването. Всичко се прави от една и съща фирма. По твойта логика просто Дачия е БМВ с друга емблема.
Еднакви части, въпрос на интерпретация в използването им.
И все пак качи някъде примерно 100 от тия RAW файлове за които даваше пример да сравним как се справя един суперкомпютър с уникална видео карта срещу най-обикновен Мак.

Също тъй тези с БМВ са преебани, щото то вътре са същите части. Буталата пак са на същата фирма, алтернатора, стартера, дифа.. окачването. Всичко се прави от една и съща фирма. По твойта логика просто Дачия е БМВ с друга емблема.

И все пак качи някъде примерно 100 от тия RAW файлове за които даваше пример да сравним как се справя един суперкомпютър с уникална видео карта срещу най-обикновен Мак.
ръб написа:Ще цитирам 2 коментара от iOS темата на колеги тук, относно заетата RAM памет при Mac :
"Аймака е Late 2012.В гаранция си е още до края на другата година. Той е с 2х4 и по принцип няма проблем с изключение на случаите в които работя с много големи таблици и ми се е случвало когато искам да копирам примерно 30 000 реда в Ексел и оно ми вика-нема паметТам добавянето на памет май е проблем и дори и след гаранцията да реша май ще трябва да се обърна към Криейтив. "
Не мога да гадая при колегите какъв е бил проблема с многото заета RAM. Не знам дали усещаш, но както вече няколко пъти ти писах се хващаш винаги за изключенията и/или частните случаи. Една птичка пролет не прави. Като е казано, че е стабилно и бързо не означава, че ще си остане така, ако го изнасилиш, както ти падне. Ако не го "поддържаш", както трябва е напълно нормално да не работи, като хората. Айфона, ако го джейлнеш веднъж забрави за каквато и да било стабилност или бързина. Може да умре толкова бързо и безславно, че не е истина. Също и като е казано, че държи, върви и т.н. не може да очакваш да си си взел мак средна хубост преди няколко години, сега да му сложиш най-ресурсоемкото приложение и да ревеш, че не върви. Не визирам бум-бум. Давам го, като пример. Все едно на едноядрения селерон да съм подкарвал първата Maya, но да не мога да подкарам последната.
ръб написа:Факт е, че iУстройство съм имал само едно - iPhone 5 16gb и то за 2 месеца.
Познал съм значи

ръб написа:Относно фотографите (да, както ти казваш професионалистите с фулфрейм и средноформатни системи, не че не ползват и кропки, та дори и компактни за доста ситуации), отново ти казвам, че приказваш глупости относно използваната платформа - НЕ са 99% ползващи Apple. Истинския фотограф не се разпознава по техниката, която използва. Това, което виждаш с Apple (не казвам, че всички са така) по клипове, филми, интервюта, е в повечето случаи имидж. Човек, създал имидж и име във фотографията, било то моден, продуктов, пейзажен фотограф, който се опитва (и явно успяват) да изглежда добре. Това е дълга тема, но концепцията ти не е вярна. Колкото и да ти се струва, че си единственият запознат тук.

Та фотографите, истинските, както вече казах 1000 пъти не ползват макбуци, щото са фьешън, изглеждат добре, вървежни са и т.н. Най-най-най главните предимства за тях са издръжлива батерия(никой не предлага по-добра); Ретина дисплей - предлага резолюции, изключително рядко срещани при други производители; богат набор вградени I/O. Само за сведение Thunderbolt-a има по-висока скорост от USB 3.0

A факта, че големите ПРО-та освен фулфреймките имат в арсенала си някоя и друга кропка и/или безогледалка няма какво да се коментира. Трябва да си далеч от мисълта, че понеже човека е ПРО, вади си хляба с ФФ и трябва всичко, що снима да е ФФ.
ръб написа:Това за Celeron-а не ти го казах да се хваля, дадох за пример просто как 10 годишен процесор от най-нисък клас, с 1GB RAM и бавен хард, работи отлично под Windows 7 Ultimate.
ОК. Аз също ти дадох пример за подобна машина, работеща безгрижно даже под XP. И други по-сериозни примери с по-сериозни машини мога да дам, но мисля го изчистихме, че като се поддържа и използва без изнасилвания една машина ще те кара много дълго време.
ръб написа:Не съм писал гейминга като основна задача, не знам защо ми слагаш думи в устата.
А тва:
ръб написа:Едни от основните неща, за които се ползват компютри, освен обработка на изображения, видео, офис работа, са също така и гейминг
Кой го писа

ръб написа:Просто заема немалък пазарен дял.
E така де и аз казАх същото

ръб написа:Аналогията ти с S-class и Skoda Superb е смешна
Искаш да кажеш, че на теб не ти харесва?

ръб написа:Просто с PC и Win можеш да правиш всичко останало, което не можеш с Mac. А обратното го няма.
В интерес на истината го има

- ръб
- младши ентусиаст
-
Ретина беше модерно преди време. В момента има доста модели PC-та с дисплеи с висока резолюция и отлично цветопредаване.
Незнам защо си решил, че професионалните фотографи правят клипове (образно казано) посредством хиляди кадри
един висок клас FF или средноформатна система си струва едни 15 до 30-40 000лв. При тоя поток от кадри, който казваш, износването е твърде скъпо. Пак ти казвам - нещо ти куца идеята. Особено пък като се снимат пейзажи и архитектура - там лаптопа не ти е под ръка да буташ постоянно кадри на харда. Плюс това, обработката на един raw отнема достатъчно време, за да не може да си позволи такова темпо. Даже не знам как го измисли
По стечение на обстоятелствата, имах възможност да прекарам два дена с един от добрите сватбени фотографи в България (човека снима с техника за близо 50к), който от сватба пуска до 4000 кадъра. Както сам се досещаш, това не е всеки ден, и разликите в скоростите на пренос не са от такова значение. Колкото е разликата в цената на този Mac и едно PC със същия хардуер.
Идеята ми за Celeron-а беше, че е стар, нископроизводителен, и въпреки това работи супер на нови версии на Windows в съвместност с малко рам и бавен хард. Това, понеже по-напред беше констатирано, че се изисквал страшен хардуер, за да работи добре. Което не е вярно.
Yosemite как работи на едноядрен процесор с 256kb кеш и 1GB ddr2 памет + ata100 харддиск ? (в случая просто е ата100)
Относно гейминга - в предишното си мнение го извади от контекста, и го написа сякаш съм наблегнал единствено на него.
bum_bum не ми се занимава да качвам близо 2GB снимки някъде, просто за теста. Лаптопа ти предполагам е с Core i5 2gen, който както и да го въртим и сучем е 2 пъти надолу в производителноста на моя Core i7-4700hq.
Аз спирам с flood-a. Ще генерализирам изказванията си - не казвам, че Windows е перфектен, напротив, има си кусурите. Просто е наистина flexible, и на мен проблеми не ми е създавал, но знам как и успявам да го поддържам "във форма". Антивирусни не използвам.
Хардуера в Mac-овете, е същият този, който е и в PC-тата. Ако направим съпоставка лека - MacOS е BMW с автомат и без възможност за тунинг. PC е ръчка с доста възможности за тунинг. И на по-ниска цена. Айде, салона не е естествена кожа, ами еко-кожа
Незнам защо си решил, че професионалните фотографи правят клипове (образно казано) посредством хиляди кадри

Идеята ми за Celeron-а беше, че е стар, нископроизводителен, и въпреки това работи супер на нови версии на Windows в съвместност с малко рам и бавен хард. Това, понеже по-напред беше констатирано, че се изисквал страшен хардуер, за да работи добре. Което не е вярно.
Yosemite как работи на едноядрен процесор с 256kb кеш и 1GB ddr2 памет + ata100 харддиск ? (в случая просто е ата100)
Относно гейминга - в предишното си мнение го извади от контекста, и го написа сякаш съм наблегнал единствено на него.
bum_bum не ми се занимава да качвам близо 2GB снимки някъде, просто за теста. Лаптопа ти предполагам е с Core i5 2gen, който както и да го въртим и сучем е 2 пъти надолу в производителноста на моя Core i7-4700hq.
Аз спирам с flood-a. Ще генерализирам изказванията си - не казвам, че Windows е перфектен, напротив, има си кусурите. Просто е наистина flexible, и на мен проблеми не ми е създавал, но знам как и успявам да го поддържам "във форма". Антивирусни не използвам.
Хардуера в Mac-овете, е същият този, който е и в PC-тата. Ако направим съпоставка лека - MacOS е BMW с автомат и без възможност за тунинг. PC е ръчка с доста възможности за тунинг. И на по-ниска цена. Айде, салона не е естествена кожа, ами еко-кожа

55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4