СОТ или застраховка Имущество
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: СОТ или застраховка Имущество
Застраховка си направи, за да ти е спокойно срещу наводнения и бедствия. Аз имах срещу кражба, обраха ме и ми платиха само видеокамерата, която беше на три месеца и имах фактура, както и патрона на вратата с овехтяване. За останалото пих студена вода и приключих със застраховките срещу кражба. Единственият вариант е да не държиш пари и ценности вкъщи. СОТ дава някаква сигурност, но ако те мернат, че има много за крадене, няма да си дават зор да дойдат на време.
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това за мен е като с колите. Каквато и да е защитата - само ги забавя. Решат ли...
Както някой спомена по-нагоре - нещо, което се отключва шумно. Скоро по сред бял ден тръгнали да влизат в комшиите на баща ми, та и той се е побъркал на тази тема. Посъветвали са го 2 брави. С хубава врата и две брави, драстично ще ги забавиш. Дава по 200-300лв. за някакви патрони и така
Както някой спомена по-нагоре - нещо, което се отключва шумно. Скоро по сред бял ден тръгнали да влизат в комшиите на баща ми, та и той се е побъркал на тази тема. Посъветвали са го 2 брави. С хубава врата и две брави, драстично ще ги забавиш. Дава по 200-300лв. за някакви патрони и така

- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
СОТ + застраховка + хубава брава. гараниция франция както казаха колегите ако те нарочат ама дава някакво спокойствие. застраховка имот само в Алианц през познат, наще застрахователи им се поизпразниха касичките и се стиснаха. алианц май два пъти годишно имат 45 % отстъпка от премията или нещо подобно и ако нямаш щети ти подновяват на същата цена, ако имаш интерес мога да дам телефон.
Бе мани го тези СОТ-ове и простотии. Преди няколко години разучавах за една къща и един апартамент как стоят нещата. Е то една камара пари за датчици, матчици и там квато калпава техника слагат. После абонамента ми го стовариха някакъв висок и накрая ми викат "ма ние можем само до отвън да дойдем, нямаме право да влизаме, обаждаме ви се и ви изчакваме да дойдете"
Пълен ташак.
По-доброто решение е да се застрахова самият имот за каквото може - природни бедствия, пожар, кражба. Сумата зависи от типа, вида, местоположението на имота, както и за какво точно и за каква сума се застрахова имота. Варира от 60-на лв. на година за пълна застраховка от-до с покритие 40 000лв. за имот в провинцията до 160-180лв. за пълна застраховка от-до с покритие 120 000лв. за имот в столицата.

По-доброто решение е да се застрахова самият имот за каквото може - природни бедствия, пожар, кражба. Сумата зависи от типа, вида, местоположението на имота, както и за какво точно и за каква сума се застрахова имота. Варира от 60-на лв. на година за пълна застраховка от-до с покритие 40 000лв. за имот в провинцията до 160-180лв. за пълна застраховка от-до с покритие 120 000лв. за имот в столицата.
Демирев написа:stefanoff написа: в СОТ 161 са им добри заплатите
Ахъ - 2014г. септември голям клон на известна банка в центъра на Варна - 405 лева на месец
Ми това е, което съм чел в бгработодателя, ама може да си плащат да им лъскат рейтинка, нищо чудно. Инак една аларма, която да разбуди съседите на 4 етажа отгоре и отдолу, никога не е излишна. А СОТ винаги ми е било интересно как трансмитва сигнала, ама ако е безжично, вече и най-големите аматьори могат да го заглушат с джаджа за 50лв

Не Мы такие, Жизнь такая
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
kliuna написа:СОТ + застраховка + хубава брава. гараниция франция както казаха колегите ако те нарочат ама дава някакво спокойствие.
Общо взето така е най добре, на застраховката най голямата и полза е срещу щети, в случая аз съм към уника и при градушката си описах всичко изпочупено и ми платиха добре за ремонтите. При сота си мисля че е като при каското на колите, като имаш стикер, плащаш си таксата и уж не те обират

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
СОТ-овете са някакви клоуни, които на всичкото отгоре дори нямат право да задържат крадеца. Имаше полза от държавния СОД, защото там отиваха полицаи с всичките си правомощия и все пак полицаи, колкото и да е, не някакви хванати от улицата, но след като го закриха... Сългасен съм с бум-бум, че само аларма, която вдига много шум е по-добре.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Всеки чул-недочул и лее мозък. Ще ви дам пример за СОТ 161. Навътре съм в нещата по ред причини, които не искам да споделям. Само ще кажа...не работя в тази фирма. Първо заплатите в патрулите им в големите градове започват от 800 лева..в София достигат до 1500. Няма такъв филм работили 6 дена по 12 часа. Работи се на смени..2 работиш ..2 почиваш...в София дори е 2 работиш..3 почиваш. Следят ги с GPS откъде са тръгнали и кога са стигнали. При реален сигнал и обран апартамент и реакция над 4 минути имат глоби. В София време за реакция под 3 минути....пак там имат 44 патрула по всяко едно време на работа...в Бургас -5, Плевен-3, Пловдив-5, Варна-2 и тн...с приоритет започват работа бивши полицаи или кадърни момчета. Имат си изпити постоянно. За да почнеш работа в патрулите им се искат сериозни връзки, търпение и качества. Фирмата изисква от тях и затова им плаща два пъти повече от другите СОТ-ове.Погледни им автопарка и ще ти стане ясно..нямат кола над 5 години- Ауди, БМВ, Дайхацу, Субару и тн..имат над 80 хил обекта в цялата страна..само 60 хиляди са в София. Няма вариант и с това ..спираш си СОТ-а и те обират...да ако си бил на някой от смотаните фирми е възможно, но в тази фирма не. Пълна глупост е това, че нямали право да задържат. Нека някой прочете ЗЧОД и да се запознае. Имат доста права в това число задържане и използване на помощни средства- белезници, палки и тн. Плюс това от 2 години всичките им патрули са въоръжени..с бойни пистолети и не са за красота. Мога още да обеснявам, но няма смисъл. Просто правете разлика и не слагайте всички под един знаменател. Има коли БМВ има и Москвич...ама това, че Москвича не бива не означава, че и БМВ-то също не бива. Най-добрия вариант го каза един колега. СОТ+застраховка+ добра врата. Пада ти и цената на застраховката, когато имаш СОТ. Това е от мен.
Сложи камера пред вратата отгоре, надпис COT от онея, където ги лепят по вратите. Като видят лепенката едва ли ще тръгнат да проверяват към коя фирма е записана. А камерата доста ще ги смути. Има и малки скрити камери, които можеш да сложиш някъде из апартамента с голям ъгъл на видимост и при движение да записва. Разгледай в нета за тях 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911

Явно, точно както подозирах, от 161 си имат "четкаджийски" отдел , дето като излезе тема в гугъл за СОТ, се появяват да пишат хвалебствия
Между другото човек наистина трябва да си направи сметка, кое как ще му излезе и по-изгодно, защото да плащаш за сот, камери, застраховка, при положение, че в апартамента имаш един кирлив лаптоп, май не е много изгодно
Примерно пак ще спомена банката дето работех. Нямаха бронирани стъкла касиерките, охраната бяха невъоръжени пенсионери, доста и жени имаше. За 3 години доколкото си спомням, само един въоръжен грабеж имаше, на някакви 5000 лева. Че то само едно бронирано стъкло на една каса е толкова, ако не и повече 

Не Мы такие, Жизнь такая
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Обира на апартамент не е само какво ще ти вземат, а и как ще се чувстваш след като си обран. Да не говорим пък както се случва по вилните зони и баровските квартали-ставаш да пикаеш и гледаш оня си шета из вас.
Въпроса при мен за СОТ не е толкова дали служителите ще свършат работа като дойдат, а технически дали крадците не притежават способи да елиминират сота преди да е подал сигнал.
Въпроса при мен за СОТ не е толкова дали служителите ще свършат работа като дойдат, а технически дали крадците не притежават способи да елиминират сота преди да е подал сигнал.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Притежават. СОТ-а работи на радиочестота, заглушават я и приключва. Или поне им дава достатъчно време да си свършат работата. Не знам дали има вариант да има бекъп на сигнала през интернет, примерно. Досега не съм виждал.
Never mistake motion for action...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
stefanoff написа:Демирев написа:stefanoff написа: в СОТ 161 са им добри заплатите
Ахъ - 2014г. септември голям клон на известна банка в центъра на Варна - 405 лева на месец
Ми това е, което съм чел в бгработодателя, ама може да си плащат да им лъскат рейтинка, нищо чудно.)
Нищо не плащат за лъскане рейтинг. Просто като пишат двама шофьори на инкасо автомобили че вземат 620-650 лева и отстрани изглежда че едва ли не всичко е наред. Само че обикновените сотаджии вземат по 400-430 лв.
Само на инкасото вземат по-прилични пари.
Ама да те гръмнат за 630 лева.....
Иначе инвестират в много скъпа техника по големите магазини СОТ 161. На фона на мизерните заплати за обикновения охранител в магазин и под 390 лв. вземат сотаджиите от сот 161 в Метро и Кауфланд.
Но камерите в магазините им всяка е по-скъпа от заплатата на 1 служител за 1 месец

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Колега го обраха през нощта докато спият с жена му вкъщи. Ония си влезли, гепили двата лаптопа, парички и т.н. и си отишли. НИкой нищо не разбрал! Та к'ва файда от СОТ-а като когато си си у вас е изключен и пак могат да те думнат. Застраховка според мен е най-оптималния вариант. Покрива ти до 5-10К кражби, до не знам си колко от наводнения, пожар и т.н. и не дай си боже някое природно бедствие, което да отскубне целия имот.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3