СОТ или застраховка Имущество
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: СОТ или застраховка Имущество
speeder88 написа:Колега го обраха през нощта докато спият с жена му вкъщи. Ония си влезли, гепили двата лаптопа, парички и т.н. и си отишли. НИкой нищо не разбрал! Та к'ва файда от СОТ-а като когато си си у вас е изключен и пак могат да те думнат. Застраховка според мен е най-оптималния вариант. Покрива ти до 5-10К кражби, до не знам си колко от наводнения, пожар и т.н. и не дай си боже някое природно бедствие, което да отскубне целия имот.
Застрахователите плащат за природни бедствия като представиш бележка от метео службата - пожарната и Гражданска защита!
За кражбата на вещи - телевизори - лаптопи - настолен...за всяка една вещ фактура! Без фактура от магазина пиеш студена вода и за 100 бона да е застрахована!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
speeder88 написа: Та к'ва файда от СОТ-а като когато си си у вас е изключен и пак могат да те думнат. Застраховка според мен е най-оптималния вариант.
Сота може да се пусне и когато сте вътре. Дори евтините централи имат такава функция. Това, че почти никой не го пуска, не означава, че не може. Тази функция е по-полезна, ако си в къща, защото може да си активираш само вратите и (евентуално) прозорците.
Leon написа:Притежават. СОТ-а работи на радиочестота, заглушават я и приключва. Или поне им дава достатъчно време да си свършат работата. Не знам дали има вариант да има бекъп на сигнала през интернет, примерно. Досега не съм виждал.
Устройството за заглушаване не е съвсем евтино, но ако някой има кой знае какво за пазене, отговорът на въпроса ти е, че има вариант за бекъп. През интернет, през СИМ и други. Да не прекаляваме с подробностите, че ще стане като в темата "Как да си защитим колата от кражби". Просто не е ясно кой чете.
Според таксата за охрана има възможност за материална отговорност на фирмата, което е нещо като застраховка на обекта.
Функцията на СОТ за обикновено жилище е да гони или поне да възпира наркомани, квартални хулигани и друга подобна измет. Ако са решили да обират жилище, в което е ясно, че има нещо ценно, тогава няма какво да ги спре. А и според мен да си държиш кило злато и купчина пари на нощното шкафче е меко казано безотговорно.
Конспиративната теория, че ще видят какво ценно имате вкъщи и всички ще знаят, може да се разгледа обратно. Като видят че нищо ценно няма, никой няма да влезе

E устройството за заглушаване на ГСМ е 50 лв, навсякъде ги продават, ползват се главно в театри , кина и прочие
Едва ли това за заглушаване на радио честота на СОТ-а ще е повече

Не Мы такие, Жизнь такая
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
sapio написа:speeder88 написа: Та к'ва файда от СОТ-а като когато си си у вас е изключен и пак могат да те думнат. Застраховка според мен е най-оптималния вариант.
Сота може да се пусне и когато сте вътре. Дори евтините централи имат такава функция. Това, че почти никой не го пуска, не означава, че не може. Тази функция е по-полезна, ако си в къща, защото може да си активираш само вратите и (евентуално) прозорците.
Oп... Това съм го пропуснал!
Демирев написа:speeder88 написа:Колега го обраха през нощта докато спият с жена му вкъщи. Ония си влезли, гепили двата лаптопа, парички и т.н. и си отишли. НИкой нищо не разбрал! Та к'ва файда от СОТ-а като когато си си у вас е изключен и пак могат да те думнат. Застраховка според мен е най-оптималния вариант. Покрива ти до 5-10К кражби, до не знам си колко от наводнения, пожар и т.н. и не дай си боже някое природно бедствие, което да отскубне целия имот.
Застрахователите плащат за природни бедствия като представиш бележка от метео службата - пожарната и Гражданска защита!
За кражбата на вещи - телевизори - лаптопи - настолен...за всяка една вещ фактура! Без фактура от магазина пиеш студена вода и за 100 бона да е застрахована!
Съгласен съм! Кътат се фактури и гаранционни карти и си safe!
Последна промяна speeder88 на 18 Яну 2015, 10:16, променена общо 1 път

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Нито съм от тази фирма, а още по-малко от някакъв отдел. Просто имам близък роднина, който работи точно патрул в нея и доста ми е разказвал. Тук вашето е просто чесане на езиците. Малко се поинтересувайте тогаа давайте съвет на човека. Не съм тук за дада го агитирам, а да споделя моята информация. Изнесеното от мен лесно може да се провери. Спрете някъде един патрул на тази фирма и попитайте това -онова. Възможно е по магазините охранителите да вземат и по 400 лв, но това е съобразено с работата на едните и на другите. Последната заплата на моя роднина беше 1230 лева за 17 или 18 работни дни. Самият факт, че само в София имат 60 хиляди обекта би трябвало да е показателен, но вие си чешете езиците тук. Не казвам, че със СОТ няма да бъде обран, но е в пъти по-малко вероятно. Спират се кокошкарите, а и за 3-4 минути не могат да ти изнесат апартамента. За ценности и големи суми пари има банки и трезори.
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3