Първият български спортен автомобил SIN R1 ?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Първият български спортен автомобил SIN R1 ?!

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Яну 2015, 21:04

[quote="nsfw"][/quote]

Ти машината виждал ли си я на живо? Щото аз като я зърнах за първи път и си рекох "Яко! Рядко виждаме суперколи в града." Такава реакция предизвиква и това е показателно. Някак си мааалко по-различно е, отколкото да видиш Ево 8ца, 9ка или каквото и да е друго. :mhihi: Какво значение има колко струва двигателя отделно и т.н.? Такъв са избрали, такъв са сложили. Голям, здрав и истински V8 агрегат. Зонда да не си правят те моторите? Да, друга класа е и знам, че не е уместно да правя такива сравнения, ама... айде стига глупости. Те хората са го казали - за всеки влак си има пътници. Машината е нещо различно, доста по-достъпно от много други, а пък вече за подробни сравнения и т.н. би могъл да говори само този, който се докосне до нея. Така съчинение по картинка да правим... си е форумна работа. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 16 Яну 2015, 22:05

какво точно му има на мотора? :dunno: Евтин за поддръжка, кажи речи неограничен ресурс (сравнено с Ево и тнт) има си и обороти. За бюджетен трак кар си е чук.
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 16 Яну 2015, 22:51

Dirty M5 driveR написа:Рядко виждаме суперколи в града.

В Русе вече до статус на суперкар ли докарахте греха :mhihi: Яко :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Такава реакция предизвиква и това е показателно.

Нормален човек да се впечатли, ама ти от кое толко се впечатли? Виж, ако ви кара да се гордеете из русенско ще разбера, ама да се впечатлявате...

Dirty M5 driveR написа:Какво значение има колко струва двигателя отделно и т.н.?

За мен има значение. Ако няма да има значение какво ще е стига да е мейд бай бългериън налазвайте смело и правец боклиците от другата тема :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Голям, здрав и истински V8 агрегат.

Значи важното е да ръмжи и бучи. Може и да не върви :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Машината е нещо различно, доста по-достъпно от много други

Какво му е достъпното на 60 000 евра за цивилна версия и кой знае колко повече за състезателната не знам. При положение, че има доказали се бегачки за под 100 000лв. нови цивилния вариант и почти неограничени възможности за доработки аз лично не виждам смисъл от греха, но както каза за всеки влак си има пътници. И това ще го купят разни псевдопатриоти със съмнителни доходи, някой и друг богаташ от европата, ще им стане лошо по пистите да ги минават разни миксери за смешни пари и ще осъзнаят грешката си. Аз залагам на не повеве от 100 бройки и фалит до 1-2г. :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:за подробни сравнения и т.н. би могъл да говори само този, който се докосне до нея.
Ако се докоснат тези от Fifth Gear, Top Gear или някое по-престижно издание ще го наврат в кучи гъз, ама айде, засега нека аз съм Grumpy Cat :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Така съчинение по картинка да правим... си е форумна работа. :mhihi:

Taка де, що ми се връзвате на писанията не разбрах :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 17 Яну 2015, 2:40

Тая тема няма ли кой да я заключи ??
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 17 Яну 2015, 5:09

M-coupe написа:Тая тема няма ли кой да я заключи ??

:D Не бе, нека лошата котка ни светне И за колите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Яну 2015, 6:58

С теб явно не може да се води дебат. Аз ти казвам, че за първи път видях колата по един булевард. В жълта разцветка някаква, много ниска, не можах да преценя дали е шумна заради трафика. Само бях дочул нещо за нея и за да ми е реакцията каквато описах, а не "А, това е Син кар-а. Ясно."... демек безразлична, значи момчетата са си свършили работата. Аз така да запитам пак... ти видя ли я на живо, кара ли я, карал ли си и другите коли, които ги цитираш? Ако е така евала, значи имаме реална съпоставка от първа ръка. Ама не ми се верва нещо. ;) И да си го кажа направо, защото обичам да съм директен. Не клиентите на Син Кар-а, а тия като тебе са псевдоентусиасти, дето само гледат числата на хартия и кое е по на далавера. Лада ако направят нещо подобно за 30 000 евра сигурно и нея ще тачите... Нищо, че да сравняваш надутата малолитражка на Ево-то и голям V8 двигател е направо жалко... Въобще не говорим за вървеж и т.н. Има нещо, на което истинските ентусиасти викат "емоция". И разликата между теб и мен е, че аз уважавам твоята емоция от допира с каквото там те кефи, а ти моята не. Това последното изречение колкото повече "фенове" го проумеят, толкова по-добро отношение между различните маси хора ще има.

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 17 Яну 2015, 11:00

nsfw написа:60 000 евра, при положение, че този двигател барабар със скоростната кутия е под 10 000. И после "авторът на колата не цели печалби" :mhihi: Да, да шоколада, мармота и станиола нали :mhihi: :mhihi:
Другите подобни самоделки може и да са по-скъпи, ама има защо. Тва някакъв скелет, забил най-евтиния възможен двигател и оооо 6 литра човееек, 450 коня човееек и т.н. възклицания. За 60 000 евра сигурно поне 100 човека във форума могат да ни кажат каква бИгачка можем да си направим дали за трак дей, дали за дрифтачка само, дали ралиджийка някаква. Evo 8-ци по 400 коня са 30-35 000лв. и ти "остават" едни 85-90 000 за доработки. 400 коня импреза с closed deck, coilover-и и Brembo-та е към 25-30 000лв. и пак ти остават 90-95 000 за доработки. При всички варианти се получава много "по-кола" от "греха" и то говорим за цивилния вариант - 450 коня 60 000 евра. Състезателният е 610 коня, ама не видях да е обявена цена, а тя със сигурност ще е доста повече от 60 000 евра. Не знам за вас, обаче на мен, ако ми кажат "греха" или "стокова" 400 коня Ево 8-ца с 4 врати и багажник ще избера Ево-то.
Другото, което е този хамерикански мотор 6 литровия къде са го видели някъде другаде освен в НАСКАР и техните драгове? Тва на къси и/или технични писти и по завои ще умира, като стой та гледай :mhihi: Този двигател си е само за Camaro и подобните му автомобили - да се качиш, да ръмжиш, да ходиш на кафенце, да сваляш тийнейджърки и да се правиш на батка :mhihi: А да, и да се залъгваш, че си много бРЪз, ама само на права линия :mhihi: :mhihi:

Доста си пристрастен от твоите си гледни точки,не казвам че евотата и субитата са лоши машини,дори напротив но колко обиколки ще направиш с тези коли на истинска писта преди да ти заминат гумите и колко ще направиш със Син-а ? А за осмака не бери грижа страшно много сила и въртящ момент в ниските си има (то това си им е предимството по принцип) така че надали ще 'умира' както си мислиш.Точно лс3 мотора е една от най-използваните конверсии за пистови автомобили и дрифтачки,има огромен потенциал за качване на конски сили в атмосферния си вариант,а да не говорим за избор на компресори забравих да спомена че е и доста лек и евтин поддръжка,а относно трансмисията ти предлагам да видиш това видео - https://www.youtube.com/watch?v=bL4kIk8mXSk на 11:19 чуй какво казва професионалист в карането , въпроса тук е не е дали мотора и кутията са добри а дали да вярваме на въпросния професионалист от видеото и хилядите тунери по света или на тебе. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 17 Яну 2015, 11:12

nsfw написа:
Dirty M5 driveR написа:Рядко виждаме суперколи в града.

В Русе вече до статус на суперкар ли докарахте греха :mhihi: Яко :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Такава реакция предизвиква и това е показателно.

Нормален човек да се впечатли, ама ти от кое толко се впечатли? Виж, ако ви кара да се гордеете из русенско ще разбера, ама да се впечатлявате...

Dirty M5 driveR написа:Какво значение има колко струва двигателя отделно и т.н.?

За мен има значение. Ако няма да има значение какво ще е стига да е мейд бай бългериън налазвайте смело и правец боклиците от другата тема :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Голям, здрав и истински V8 агрегат.

Значи важното е да ръмжи и бучи. Може и да не върви :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Машината е нещо различно, доста по-достъпно от много други

Какво му е достъпното на 60 000 евра за цивилна версия и кой знае колко повече за състезателната не знам. При положение, че има доказали се бегачки за под 100 000лв. нови цивилния вариант и почти неограничени възможности за доработки аз лично не виждам смисъл от греха, но както каза за всеки влак си има пътници. И това ще го купят разни псевдопатриоти със съмнителни доходи, някой и друг богаташ от европата, ще им стане лошо по пистите да ги минават разни миксери за смешни пари и ще осъзнаят грешката си. Аз залагам на не повеве от 100 бройки и фалит до 1-2г. :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:за подробни сравнения и т.н. би могъл да говори само този, който се докосне до нея.
Ако се докоснат тези от Fifth Gear, Top Gear или някое по-престижно издание ще го наврат в кучи гъз, ама айде, засега нека аз съм Grumpy Cat :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:Така съчинение по картинка да правим... си е форумна работа. :mhihi:

Taка де, що ми се връзвате на писанията не разбрах :mhihi:

А относно Син-а дали е добър или не ти предлагам да прочетеш следният абзац от тази статия - http://www.sportal.bg/news.php?news=527481 - "С гордост мога да кажа, че автомобилите ни се приеха с много голям интерес в Англия. Щандът ни беше посетен от Петер Солберг и Алан Макниш, които дадоха много добри отзиви за нашата работа както за дизайна на автомобила, така и за техническите му характеристики. Освен това спечелихме окончателно доверието на водещи фирми в областта на моторните спортове, като за пример ще дам Michelin, с които сключихме договор за съвместна работа в развитието на нашите автомобили. Отсега нататък те ще участват във всички презентации и представяния, както и ще фигурират като фирмен знак на облеклата ни." Тоест вече тържествено можеш да се изядеш от яд :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Яну 2015, 11:27

Интересен автомобил , понеже е с българско участие и според мен до там .Поздравления за човека в основата на този проект ,дано си е премерил таргета на изделието правилно .Искрено се надявам мерака и ентусиазма по автомобилитe да не е засенчил здравия разум . :mhihi:
На мен ми харесва в общи линии дизайна , с изключение на тия грозните тави отдолу на стрийт варианта .Като конструкция няма много данни , но този шеви е дуракоустойчив мотор доказан през годините с куп афтърмаркет доставчици на тунниг части и то на поносими цени .За супер кар незнам колко се вмества с тия показатели , има доста такъв тип автомобили от бутикови производители които не са точно в клас супер кар а по скоро някакви вариации на поръчкови шасита за сглобяване малко хоум мейд .Интериора му е ужасен според мен .
Последна промяна Jordana на 17 Яну 2015, 12:59, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 17 Яну 2015, 12:15

Greaddy написа:Тоест вече тържествено можеш да се изядеш от яд :lol:

Сън не ме лови да знаеш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 17 Яну 2015, 14:13

Интересно дали цивилната версия е по-бърза от базов Nissan GTR, щото не е нещо много по-евтина :mhihi:

П.С. На базата на информацията до момента мнението на Jordana e най-реално.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 17 Яну 2015, 14:27

Това е първия опит за български автомобил от такъв клас. Вие какво искате да е най-бързия в Света ли ? Няма как да стане това... Всичко се почва от 0 и до където стигнеш. Сравнявате я с марки, които имат над 100години история и традиции или с такива, които са сравнително нови, но началния им капитал няма нищо общо с този на Син... Трябва във времето да се докажи, като достойна кола да се изкарват следващи модели пък може и след години да успее :!: Какво почнахте веднага ама стоков ГТР ще я бие, ама двигателя и нам къв прост бил, ама можело да си купиш лагерница, която да я направиш по-бърза, ама в Русе сме я гледали, като хиперкар. Чакайте малко успокойте се, за всичко има време. Още не сме я видели на линията тази кола, а вие я отписахте вече... :dunno: Що за злобен народ сме това не мога да го разбера :kuku: :wave:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 24 Яну 2015, 22:38

Няма как да сравнявате евота и импрези които се правят поточната линия с този автомобил, заради икономията от мащаба на производството.
Защо например Лексус ЛФА струва 2-пъти повече от 458 Италия? - защото при производство от 500 бройки не могат да избият дори построяването на завода в който се произвеждат :yes: Недейте да сравнявате несравними неща.
А кое е по практично е отделен въпрос, но практичността след време си губи цената а такъв рядък автомобил може да придобие колекционеска стойност

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 26 Яну 2015, 17:49

Тоя идиот Кристиан фон Кьонигсег също използвал американски V8 в първия си модел :kuku: И вижте го сега :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Яну 2015, 17:54

в момента са на Serres и тестват... имаме представители от клуба, така че ще кажат мнение от първа ръка

stay tuned! :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата