Евтин компютър

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Евтин компютър

Мнение от stefanoff » 18 Яну 2015, 11:33

stormrider написа:Извинение към колегата, пуснал темата!
Бихте ли препоръчали лаптоп до 1000 лева,който без проблем подкарва HD blu ray rip.без да насича и да забива.

Blue ray rip 1080p вървси съвсем гладко и на двуядрен селерон . Колегата дето е дал линка с лаптопа с инсталиран уин 8 ще ти свърши перфектна работа :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 18 Яну 2015, 14:14

Избягвайте ги тея от по 500лв нови. По-добре Lenovo Thinkpad T500/510. Ама в пъти по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 18 Яну 2015, 15:26

И аз това казах в началото, но друго си е да имаш НОВ китайски кенеф :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Яну 2015, 15:43

Те щото не ги правят в Китай частите и за НЕ кенефите :mhihi:
Или асемблирането на компютри вече се смята за производство .По начало за 500лв няма как да се вземе читав лаптоп то е ясно на всички че ще има компромис с нещо .За малко повече 700-800лв може да се вземе някоя по прилична машина от следващите мартенски промоции в хипербитаците .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 18 Яну 2015, 18:05

В случая не е важно къде е правено, а че е кенеф :winky: който е "проектиран" идиотски, така че прегрява, задръства му се охлаждането, понеже смуче само отдолу, клавиатурата и тъчпада са ужасни за употреба, пластмасите за 2 години домашна употреба се изтъркват повече от на 8 годишния ми IBM, на който работя с мазни ръце и тн дребни и незначителни разлики :lol:
Някога съм имал IBM T40 Made in Ireland и от същата серия T43 Made by Lenovo (китайски), разлика в качеството не намерих, и двата вече бяха бая стари и работеха безотказно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Яну 2015, 18:13

M10 написа:В случая не е важно къде е правено, а че е кенеф :winky: който е "проектиран" идиотски, така че прегрява, задръства му се охлаждането, понеже смуче само отдолу, клавиатурата и тъчпада са ужасни за употреба, пластмасите за 2 години домашна употреба се изтъркват повече от на 8 годишния ми IBM, на който работя с мазни ръце и тн дребни и незначителни разлики :lol:
Някога съм имал IBM T40 Made in Ireland и от същата серия T43 Made by Lenovo (китайски), разлика в качеството не намерих, и двата вече бяха бая стари и работеха безотказно.

Подкрепям. В момента имам 5-ти ThinkPad като този е от W серията, а всичките до тук бяха T-серия. Изобщо няма нищо общо с ширпотребата и грам не съжалявам, че са били леко стари за момента на покупката. ;)
Изображение

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 18 Яну 2015, 18:31

И от мен едно мнение за Thinkpad. Уникална машина !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Яну 2015, 18:39

То след 8 години света може да се сринал вие търсите лаптоп да изкара толкова че и да надживее :winky:
Всеки 6 месеца излизат нови процесори , новите 18 nm технолгични процесори на ред с още по добри енергоспестяващ потенциал , съответно нови вградени в процесора GPU , SSD дисковете също поевтиняват и навлизат твърдо при лаптопите , новата DDR4 също ..
Да не коментираме че при мобилните устройства всичко за което се търси тоя лаптоп в конкретния случай го има в таблетите на по ниска цена .След 3-4 години всичко от тоя клас 500-600лв можеш да го изхвърлиш в кофата спокойно без да ти е жал щото ще е ретро и безвъзвратно морално остаряло .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 18 Яну 2015, 22:40

Онзи евтиния Асус го купих миналата Нова година на жената, след седмица купих и един на щерката и яко Фейс, чат, браузване и сълзливи филми от Замундата и нито забиват, нито са се задръстили за една година. А се ползват нон стоп. Батериите държат по три часа. Ако изкарат до края на тази година, направо ги изхвърлям и им купувам нови.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 19 Яну 2015, 2:16

Аз преди година и половина си купих втора употреба Lenovo Thinkpad T520, който беше на една година, и батерията му държеше почти 5 часа "чат, фейс, филми, форуми". Да не говорим, че build quality-то беше на съвсем друго ниво.

Преди 2 седмици ми оставиха чисто нов ASUS X55 за инсталация на OS, е ми няма такава подигравка - тъчпад-а стърчеше над корпуса, и това на чисто нов лаптоп :shock: а преди 3 дена сменях DC power jack на ASUS X54c на 2 годинки. Беше се скапал. Хубавото на евтините, е че са евтини :D но аз лично, бих предпочел втора употреба машинка с Core i5 2nd gen за 500-600лв, от колкото някой енергоспестяващ запоен чип, който има производителност, колкото да подкара fullHD клип в тубата. Аз на core i5-2520m с вградено HD3000 и 8GB ddr3, цъках World of Tanks, Left for Dead, Dota2, LoL и една камара други, на 1600x900 резолюция.

Да не говорим, че тея новите по 500лв, като ги купиш, и решиш на другия ден да му пуснеш обява, цената му вече не е 500, а 250-300лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 19 Яну 2015, 11:16

Аз пък вече от 2 години ползвам Asus x55vd и съм изключително доволен нито един път не е забил или да ми направи някакъв проблем. Да не говорим че само по креватите седи из нас ,а не е като да не се ползва. Нито съм го чистил нито нищо работи си точно както когато го купих тихо ,без да загрява и без проблеми.

Предишна

Назад към Извън Темата