"специално" паркиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: специално паркиране

Мнение от _galio_ » 20 Яну 2015, 10:43

Vinchenzo написа:Да си призная, доста често и аз спирам така по моловете, и не ми пука кой ще ме псува и кой ще ме снима. Докато спирах правилно колата ми винаги имаше следи от отваряне на врати и удари от тях по моята кола. Минаване с пазарни колички и драскотини пак по моята кола. Тия със служебните коли също се завират близо до тебе и после не можеш да се качиш.

А ако си намериш две срязани гуми ще ти пука ли? Питам принципно - такъв манталитет се среща често и ми се иска да знам къде е границата.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2003 330dA TOURING

Мнение от Vinchenzo » 20 Яну 2015, 12:34

Ми то това е на късмет, както ако излизам в този момент ще си намериш две счупени ръце. Като си кривя джантите по дупките на някой пука ли му? Данак 350лв, винетка 70лв, гражданска 250 лв и кво? Караме по стълби не по пътища, а вие за паркирането се хванахте. Казах го така примерно, обикновено търся място между стена и колона за дане спират до мене и да ме блъскат с вратите.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 20 Яну 2015, 13:43

Кой дали познавам?

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 20 Яну 2015, 14:33

Vinchenzo написа:Ми то това е на късмет, както ако излизам в този момент ще си намериш две счупени ръце. Като си кривя джантите по дупките на някой пука ли му? Данак 350лв, винетка 70лв, гражданска 250 лв и кво? Караме по стълби не по пътища, а вие за паркирането се хванахте. Казах го така примерно, обикновено търся място между стена и колона за дане спират до мене и да ме блъскат с вратите.

Не говорим за късмета, а какво трябва да стане, за да спреш примерно ти да паркираш по този начин.

Явно си яка батка, чупиш ръце, паркираш както си искаш, не те интересува кой какво ще ти каже.

Къде е границата? Някакъв разход по материалната част на колата, възпитан разговор, учтива молба под форма на бележка, надпис със спрей по колата, щети по тебе - все някакъв начин трябва да има?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 20 Яну 2015, 14:42

Vinchenzo написа:Ми то това е на късмет, както ако излизам в този момент ще си намериш две счупени ръце.

:mhihi:
LITTLE-NINJA-ON-BOARD.jpg

Ти що реши, че той ще е с две счупени ръце? Или си безсмъртен, или просто не си попадал на правилния човек да ти разреди оградата...

Vinchenzo написа:Данак 350лв, винетка 70лв, гражданска 250 лв и кво?

Ти ли си единствения тарикат, на който тези плащания му осигуряват преференциално паркиране?
Не мога да разбера, защо всеки втори сульо дето е намерил 200 лв за данАк се чувства така все едно държавата е негова и всички са му длъжни :dunno:

По темата:
14110014.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

специално паркиране

Мнение от Vinchenzo » 20 Яну 2015, 15:23

Колега ще те помоля малко да смекчиш тона, колегите които ме познават, знаят какъв човек съм - не пиша тук да се разправям, с когото и да било. Написал съм точно и ясно ЗАЩО паркирам така, който иска да ми нареже гумите да го направи. Плащанията не ми осигурятват паркиране, както и нищо друго в тази държава. Освен това, парите не ги намирам, както си описал и явно ти така правиш, а ги изкарвам с работа, до която пътувам всеки ден по 105км по пътищата асфалтирани с парите от данъците и други такси....

Не се правя на тарикат, спирам така да си опазя до колкото е възможно БМВ-то, но не и на инвалидните места!!!

И както ти беше написалв една друга тема:

"Каква еволюция на българина - преди 120 години най-големият банкер дарява 6 милиона за университет, а днес най-големия банкер източва банки съвместно с половината политици."

Айде и да останем с добри чувства.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 20 Яну 2015, 16:25

Един вид, ти трябва да си опазиш колата и затова спираш на 3 места до асансьора или входа на мола.
А жената с детската количка трябва да мине половината паркинг, че да влезе в мола... Понеже тя не трябва да си пази колата, нали...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

специално паркиране

Мнение от Vinchenzo » 20 Яну 2015, 16:31

Не, избягвам близо до входа също, защото там винаги е гъчканица. Също така не спирам на три места спирам на по отдалечени места и не преча на пешеходците или на майки с деца. Винаги гледам да се съобразявам максимално, но не и с хората със служебните коли. Все пак повечето тук имаме деца и знаем, че не е приятно.

A ти в Сторгозия така ли паркираш?

P.S. Жена да пази кола видял ли си?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 20 Яну 2015, 18:56

Тва е заразно и аз почнах да спирам нАпреко у мола да не си дращим вратите и викам че ме снима некой да ме тури у форума да станем известен ама нема баце, никой още не ме е снимал! :roll:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Яну 2015, 19:55

drago_pavlov написа:
14110014.jpg

а това на локалното преди орлов.. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от gurcayy » 21 Яну 2015, 1:12

Не нападайте колегата. Той просто се е превърнал в роб на купчина ламарини на доста години...

Тъжната истина е, че 80% от паркиращите по този начин коли са такива на възраст 5-10 години. Трудно ми е да разбера защо някой би паркирал кола за 5000 лв по този начин и какво толкова ще я пази. От години доста често посещавам молове и никога не са ми насасяли поражения на колата. Има и други начини да паркираш на сравнително безопасно място, но за целта е нужно да си размърдаш задника и да походиш 100-тина метра.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Яну 2015, 11:51

Това с постоянното дебнене дали някой няма да одраска талигата е болестно състояние и все повече хора го показват явно.
Дали ще е в мола, на улицата или пред тях, все се дебне и оглежда на всяко слизане и качване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 21 Яну 2015, 20:22

Не че защитавам това паркиране, ама опитайте се да разберете и другата страна.
Коли за 5 бона викате .. ми някой ги събират 1-2 години с кеф и мерак да си вземат бмв.
Някой хора не им е приятно да карат с драскотини и ожулвания по цялата кола.
Роби сме на ламарините, щото, ако можехме през 3-4 години да ги сменяваме нямаше да е така.
За това и си ги пазим ...
Аз също се нервя като видя нов белег от някой идиот.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 22 Яну 2015, 10:43

И колата за 5000лв навремето си я пазех така, както сега си пазя колите за много пъти повече, така че това си е начин на мислене според мен. Много от паркоместата не са изчислени достатъчно широки и имам сериозни затруднения с паркиране по молове и т.н. Затова често спирам на места, отдалечени от самия мол, но по-спокойни за паркиране. Иначе в чужбина е много по-зле. Там масово по градовете се карат малки колички и паркоместата са съобразени с тях. Последния път в Ница аз със Х3-ката и един местен с Х5 се разбрахме да спрем много близо един до друг с 1000 кандърми че ще внимаваме с вратите, за да се съберем в 2 места. Ако трябваше да спрем нормално трябваше двете коли да заемат 3 паркоместа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 24 Яну 2015, 12:52

Така ,като гледам и чета ,осъзнавам ,че българина има проблем с нервната система . Нервен ,безсмъртен във форуми ,пътища и си чопли истории от гъза !
Този пост НЕ Е НАСОЧЕН КЪМ НИТО ЕДИН КОЛЕГА ПИСАЛ В ТЕМАТА !!! ТОЙ Е НАСОЧЕН КЪМ ВСИЧКО НАС !!!

Това ,което забелязвам в последно време ,е че сме нервен и буен народ ! Нормално и тя историята си ни го доказва . Имаме си чертата на мирен ,трудолюбив и в същото време боен нрав !
Не си мислете ,че само в България това се случва :) Ще ви снимам в следващите дни абсурдите в чужда държава наречена Ирландия :) Държава със строги закони и няма тън мън . И шофьорите ,пешеходците и органите на реда са намерили границата помежду си ! Всеки е доволен и никой на никого не пречи ! Това ,което искам да кажа ,е че в България много хора си пазят колите понеже има индивиди ,на който не им пука за тяхната собственост да не говорим за чуждата . И аз спирам за две коли стига да ми се отдаде възможност това е първото нещо ,което правя с чиста съвест.
Защо ? Защото тук се спира ,а и в бг ми е правило впечатление ,колкото се може по близко до шофьорската врата :ranting: ... Или трябва да се качиш от пасажерската или да си лющите боите да се мъчиш да се качиш.И когато видиш колко малко пространство ти е оставил оня глупак се чудиш той как е излязъл ...... Но в Бг хората си пазят малко повече ,колите от тук . Тука ги стържат по легнали полицаи ,минават с несъобразена скорост през по дебелите легнали полицай ,блъскат вратите в колата до тях на излизане и не им прави впечатление.И за да ме разберете правилно за каква мърлявост иде реч ще споделя следната история:
Дойде в магазина при нас някакъв пич .Купи електроди , тел , и още нещо . Понеже бяха много нещата му помогнах с час от покупките. При излизането на паркинга видях чистак бърсак нова q7-ца черна с черни стъкла . Красавица от всякъде .... И пича отваря багажника и ми казва сложи ги тук .В момента ,в който отвори багажника тор абе лайна директно на мокета на багажника ..... Нямах време да разследвам от къде как защо просто ме жегна така в гърдите при самата гледка ..... Тука не става дай на предната седалка . Добре отиде отвори вратата ,а там куче и следната гледка :
Раздрана жабка на таблото седалката кожена - разпрана и адската мизерия в джипа ....

ОТ тук си направете сметка за останалите коли в какво състояние са и как се поддържат.

Така защо го казвам . Ние българите си пазим малко или много колите ,знаем цента ,която сме дали за запазване на колата в това състояние ,в което много хора я виждат на вън без да си дават сметка ,че без значение каква марка автомобил е насреща , собственика си я обича пази и гледа ,като дете.

Всеки паркира по някакви съображения за сигурност , било то от кльощав келеш ,който си отваря вратата все е едно е входна и не му пука за колата до него ,че ще я одраска или накриви . Или някой дебел плондер дето паркира максимално близо до другата кола и се чуди как да излезе с големия корем ....

Не се сърдете на никой ами дайте пример .Младите шофьори вземат пример от по старите в много от случаите.Че няма оправия няма , но бъдете по толерантни един към друг . Все пак караме коли за да си свършим работата не за да се състезаваме по улиците и да сме по тарикати от другите.

Ако ние не си изградим сами културата на пътя ,ако ще и Обама да дойде да ни покаже, пак няма се научим.Всичко е в нашите ръце !

Без аварийно колеги и не се сърдете :bchug:
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата