Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от FE LIPE » 20 Яну 2015, 20:04

Иначе са много хубави мотори,но разход на масло по около литър на 2 000 км е нещо нормално за тях,направи си хубаво сметката за какво ще дадеш едни 13-15К:lol: :lol:
https://www.drive2.ru/l/2495831/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 20 Яну 2015, 20:40

По мое мнение е90 330 не е особено забавна кола, а автомата само засилва това чувство. С x-drive и автомат пък съвсем. Или да не казвам, че не е забавна - по-скоро е разочароваща с оглед на техническите данни. Според мен реалната оценка на 330 хубав екземпляр с n52 е 16-20 хил. Ако бюджета е около 13к, по-скоро се насочи към е46 330 (повече удоволствие от шофирането, но задължително ръчни скорости). А най-добре събирай за 335 :)

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky90 » 20 Яну 2015, 21:28

sapio написа:
Spunky90 написа:

Какво ще рече от долния ценови сегмет? Ниво на оборудване?

За тази тема ли става въпрос viewtopic.php?f=112&t=273827

Проблемни ли са автоматика и съединителя на този мотор.

Долния ценови сегмент ще рече, че са евтини за модела си. Нивото на оборудване е според това какво ти трябва. Аз съм привърженик на iDrive, колегата Леон не толкова :) Аз обичам да имам подгрев на седалките, а детето ми не обича. Някой си ползват автопилота в БГ, аз така и не го пускам тук... Всъщност пак Леон може да ти сподели за такава конфигурация и доколкото помня твърдеше, че този мотор с автоматик е малко муден. Аз лично не съм карал.

Не знам какво имаш предвид под удоволствие. Автоматикът, според мен, не дава някакво осбено удоволствие, освен в задръстване. Да не говорим за xDrive, което ако ходиш на ски, имаш заснежена улица, караш в по-неприятни условия, може и да е предимство, но иначе едва ли може да ти достави приятното усещане за вървеж напред с вратите. Или нещо подобно.

Авоматикът няма съединител. Ако не е автоматик, съединителят не е проблемен, или поне не повече от нормалното. За темата с проблемите при тези мотори си се ориентирал правилно. Мисля че имаше още някакви спорадични, но като цяло са хубави мотори.

С твоите километри няма смисъл от нещо икономично, щом искаш бензин.

nero_ написа:По мое мнение е90 330 не е особено забавна кола, а автомата само засилва това чувство. С x-drive и автомат пък съвсем. Или да не казвам, че не е забавна - по-скоро е разочароваща с оглед на техническите данни. Според мен реалната оценка на 330 хубав екземпляр с n52 е 16-20 хил. Ако бюджета е около 13к, по-скоро се насочи към е46 330 (повече удоволствие от шофирането, но задължително ръчни скорости). А най-добре събирай за 335 :)

Значи търся читава 330i със задно и ръчна скоростна кутия ;) Не ми се купува по-стар автомобил и да е около 16 хил.

ПС: Този модел има ли проблеми със сглобката? Как е като качество (шумоизолация, пластмаси, окачване като цяло, ако изключим техническото състояние).

Благодаря за насоките!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е63 630i manual

Мнение от b0bu » 20 Яну 2015, 22:15

Значи търся читава 330i със задно и ръчна скоростна кутия ;) Не ми се купува по-стар автомобил и да е около 16 хил.

ПС: Този модел има ли проблеми със сглобката? Как е като качество (шумоизолация, пластмаси, окачване като цяло, ако изключим техническото състояние).

Благодаря за насоките!

Пожелавам ти успех! Пробвай даже за 12 да намериш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 20 Яну 2015, 23:55

b0bu написа:

Благодаря за насоките!

Пожелавам ти успех! Пробвай даже за 12 да намериш :yes:

Мен ми хареса проблема със сглобката :)
С ръчни може и да намери за 16..просто няма да е много натруфена,а не се знае може да има късмет..все пак има 90ки 2004

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 21 Яну 2015, 0:13

Ще намери, това са коли 2006г. сега сме 2015..........
Цените падат, а коли от Италия на добри цени да искаш, мотора е корав, вече зависи интериора до каква степен го иска хубав и какви мега екстри да има...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 21 Яну 2015, 0:28

В долната граница правилото е, че ще намери таралясник. Човешката психика обаче винаги кара всеки да мисли ,че точно той ще е късметлия(едно от причините хазарта да е толкова зарибяващ) и 2004та ? да първите ~25 000 бройки са декември тоeст колата започва 2005та. Забравете ги тези илюзии дори и с бензиновите, единствения вариант да си в долна граница със свястна кола е да е гола като пушка, но 330 голи няма :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е63 630i manual

Мнение от b0bu » 21 Яну 2015, 0:37

Разбира се, че ще намери. Без ясна сервизна история, без екстри и с интериор, екстериор и двигател отговарящ на цената, която дава. Хубавите коли никога не са били евтини. Живия пример си го дал малко по-нагоре .320d за 20 000?! Успех

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2015, 1:07

Taruno написа:В долната граница правилото е, че ще намери таралясник. Човешката психика обаче винаги кара всеки да мисли ,че точно той ще е късметлия(едно от причините хазарта да е толкова зарибяващ) и 2004та ? да първите ~25 000 бройки са декември тоeст колата започва 2005та. Забравете ги тези илюзии дори и с бензиновите, единствения вариант да си в долна граница със свястна кола е да е гола като пушка, но 330 голи няма :D

Дали няма ..колкото искаш,330 не е по различна с нищо от 320д това ти го гарантирам,дори 320д имат повече екстри (тези на пазара).Отделно 330 с екстри вече минава в друга граница.

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Яну 2015, 10:25

Този спор е излишен - както знаем БМВ не са дашни на екстри в базовите си модели и зависи колко луд е бил собственика при поръчката, добавките могат спокойно да стигнат 50% от цената на колата. При вторичния пазар наличието на екстри реално успява да продаде колата в 90% от случаите, не мотора, така че въпрос на приоритети.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 21 Яну 2015, 13:28

nero_ написа:По мое мнение е90 330 не е особено забавна кола, а автомата само засилва това чувство. С x-drive и автомат пък съвсем. Или да не казвам, че не е забавна - по-скоро е разочароваща с оглед на техническите данни. Според мен реалната оценка на 330 хубав екземпляр с n52 е 16-20 хил. Ако бюджета е около 13к, по-скоро се насочи към е46 330 (повече удоволствие от шофирането, но задължително ръчни скорости). А най-добре събирай за 335 :)

Въпрос на приеоритети , за някой може да не е забавна, но има хора в това число и аз, който след първият автомат повече никога няма да си купят ръчни скорости :mhihi: който кара повечко градско в София знае за какво говоря. Планирам да увеличавам само броя на цилиндрите +2+4 и тн

FE LIPE написа:Иначе са много хубави мотори,но разход на масло по около литър на 2 000 км е нещо нормално за тях,направи си хубаво сметката за какво ще дадеш едни 13-15К:lol: :lol:
https://www.drive2.ru/l/2495831/

Бензините на БМВ харчат масло, като нови, като стари, малко-много, разхода си го пише в книжката на колата до 0.5л на 1000км е нормално. Но дизелите харчат турбо, вериги, филтри, дпф-и и тн. :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87, E90 LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от gkostadinoff » 21 Яну 2015, 17:37

Колеги, преди известно време пуснах в темата запитване за едно купе 335, сега обаче се загледах и в една друга 335, но този път - седан.
Исках да попитам какво ви е мнението относно тази кола на пръв поглед. :)

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8m3y4o

Благодаря. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Яну 2015, 17:57

gkostadinoff написа:Колеги, преди известно време пуснах в темата запитване за едно купе 335, сега обаче се загледах и в една друга 335, но този път - седан.

къде е ///М Спорт пакета? :shock:

п.с. на пръв поглед цената е потресаваща
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2015, 18:14

vicho написа:
gkostadinoff написа:Колеги, преди известно време пуснах в темата запитване за едно купе 335, сега обаче се загледах и в една друга 335, но този път - седан.

къде е ///М Спорт пакета? :shock:

п.с. на пръв поглед цената е потресаваща

Вичка - 335 фейс с този набор от есктри цената е много резонна ..да не кажа ниска леко...

Колата си има фабрично :
М волан с пера
Рекаро
Мспорт окачване

Но фабрично няма нито парктроник,нито Нави - факта,че са дадени не малко пари да се сложи CIC ,говори че е някой с мерак,защото табло,кабели,модули,труд са едни близо 4к...

Отделно,че има и Brake Energy Regeneration.

Колата изглежда много добре...има и добър набор от екстри (макар че 335 рядко нямат)..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Яну 2015, 18:21

Gqbriel написа:...

може, не споря

от тази гледна точка, нещата изглеждат една идея по-розови... мен лично ме дразни факта, че продавача навсякъде пише М-пакет, пък той половината липсва... :help:

ако се вземе афтърмаркет брони и т.н. и се боядисат ще замине сериозна цифра :dunno:

http://proparts.bg/product/1775/m-paket ... 9-e90.html + инсталиране и боя!

зависи, какво ще е и споразумението, де...

п.с. а както каза ти, по VIN излиза по-стара :ranting:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93