Как да превеждам пари в немска банкова сметка?
Модератор: Общи модератори
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Как да превеждам пари в немска банкова сметка?
Как да превеждам пари в немска банкова сметка, освен чрез стандартен банков превод или Western Union или Moneygram? Някаква алтернатива друга има ли? Не ме устройва и PayPal защото отсрещната страна не ползва PayPal.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Как да превеждам пари в немска банкова сметка?
Най-лесно и евтино е с банка, не виждам какво има да се чудиш толкова. Ще стигнат за два дни.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Понеже все още по някаква типично българска причина не сме част от единната европейска банкова система преводи извън България излизат ... солено. Плаща се един път около 15 евра за SWIFT такса и още един път пак толкова за банков превод. Поне преди година беше така за Германия. Може и да греша, но надали.
Only dead fish follow the stream...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ако се превеждат 50евро, излиза солено, така е. Ако е до 100евро, с money и другите подобни, излиза почти все едно, като с банка. Ако е за по-големи суми, само с банка. Така или иначе, не се казва за колко пари става дума. Така или иначе друг вариант няма. Българските банки си печелят добре, няма две мнения.
Kristopher написа:...Не ме устройва и PayPal защото отсрещната страна не ползва PayPal.
Сега остава да кажеш, че купуваш нещо от нета и продавача не ползва Пейпал...
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Германците хич не го обичат PayPal-а
Трябва да е нещо скъпо и сериозно да искат да го продадат за да се съгласят, като дори и тогава ми се е случвало да ми дадат сметка на друг човек ... абе швабска му работа

Трябва да е нещо скъпо и сериозно да искат да го продадат за да се съгласят, като дори и тогава ми се е случвало да ми дадат сметка на друг човек ... абе швабска му работа
Only dead fish follow the stream...
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Даваш на другата страна банкова карта която работи там, и превеждаш пари от тук в българската банка и той си ги тегли от там, така излиза най-тънко.
Tires are evil - destroy them all ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
MadChicken написа:Германците хич не го обичат PayPal-а![]()
Това беше преди години. Вече го няма тоя проблем или поне не е масово. Най-много някой по-стиснат да те накара да му платиш таксата.
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Става въпрос за преводи от 5 до 100 евро, другата страна е непозната и не е само един човек.

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
Колега бих ти препоръчал Skrill ( Moneybookers ) нещо като PayPal е, но почна да го измества
Лично аз съм го ползвал около 6-7 пъти и не се оплаквам 

Някой използвал ли е този сайт transferwise.com
Казват, че било евтино, но въобще не съм на ясно как действа
Ако няко знае подробности нека сподели.
Трябва да преведа 1000 евро до чешка банкова сметка в евро.
Казват, че било евтино, но въобще не съм на ясно как действа
Ако няко знае подробности нека сподели.
Трябва да преведа 1000 евро до чешка банкова сметка в евро.
Аз ги ползвам редовно. Изключително съм доволен от услугата, всичко е автоматизирано и опростено.
1. Създаваш си профил.
2. Въвеждаш сумата и данните на човека , на когото искаш да изпратиш пари - име и IBAN са достатъчни.
3. След това от Transferwise ще ти пратят тяхната банкова сметка, която е в Уникредит Булбанк, на която да преведеш сумата. Като основание пишеш един референтен номер, който ти го пращат заедно с данните за банковата им сметка.
4. След това само чакаш. Чрез профила ти може да следиш какво става с парите. Отделно ти пращат мейл, когато парите пристигнат в тяхната сметка и след това в тази на получателя. Обикновено всичко това отнема от 3 до 5 дни.
Горещо препоръчвам тази услуга на всички. Таксите са смешни, а първият превод е безплатен. Имат много удобен калкулатор, където ато въведеш сумата, която искаш да пратиш, автоматично си причислява и комисионната.
1. Създаваш си профил.
2. Въвеждаш сумата и данните на човека , на когото искаш да изпратиш пари - име и IBAN са достатъчни.
3. След това от Transferwise ще ти пратят тяхната банкова сметка, която е в Уникредит Булбанк, на която да преведеш сумата. Като основание пишеш един референтен номер, който ти го пращат заедно с данните за банковата им сметка.
4. След това само чакаш. Чрез профила ти може да следиш какво става с парите. Отделно ти пращат мейл, когато парите пристигнат в тяхната сметка и след това в тази на получателя. Обикновено всичко това отнема от 3 до 5 дни.
Горещо препоръчвам тази услуга на всички. Таксите са смешни, а първият превод е безплатен. Имат много удобен калкулатор, където ато въведеш сумата, която искаш да пратиш, автоматично си причислява и комисионната.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Току що го ползвах това да преведа едни пари до Германия. Наистина огромна разлика. Забравям вече за банките. Също така имат и рефъръл код, като го дадеш на 3 човека, които го ползват получаваш 100 паунда по сметката 

дай го на мен, аз ще го ползвам утре
Още двама и ще получиш наградата
Има някаква отметка за депозит, който гарантира получаването на точната сума от този на който пращаш. Не ми се занимава да ми връщат пари, може ли да не я отмятам? Курса евро - лев така или иначе си е постоянен.

Има някаква отметка за депозит, който гарантира получаването на точната сума от този на който пращаш. Не ми се занимава да ми връщат пари, може ли да не я отмятам? Курса евро - лев така или иначе си е постоянен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-