Веднъж се живее… или за бъдещето и граденето му

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 15 Ное 2006, 13:01

"There is always two ways, two paths to take. One is easy. And it's only reward is that it's easy."

Шнапс, от мен една добра и една лоша новина.
Лошата е, че с годините няма да стане по-лесно, а обратното.
Добрата: по-добре е да съжаляваш за нещата, които не си направил, отколкото за тези, които си.

Поздрави и горе главата 8)
You will find adventure
or the adventure will find you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Ное 2006, 13:37

anica banica написа:Добрата: по-добре е да съжаляваш за нещата, които не си направил, отколкото за тези, които си.

това пък ако взема да го раздъвча, ще се окаже парадоксална безсмислица :mhihi: ти четеш ли какво пишеш :mhihi:

Dr.Schnaps написа:
t0sh написа: . Затова още бачкам за тях, но вече тук от БГ с моя си фирма.
'

А това за мен е българскат ме4та... поздравления ;)

Не баш, щото дори не сме и подобие на държава, ма бива. Навсякъде има кусури, зависи какъв тип кусури ти понасят просто :)
но да си изпускаш живота за да доказваш на себе си или на някой нещо си за в бъдеще е най-голямата глупост за мен лично. Кога живееш ако не докато си сравнително млад ;) и пак кавам - разумно де, все пак си студент и трябва малко мозък нали :mhihi:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 15 Ное 2006, 14:14

Важното е да знаеш към какво се стремиш. Не можеш да оставиш отворени всички алтернативи, защото алтернативите в живота са свързани с времето, с годините, които минават. Някои със сигурност ги пропускаш, въпросът е по този начин да си отвориш други, които за затворени за "неподготвени". И когато тези други(по-добри по презумпция) алтернативи се изправят пред теб - да ги избереш, а не да ги пропуснеш.
Другото, което ще те посъветвам е да не се плашиш да правиш промени на плановете си(дори генерални), когато чувстваш и си преценил че така е правилно.
Донякъде и аз съм бил като тебе, поне в едно отношение - желанието за последователност: "като съм се хванал на хорото, ще го играя". Не съм сигурен дали това е вярно, обаче. Много неща стават и по "втория начин", а в крайна сметка никога не знаеш накъде ще те отвее вятъра. Повечего хора са попаднали там където са искали, не защото са се готвили цял живот за това, а защото са имали дързостта и късмета(който обича смелите!) да се преборят за мястото, което имат.
Срещал съм доста такива личности и от тях научих, че ако нещо искаш - отиваш и го взимаш, след като обаче си преценил че наистина го искаш. Това че цялото студенство си бил в Германия и имаш такова престижно образование е много хубаво, но ако прецениш че не желаеш да живееш там - отиваш където ти харесва и живееш както ти харесва. Това не означава да не мислиш за бъдещето, но бъдещето е в настоящето - ако пропускаш него, ще пропуснеш и бъдещето.
Но си помисли - какво искаш да направиш и какъв искаш да бъдеш. След това действай по плана, като не забравяш, че трябва да има и моменти на почивка и отстъпление от този план...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 15 Ное 2006, 14:24

имаш идея и се бориш за нея, но едва ли на всяка цена си струва винаги. Изскача възможност и я грабваш без да се кумиш ако е добра. включва работа, изстрелване друга специалност / друг университет и разбира се party :mhihi:
но да караш сгърчен 5 години университет без да можеш да си позволиш да излезеш, да минаваш метър в транспорта щото 11 евро на седмица ти е много за карта за 2 ринга и да трепериш кога ще те гепнат и да не направиш 3-то гепване, и подобни - не си струва грам. В културните държави има огромна разлика длаи има поне бакалавър, желателно мастър по каквото и да е, но пък чак на всяка цена...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 15 Ное 2006, 15:03

Тоя сигурно го знаете, ма да го кажа:

Лежи си един негър под една палма и хапва банани. Минава някакъв пич и му разправя:
- Абе, що не вземеш да се хванеш у работа?
- И защо?
- Ми ще бачкаш, ще завъртиш един як бизнес с тия банани, ще направиш много кинти....
- И после...?
- Ми.... после.... по цял ден ще можеш да лежиш и да си ядеш банани.
- Ми аз сега какво правя, мислиш?

Та не винаги целта оправдава средствата. Но това е едната крайност, разбира се.

Но едно нещо е ясно в тоя живот - трябва да знаеш какво искаш. Човек непрекъснато трябва да има някаква, макар и единствена, цел или мечта, която да преследва. Иначе ден за ден е тъпо. То и затова много от богатите хора не са щастливи, въпреки че са заринати с пари. Те просто нямат цел. А и всичко им е лесно - щракат с пръсти и някой изпълнява. После дроги-мроги и айде по клиники, антидепресанти.... абе ясна ви е картинката.

И един съвет - колкото повече бързаш да мине днес, утре, тоя месец, оня месец.... толкова по-бързо времето лети и живееш само в мечтите си. Според мен човек е най-щастлив, когато живее в настоящето, спомня си добрите неща от миналото и има известни планове за бъдещето. Та всичко по реда си.

А за богатите - и на тях не им е лесно. Имам един познат бизнесмен, който казва: "Аз работя 25 часа в денонощието". Има много кинти, но.... е разведен, детето си го вижда веднъж на няколко седмици.... абе дали е щастлив? А не може да спре, защото много хора разчитат на него - хора, които хранят семейства и т.н. Та хванал се е на хорото и играе, без да знае накъде отива... Просто се носи по течението и не е ясно кога ще му изпушат бушоните...

Та пак ще кажа като обобщение: важно е да знаеш какво искаш от живота и всичко, което правиш, трябва да те удовлетворява така, че да живееш в мир със себе си и с околните. Създай добро семейство и се заобиколи с добри приятели. Тогава един ден ще погледнеш назад и няма да видиш нищо, за което да съжаляваш....
It's not who You are, it's who You know...

на ge_a диването
Аватар
Кара: E87 116i N45B16

Re: Веднъж се живее… или за бъдещето и граденето му

Мнение от cherry_dream » 15 Ное 2006, 16:58

Lila_Angel написа:Прави това, което ти смяташ за правилно, а не това, което обществотот е сложило като норма.

Напълно съм съгласна с теб.Недей да се стремиш винаги да се вписваш в рамките, които обществото е изградило....И ако сега не си поживееш, дори малко , то кога? Като станеш на 40?50? Това естествено не значи да му отпуснеш края и въобще да престанеш да си гониш целите. Просто гледай да съчетаваш нещата, защото както самия ти каза: Веднъж се живее :winky: и в крайна сметка
Един ден всички ще съжаляваме не за нещата които сме направили, а за тези, които не сме...
Dare To Dream

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 15 Ное 2006, 17:30

Пич,
и аз ще се включа с нещо тривиално, но според мен - на място.
Животът на човек минава, докато той си крои планове за бъдещето.
Планове трябва да има, щото иначе - ясно, но недей да гледаш постоянно в бъдещето. Раздвай се на живота, докато кроиш плановете за бъдещето. Нещо такова :mhihi:
До тук поне за един правилен път мога да ти гарантирам, че си избрал - БМВ 8)

П.П. Пък и не съм сигурен дали наистина веднъж се живее - според въпрос :mhihi: Затва си опичай акъла и живей най-вече разумно според това, каквото ТИ самия смяташ за разумно ... и правилно ;)
MORE BEER!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 16 Ное 2006, 20:57

Dr.Schnaps написа:
fANTONa написа:... но вече поэ по този път и няма връщане назад (има, но за мен това не е избор, а просто знак че се предавам) е не мога да оставя всичките тези жертви на вятъра

За мен има връщане, но след като спе4еля купата, тогава мога да кажа :arrow: доидох, победих, тръгвам си

така де , тва имах предвид - дойдох , видях , победих , и си зансесох победата вкущи ( в случая се надявам да стане така понеже съм доста далече още)

logout написа:И един съвет - колкото повече бързаш да мине днес, утре, тоя месец, оня месец.... толкова по-бързо времето лети и живееш само в мечтите си. Според мен човек е най-щастлив, когато живее в настоящето, спомня си добрите неща от миналото и има известни планове за бъдещето. Та всичко по реда си.

така е , трябва да оползотворяваш всеки момент от живота, без значение дали се живее само веднъж , ... пример , аз познавам хора дето спат по 12-14-16 часа на ден и много пъти съм си говорил с тях че буквално си проспиват живота, аз мога да кажа че като спа 8-10 часа живея повече от тях и т.н. мога доста такива примери да изброя , и според мене времето не е пари, времето е живот ... квото и по дяволите да е това :)

logout написа:А за богатите - и на тях не им е лесно. Имам един познат бизнесмен, който казва: "Аз работя 25 часа в денонощието". Има много кинти, но.... е разведен, детето си го вижда веднъж на няколко седмици.... абе дали е щастлив? А не може да спре, защото много хора разчитат на него - хора, които хранят семейства и т.н. Та хванал се е на хорото и играе, без да знае накъде отива... Просто се носи по течението и не е ясно кога ще му изпушат бушоните...

още от време оно , парите и щастието не вървят заедно , може би парите те карат да се чувстваш щастлив , не знам , обаче за мен щастието е да имам приqтели , близки хора, такива на които държа и то много , и да знам че дори и да нямам пари за хляб да си купя или да събирам жълти стинки за една бира , пак ще са до мен ... пък ако имам пари , на драго сърце бих ги споделил, ако ще и последните да са ми ....
БМВ

Предишна

Назад към Извън Темата