Конфискуван автомобил в КАТ при регистрация
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Re: Конфискуван автомобил в КАТ при регистрация
Колегата е прав, това с епитетите за каналждията е безумие. И на лекар като идете така се държите. Човека си върши работата обстойно и внимателно и става "малък грозен гном".
Ако всички каналджии си вършеха работата със света и ако нивото на прегледа е като нa TÜV (точно какъвто трябва да е в случая) в България ще има точно 2 пъти по-малко коли по улиците.
Лошото е че в случая ти се прецакания, а тая кола е трябвало да бъде спряна още на 2-рата регистрация! Тва е кофтито тука при нас, че човек се чуства пеебан от държавата когато попадне на контрол, просто защото го има рядко. А трябва да е точно обратното.
Ако всички каналджии си вършеха работата със света и ако нивото на прегледа е като нa TÜV (точно какъвто трябва да е в случая) в България ще има точно 2 пъти по-малко коли по улиците.
Лошото е че в случая ти се прецакания, а тая кола е трябвало да бъде спряна още на 2-рата регистрация! Тва е кофтито тука при нас, че човек се чуства пеебан от държавата когато попадне на контрол, просто защото го има рядко. А трябва да е точно обратното.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
BaDxBoY написа:Да ама утре като мине крадена кола в КАТ и всички ще почнат да коментират, как не си вършат работата нали .. Айде стига. Снимка са направили, 10 човека са гледали колата, едва ли всички са били по-некомпетентни от вас..
Много се дразня така и за полицайте по пътя и всичко.. Ако може да не са корумпирани и да не взимат пари на ръка, ама ако може като ме спрат мене да мина така..
ОФФ: хахах много точно го каза, де да можеше и правителството да пада с лайк във фейса, ебаси кефа
Колеги, и няма ли как да се отърве колегата, все пак тази кола веднъж е регистрирана, поне 1 от каналджиите в габрово да изгърми къде е спал пак файда
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Аз не мога да разбера, защо потърпевшия трябва да е купувача при положение, че очевидно продавача е в нарушение 

..Bayerische Motoren Werke..

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Doberman_vas написа:BaDxBoY написа:Да ама утре като мине крадена кола в КАТ и всички ще почнат да коментират, как не си вършат работата нали .. Айде стига. Снимка са направили, 10 човека са гледали колата, едва ли всички са били по-некомпетентни от вас..
Много се дразня така и за полицайте по пътя и всичко.. Ако може да не са корумпирани и да не взимат пари на ръка, ама ако може като ме спрат мене да мина така..
ОФФ: хахах много точно го каза, де да можеше и правителството да пада с лайк във фейса, ебаси кефа
Колеги, и няма ли как да се отърве колегата, все пак тази кола веднъж е регистрирана, поне 1 от каналджиите в габрово да изгърми къде е спал пак файда
Има как, но му трябва добър адвокат. Не е виновен купувача, но може да не е виновен и продавача. Ако продавачът не е първи собственик на колата в БГ, а преди него някой негов съгражданин е регистрирал колата в Габрово, то трябва да се проверик как е регистрирана колата още при първото и влизане в КАТ Габрово. Става едно ровене на документи и харчене на пари.
Последна промяна stony1 на 19 Яну 2015, 8:41, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
ineedmoney написа:Колегата е прав, това с епитетите за каналждията е безумие. И на лекар като идете така се държите. Човека си върши работата обстойно и внимателно и става "малък грозен гном".
Никога не съм се държал неуважително когато е имало нормално отношение от другата страна. На два пъти съм бил кажи речи "по средата" на операционната маса и български лекари са ми спасявали живота. Още повече майка ми и сестра ми са в тази сфера и няма как да се случи. Както и да е темата не е за това. Каквото съм написал няма да го трия защото вече е казано. Не обвинявам никой че си е свършил работата - така трябва да бъде и дано и в БГ прегледите станат като на запад подкрепям с две ръце. Издразни ме това че в КАТ си шушукаха все едно аз не съм там и не заслужавам да получа информация за моята собственост и как тази кола е минала в Габрово. Аз ако знам че не е читава да не съм тъп да ида на канала като знам че ще ми я вземат. Иначе доколкото получих информация от районното вече са пуснали циркулярни писма до Габрово и бултрако за сверки проверки и т.н. Обясниха че от Габрово се праща делегация да разпита предния собственик за обстоятелства как кога защо което е похвално за нашата бюрократична машина. Като има развитие по темата ще пиша

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Колега, дано пред нотариуса сте написали истинската сума, която си платил. Оценката на колата е съвсем друго нещо.
Казвам ти го от мой опит. Имах бус Мерцедес с който спечелих доста пари, но му дойде времето да се разделя и почти го подарих на един избелен мангал. Нотариуса ми е приятел и ме посъветва да впишем истинската стойност за да спя спокойно и така направих.
Казвам ти го от мой опит. Имах бус Мерцедес с който спечелих доста пари, но му дойде времето да се разделя и почти го подарих на един избелен мангал. Нотариуса ми е приятел и ме посъветва да впишем истинската стойност за да спя спокойно и така направих.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Фидел Кастро написа:Колега, дано пред нотариуса сте написали истинската сума, която си платил. Оценката на колата е съвсем друго нещо.
+1 Скоро прехвърлях автомобил и нотариуса сподели, че ако има някакъв проблем с регистрирането на автомобила купувача връща автомобила на продавача, а той от своя страна е длъжен да му върне сумата, вписана в договора. Та ако сте вписали реалната цена в договора ще можеш да си вземеш парите обратно.
Sent from my SM-N7505 using Tapatalk 2

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
преди няколко месеца го играхме и ние с КАТ софия с една G класа.. Такъв филм беше.. Колата на 2 години, купена от официалния представител в Германия, С пълна сервизна документация, всички документи, + документи че на 3тия месец колата е била ударена отзад и рамата е подменена в Мерцедес за да не и отпадне гаранцията.. И колата е натоварена в Германия и е доставена при нас.. А не някаква Горублянска каруца.. Ония хвърлиха документите и викат не ни пука кви документи имате.. В 7мо на паркинга! То не бяха адвокати, филми.. Пари искаха смотаняците!.. Така че не обяснявайте що са бесни хората от КАТ София..
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Лошото колега е, че в тази ситуация трябва да чакаш да минат действията по разследването във връзка с потенциалното престъпление. Автомобилът е обект на престъпление, като в конкретния случай представлява и веществено доказателство и то от съществено значение за установяване на обективната истина по делото. Ако е образувано досъдебно производство, то следва да установиш кой е наблюдаващия прокурор и оттук нататък да говориш с него. Имал съм случаи, при които се прокурорът се съгласява да върне иззетата вещ. За справка виж Наказателно процесуален кодекс- чл. 109 до 113.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Не мога да кажа нищо във връзка с проблема ти колега ,но ще споделя случка в чужбина .
На българите ни се носи хубава слава не само в Европа ,но и в други континенти . Навсякъде ,където видят Бг регистрация чуждестранните органи оглеждат много обстойно. Много тарикати ходят по морги из Европа и режат номерата на рами едно друго и вкарват крадени коли в Бг. Схемата е ясно методите се менят .
Понеже живея в чужбина и се купих кола от Ирландия и се прибирах на няколко пъти в България преди да и сменя рег. номер .Не защото исках ,а защото ми писна да ме спират , преследват полицаите в България и да ме разпитват все едно съм криминално проявен.Призовки глупости разправии. Регистрирах си колата .Тръгнах да се прибирам към Ирландия с багаж естествено . След има няма 100 км откакто влязох в Германия ме спря първия полицай .На развален английски немеца ми провери документите (бг регистрация на автомобила все пак) докато прекося всичките 900 км ме спряха над 20 пъти..... Като един от пътите ме държаха около 8 часа на една отбивка .На колата и беше сменян патрона на волана защо не знам,но немеца искаше да разбере.И се отваряше с един ключ а се пали с друг.Обвиниха ме в кражба на кола и фалшиви документи и прочие ..... Понеже знам ,че не трябва да им се дават ключове държах ги в мен.Изкараха ме от колата гледаха колата ,номера,документи рами глупости.Прозореца ми беше сменян 2 пъти предния ,защо е сменян . Викаха паяк дигнаха я да я гледат отдолу.... Бях сменял и двигател и той не отговаряше на документи,но имах документ за покупката му .... Беше просто цветущо . Те на немски аз на заекващ английски беше картинка .Но за около 8 часа успях да се кача и да замина .
А в Бг мога да кажа ,че има много кадърни полицаи и много некадърни факт . Но в КАТ си правят гъргара с много хора .Когато си регистрирах колата ме питаха, защо я регистрирам при положение ,че ще се прибирам обратно в Ирландия . И трябваше да им обяснявам ,че докато ме видят на платното с буркани ме преследваха из улиците ,спиране преглед на документи и въпроси .... Даже ми се е случвало да ми хвърлят документите на колата обратно и да ми искат реалните документи... (Ирландската регистрация малко се приближава до Бг и ако не се загледаш може да ги объркаш) Красоти Български ......
Успех колега и дано всичко мине благополучно без много излишна простотия ,че в Бг е в големи количества ....
На българите ни се носи хубава слава не само в Европа ,но и в други континенти . Навсякъде ,където видят Бг регистрация чуждестранните органи оглеждат много обстойно. Много тарикати ходят по морги из Европа и режат номерата на рами едно друго и вкарват крадени коли в Бг. Схемата е ясно методите се менят .
Понеже живея в чужбина и се купих кола от Ирландия и се прибирах на няколко пъти в България преди да и сменя рег. номер .Не защото исках ,а защото ми писна да ме спират , преследват полицаите в България и да ме разпитват все едно съм криминално проявен.Призовки глупости разправии. Регистрирах си колата .Тръгнах да се прибирам към Ирландия с багаж естествено . След има няма 100 км откакто влязох в Германия ме спря първия полицай .На развален английски немеца ми провери документите (бг регистрация на автомобила все пак) докато прекося всичките 900 км ме спряха над 20 пъти..... Като един от пътите ме държаха около 8 часа на една отбивка .На колата и беше сменян патрона на волана защо не знам,но немеца искаше да разбере.И се отваряше с един ключ а се пали с друг.Обвиниха ме в кражба на кола и фалшиви документи и прочие ..... Понеже знам ,че не трябва да им се дават ключове държах ги в мен.Изкараха ме от колата гледаха колата ,номера,документи рами глупости.Прозореца ми беше сменян 2 пъти предния ,защо е сменян . Викаха паяк дигнаха я да я гледат отдолу.... Бях сменял и двигател и той не отговаряше на документи,но имах документ за покупката му .... Беше просто цветущо . Те на немски аз на заекващ английски беше картинка .Но за около 8 часа успях да се кача и да замина .
А в Бг мога да кажа ,че има много кадърни полицаи и много некадърни факт . Но в КАТ си правят гъргара с много хора .Когато си регистрирах колата ме питаха, защо я регистрирам при положение ,че ще се прибирам обратно в Ирландия . И трябваше да им обяснявам ,че докато ме видят на платното с буркани ме преследваха из улиците ,спиране преглед на документи и въпроси .... Даже ми се е случвало да ми хвърлят документите на колата обратно и да ми искат реалните документи... (Ирландската регистрация малко се приближава до Бг и ако не се загледаш може да ги объркаш) Красоти Български ......

Успех колега и дано всичко мине благополучно без много излишна простотия ,че в Бг е в големи количества ....

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
Такааа. Ето го и развитието по темата. След като колата беше дадена с протокол за доброволно предаване и бяха и направени всички необходими проверки се установи: от БУЛТРАКО номера на рамата съответства на автомобил Хонда ЦР-В с този двигател и този код на боята. не се издирва, не е извършвано престъпление на територията на страната или в чужбина. според справката още от кат (предполагам мнението на експерта там) интервенцията се състои в това че металния панел на който са набити симвоплите на номера е премахнат по механичен начин и на негово място е заварен панел със сега видимото съдържание на рамата. може да се направи извод че има интервенция по панела с номера на рамата, която обаче не се изразява в ПРОМЯНА на символи от този номер. всичко си съответства на британските документи. Мнението на прокурора е автомобила да ни бъде върнат и ни го върнаха. Обаче сега от КАТ пак отказват да го регистрират защото в постановлението пишело "да се върне на Гошо", а не "да се върне за пререгистрация на Гошо". Технотест не важал, той бил за между продавача и купувача, имали комисия всяка сряда в КАТ на която разглеждали подобни автомобили и всички ги отхвърляли за регистрация. Да сме се били явили на нея да ни отхвърлят пък после да се жалваме и съдиме. Нещо много ми е неясно на мен, защо отказват да я регистрират. Можело да се кара и така с прокурорското постановление само да се плаща всичко както си му е ред по колата, само че ми се ще да стане по правилния начин. Трябва ли да платя на някой за да стане защото не виждам друга реална причина да ми отказват. наще им се свиди за адвокат но ако познавате такъв който да ми помогне и не ми иска 3000 лева за услугата бих бил благодарен да го споделите и да си платя, ако ще свърши работа. и реално какъв специалист трябва да е - наказателно право или друг вид.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Колега
такава глупост не съм чел до сега .... изумен съм от Българските институции ... Чак не мога да повярвам какво чета ....
Явно искат да си платиш на кат за да ти регистрират кола . Плащането става под формата на дарение в България до колкото съм чувал . И ако не се лъжа ,ако си наемеш адвокат и ги съдиш дали няма да се проточи с години ? За убийство чакат по 10 години пък за такъв случай може да обира прахта в някой шкаф делото ....
Може би трябва да пуснеш тема с молба КЪМ колегите ,които имат познат или някой ,който може да те прекара по схемата ,чрез някакво заплащане .
И договорки на ЛС да не се знае и да си остане анонимен ,че да няма проблеми и той .
Дано другия път колега се похвалиш с Бг регистрация ! Успех !

Явно искат да си платиш на кат за да ти регистрират кола . Плащането става под формата на дарение в България до колкото съм чувал . И ако не се лъжа ,ако си наемеш адвокат и ги съдиш дали няма да се проточи с години ? За убийство чакат по 10 години пък за такъв случай може да обира прахта в някой шкаф делото ....
Може би трябва да пуснеш тема с молба КЪМ колегите ,които имат познат или някой ,който може да те прекара по схемата ,чрез някакво заплащане .
И договорки на ЛС да не се знае и да си остане анонимен ,че да няма проблеми и той .
Дано другия път колега се похвалиш с Бг регистрация ! Успех !

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Господари на ефира и града спи.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега, първо се опитай да установиш връзка с прокурора, който е съставил постановлението, ако е съгласен да го допълни с изрично мнение, че автомобилът е годен за регистрация. Това е най- лесният вариант и би покрил изискването, което са ти посочили. Ако не успееш с това следва малко по- сложна процедура. Основанието, на което са ти отказали е чл. 143, ал.3 от ЗДвП - "пътно превозно средство с подправен, заличен или повреден идентификационен номер не се регистрира, докато не бъде установен автентичният идентификационен номер, поставен от производителя". Всяка една регистрация сама по себе си е действие на административен орган- ето защо отказът на същата може и да се обжалва. Това, което ти трябва да поискаш е изричен писмен отказ за регистрация, издаден от началника на сектор "Пътна полиция". Той може да бъде обжалван. Казаха ли ти каква точно е тази комисия, която ще разглежда въпроса за регистрацията- има една комисия по реда на ИНСТРУКЦИЯ № I-185, която е за възстановяване на идентификационни номера. Ако е за нея, не бързай да отиваш- това е последен вариант и не особено добър, тъй като номера се възстановява само при определени, изчерпателно изброени в закона условия и ще ти откажат, ако не покриваш някоя от хипотезите. Първо поискай писмен отказ за регистрация- същият трябва да е мотивиран, изчерпателно да са посочени обстоятелствата, поради които се отказва регистрацията, както и правните основания. Практиката ми показва, че като чуят съчетанието "писмен отказ" административните органи масово се ужасяват от мисълта, че ще положат подписа си на официален документ, който ще бъде обжалван- това ги прави по- разговорливи. Така или иначе няма какво да губиш и може да втвърдиш тона.
Ужас, напълно съчувствам на колегата. То такава малоумщина няма никъде...
Призовавам Гриша Ганчев да купи държавата и да я закрива!
Аз два пъти съм го ял дървото с регистрация в КАТ. Веднъж ми закопчаха една е34-ка заради (манипулация по таблото) след много месеци разправии, продавача ми върна парите. После за една 124-ка, регистрирана в Свищов, ми я закопчаха пак в София, пак нещо не съответстваше рамата.
От тогава, ако купувам някаква кола, първо минава каналите, талон на мое име, всичко да е наред и чак тогава плащам парите. Ако щат.
Призовавам Гриша Ганчев да купи държавата и да я закрива!
Аз два пъти съм го ял дървото с регистрация в КАТ. Веднъж ми закопчаха една е34-ка заради (манипулация по таблото) след много месеци разправии, продавача ми върна парите. После за една 124-ка, регистрирана в Свищов, ми я закопчаха пак в София, пак нещо не съответстваше рамата.
От тогава, ако купувам някаква кола, първо минава каналите, талон на мое име, всичко да е наред и чак тогава плащам парите. Ако щат.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3