Как най-правилно да загрея двигателя ли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Как загрявате двигателя си след студен старт?

Карам лекичко с максимум 2500-3000рпм.
167
79%
Карам умерено - случва се да го развъртя до по-високи обороти
21
10%
Карам умерено, но главно на средни обороти, за да загрее по-бързо
15
7%
Не се съобразявам с температурата на двигателя
9
4%

Общо гласове : 212
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Как най-правилно да загрея двигателя ли?

Мнение от (bubsa) » 27 Яну 2015, 11:20

ogata написа:Сори, вредния навик да отлепям само на първа и веднага 2ра и 3та ми е останал от дизеловите баничарки. :mhihi: :mhihi:

Добре правиш :mhihi: Сега ако кажеш,че и си държиш крака леко подпрян на съединителя ми ставаш фаворит :lol:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Яну 2015, 11:58

(bubsa) написа:
ogata написа:Сори, вредния навик да отлепям само на първа и веднага 2ра и 3та ми е останал от дизеловите баничарки. :mhihi: :mhihi:

Добре правиш :mhihi: Сега ако кажеш,че и си държиш крака леко подпрян на съединителя ми ставаш фаворит :lol:

Да, да, и двоен амбреаж права при смяната на скоростите даже :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 27 Яну 2015, 12:16

Загрявам като тръгвам и леко карам 1500 2000 оборотчета 10 мин и след това си карам нормално

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 27 Яну 2015, 12:26

А каква е разликата в налягането на маслото на празен ход и на 2500 об.? И има ли влияние налягането му с ефективноста на смазването.
40653

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 27 Яну 2015, 14:01

Аз напоследък привикнах да карам автоматика на ръчен режим докато позагрее. Като го оставя да си включва сам отива към 2 хил. оборота и нагоре. Не че е много, но ми се струва, че моето превключване е по-щадящо колата специално при студен двигател.:D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 27 Яну 2015, 14:37

kener написа:А каква е разликата в налягането на маслото на празен ход и на 2500 об.? И има ли влияние налягането му с ефективноста на смазването.

Има да, като растат оборотите се вдига и налягането :yes:
Аз си паля колата, чистя лед ако има, ако не чакам 20-30 сек. и тръгвам леко, като гледам да карам на по-ниска предавка със средни обороти.
Примерно има баир, който без проблем мога да го взема на 4-та с 2000-2100 оборота, но с повече натиснат педал, отколкото на 3-та с 2300-2500 и съвсем леко натиснат педал, избирам 3-тата. :yes:
:bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Яну 2015, 15:00

Вие тея обороти май за нищо ги нямате (не от тази и прендата страница, а от по-предната) :lol: уточнявайте, че става дума за бензин, а не дизел, че ако някой чете може да си докара инфаркт какво им причинявате :mhihi:
Аз над 1.5-1.8 не вдигам докато не достигне 60+ градуса температурата на водата. След това дори и стрелката да е на 12, още 10-15 минути ако се повъртя чак тогава си позволявам да я поръчкам. Това на 39ката, за Е60 същата работа..просто усещам кога се стопля
На много студени температури само я чакам докато не паднат оборотите, но ако е под -15 примерно над 1.5к не и позволявам да вдига.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 27 Яну 2015, 15:25

doomy525 написа:Вие тея обороти май за нищо ги нямате (не от тази и прендата страница, а от по-предната) :lol: уточнявайте, че става дума за бензин, а не дизел, че ако някой чете може да си докара инфаркт какво им причинявате :mhihi:
Аз над 1.5-1.8 не вдигам докато не достигне 60+ градуса температурата на водата. След това дори и стрелката да е на 12, още 10-15 минути ако се повъртя чак тогава си позволявам да я поръчкам. Това на 39ката, за Е60 същата работа..просто усещам кога се стопля
На много студени температури само я чакам докато не паднат оборотите, но ако е под -15 примерно над 1.5к не и позволявам да вдига.

Бате ти еб*ваш майката на маховика, съединителя и двигателя с тези обороти, отделно и задръстваш турбината.
Моя дизеляк го паля, излизам от колата оглеждам я и вече е минала една минута, ако е минусова температура я оставам да върти 2 минути докато калорифера загрее и да почне да духа хладък въздух и тръгвам. Редене на предавките до 2000- 2200, като главно се кара между 1800- 2000, които са напълно достатъчни. Повече от 2500 оборота (на 5 са около 120-125 км/ч) не вижда двигателя, дори и да е загрял. Бензинката я карах по същия начин само, че оборотите се държаха около 2200-2400 и се сменяше на 25/600.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Яну 2015, 16:41

Колега аз говоря като е студена :lol: после като си загрее си я ръчкам доволно :driving:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 27 Яну 2015, 23:43

ивчо написа:Кой ви е учил да карате на I-ви зъб ?!
Втора Ъф корс - играй си със съединителя ако трябва !

Туй,дето трябва да го лъжеш със съединител,за да върви без газ на 2-ра по равен сух път не ми го хвали :lol: Ако е сняг,лед,киша и е хлъзгаво и трябва да играеш с полусъединител и да тръгваш на 2-ра е друго.....
Палим,минута поне на място(зимно време),1-ва и 2-ра без газ докато се измъкнем от квартала,после до 90гр. до 4к об.най-много.То и от повече няма нужда.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Яну 2015, 10:30

Всички по-горе съвети са верни , ако автомобила който карате сте го купили чисто нов и от самото начало навъртате всичките му километри и тотално няма значение ако автомобила Ви е на над 100к километра :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 28 Яну 2015, 12:17

Е.Димитров написа:Всички по-горе съвети са верни , ако автомобила който карате сте го купили чисто нов и от самото начало навъртате всичките му километри и тотално няма значение ако автомобила Ви е на над 100к километра :mhihi:

Е то ако си аграр по природа, трудно ще стигнеш до нов автомобил, така или иначе... Той италянеца сигурно го е палил на прекъсвачи, ама като не е правилно, не трябва да се прави. Не само за колите се отнася, това си е до нагласа на хората ;)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Яну 2015, 13:04

Да наистина като мотора на човек е на 300к - примерно моя - ... ако не бяхме ентусиасти и ако не ми пукаше за мотора и можех да си пускам всяка година по един в коша и колата не ми беше ежедневна ... факт ... палиш и караш на смърт. Никви ядове...

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 28 Яну 2015, 13:15

Е.Димитров написа:Всички по-горе съвети са верни , ако автомобила който карате сте го купили чисто нов и от самото начало навъртате всичките му километри и тотално няма значение ако автомобила Ви е на над 100к километра :mhihi:

Защото няма начин автомобила купен на старо да е в чудесна кондиция?
Защото няма вариант да сме правили основен ремонт на двигателя и той пак да е в чудесна кондиция?
Защото ти така си казал?
Или защото когато е над 100к километра вече не му влияе триене-износване при студен старт и други подобни обстоятелства та направо да го хвърляме?
:banghead:
Ясно ми е какво е положението масово...Но все пак. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Яну 2015, 14:43

по-кофтито е като се пали и гаси докато е още студена.

иначе кво толко 2000-2500-3000 оборота..няма цял живот да ги караме тия коли :D ( <= това защо още е със шапчица :mhihi: <= и това)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата