Транспорт Ротердам - София
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Транспорт Ротердам - София
Здравейте Колеги!
Питането ми е към тези, които имат транспортни фирми или имат необходимата информация за това. Интересуват ме цени за автомобитен превоз от гр. Ротердам Холандия до гр. София. Става въпрос за пластмасови изделия, чиято тежест ще е в рамките на 3.5 - 5 тона. Обемисти и леки са. Няма никакви специални изисквания за транспорт и съхранение.
Трябват ми приблизителни цени, защото не съм сигурен все още къде точно се намира склада и е възможно да има някаква малка разлика. В Холандия разстоянията са малки и цени +/- стотина евро не са проблем.
Благодаря за всякаква информация тук или на ЛС.
Питането ми е към тези, които имат транспортни фирми или имат необходимата информация за това. Интересуват ме цени за автомобитен превоз от гр. Ротердам Холандия до гр. София. Става въпрос за пластмасови изделия, чиято тежест ще е в рамките на 3.5 - 5 тона. Обемисти и леки са. Няма никакви специални изисквания за транспорт и съхранение.
Трябват ми приблизителни цени, защото не съм сигурен все още къде точно се намира склада и е възможно да има някаква малка разлика. В Холандия разстоянията са малки и цени +/- стотина евро не са проблем.
Благодаря за всякаква информация тук или на ЛС.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Транспорт Ротердам - София
Виж офертите на DHL Freight, аз работя с тях и дават най-добри цени + са сигурен партньор
Аз работя с Англия, но пък DHL имат център в Холандия

Аз работя с Англия, но пък DHL имат център в Холандия

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
barty написа:...
+1
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Имам познати, които превозват хора и товари от и за Европа със микробуси. Мога да ги попитам, но сигурно ще ти превозят стоката със 3-4 микробуса, няма да могат да натоварят всичко на едно място. Ако си съгласен ми пиши на лични.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
имаш Л.С.BMW_POWER написа:Предпочитам ТИР. Микробусите нямат необходимия обем.
Благодаря!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
BMW_POWER написа:Предпочитам ТИР. Микробусите нямат необходимия обем.
Благодаря!
освен това и нещо, което много често се пропуска - са незаконни.
при евентуален проблем - катастрофа и т.н. може да изгубиш пратката.
с DHL ще имаш застраховка.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Аз изнасям за холандия на всеки 10-тина дена. Ако искаш пусни едно лс да ти дам телефон да ги ползваш при обратния курс.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Denmark написа:BMW_POWER написа:Предпочитам ТИР. Микробусите нямат необходимия обем.
Благодаря!
Абсолютно съм съгласен. Изпращачът е фирма, получателят е редовен в бг и не си падам по евтини експерименти. Евтиното винаги излиза скъпо

Denmark написа:BMW_POWER написа:Предпочитам ТИР. Микробусите нямат необходимия обем.
Благодаря!
DHL, Schenker, Rhenus и други използват доказали се от години превозвачи по определени дестинации ;-) А за застраховката- всеки читав превозвач има чмр застраховка- но тя не покрива 100% щети. За тази работа собственика на стоката може да си направи допълнителна карго застраховка, която е процент от стойността по фактура на стоката. Важното е да работиш с хора, които от години са в бранша- и също така управляват собствени превозни средства. За формирането на цената са важни следните параметри: обем (дължина,ширина, височина) на стоката, килограми, палетизирана или насипна(кашони), начин на товарене ( на рампа, странично с мотокар, от горе през покрива с кран)... Всеки от тези фактори има значение за формирането на цената... А, и още един, често забравян от големите спедиции: достъп до товарен/разтоварен пункт. Много често може да се случи крайният получател да е в центъра на града, където е забранено за определа големина камиони.
exotique написа:
DHL, Schenker, Rhenus и други използват доказали се от години превозвачи по определени дестинации ;-) А за застраховката- всеки читав превозвач има чмр застраховка- но тя не покрива 100% щети. За тази работа собственика на стоката може да си направи допълнителна карго застраховка, която е процент от стойността по фактура на стоката. Важното е да работиш с хора, които от години са в бранша- и също така управляват собствени превозни средства. За формирането на цената са важни следните параметри: обем (дължина,ширина, височина) на стоката, килограми, палетизирана или насипна(кашони), начин на товарене ( на рампа, странично с мотокар, от горе през покрива с кран)... Всеки от тези фактори има значение за формирането на цената... А, и още един, често забравян от големите спедиции: достъп до товарен/разтоварен пункт. Много често може да се случи крайният получател да е в центъра на града, където е забранено за определа големина камиони.
Благодаря Колега!
Знам че всичко е "според зависи". Стоката е на палета. Надявам се няма да ми искат документ за обезпаратизяване, защото и това го има

Имам цени за доставка с контейнер до пристанище Варна и тогава ще ми е необходим евентуално курс с камион само до София. Ако разликата в цените е малка, камиона идва за два дни. Но ако е два пъти, нещата са на друга основа.
Търся естествено фирми, които не са с по един-два камиона. Аз също съм се замислил да купя един бус дълга база и с него да карам евентуални "експресни" поръчки. Просто не искам да говоря, докато не подпиша. Чисто и просто събирам пъзела с цени и искам да имам някаква идея.
Загледах се в едно филмче на фирмата производител. В контейнер влизат примерно 54 парчета по около 50кг което с палета и тара идва под 3000кг. Вкарва ги мотокар и зареждането става за около 10-15 мин.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Колега, моля пиши ми коя фирма си предпочел,тъй като аз също съм във внос-износ.
Търся шипинг от Гърция към УК.
Търся шипинг от Гърция към УК.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Вчера пратих ох софия за мюнхен едно пале ~350кг алуминиеви профили и разни други железарии с TNT - цената е около лев/кг. Ротердам е по-далеко и ще е малко по-дебела цената.
Принципно ги интересуват само 3 неща, когато е за ЕС пратката и е на палета:
1. Размери.
2. Приблизително тегло.
3. Дали има течности някакви.
1. Размери.
2. Приблизително тегло.
http://www.en.ntgcontinent.se/#227 ето това са хората
Може и някоя промоция да ти уредя.

Cyberloner написа:Вчера пратих ох софия за мюнхен едно пале ~350кг алуминиеви профили и разни други железарии с TNT - цената е около лев/кг. Ротердам е по-далеко и ще е малко по-дебела цената.
1. Размери.
2. Приблизително тегло.
Привет Колега!
При групажни превози цените са други. Ако сложиш една пластмасова цистерна за вода на пале и я правиш за Мюнхен, цената пак ще е приблизително същата както и за 350км алуминии. Независимо че може да тежи само 30 кг да речем. При групажа е или на кг, или на обем. Което е по-скъпо, това плащаш. Течности ги интересуват, защото може да има нещо опасно или запалимо. Един приятел преди години си изпрати мотор Ямаха от Монреал до София и го транспортира със самолет. Накараха го да изпразни резервоара и да източи маслото от двигателя. Аз затова и питам за цял камион и стока, която няма никакви специални изисквания.
Ако не се уреди нищо, поне ще споделим опит кой как работи и с кого работи. Все ще е полезно за някого

15 мнения
• Страница 1 от 1