Защо сме толкова злобно и завистливо племе ?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Защо сме толкова злобно и завистливо племе ?!

Мнение от M-coupe » 01 Фев 2015, 0:16

Понякога се привързваш към животното и го чувстваш, като част от семейството. Пита дали сме живели някъде - аз лично съм живял, като малък на един остров в Гърция... ми кво да ти кажа хората там ти се усмихват, без да го познавам човека ми казва добро утро, в магазина ме питат как съм, харесва ли ми там и все такива положителни неща. Имам приятел в Испания, който живее там от 15години - като си дойде тук и ми казва, че всичко го депресира и чак не му се стои изобщо - ''Всеки бърза, вика, намръщени всички света им е крив. Няма да ти се усмихне някой, няма нищо'' това са му думите и вече си идва най-много веднъж в годината. В Англия не ми се мисли колко човека познавам и всеки казва, че със всеки изминал ден не му се връща тук и мисли ако има начин и семейството да си вземе там да живеят... :dummy: Аз лично не съм те молим да ми опяваш никакво коте, просто исках да споделя за шибаната злоба в прекрасната ни държава.
А и темата не съм я написал да ми опява някой котето (както може да видиш от заглавието на темата), а за злобата и завистта, която 90% изпитват към приятелите си даже :banghead: Спокойно можеш просто да пропуснеш темата и да не ми опяваш котето. Има хиляди теми в форума, не знам кое те накара да се спреш точно на тази в ''извън темата'' и да ме ядосваш допълнително :nono: :dunno:
До колегата, който беше питал дали не е от болест умряла. Със сигурност не, защото като я намерих беше като скована - в позата, в която е умряла така си стои. В смисъл такъв - краката и опашката изпънати и стегнати. Буквално като препарирана :banghead:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ч

Мнение от ljubo73 » 01 Фев 2015, 0:40

До колегата Larry_boy :
Израза ти ..."не ви го пожелавам " с кавичките , означава ,че точно го пожелаваш !!!
И второ :
"Две кила месо и кокали ..." Ами ние не сме ли осемдесет кила месо и кокали ???

И до колегата автор :
Напълно те разбирам,но виж какво става с темата ти и сам ще си намериш отговор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 01 Фев 2015, 0:44

Лари, кoйтo не oбича живoтните не oбича и хoрата...

Истината е, че е труден живoтът в България и хoрата oскoтяха. Една oт причините да емигрирам е тoчнo нетърпимата oбстанoвка в страната. Писна ми oт лoши, завистливи, кoмплексирани и oзлoбени душички! На всяка крачка някoй ти прави секанo и си избива яда. Няма мoрални ценнoсти, за възпитание да не гoвoрим!

"Ти ми дай пари и не ме занимавай!" - кoлкo пъти сте я чували тази реплика?

Катo за Плoвдив взимах дoста прилични пари, имах дoбър стандарт на живoт, ама дoри еднo oтиване дo oфиса си беше преживяване! Те не карат oт т.А към т.Б пoвечетo ами са излезли на вoйна! Някoлкo чoвека ги превъзпитах, нo си дадoх сметка, че oсвен нерви никаква пoлза oт тoва. В рабoтния прoцес - същата пoмия! Разправяш се с някакви невестулки, детo се имат за гoляма рабoта. Дoбре, че бях на пoзиция да мoга да им раздавам - нямаше да гo преживея, акo прехраната ми зависеше oт тoва да им се мазня на такива! Те си знаят, че им миришат краката и се oпитват всячески да гo прикрият, нo естественият неуспех на мисията им ги кара да тъпчат хoрата, кoитo зависят oт тях... Лoшoтo е, че мизерията е на всички нива! Да, има прoсти и тъпи бoгаташчета, нo в пъти пoвече са прoстите и тъпи селяндури! Тия са пo свoему щастливи - прoстo не oсъзнават кoлкo са зле! Такъв акo гo прегазиш с бавареца ще се счупи да ти се извинява, че ти е oгънал брнята, ама тежкo ти и гoркo да си някoй oбикнoвен и oтруден чoвечец...

@М-coupe. Братле, мнoгo съжалявам за загубата ти! Данo да гo намериш тoя детo ти уби кoтенцетo!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 01 Фев 2015, 2:02

Сбъркана ни е цялата идея за държава на нас, но важно е да има помощи за безработните малцинства от по 1000лв а дядо ми който има 50г трудов стаж да взема 150лв пенсия, която ако няма близки не знам как ще живее, но колко са те 50г трудов стаж... малцинствата са по-важни няма работа за тях и не трябва да се дискриминират така !! (: Важно е, като видим някой мъчейки се да промени нещо, било то в себе си или като цяло за обществото да му правим сечено. Важно е, като някой е зле ние да се радваме на нещастието му, защото видиш ли ние сме малко по-добре и това ни успокоява. Важно е да се дават съвети, които ще ти попречат да се издигнеш, защото той е стигнал до определено ниво и на всяка цена иска ти да не го минаваш. Важно е аз да се чудя как да намеря начин за да си направя кола за забавление и всеки да ми казва, че няма да мога. И да ми помогне даже с най-малко да ми прави просто компания докато се мъча да правя неща по колата или квото и да е там, защото ако той ми помогне дори малко може и да успеят и да го е яд после, че съм успял, а той не е... Докато това същото момче за което споменах в Испания негов приятел си прави проект е36 и му слага с54 цсл двигател, а аз се чудя м50 или м52 и кой ще е по-добре за парите си :nono: Преди да си купя е36цата всички ми повтаряха едно и също - недей да си купуваш бмв скъпи са ремонтите и не го казват с цел да ми мислят доброто, ами щото ако аз имам бмв, а той форд/сеат/голф или квото е там друго. Ще се чувства нещо по-малко от мен. След като я купих нали що годе излезе добра кола (в сравнение с предната, която се чупеше през ден ''голф3 народна кола'' :censored: нали има ремонти правя на е36цата, но няма как 20годишна кола е) много хора спряха да ме търсят, някой пък гледат как да ме накарат да сменя нещо, което изобщо не е за смяна ама ей тъй да съм прецакан просто да ми е гадно... Това ако някой може да ми го обясни ще го почерпя :banghead: Изобщо всичко тука е яко сбъркано и няма признаци да се оправя :kuku: Пак казвам темата не е за да ми опявате котката, за шибаната завист (някои могат да спят спокойно само с мисълта, че съседа е по-зле от теб) :ranting: Един вид той може да няма пари за храна, но мисълта, че съседа е по-зле го успокоява...
А колегата, който нарича животните 2кг месо и кокали, изобщо нямам и на идея какво да му кажа :dunno: Не знам, колко безчувствен и какво да си видял от живота, че да се отнасяш така със живи същества също като теб ? :dunno:
''Завистта вреди на сърцето повече от цигарите'' не помня кой го е казал, но е много прав човека ((:
Последна промяна M-coupe на 01 Фев 2015, 2:08, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 01 Фев 2015, 2:07

Отровиха ми 2 кучета във нови искър преди 3 години и до ден днешен продължава все съм се чудил какъв загубеняк трябва да си за да посегнеш на едно невинно животно.

Send from iPhone

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
Мечтае да кара: Alpina D5

Мнение от TERLIKA » 01 Фев 2015, 2:20

бг мама..... и после защо сме били на тоя хал от 10 поста 5 успяха да се похвалят колко са повече от другите колко лоши наказатели са,били хора на положение ...... ми еи на и на мен ми е надраскана колата и ми изтръгнаха една емблема но не мънкам и не правя същите мизериии но това ни е картинката...искаме всички да се променят да бъдели по добри-така е няма спор но промяната започва от НАС САМИТЕ :!:
1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 01 Фев 2015, 2:36

Ти ако смяташ това, че съм живял в Гърция за хвалене, недей. Защото не знаеш как и за какво съм живял там. Както и да е, не е по темата това. Дадох го само за пример (: Мога само да добавя една картинка, която говори много !!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 01 Фев 2015, 5:08

тва ще да е много объркана тема.
заглавието насочва към дълга полемика относно характера и нравите на българина,а
текста насочва към злобата на човеците към животинките....
от там и разнородните коментари,тъй че не се оплаквайте от изреченията на колегите си.
мое мнение е, че до два дена темата ще има и трета посока иии ще си има катинар.
айде на бас :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 01 Фев 2015, 10:55

Ето Bully предрече още една посока на темата и ще я добавя. Работа. Всеки се е сблъсквал в работата си със злоба и завист. Откакто съм почнал работа съм все в големи компании с над 200 човека персонал. За хубаво или лошо хората, с които контактувам най-често са опаки и когато някъде стане някой гаф и т.н. довеждат нещата винаги до кавга и разправии. Имам също и такива, с които всичко върви супер гладко. Е познайте на кой тип вдигам с усмивка или въобще вдигам. Много важен е първончалният контакт. Никога не тръгвам на абордаж срещу човека, защото не знам позицията му, историята му и т.н. Ако всички се опитаме да го постигнем това света наистина ще е по-добро място за живеене.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2015, 11:30

Не четох много мнения под първото за котето, но наистина просто такива хора съм виждал,че нямам думи.
Пресен пример на подобна тематика е от 30 декември 2014 година, буквално няколко часа преди новата година.
Срещу нас има една къща, която живеят две семейства , които поради някаква причина не са в добри отношения и са разпределили къщата така:
Първият и третият етаж са на едното семейство, вторият е на другото, имат от двете страни на къщата заградени отделни дворове и като цяло и едното и другото семейства са възрастни хора (50+ години), тихи и много мили.
Едното семейство има куче, много готино куче, миличко, гали се, не лае много и е сладур, и собствениците си го обичат, живее на двора и е да кажем на около 5-6 години душичката.
Другото семейство имат една приятелка, от блока в който живея, пак на 55-60 години и не е лоша жена...
На 30,12,2014 година, душичката (кучето) по някакъв начин бе влязло в градината на другото семейство и се чудеше как да се върне в дома му, личеше си че е объркано, а в комшиите нямаше никой...
Ето тук вече става въпрос за човешката злоба и гадост, комшийката дето е в нашият блок е приятелка в тази от къщата в която бе се озовало кучето, докато разбера какво се случва, тази комшийка, която едвам ходи, видяла през прозореца кучето как броди и без да и е работа и понеже често им ходи на гости и има ключ от външната врата, видя възможност да направи гадост, "изприпка" до съседите, отвори вратата и започна да гони кучето на улицата и от там по-далече от къщата в която живее, животинчето се изплаши и избяга...Това аз не го видях, защото аз такива неща няма да допусна, аз видях докато кучето бе в градината, а после ми казаха комшии какво се е случило.
От тогава кучето не се намери и представете си каква нова година изкараха тези хора, собствениците...
Значи аз съм/ бях в голяма дилема, да и обясня някой неща на тая тъпа бабичка, но жената и другите от семейството ми просто ме помолиха да не си разваляме отношенията с тая ...вещица...
Така че аз съм забелязал, че тука, дори в тоя форум, има хора които видят ли възможност да кажат или направят нещо тъпо, никога не пропускат шанса си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 01 Фев 2015, 11:42

Само да споделя, че имам подобни преживявания вече няколко години със съседи, които трябва да са ми близки роднини, но аз не ги чувствам вече така. Няма да влизам в разкази за мизерии и т.н.

Просто ще кажа, че този тип хора са като интернет нинджите. Просто ги е страх да ти кажат нещо в очите, да не би да се окажеш и ти дебил и да ги набиеш или и аз незнам.

А нещата се оправят толкова лесно, бързо и безпроблемно само ако си кажеш какво те боли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 01 Фев 2015, 16:31

Аз сащо съм на мнението на BULLI, че може да е някаква гадна болест и котето да се е заразило и споминало.
Второто нещо е да попитам автора на темата има ли някакви спорове и прочее с живущите наоколо?? :confused:
Миналото лятото от запалена боклуджийска кофа изгоря напълно нов Опел Инсигния на 8 месеца защото 2-3 нахалника от съседната сгрда започнаха безпардонно да си паркират автомобилите пред нас въпреки многобройните молби - подчертавам МОЛБИ. След случката последваха няколко отмъстителни действия, които не одобрявам, но явно пострадалите собственици на Опела са имали огромни неприятности с обезщетяването. Доколкото разбрах е имало отказ от изплащане на щетата и се води съдебно дело.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 01 Фев 2015, 17:00

Вие май не ме разбрахте, или аз съм загубил умението да се изказвам правилно. Ще поясня.

Лицето А (пуснало темата) има неразрешен проблем, от битов характер, с Лицето Б (евентуален съсед). Лицето Б предприема саморазправа към лицето А, като варварски умъртвява домашният му любимец. Това не го одобрявам.

Това, че лицето А разпространява случката в автомобилен форум, също не го одобрявам. Но личното ми мнение тук няма значение.

Когато обаче лицето А си позволява лукса да постави мен и моето семейство под общ знаменател - ПЛЕМЕ и до украси с епитети ""Не знам в столицата как е, но тук в провинцията положението е трагично... Само наркоманчета, малки к**ва, алкохолици и побъркани чичковци."" няма как леко да не се засегна. Разбирайте че съм от провинцията!!!

""Та да ви питам от къде тая злоба и завист във всички в тая държава?"" Не колега А, няма злоба в държавата, има злоба между вас и лицето Б!! Разрешете си проблема и слънцето ще угрее и на вашата полянка.

""Не знам в столицата как е.."" Аз знам, по-зле е !! Особено ако искаш да имаш домашен любимец и да си на 6+ с всички съседи. Ама много по зле...

''' Само наркоманчета, малки к**ва, алкохолици и побъркани чичковци. :help: :kuku: :dunno:"" И как колега А решихте ,че сте достатъчно компетентен да давате такава оценка???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 02 Фев 2015, 4:30

Не ми се спори изобщо, че не виждам голям смисъл. :nono: Колегата BULLI май ще излезе пророк :paranoid: Ако иска да и слага катинара, че се вижда на къде ще отиде..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Фев 2015, 11:07

Аз пък виждам. Сори, аз съм от злобните и завистливите българи от провинцията. Щом сте пуснали тази тема, ще Ви се наложи да поспорите и да защитите твърдението си, че ВСИЧКИ в тази държава са злобни и завистливи. Също и че в провинцията ВСИЧКИ са само наркоманчета.... да не изреждам. Аз имам две дъщери и живея в провинцията. И те ли са между двете к**ва, изброени от Вас. За такова твърдение, ако сте ми по-наблизо, лично бих Ви създал далеч по-големи проблеми от настоящият Ви. Следващия път като пишете в собствената си тема, внимавайте с обобщенията си и начинът си на изразяване. И идете и си оправете проблемите със съседите си, вместо да се жалвате за някаква котка по форуми и от този случай да правите произволни изводи във всякакви посоки.
Хубав ден.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата