Цени на дизела в Гърция
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Цени на дизела в Гърция
Някой знае ли цените на дизела в Гърция дали са като нашите горе долу или е по-скъп. Преди половин година бяха горе долу 1/1 - 2.60 лева - 1,33 Euro. Планирам пътуване и затова питам.
Благодаря
Благодаря

- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
Re: Цени на дизела в Гърция
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна stkazakov на 01 Фев 2015, 23:33, променена общо 1 път
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Не че се оплаквам, ама така като дадохте таблиците и ми се видя, че при нас горивата са си направо супер. При гърци, германци и т.н. май въобще не са намалявали или поне е било само с няколко цента.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Kris написа:Не че се оплаквам, ама така като дадохте таблиците и ми се видя, че при нас горивата са си направо супер. При гърци, германци и т.н. май въобще не са намалявали или поне е било само с няколко цента.
Че цената на горивото в Германия си супер, 1,3/литър при средна заплата 2000-2500. България - 1,9/литър при средна заплата 650.
Според теб къде е по евтино

п.с. Със сигурност цифрите горе не са много точни, но горе долу се доближават до истината.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Kris написа:Не че се оплаквам, ама така като дадохте таблиците и ми се видя, че при нас горивата са си направо супер. При гърци, германци и т.н. май въобще не са намалявали или поне е било само с няколко цента.
В тези държави акциза на горивото е по-висок от БГ
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Бензин и дизел се сринаха навсякъде в ЕС. В Германия беше ударил 3.50лв. литър дизел - когато тук беше 2.65лв.
Не може въобще да се сравняваме с Германия. В крайна сметка там в цената на бензин и дизел е калкулирана и винетка и тол такси.
Може обаче да се радваме че в Косово и Сърбия е по 2.10 лв. литъра бензин 95 и дизел по 2.05 лв. при положение че там намат данъчни окови от ЕС и пак цените им са с 22-25 ст. по-високи от наще.
Литър дизел 27 ст. - Кувейт - ех мечти! Не е за чудене че Туарег В10 ТДИ 5.0 с разход 18 л. градско ще се продава като топъл хляб там.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Tenata написа:Kris написа:Не че се оплаквам, ама така като дадохте таблиците и ми се видя, че при нас горивата са си направо супер. При гърци, германци и т.н. май въобще не са намалявали или поне е било само с няколко цента.
Че цената на горивото в Германия си супер, 1,3/литър при средна заплата 2000-2500. България - 1,9/литър при средна заплата 650.
Според теб къде е по евтино![]()
![]()
![]()
![]()
п.с. Със сигурност цифрите горе не са много точни, но горе долу се доближават до истината.
Аз пък все си мислех, че петрола си е една цена без значение какъв е стандарта на държавата купувач. Виж това, че акциза е различен е друга бира и не го знаех. Все си мислех, че като сме ЕС са горе долу еднакви и налозите, ама ниъцки.
Демирев написа:Kris написа:Не че се оплаквам, ама така като дадохте таблиците и ми се видя, че при нас горивата са си направо супер. При гърци, германци и т.н. май въобще не са намалявали или поне е било само с няколко цента.
Бензин и дизел се сринаха навсякъде в ЕС. В Германия беше ударил 3.50лв. литър дизел - когато тук беше 2.65лв.
Не може въобще да се сравняваме с Германия. В крайна сметка там в цената на бензин и дизел е калкулирана и винетка и тол такси.
Може обаче да се радваме че в Косово и Сърбия е по 2.10 лв. литъра бензин 95 и дизел по 2.05 лв. при положение че там намат данъчни окови от ЕС и пак цените им са с 22-25 ст. по-високи от наще.
Литър дизел 27 ст. - Кувейт - ех мечти! Не е за чудене че Туарег В10 ТДИ 5.0 с разход 18 л. градско ще се продава като топъл хляб там.
Ако става на въпрос във Венецуела бензина е най-евтин 0.05$/л

..Bayerische Motoren Werke..

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Акцизите в България са на минимума си.Мисля около 370 евро бяха на 1000 литра.Преди две години ги замразиха до 1 януари 2016.
За сравнение в Германия е 500 евро за безоловния бензин.В Холандия е дори повече,тук бензина изобщо не е нисък като цена и хубавия си е още на 3 лева.
Интересно ще стане точно когато цената на горивата пак си тръгне нагоре,но след по малко от година и акциза в БГ ще трябва да бъде повишен.
За сравнение в Германия е 500 евро за безоловния бензин.В Холандия е дори повече,тук бензина изобщо не е нисък като цена и хубавия си е още на 3 лева.
Интересно ще стане точно когато цената на горивата пак си тръгне нагоре,но след по малко от година и акциза в БГ ще трябва да бъде повишен.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Демирев написа:Kris написа:Не може въобще да се сравняваме с Германия. В крайна сметка там в цената на бензин и дизел е калкулирана и винетка и тол такси.
да не говорим за качеството... сигурен съм, че с тяхното гориво, разходът е поне с 1л надолу на 100.
sub_eleven написа:Демирев написа:Kris написа:Не може въобще да се сравняваме с Германия. В крайна сметка там в цената на бензин и дизел е калкулирана и винетка и тол такси.
да не говорим за качеството... сигурен съм, че с тяхното гориво, разходът е поне с 1л надолу на 100.
Не ми слагай думи в устата, колега.

14 мнения
• Страница 1 от 1