Люпещ се лак?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Люпещ се лак?

Мнение от mit-kong » 30 Яну 2015, 11:46

Искам да попитам, има ли какво да направя като лака на джантите ми е започнал да се люпи? Има участъци, в който няма лак, а е направо на боя и по ръбовете където започва лака и белее и се вижда мн. грозно. Какви варианти имам, като ми е пределно ясно, че няма да стане все едно са чисто нови от магазина, просто да закърпя положението, тъй като нямам други джанти, на които да оставя колата за да правя каквото и да било по тези. Чудех се ако шкурна местата където е границата между лак и боя за да не белеят и после да пръсна със спрей само лак ще стане ли нещо? Че дори да ги закарам на бояджия има ли какво да се направи без да се търкат целите, да се боядисват и тн наново...? :dunno:

Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Люпещ се лак?

Мнение от DLVasilev » 30 Яну 2015, 13:30

Ако търкаш само там, където е олюпено после като пръснеш лака ще си личи къде е пръскано, едно защото е търкано там и второ защото лака едва ли е същия. Варианта е да вземеш и нацяло да ги пръснеш с нова боя и нов лак или на прахово боядисване, което отпада като опция, тъй като си споменал за закърпване на положението :yes:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 02 Фев 2015, 10:06

Каквото и да направя по тази джанта все ще е по-добре. Ще ми кажете ли поне с какво да шкурна там където е границата между голата боя и люпещия лак. За да не е толкова релефно, да паднат белите петна от лака без да нараня боята? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 02 Фев 2015, 12:44

mit-kong написа:Каквото и да направя по тази джанта все ще е по-добре. Ще ми кажете ли поне с какво да шкурна там където е границата между голата боя и люпещия лак. За да не е толкова релефно, да паднат белите петна от лака без да нараня боята? :dunno:

Шкурка от сорта на Р600/Р800 за да няма големи деруги ;) Прецени сам, не знам колко трябва да се търка и давам само предположение
Изображение
ATR-42/72

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 02 Фев 2015, 14:23

Това май няма да мине без цялостно. Щом се люпи едва ли ще успееш да докараш плавен преход, а и като се пръсне боя в/у люпещия лак, не е ясен резултата.
Нека се изкажат и бояджиите, но аз не бих хабил време за козметични поправки.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Фев 2015, 15:11

С пръдня - боя не става е казал народа
Няколко дни без кола ако ти е възможно, караш джантите (без гуми) за почистване с песъкоструй, после прахово боядисване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 02 Фев 2015, 15:25

По-добре недей на прахово, защото след 1 година пак ще тръгне да се люпи. Тези джанти не са с кой знае колко капризна форма на спиците. Прахово и после боя и качествено лакиране и няма да има проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 03 Фев 2015, 14:19

Защо праховото да държи само 1 година? :shock:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 04 Фев 2015, 1:59

Колега нещо си се объркал. Праховото е в пъти по-устойчиво от течното боядисване. До сега не съм чул някой да боядисва прахово/течно/лак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 04 Фев 2015, 2:15

Няма как да закърпиш олющен лак,пробвано е,така че или не се занимавай,или от А и Б почвай както пише по дебелите книги.... :roll:
Праховото боядисване всъщност представлява обвиване с пластмасов слой на "боядисвания" детаил.
Да,здраво,лесно и евтино е,само че при нужда от ремонт на праховото покритие филмът е голям!!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 04 Фев 2015, 14:36

След 6 месеца ходене по мъките и шкурене на ръка на style 32, след като един "майстор бояджия" ми ги Осра по най-левашкия начин реших, че освен прахово друго няма да помогне. Джантите на песъкоструйка с кварцов пясък, после грунд за еди си какви метали и после прахово. Джантите бяха боядисани и от двете страни и след като отидох да си ги взема човека ми каза, че въпреки, че са подготвени качествено покритието щяло да издържи не повече от година и после щяло да се появят люспи които ще се увеличават с времето. Беше ми развил някаква теория, че като се боядисват и им се пуска ток и всичко било наред ама после като били на колата и валяло дъжд, гумите не знам си кво изолирали и от масата на колата нещо ставало и се затваряло кръга и това действало на покритието нещо. До колко е вярно не знам, аз ги продадох заедно с колата след няколко месеца :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 04 Фев 2015, 14:50

Toва са пълни глупости. Електростатиката се използва за да полепне праховата боя. След като се изпече и да искаш не можеш да го махнеш вече.

Назад към Извън Темата