Питане относно Garmin
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане относно Garmin
Здравейте на всички,
имам няколко въпроса свързани с предлаганите навигации на Гармин за коли. Харесал съм си една втора употреба, но тъй като нямам никаква представа, как стои въпроса с инсталиране на карти? Платени ли са, всяко устройство ли има слот за карта памет?
Въпросната, която съм харесал, пише, че няма никакви карти инсталирани на нея.
имам няколко въпроса свързани с предлаганите навигации на Гармин за коли. Харесал съм си една втора употреба, но тъй като нямам никаква представа, как стои въпроса с инсталиране на карти? Платени ли са, всяко устройство ли има слот за карта памет?
Въпросната, която съм харесал, пише, че няма никакви карти инсталирани на нея.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Re: Питане относно Garmin
Не те съветвам да си взимаш Гармин. Аз така си купих една от последните версии чисто нова с карти за цяла Европа и доживотен ъпдейт, тръгнах за Германия и се обърка на 2 пъти, генерира посоянно доста смотани маршрути и като цяло е доста мудна. Имам iGo от замунда с всички карти на телефон Самсун С2 и смея да твърдя, че е в пъти по-добро от Гармниа. Не знам славата ли им е останала само и дали е тенденция, но аз не съм доволен, а я ползвам често, за Германия става въпрос, където уж дори трябва да работи по-добре 

BiTurbo написа:Не те съветвам да си взимаш Гармин. )

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Човека не е казал къде ще я ползва , ако е за БГ гармина е с предимство.
Всяко нави си прави кофти маршрути по дефолт, а платения сиджик с картите на телеатлас за бг е трагедия като покритие на доста места и може да не му е оферта
http://www.ipmart-bg.com/forum.php
Тук има карти да щеш.
Всяко нави си прави кофти маршрути по дефолт, а платения сиджик с картите на телеатлас за бг е трагедия като покритие на доста места и може да не му е оферта

http://www.ipmart-bg.com/forum.php
Тук има карти да щеш.

Благодаря на отзовалите се.
Имам инсталиран Сиджик на телефона, някаква кракната версия с всички карти за Европа, но тъй като съм в Германия в момента и ми се налага доста често да пътувам до различни точки в града, не ми е удобно телефонът да стои постоянно закачен на стъклото. Гарминът, който ми предлагат, е на някаква символична цена и затова се замислих дали да го взема.
Имам инсталиран Сиджик на телефона, някаква кракната версия с всички карти за Европа, но тъй като съм в Германия в момента и ми се налага доста често да пътувам до различни точки в града, не ми е удобно телефонът да стои постоянно закачен на стъклото. Гарминът, който ми предлагат, е на някаква символична цена и затова се замислих дали да го взема.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Вземай произволна китайска навигация за 30-40 евро с WinCE и си инсталираш кеф ти гармин, кеф ти igo, кеф ти нещо друго. А с по-голяма карта, може и всичките да ги инсталираш и да ги тестваш кое ти е най-удобно и навигира най-добре в твоя район
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
+1
Това е най-разумно!
Това е най-разумно!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Ако ще е китайче, по-добре някакво с андро.
Но пък там според зависи чипа гармина може да не му тръгне.
Иначе няма нищо общо с вин це, има повече приложения и неща за андро и като цяло е по-добрата платформа за навигации.
Но пък там според зависи чипа гармина може да не му тръгне.
Иначе няма нищо общо с вин це, има повече приложения и неща за андро и като цяло е по-добрата платформа за навигации.

Колега, виж си настройките на GPS-a. Може да са вкарани сума ти опции тип "обикаляй платени пътища", "само автомагистрали", "обикаляй трафик" и т.н. Аз си го нахендрих с "платените пътища" в Щатите веднъж и пообиколих заспали селца, докато разбера какво става.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Ако ще е с андроид, съм направо за варианта с 7" таблет. Вече 3 години така карам, а си го ползвам и вкъщи за филмчета
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Обаче пропускате нещо много важно точността на адресите. Ползвал съм почти всичко що го има за андроид и само Viago на Garmin е адски точната по отношение на адреси. Нормално е да има промени по инфраструктурата и това се оправя с ъпдейта на картите. Карал съм България-Италия и Sygic на 2 пъти крашва и ако не съм подготвен с други устройства духам супата в нищото. За БГ друга навигация освен Гармин няма шанс по отношение на карти. Ако трябва да бъдем честни Google maps е най-точна по отношение на улици, само аз в северозападна България постоянно чертая и почти всяко едно пътче съм го начертал. Забележете кръговото около Враца имаше го в гоогле мапс още преди да го пуснат ( благодарение на това, че лично го начертах), а погледнете всички други навигации, че дори не са чули за него.

Гармин си струва парите, ако искаш всичко да работи безпроблемно. И другите стават, обаче по някое време може да си кажеш - абе аз тая навигация за какво съм я взел - да я оправям в къщи или да ме навигира 

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
iGО с карти HERE няма никакви проблеми с адресите в БГ. От няколко години ми е инсталирано на едно WinCE устройство и периодично само му сменям картите. Това устройство има навъртяни сигурно над 60000км по света и няма никакви ядове с нищо.
Нямам идея за бг, но от няколко години Garmin са с лайф-тайм безплатно презареждане на новите карти. Отделно при промяна на континента или областта, можеш да си качиш и новото място. Виж модела и провери в нета. При по-стари модели можеш да си платиш или да си сваляш безплатни отнякъде. Като включиш да се зареждат картите и самия апарат изписва каква карта има качена на него. Аз използвам марката от осем години насам и поне за Северна Америка няма тайни при адресите.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2