голяма сметка ток

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

голяма сметка ток

Мнение от mambata_943 » 06 Фев 2015, 18:26

Всяка година се топлим на дърва, но тази година реших лично аз да не се занимавам и си купих конвектор за моята стая. То хубаво, ама ми дойде 230 лв ток, викам си, айде горе долу бива, поне не се занимавам с дървата, да ама не, след това ми дойде 350 лв, реших и това да го преглътна, майка ми вика : те сега преравняват сметките и за това така... Вчера поглеждам новата сметка и опа пак 350 лв и ми кипна. Майка отиде вчера в енергото и от там и казаха, че трябва да дойдат от евн да проверят електромера и това ще ни струва 50 лева и чак тогава, ако има проблем ще ни приспадат за другите месеци, но аз съм сигурен,че няма да открият проблем и пак ще си плащаме като попове..
От 5-6 години живея тука и повече от 107 лв не сме плащали, сега купих конвектора и като получих 230 лв, преположих, че тази горница от 100-130 лева си е от него, но 250 лв горница само от ЕДИН умрял конвектор (2.5кв) не ми се вярва :banghead: Иначе винаги сме готвили на ток и бойлера работи постоянно.
Иначе направихме проверка, като спрях тока на цялата къща и електромера не отчита, значи никой не се е закачил нелегално.. Има ли смисъл да им давам още 50 лв за проверка, според вас дали ще отчетат проблем, или нещо друго, което мога да направя..или направо да изхвърля конвектора :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: голяма сметка ток

Мнение от adovet » 06 Фев 2015, 18:29

Не знам какво се чудиш колега, но сметката си е съвсем нормална

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 06 Фев 2015, 18:35

с тоя конвектор и тая мощност и не се знае дали не сте го засилили на някой висока температура дето рядко ще изкл. И аз си мисля ,че е нормално толкова ток :yes:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120D

Мнение от alexignatov » 06 Фев 2015, 18:44

Колега много зависи с какъв конвектор си и с каква изолация си. Миналата година и аз плащах по толкова и то за една стая 13кв,лятото смених дограмата с 6 камерна с 4 сезона стъкло+външна изолация 8см ЕПС + вътрешна картон с 10см вата и направо се родих.Апартамента от 4 страни е външен, под 2 от стаите е тунел и сега в стаята 13кв има конвектор с електронно управление Елдом 2кв, във всекидневната 22кв същия конвектор но 3кв които са настроени на 23 градуса и последната сметка е 230 лв ( за сравнение миналата година под 250 лв та чак до 370 не съм падал а е топлена само едната стая и то до макс 18 градуса)

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 06 Фев 2015, 18:49

Как ще е нормална тая сметка, аз топля една стая с радиатор 3кв другата с климатик, отделно бойлери перални, компютри и телевизори вървят.. и сметката ми е 230 за декември-януари.

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 06 Фев 2015, 18:53

Абе не знам,но лятото плащах по 60-70 лева,а сега 120-130 лева,а със нищо не съм променил ползването на тока вкъщи,как стават тези неща,не мога да си обясня. :dunno:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 06 Фев 2015, 18:54

hacker4eto1 написа:с тоя конвектор и тая мощност и не се знае дали не сте го засилили на някой висока температура дето рядко ще изкл. И аз си мисля ,че е нормално толкова ток :yes:

за първата сметка от 350 лв, го държахме на около 25 градуса, а вечер го оставяхме на икономичен режим, след това (януари) той си беше топъл месец и вечер го изключвах към 2-3 часа и го пусках чак след обед, даже понякога го пускахме по тъмно и пак същата работа :dunno:

alexignatov написа:Колега много зависи с какъв конвектор си и с каква изолация си. Миналата година и аз плащах по толкова и то за една стая 13кв,лятото смених дограмата с 6 камерна с 4 сезона стъкло+външна изолация 8см ЕПС + вътрешна картон с 10см вата и направо се родих.Апартамента от 4 страни е външен, под 2 от стаите е тунел и сега в стаята 13кв има конвектор с електронно управление Елдом 2кв, във всекидневната 22кв същия конвектор но 3кв които са настроени на 23 градуса и последната сметка е 230 лв ( за сравнение миналата година под 250 лв та чак до 370 не съм падал а е топлена само едната стая и то до макс 18 градуса)

Конвектора е Атлантик 2.5 кв, а изолация няма, само дограма. Стаята е 16 квадрата..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Фев 2015, 18:55

Ми чети си електромера и си смятай сам отчетите от дата до дата. Цялата информация я има във фактурата. Правиш си една таблица на ексел и си знаеш кво щи дойде... Разликата в цените от миналата година до тая е близо 4 стотинки на киловат!!!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mambata_943 » 06 Фев 2015, 18:57

bioz написа:Как ще е нормална тая сметка, аз топля една стая с радиатор 3кв другата с климатик, отделно бойлери перални, компютри и телевизори вървят.. и сметката ми е 230 за декември-януари.

ами и за мен не е нормална... днеска едни приятели ми разправят - всеки ден пералня, 3 климатика нон стоп, само на ток готвят всяка вечер и са платили 200 лв последно.. вярно, има изолация у тях, но все пак...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Фев 2015, 19:11

колко стотинки е сега киловата крайна цена за битова употреба?
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 06 Фев 2015, 19:17

Виждат се датите. Мисля, че са още малко отгоре в момента. Даже тука точно се вижда увеличението от дата. Крайна цена няма. Всичко се сумира, па се начислява.... схема.
cez.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар
Кара: 1.9 TDI
Мечтае да кара: 335d

Мнение от OkObOkO » 06 Фев 2015, 19:50

Като чета коментарите и направо се плаша...
от 11.12 до 10.01 - 161лв, 2 конвектора, бойлер който си е постоянно включен, доста почивни дни прекарани у дома, пералня, сушилня...
Апартамента е изолиран и с хубава дограма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Фев 2015, 20:19

2,5kw, 16 квадрата, без дограми и изолация, 25 градуса, ами няма какво да се чудиш, няма да открият повреда в електромера ти!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 06 Фев 2015, 20:24

Тая тема ме кара да стана и да си изключа конвектора.... :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 06 Фев 2015, 20:27

350 лева месечна сметка са грубо,без да претендирам за никаква точност около 3,2 киловата на час усреднена консумация.
Това 24 часа по 30 дни нон стоп!!!!
Няма как да е нормално при зададеното описание на жилището и начина на живот такава фактура.Тва е безобразно висока цифра.
В сайта на ДКЕВР им едни цени,ако някой разбира нещо кое какво е как се начислява....доцент ще да е:

http://www.dker.bg/PDOCS/prices_el_1.pdf

Следваща

Назад към Извън Темата