Заточване на керамичен нож
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Заточване на керамичен нож
Имам един керамичен нож на 5-6 години е вече и като му загледах острието се е нащърбил бая и вече не е така остър.
Пробвах с някакви точила дето имам у нас(абразивни камъни, брустове и т.н.) обаче керамиката на острието е по-твърда от тях и няма ефект. Преди време бях гледал в технополис едно ел. точило за такива ножове на Kyocera, ама не ми се даваха 250 кинта за него.
Въпросът ми е - някой да знае къде мога да го занеса да го наточат?
Пробвах с някакви точила дето имам у нас(абразивни камъни, брустове и т.н.) обаче керамиката на острието е по-твърда от тях и няма ефект. Преди време бях гледал в технополис едно ел. точило за такива ножове на Kyocera, ама не ми се даваха 250 кинта за него.
Въпросът ми е - някой да знае къде мога да го занеса да го наточат?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Заточване на керамичен нож
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
ивчо написа:http://knivesbg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=6422
Точно с точило като на HackoBoy1979 се пробвах, защото и аз я прочетох тая тема - ефект 0.
Или моето точило е нещо криво или ножовете са различни.
Точно този, който се опитвам да наточа си го взех от първата ми командировка в германия през 2010 и си има сантиментална стойност. Няма някаква марка коректна, само малко японски символи....
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
Днес бях в технополис - имаха на Kyocera електрическо точило за керамични ножове - 2 модела - 100лв и 150лв. Нещо не ми се връзва да го купувам, предвид, че ще наточа един нож един път на 5 години....
Случайно някой да има такова точило и да му се занимва да ми наточи ножа, пък ще почерпя
Случайно някой да има такова точило и да му се занимва да ми наточи ножа, пък ще почерпя

- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Пробвай да пишеш на колегата Zagy. Той си купува ножове през ден
.Може да ти помогне със заточването.

5 мнения
• Страница 1 от 1