проблем с bmw 530d 184 коня
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- utrepnik
- Потребител
-
- Кара: bmw e39 (530d)
- Мечтае да кара: m6 i x6
- Детайли за колата: колата ми е комби 2000 година
проблем с bmw 530d 184 коня
Не знам дали някои колега е имал такъв проблем като моя търсих в търсачката но не намерих нищо по моя проблем. Та проблема ми е че от както си смених маслото съответно маслен ,въздушен и картерни газове филтри маслото не е някакво евтино маслото ми е кастрол. Обаче от както съм го сменил сам минал около 1000км и на пръчката вече ми показва минимума а беше по-средата на минимум и максимум според мен това е не по малко от 1,5л даже и 2л което не е нормално та въпроса ми е от какво може да е . Колата със старото масло не е харчила така и не знам къде е проблема по турбо пътищата имаше масло като ги разглобих за да видя луфта на турбото но работата е там че и луфта на турбото мисля че е до постим в смисъл почти няма .Другото което ми прави впечатление че колата не пуши нито черно нито синъо . И ако е от турбото какъв е по добрия вариянт да се рециклира или да се вземе втора употреба. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Re: проблем с bmw 530d 184 коня
Ами ако са ти продали издухан от каране "кош" натъпкан до горе с добавки в маслото така става.
И после след обслужване, като се сложи новото масло без съответната химия и се почват филмите.
И после след обслужване, като се сложи новото масло без съответната химия и се почват филмите.
На Кастрола правят най-много ментета, така че нищо чудно да си си сипал некой кастрол мейд ин некой гараж
Не Мы такие, Жизнь такая
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
за всеки случай остави колата на РАВНО за поне ДЕНОНОЩИЕ даже и две и тогава провери маслото и аз се бях филмирал веднъж ама не я бях сложил на равно 

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Кастрол само от Германия и то сам да си го купиш от магазин с име.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
spacepl написа:Кастрол само от Германия и то сам да си го купиш от магазин с име.
И аз съм попадал на кофти Кастрол, хем от магазин на уж сериозен доставчик - на едно Ауди а3 за хиляда километра духна над 2 литра...

А и разликата между макс. и мин. на щеката е 1 литър, така че е рано за притеснение - опитай с друго масло първо...

- JorisssM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 печка
- Мечтае да кара: M5
Колега, не се шашкай. Остави колата както казаха на равно и виж. А и кастрол са само боклуци. Миналата година карах мицубиши галант и ми претропаха всички повдигачи на клапаните(хидравлични) и разхода на масло беше сериозен. Смених го с някакво немско препоръчано от майстора и спря да трака и да гори масло тая кола. Ако имаш парички сменяй и то ше си каже. Тръгваш от по евтините варианти. Успех !
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Винаги съм карал с Кастрол... От 10 години си сменям маслото на едно и също място, от 5 и на втората кола... Никога не е имало проблеми 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз два пъти съм сипвал и двата пъти на 3000 км почва да го гори по литър на 1000
- utrepnik
- Потребител
-
Колеги благодаря за информацията и аз мисля че сигурно всичко е от маслото аз старата кола си я карах с motul ама за тази нещо не ми стигнаха финансите за motul а и не знам като фисоконзитет дали е добре 5w-40 да не би да е рядко ??? но мисля да го сменя при първа възможност . А иначе на равно го меря и винаги сутрин .Днес говорих с един приятел и ми каза че са сменили турбото на едно volvo ама каза че при него направо е имало пръски от масло по задницата на колата от ауспуха при мен ги няма колата не пуши нито черно нито синьо благодаря ви колеги за бързите отговори 

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
utrepnik написа:Колеги благодаря за информацията и аз мисля че сигурно всичко е от маслото аз старата кола си я карах с motul ама за тази нещо не ми стигнаха финансите за motul а и не знам като фисоконзитет дали е добре 5w-40 да не би да е рядко ??? но мисля да го сменя при първа възможност . А иначе на равно го меря и винаги сутрин .Днес говорих с един приятел и ми каза че са сменили турбото на едно volvo ама каза че при него направо е имало пръски от масло по задницата на колата от ауспуха при мен ги няма колата не пуши нито черно нито синьо благодаря ви колеги за бързите отговори
Ако може да обясниш какво е "фисоконзитет" ще сьм ти благодарен.

- utrepnik
- Потребител
-
ами колега не мога точно да ти обясня за високонзитета на маслото но от това което съм учил става въпрос за самата смазочност на маслото не и гъстота но също съм чел и чувал че синтетичното масло е за нови двигатели на малко километри да го кажем до 100 000км. А 5-W40 е пълна синтетика 10-W40 е полусинтетика и вече 15-W40 е минерално. Та това ме навежда на мисълта че моя двигател не е за пълна синтетика . Знам че двигателите с турбо трябва да са с по рядко масло но не знам какво да кажа. На брат ми Е36 (316) я караме с мотул 15-W40
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
И при мен се случва нещо интересно. Колата е на равно, престояла е денонощие, вадя щеката и маслото е под минимума. При второто бъркане и вадене вече ми показва по средата. Не зная защо се получава така
Та може и при колегата да е така. Мушни още веднъж в дупката, колега
Аз да питам друго. Карам с BMW Longlife 5W30. По принцип го дават на 20к да се сменя. Вие на колко го сменяте. Мисля на 16 к да го сменям или е много?

Колега не знам дали сам си сменял маслото или в сервиз, но често ми е правило впечатление, че на много места се пуска старото масло, монтира се новия филтър налива се маслото и гледат на щеката като стигне до средата спират да наливат и те пускат да си караш. Да ама тоя филтър събира грубо 0,5л които често съм забелязвал, че не се взимат впредвид и така едно на пръв поглед елементарно начинание като смяна на масло те хвърля в пълна мистерия. Пробвай да долееш и ако след известно време пак спадне нивото тогава търси проблем 

- utrepnik
- Потребител
-
ivopicha написа:И при мен се случва нещо интересно. Колата е на равно, престояла е денонощие, вадя щеката и маслото е под минимума. При второто бъркане и вадене вече ми показва по средата. Не зная защо се получава такаТа може и при колегата да е така. Мушни още веднъж в дупката, колега
Аз да питам друго. Карам с BMW Longlife 5W30. По принцип го дават на 20к да се сменя. Вие на колко го сменяте. Мисля на 16 к да го сменям или е много?
Колега и при мен е така само при мен няма нищо на пръчката и после при повторно вкарване на пръчката вече си показва нивото само при мен някъде отива това масло

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3