Ще се
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ще се карам ли с ТОПЛОФИКАЦИЯ или..... да?
Хора, "наясно с нещата" свързани с топлофикация са само и единствено адвокати!
Всеки индивидуален случай на разположение на тръби и отполяеми източници се тълкува различно, съответно който и да е случаен потребител на топлофикация ти даде "приятелски" съвет е много вероятно да се охарчиш сериозно.
Всеки индивидуален случай на разположение на тръби и отполяеми източници се тълкува различно, съответно който и да е случаен потребител на топлофикация ти даде "приятелски" съвет е много вероятно да се охарчиш сериозно.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега, сега не се ли караш с Топлофикация
. Би трябвало да имаш топломер на всяко отделно отоплително тяло.
Иначе цакаш леко комшиите, което естествено си е твое решение.
При последния ремонт аз реших тотално да отстраня въпросната лира, заедно с топломера. Дойдоха от една фирма, резнаха тръбите затапиха ги, и направиха протокол, че няма лира вече, и тя отпадна от сметките. Фирмата от Топлофикация ми я препоръчаха, или имаха фирми, с които работят, забравих вече.
Няма да имаш проблеми с монтажа на новото отоплително тяло, монтажа на топломера, и т.н. Дали че питат за минало време обаче, не знам.
Нищо не пречи да звъннеш и на онез шебеци, топлинните счетоводители /в моя случай шебеците са Техем/. С Топлофикация никога не съм се карал, но с тия...
.
В последно време са доста по-отзивчиви, и могат да ти обяснят процедурата. Но пак остава въпроса как отчиташ сега...

Иначе цакаш леко комшиите, което естествено си е твое решение.
При последния ремонт аз реших тотално да отстраня въпросната лира, заедно с топломера. Дойдоха от една фирма, резнаха тръбите затапиха ги, и направиха протокол, че няма лира вече, и тя отпадна от сметките. Фирмата от Топлофикация ми я препоръчаха, или имаха фирми, с които работят, забравих вече.
Няма да имаш проблеми с монтажа на новото отоплително тяло, монтажа на топломера, и т.н. Дали че питат за минало време обаче, не знам.
Нищо не пречи да звъннеш и на онез шебеци, топлинните счетоводители /в моя случай шебеците са Техем/. С Топлофикация никога не съм се карал, но с тия...

В последно време са доста по-отзивчиви, и могат да ти обяснят процедурата. Но пак остава въпроса как отчиташ сега...
Е как, има топломер на "входа на апартамента", мери се общото количество постъпващо за всички уреди.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bmw_m3 написа:Здравейте.
Моля предварително да пишат хора, които са по-наясно с нещата или са минали през подобно нещо, защото ми трябват по-точни отговори, а не гадаене.
В момента съм в ремонт на апартамента и по-конкретно банята, през която минават 4 тръби (две от които отопляеми), които по документ се водят "щранг-лира" и за които естествено си плащам. Желанието ми е да затворя тези тръби с гипс-картон и да си изведа 2 по малки тръби към една нова лира.
Интересува ме:
- ще имам ли ядове с топлофикация
- трябва ли задължително да слагам топломер (в момента на щранг-лирата няма)
- трябва ли да го обявя в топлофикация
идеята на цялото нещо е по-приятния вид на банята, няма да грея помещението повече от това в момента, няма и нужда
надявам се на компетентни мнения
благодаря предварително
Колега, след като ти се води "щранг-лира" без топломер, плащаш максимална консумация, от топлофикация са доволни и едва ли ще направят проблем.

Последна промяна bmw_m3 на 30 Сеп 2021, 18:56, променена общо 1 път
май бях забравил, че живея в България........
да ви информирам:
ако направите такова нещо ще плащате и за щранг-лирата и за новата лира допълнително
да ви информирам:
ако направите такова нещо ще плащате и за щранг-лирата и за новата лира допълнително

- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
сигурно по логиката за по-голяма отдаваема площ, а тях май не ги интересува дали ще се затвори, топлоизолира или нещо друго щранг-лирата. узаконен монопол няма оправия.
8 мнения
• Страница 1 от 1