Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
FE LIPE написа:С какво масло ги карате аз съм се спрял на тези трите Motul 8100 X-clean C3 5W40 , BMW Motorenöl Longlife 04 5W-30 , BMW Super Power 5W-40 - 1 литър
А знаеш ли ,че на тези мотори масло не се сменя...защото за 10 000 км ще го смениш поне два пъти с доливане![]()
![]()
А колега ти знаеш ли,че си с най-куция мотор създаван от БМВ от 2000г. насам.(може би и преди това, но нямам наблюдения)
Не се заяждам-просто да предпазя всички, които се замислят да си купят 2.0 бензин
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic

- Yog-Sothoth
- Потребител
-
Здравейте,
Моля за няколко думи за тази:
http://www.cars.bg/c1005998
Заслужава ли си за тази цена?
Освен големия пробег, има ли нещо нередно?
мерси
мерси
Gqbriel написа:FE LIPE написа:С какво масло ги карате аз съм се спрял на тези трите Motul 8100 X-clean C3 5W40 , BMW Motorenöl Longlife 04 5W-30 , BMW Super Power 5W-40 - 1 литър
А знаеш ли ,че на тези мотори масло не се сменя...защото за 10 000 км ще го смениш поне два пъти с доливане![]()
![]()
Айде айде няма да е 2 пъти,но поне 2 лтр ще смени а и зависи как кара...за 6000км съм долял 1.5лтр но имам доста дълги разстояния на скорости от над 180+ поддържани
Ако започнеш да караш само градско с по няколко студени старта на ден и разходът ти на масло ще се удвои.
Моята в града лапаше литър на 2к км, а извънрадско изкарваше 5к км преди да се наложи да долея.
Тези бензинови мотори много зле. Голям кеф е да се бият, обачеее я ваноса ще заяжда, я моторчето на валвтроника няма да е ок, я диса клапите ще са счупени, я някоя бобина ще е на ръба, текат като лейки през всички възможни гарнитури и горят безобразно много масло.
Сигурно има и изключения, ама те не се продават

Напълно подкрепям колегата Фелипе в неговото начинание !
- doganay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
LARGOО написа:FE LIPE написа:С какво масло ги карате аз съм се спрял на тези трите Motul 8100 X-clean C3 5W40 , BMW Motorenöl Longlife 04 5W-30 , BMW Super Power 5W-40 - 1 литър
![]()
Чел съм че си похапват масло но чак пък толкова не ми се вярва.Каже вие с какво карате ?
Gqbriel написа:FE LIPE написа:С какво масло ги карате аз съм се спрял на тези трите Motul 8100 X-clean C3 5W40 , BMW Motorenöl Longlife 04 5W-30 , BMW Super Power 5W-40 - 1 литър
![]()
Айде айде няма да е 2 пъти,но поне 2 лтр ще смени а и зависи как кара...за 6000км съм долял 1.5лтр но имам доста дълги разстояния на скорости от над 180+ поддържани
FE LIPE написа::D Не се сърдя,така е, N46B20 е най-куция мотор,който най-вероятно има същия разход на масло както и N52B25(B30),действително,ако ще караш маслояд,то поне да върви както трябва,факт.Аз взех моето BMW поради следните причини-доказа се ,че е на 67 000 км,не е с директно впръскване(както N43),все пак качеството е на BMW(така си мислех тогава) и е сравнително икономично,редом до моето имаше и прекрасно сиво 330i (на около 160 000 доказани,тук в тази тема,малко по-назад),за което имах парите,но реших да не надскачам себе си и взех по-малкото му братче,което напълно ме устройва като вървеж.Единственото за което ме е яд е,че питах в тази тема и никой не ме информира за евентуалния проблем с разхода на масло и поради това реших всички подобни на мен купувачи на 330 и 320i да ги предупреждавам за това,поемам шефство за това,обещавам
.Нека хората си знаят,пък да правят каквото решат,а не като мен да се чудят,как аджеба са изкарали късмет да купят прекрасно бензиново BMW на малко километри,а то си имало съвсем основателна причина за това,само дето се научава малко по-късно
.
Колега ти не си добре с извинение -как може да вземеш 2.0 вместо 3.0 и разлика в пробега 90 000км [FEARFUL FACE]
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- acho-bacho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
Колега,
не съм съгласен. Имах Е46 330i и там имаше доста харчене на масло, но при Е90-ката и една капка не съм долял до сега, даже се замислям дали този електронен показател за маслото е достоверен
не съм съгласен. Имах Е46 330i и там имаше доста харчене на масло, но при Е90-ката и една капка не съм долял до сега, даже се замислям дали този електронен показател за маслото е достоверен

kondov написа:Gqbriel написа:FE LIPE написа:С какво масло ги карате аз съм се спрял на тези трите Motul 8100 X-clean C3 5W40 , BMW Motorenöl Longlife 04 5W-30 , BMW Super Power 5W-40 - 1 литър
![]()
Ако започнеш да караш само градско с по няколко студени старта на ден и разходът ти на масло ще се удвои.
Моята в града лапаше литър на 2к км, а извънрадско изкарваше 5к км преди да се наложи да долея.
Тези бензинови мотори много зле. Голям кеф е да се бият, обачеее я ваноса ще заяжда, я моторчето на валвтроника няма да е ок, я диса клапите ще са счупени, я някоя бобина ще е на ръба, текат като лейки през всички възможни гарнитури и горят безобразно много масло.
Сигурно има и изключения, ама те не се продават![]()
Напълно подкрепям колегата Фелипе в неговото начинание !
Защо да не е добре? Човека си е преценил възможностите и е взел това, което ще може да поддържа, а не както повечето да скача на големия мотор и после да стои гладен и да сипва наливно масло от близкия сервиз. Все пак не е само да го купиш, а и да го поддържаш - данъци, застраховки, каско, обслужване, разход, ремонти. По-добре да кара поддържана 20 ска отколкото разхлопана 330ска
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
(h)aman написа:Защо да не е добре? Човека си е преценил възможностите и е взел това, което ще може да поддържа, а не както повечето да скача на големия мотор и после да стои гладен и да сипва наливно масло от близкия сервиз. Все пак не е само да го купиш, а и да го поддържаш - данъци, застраховки, каско, обслужване, разход, ремонти. По-добре да кара поддържана 20 ска отколкото разхлопана 330ска
+1 Между двете коли има съществена разлика в поддръжката, така че е по-добре да караш каквото ти върши работа и можеш да си позволиш.
Never mistake motion for action...
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Yog-Sothoth написа:Здравейте,
мерси
Баси обира, честно!!!!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vvasilev1 написа:Yog-Sothoth написа:Здравейте,
мерси
Баси обира, честно!!!!
Надявам се да е саркастичен коментара, за тази цена АКО са наистина 270к е перфектна. ако някой от вас продължава да сънува, че за 13-14 ще вземат кола дизел със екстри под 250к км се събудете, защото такова животно нема.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Taruno написа:vvasilev1 написа:Yog-Sothoth написа:Здравейте,
мерси
Баси обира, честно!!!!
Надявам се да е саркастичен коментара, за тази цена АКО са наистина 270к е перфектна. ако някой от вас продължава да сънува, че за 13-14 ще вземат кола дизел със екстри под 250к км се събудете, защото такова животно нема.
Ами хич не е саркастичен.
Автомобила е на 9 години и на километри, които ако са реалните са знак за старт на кампанията "смяна на скъпи консумативи":
Демпферна шайба колянов вал - 650
Тампони на мотора - 320
Турбо - ???
Водна помпа - 150
Термостат - 150
Окачване - ????
Съединител - ????
Лично мен, ме дразни циганията ксенон или някви сини крушки на обикновен рефлектор, задно ляво колело му я няма капачката...гадост.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
vvasilev1 написа:Taruno написа:vvasilev1 написа:Yog-Sothoth написа:Здравейте,
мерси
Баси обира, честно!!!!
Ами хич не е саркастичен.
Автомобила е на 9 години и на километри, които ако са реалните са знак за старт на кампанията "смяна на скъпи консумативи":
Демпферна шайба колянов вал - 650
Тампони на мотора - 320
Турбо - ???
Водна помпа - 150
Термостат - 150
Окачване - ????
Съединител - ????
Лично мен, ме дразни циганията ксенон или някви сини крушки на обикновен рефлектор, задно ляво колело му я няма капачката...гадост.
Що си мислиш че не са сменени примерно по-наскоро някои от тях, много ми е интересно колко време търсиш ТИ кола да си купиш , сигурно година -две....
Или вземаш една за 10 бона за да ти излезе на далавера. Я отиди в Германия си купи една на същите километри, да видим на колко ще е вземеш. Тук цените дори на хубавите коли са подбити заради разни дрънголници, дето се вкарват за да задоволят нуждите на такива от теб като цена. Ами ако искаш да не сменяш въпросните по-горе скъпи за теб неща просто отиди в магазина и си купи една нова................. Хем малко да струва, хем перфектна и скоро да не се чупи .......... ми купи си Дачия за същите пари - ПЕРФЕКТНА в ГАРАНЦИЯ...................... угодия няма на българакия сиромах-гъзар.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Значи просто ти пожелавам успех -с подобно мислене ще си купиш за 13 хил лв автомобил НОВ НА 100% РЕАЛНИ 163к км и после има да плачеш тук във форума как са си отишли много повече неща от гореизброените......... то твоето мислене е на непремислено в този случай, цената е реална за километрите ако не те устройва отиваш в БМВ и си купуваш buyback или premium selection, но си плащаш за това и после и 50-100 хил км може да не пипнеш нищо. Това на българина е абсурдно колко му се е изкривила реална представа за стойността на нещата ........ За моята, която е на доказани километри(купувана е от БМВ) и е един от последните М47 на Е90 излезли преди седмица ми предложиха 19 хил лв. и не бих я продал за толкова.
Последна промяна Taruno на 11 Фев 2015, 10:50, променена общо 1 път