Какъв бензин за шест цилиндъра?
Модератор: Общи модератори
Re: Какъв бензин за шест цилиндъра?
Днес даваха по "Пета предавка", точно има ли смисъл от скъпите бензини и тестваха няколко английски евтини и скъпи. Тестваха ги на някакъв Голф 6-7-8-9 или там еди кой си под ред, всичките тестове на едно дино, с независими резервоари за да не се мешат горивата. Единствения познат бензин за нас, който имаше, беше Shell V Power и всъщност с него даде най-голям ефект, като качи 8кс, като съответно при различните марки, модели и двигатели, тази стойност най-вероятно би била различна. Като държа да отбележа, че разликата между цената на най-евтиния бензин, до този на V Power, беше по-малка отколкото е при нас. Имайки и в предвид, че 100% и самият V Power, не е като онзи там, за мен това е абсолютно неоправдан разход. Съветвам ви с тези пари да се напиете, напушите или там каквото правите и хич не ги мислете таратайките. Надявам се да съм бил полезен, може да си намерите епизода и да го изгледате, да не кажете, че ви послъгвам. 

Това точно с "Shell V-Power" или с "Shell V-Power Racing" ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Chapai написа:Това точно с "Shell V-Power" или с "Shell V-Power Racing" ?
Е виж, за това не обърнах внимание, предпочитам да не се изказвам неподготвен.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
surfboard написа:TNT написа:Както много пъти се е стигало до извод - има разлика от бензиностанция до бензиностанцияКакто на едно място Еко е добре, така на други е зле. При всички вериги е така.
С това вече съм съгласен.
И аз съм напълно съгласен. Иначе в Казанлък съм обиколил всяка една възможна бензиностанция, даже тези и по селата и тая кола не иска да види друга газ освен на Шел ! Онзи ден сипах газ от друга бензиностанция, щото на Шел-а не работеше газ-колонката и след това ходих към Бузлуджа и какво да ви кажа, 4-5 пъти включвах ВТОРА, щото колата почваше да умира на 3та, а за 4-та да не говорим...
За бензина и газта в Гърция мога да кажа, че са по добри от нашите, дори и на най-обикновена бензиностанция
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Колкото по-нова и по-мощна кола е, толкова по-хубаво гориво трябва. Вижте теста със Субаруто (третия клип) - 15 коня разлика само от бензина.

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Някой нещо за Rompetrol към днешна дата? Питам и за бензин и за дизел, но повече ме интересува бензина.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
аз наливам на Ромпетрол често - ОК е. Предпочитам обаче Петрол - по-голяма отстъка имам
Сериозно - Ок им е горивото според мен 

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Много съм недоволен от бензина 96 на Петрол. Първият път като заредих от него, имах чувство, че някой ми върза ремарке отзад. Вторият път като заредих и ми светна чекът - ходих после да го гасят и ми казаха лош бензин. Изгорях го, заредих друг и сега няма проблеми. Казаха че в 96 слагат някакви добавки, които явно не понасят на колата.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
surfboard написа:Много съм недоволен от бензина 96 на Петрол. Първият път като заредих от него, имах чувство, че някой ми върза ремарке отзад. Вторият път като заредих и ми светна чекът - ходих после да го гасят и ми казаха лош бензин. Изгорях го, заредих друг и сега няма проблеми. Казаха че в 96 слагат някакви добавки, които явно не понасят на колата.
ПОнеже на в родното ми градче има само петрол (и 2 подземни бензиностанции) съм изгорил тонове Екстра Повер 96 - демек А95 с добавка - нямам никакви оплаквания, дори напротив

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
И аз съм много доволен от петрол
карам малолитражката с 95 от забутан квартален петрол от соц времето и с него върви най-добре. Днес сипах 96 и съм убеден че е още по-добре, работи нормално без да се зори и в много ниските обороти, което не е типично за 1200 кубика... лукойл е най-зле.

- The professor
- Потребител
-
На капачката на резервоара, като отвориш пише с какъв бензин трябва да се кара колата. На моята 2,5 шест цилиндъра 190 к.с. пише от 95 до 98. Има и октановото число според американската система. Там 91 октана са равни на 98 в Европа. Не знам обаче дали това което пише на колонката за бензин отговаря на действителността. Иска ми се да видим повече мнения за бензиностанции, които предлагат бензин с добро и постоянно качество, както и такива с лошо, че да знаем от къде да зареждаме. Аз напоследък съм най-доволен от Макс Моушън 100 на ОМВ (Пловдив, Кукленско шосе) и от 98 Газпром (Тракия срещу Метро)
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Сега остава и да е глезя с хубав бензин респективно сега като карам дизел с хубав дизел..Абе вие тези коли за евридейка ли ги имате или ..... Като почнете едни такива ,че чак и одеяла един приятел си носи в багажника ако паднело градушка а той бил на път..Друг пък като пекне слънцето и си прибира автомобила в гаража да не му горял лака ..... Това все пак са автомобили и са направени за каране, а не за гледане ..Все едно ще ги карате по 20 години .... Преди 8-9 години като имах мерак на е34-ката съм и слагал А98 и какви ли не проби съм си правил ..Но после осъзнах ,че всъщност това е все пак един куп ламарина, което ти служи за предвижване от точка А до точка Б и е създаден той на мен да ми служи , а не аз на него.... Сега е39-ката е карам с нормален дизел ,а и така стана че ми стана и евридейка и всеки ден яко газ и тва е.... Смяна масла, филтри на време и това е...Имам свободен гараж ама от година и нещо вече не е държа в него ,защото всеки ден ми трябва автомобила и ме мързи да го отварям и затварям .. Каско си има и не ми дреме какво се случва... Оглеждам се за Х5 или Ф10 .Може би тогава, ще е глезя ама пак си мислия, че това ще е докато ми мине мерака - т.е. година най-много ...Все пак в живота имам други приоритети и си мисля ,че има други по-стойностни неща ,които наистина си заслужават и на коити наистина трябва да обърна нужното внимание ....Мен вечер като си легна в леглото няма автомобила да ме топли ,че да и отделям повече внимание от жената и детето .. Автомобила - има си сервизно обслужване ..Ей там като се обади нещо , прави си и толкова.... И се кара... Като вземе много да се разваля, значи е време за следващият модел и ...така..Живота е прекалено динамичен ,а и си мисля че има далече по-приятни неща за правене от тоза да ми остава време да се помайвам по цял ден и да си лъскам автомобила пред къщи ..С поста си не искам да обидя никой, просто изказвам мнение,а на който не му харесва мнението ми , да не го чете ..Ама все пак има такава тема и след като има значи всеки трябва да е свободен да изкаже мнението си свободно ..... Иначе относно горивата си имам свои наблюдения, но няма да ги споделям с никой ,защото ако ги споделя това значи да не заредите гориво от никоя бензиностанция на територията на България... Понякога едните имат хубав бензин, друг път други всичко зависи от доставките и партитдата ,а понякога на всички са пълен отврат... Карам много - обикалям цяла България и наблюденията ми не са просто моменти ,а в продължение на години , някой може да ми се обиди че правя антиреклама на големи вериги ...
Последна промяна Vasko на 15 Фев 2015, 23:59, променена общо 1 път
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На капачката пише минималното октаново число за съответния двг. под което да не се пада. От там нататък , кой каквото иска нагоре може да си слага.
Повечето БГ горива са доста слаби според мен, и нямат много общо с това което се рекламира.
Ромпетрол/Еко - не лоши 95 според мен.
От ЛукОйл вече рядко зареждам, слаба помия са им бензините за дизела нямам наблюдения.
96 на петрол - страхотен, истинска разлика, но разхода ми толкова скочи, че ходих на диагностика и бях готов да сменям ламбдата. Убедиха ме че вс. е ок, та изгорих всичко и ходих на изпарения да заредя 20л от Ромпетрол. =190км в града, или 10.5л/100 и вс. си дойде на мятото.
За газта също е относително. Доволен съм от Ромпетрол, на Газпром също не е зле. На изхода от Казанлък има един Петрол - страхотна газ и нисък разход при каране до морето. Също и ЛукОйл-ската Газ на изхода на Пловдив за магистралата в посока с.Труд -нормален разход за над 200км преход.
т.е. доволен съм от посочените места.
Един познат скоро пътува до Австрия с Focus 2.0 бензин, от който по принцип се оплаква, че е ламя. Но от горивото в Австрия беше смаян, от вървеж и особенно нисък разход. Какво повече да кажа...
Повечето БГ горива са доста слаби според мен, и нямат много общо с това което се рекламира.
Ромпетрол/Еко - не лоши 95 според мен.
От ЛукОйл вече рядко зареждам, слаба помия са им бензините за дизела нямам наблюдения.
96 на петрол - страхотен, истинска разлика, но разхода ми толкова скочи, че ходих на диагностика и бях готов да сменям ламбдата. Убедиха ме че вс. е ок, та изгорих всичко и ходих на изпарения да заредя 20л от Ромпетрол. =190км в града, или 10.5л/100 и вс. си дойде на мятото.
За газта също е относително. Доволен съм от Ромпетрол, на Газпром също не е зле. На изхода от Казанлък има един Петрол - страхотна газ и нисък разход при каране до морето. Също и ЛукОйл-ската Газ на изхода на Пловдив за магистралата в посока с.Труд -нормален разход за над 200км преход.
т.е. доволен съм от посочените места.
Един познат скоро пътува до Австрия с Focus 2.0 бензин, от който по принцип се оплаква, че е ламя. Но от горивото в Австрия беше смаян, от вървеж и особенно нисък разход. Какво повече да кажа...