Continue...Изисквания към такс. шофиори.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Continue...Изисквания към такс. шофиори.

Мнение от WilliamsF1Team » 15 Ное 2006, 0:56

След проблема, който стана с форума се загуби и темата, в която разисквахме (силно казано) такситата, изискванията към тях както и към водачите им.

Стигнахме до това, че всички неясноти по въпроса за такситата се поизчистиха горе-долу, но точно когато аз повярвах, че всичко вече ми е ясно и нямам проблеми що се отнася до поемането и управлението на автомобилите и водачите изникна проблем.
Проблема с доходите, но не като наличност, а като деклариране и доказване на произход. Налага се в момента да тегля заем и както повечето "бизнесмени" да започна със заем. Не знам защо, но фирмата, която ми предоставя условия за работа го изисква и съм длъжен да го направя, ако искам да продължа. Тук обаче идва проблема, че не съм запознат с условията за кредит. В изгубената тема някой бе споменал за студентски и ученически кредити, но нищо повече като изисквания, задължения и срокове.
Това, което исках аз, беше да тегля от някоя банка/фирма кредит просто срещу лична карта, без проучвания и забавяне от 2 седмици примерно. Времето НЕ тече в моя полза вече и не мога да си позволя прекомерно забавяне.
Другия вариант, който ми мина през ума е дарение.
Пример:
ЕТ- едикойси дарява сумата от ..........лв на ХХХХХ ХХХХХ ХХХХ.

По този начин мога да докажа парите на произхода си, но също не е кой знае колко добре като вариант. Та ми е интересно някой знае ли Банка, която отпуска заеми срещу лична карта и като цяло какви са условията. :?:

Това е общо взето. Съжалявам, че пускам темата отново, но се налага да разбера още някои неща и се допитвам до вас. Ще помоля тези, които не се отнасят сериозно към нея, въобще да не пишат.

Благодаря предварително... :yes:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 15 Ное 2006, 0:59

Извинявам се отново за получилото се недоразумение и изчезналата ти тема наред с други. А беше наистина стойностна и информативна каквито се стремим да бъдат в този форум като цяло :( Дано отзовалите се хора се включат пак :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Re: Continue...Изисквания към такс. шофиори.

Мнение от t0sh » 15 Ное 2006, 2:24

WilliamsF1Team написа:...
Това, което исках аз, беше да тегля от някоя банка/фирма кредит просто срещу лична карта, без проучвания и забавяне от 2 седмици примерно.

такъв филм няма за съжаление според мен, в най-най-добрия случай ще е вероятно 1000 кинта някакъв JETcredit или тибиай ала бала, но с процент от теб стартов примерно 35%, за нещо конкретно.

пример за мой опит за овърдрафт: от 5 месеца съм с фирма в България, договор за фиксирана сума Х плюс други проектчета (информатика). отивам в банката и показвам договор + сметката че пристигат стабилно _поне_ Х на месец, и казвам дайте 1-2 пъти Х да имам овърдрафт. -> ааа не, 1/4 Х овърдрафт и аз :shock: - за кво са ми ?!?!
плюс имущество е36-цата (движимо ма пак) - НИЩО грам. Бил съм с кратка история в Бъглария, ма от чужбина не признават НИЩО ако ще да съм имал 1 милиард евро месечни доходи.
Та без доходи доказани или ипотека - според мен заеби да ти дадат сносен кредит или овърдрафт :confused: риска им е прекалено голям - намери си гаранти, 1-2-3-ма със стабилни доходи от поне година ;) в БЪЛГАРИЯ :mhihi:
сакатлъци яко

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 15 Ное 2006, 12:01

Само като предложение. Пробвал ли си да искаш кредит от нефинансови институции като "AFO". Виждала съм рекламни стикери по таксита.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 15 Ное 2006, 13:07

Значи ето ти идея... Вкарваш в някоя банка депозит, поне 2 пъти по-голям от парите, които искаш като заем. После теглиш кредит, като депозита ти го блокират като гарант. Т.е. за тях не би трябвало да има никакъв проблем да се навият, защото на практика те не ти дават нито лев отгоре, а напротив, ти депозираш по-голяма сума. Обиколи по банките, все ще се намери някоя, която да се навие на този трик ;) Обясни им просто с две думи за какво иде реч. После винаги можеш да си погасиш заема и да си дръпнеш депозита. Ще има някакви наказателни лихви, но те ще са някакви мизерни проценти и пак ще си свършиш работа ;)
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 15 Ное 2006, 13:55

Eli написа:Само като предложение. Пробвал ли си да искаш кредит от нефинансови институции като "AFO". Виждала съм рекламни стикери по таксита.

Все още не съм пробвал да тегля кредит от никъде, точно затова се допитвам до запознатите тук във форума. ;)
В интерес на истината обаче, идеята която ми даваш е добра. ;)

t0sh написа:..........

Мерси :yes:

logout написа:........

Това също е добра идея. Ще търся банка, която да може да ми отпусне кредит срещу депозит.
Между другото най-добре ще е, ако тегля кредит без депозит, без нищо, но това на този етап не може да се случи. Що се отнася до JetCredit и пр. - мисля, че спокойно може да ми отпуснат достатъчна сума, с която да стартирам...
Обадих се също така във фирмата, обясних кой съм и за какво съм говорил с представителя, който онзи ден ме посрещна и те казаха да приготвя 1000лв., но 1000лв чиито произход мога да докажа. Сумата не е толкова голяма и според мен няма нужда от гаранти и тем подобни глупости. Сега съм се запътил към фирма, която да може да отпусне такъв заем срещу лична карта.
Плюс това имам доста познати в тази сфера. Не искам да раздухвам какво искам да правя на хората около мен, това е самоинициятива, която засяга само мен. Сестра ми работи в Булстрад и е ключов клиент на ОББ. В ОББ примерно мога да подам документи за кредит и да я посоча като гарант, но така я забърквам и нея в цялата работа, а не искам.
Като гарант може да посоча още 1000 човека, но това не е начина, по който искам да правя каквото и да е. Искам утре да направя нещо и да кажа, аз го направих САМ!!!
Там е цялата работа и за това предложението на logout звучи най-добре, но ще видим... ;)

Що се отнася до 1000-те лева, които искат в момента, според мен всяка банка може да ми отпусне 1000лв. срещу лична карта. Вие какво ще кажете :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 15 Ное 2006, 14:10

според мен банка никога и 1 стинка няма да ти даде само срещу лична карта без доказани доходи / гаранции / гаранти - а и все пак минималната заплата е 160, не 5000 ;)
а и да стане, лихвата ще е умопомрачителна - за кредит без грам гаранции.
за 1000 лв пробвай разни малки фирми или заложни къщи, но банка едва ли... плюс това кой ти иска произход на 1000 лв?!?!?! за над 20 000 ок, ма за 1000 :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 15 Ное 2006, 15:41

t0sh написа:според мен банка никога и 1 стинка няма да ти даде само срещу лична карта без доказани доходи / гаранции / гаранти - а и все пак минималната заплата е 160, не 5000 ;)
а и да стане, лихвата ще е умопомрачителна - за кредит без грам гаранции.
за 1000 лв пробвай разни малки фирми или заложни къщи, но банка едва ли... плюс това кой ти иска произход на 1000 лв?!?!?! за над 20 000 ок, ма за 1000 :shock:

В самото начало искаха за 12000лв, после станаха 7 000лв, а сега са 1000лв. Аз също не мога да си го обясня... ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 16 Ное 2006, 20:13

:( :( :( :( :( :( :( :(

Момчета стана фал... :help:

Оказа се, че това проучване не е обходимо на фирмата за такситата. Днеска получих доста интересни обаждания по телефона, които бяха съпътствани със заплахи, закани и пр. Явно не съм отишъл на правилното място или просто не са ме завели на правилното място. :evil:

Въпреки това, което се случва, не се отказвам :!: :!: :!:
Това, което съм започнал да правя, ще стане. Истината е, че след като получих обажданията вече намешах и странични лица като баща ми примерно, за да могат малко или много да ми помогнат. :uups:
Е той ми помогна доста днес. Тук май идва и момента да се извиня на don_mimo, който дойде от Русе до София, да вършиме работа и поради заангажираността ми не можахме да направим абсолютно нищо и той ми "счупи" телефона от звънене, но какво да направя...Съжалявам приятел. :uups:

Другото нещо, което ще ви помоля е да не ме питате "Кой, Как, Защо?" Проблема е решен, повече няма да получавам такива обаждания и едва ли ще имам пречки от такова естество. Ще кажа точно какво стана... :arrow:

:idea: Всичко се оказа долна измама. Човека, който ме заведе във "фирмата" се оказа, че ме е завел при някакъв си шофиор на истинската фирма, който се представяше за един от управителите. Както знаехте искаше да декларирам доходи и да докажа произхода им, което в крайна сметка се оказа пълна глупост. Срещнахме се днес след около 3 часа чакане от моя страна. След това проведохме отново един разговор, като аз му зададох следния въпрос: "Що за фирма сте, след като искате да доказвам произход на парите, които инвестирам във вашата фирма :?: " (Powered by t0sh)
Той започна нещо да ми се "уфлянква" и на мен ми стана ясно, че работата не е толкова чиста. Започнах да му задавам въпроси, които малко или много да го раздразнат и изнервят. Той побесня и каза, че никой не ме кара насила да инвестирам във фирмата "МУ" и ако не ми изнасят условията да ставам и да се махам. Не му се занимавало с 18 годишни дришльовци... Аз побеснях и му казах точно: "Еби си пи*ката лелина". Станах и си тръгнах. Качих се на колата и се прибрах за малко да се преоблека (не ми отива да съм официялен) и излизам, за да свърша друга работа, която ми беше поставена още преди 2 седмици и ми звъни телефона. Помислих си: " Това е don_mimo", но уви след като вдигнах бяха изсипани доста заплахи. Явно бяха доста тренирани, защото ми звучаха като скороговорки. Замислих се дали да кажа на баща ми за да ми помогне по един или друг начин и в крайна сметка му казах. Той побесня и каза да стоя там където съм. Дойде и чрез приятели и познати го намерихме тоя "чорбаджия".

Сега съм ОК. Утре наистина имам среща с представител на фирмата и май ще взема такситата.

Остана въпроса с шофиорите...
Какво мислите като цяло :?: :?: :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 17 Ное 2006, 1:32

WilliamsF1Team написа:...Какво мислите като цяло :?: :?: :?:

Ми... мойто мнение за Такси-бизнеса си остава същото: :no: . Само виж с к'ъв мазняр си си имал работа.... Не казвам, че няма хляб в тая работа, но аман от селски манталитети...
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 17 Ное 2006, 1:34

Това не ме отказва, честно казано... ;)
Тъпаци има във всяка една сфера, това е истината. А що се отнася до шофиорите - жална им майка ако пипат... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега ми е весело ама на обяд не ми беше много весело... ;)

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 17 Ное 2006, 9:46

Батенце, ти на какво хоро си се хванал...
единствено, евала ти правя за волята и желанието, защото ми напомнят за моите, ама не мога да не ти кажа, че зор ще видиш... неслучайно си трябват опит/годинки за такова нещо, или поне някакъв "гръб" на който да се опреш...
но ако стане, ще си е постижение... впрочем, драсни едно Л.С. можем да измислим нещо заедно, защото догодина и аз ще "инвестирам" едни пари... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 17 Ное 2006, 11:37

WilliamsF1Team написа:... (Powered by t0sh)
...

:mhihi: :mhihi:
радвам се че съм дал полезна идея :)

м/у другото и не е точно така, стабилна фирма за големи пари (ма не 1000 лв :mhihi: ) ще ти иска произход, щото ако са прани пари и отидат при тях и изгориш, се сещаш че и те ще имат нужда от огнеборци ;)

а ти как ходиш при хора без да си ги проверил?! :shock: че аз ей са ш'те заведа при себе си да ми дадеш 10 бона с гаранция печалба до 3 дена :mhihi:
в България сме м'че, тука само току-има току-нема далаверки :)

а за шоферите - кво да ти кажа, нямам опит нито познат, но на твое място което бих направил - най-малкото (и задължително) си направи при някой адвокат стабилни договори които ще подписват, за всякакви случаи. Отделно ги попровери - как карат, колко познават София (то тука няма ли изпит за лиценз? ма и да има сме .бг :mhihi:) - все пак име на фирмата правят :)

и ги попроверявай като цяло колкото можеш - в полицията познати ли са най-малкото :)

друго кво те притеснява, дали пускат таксиметъра или те пържат? слагаш им минимален оборот на смяна който трябва да постигат, ма трудно се цели колко да е ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 17 Ное 2006, 12:03

sieg написа:Батенце, ти на какво хоро си се хванал...
единствено, евала ти правя за волята и желанието, защото ми напомнят за моите, ама не мога да не ти кажа, че зор ще видиш... неслучайно си трябват опит/годинки за такова нещо, или поне някакъв "гръб" на който да се опреш...
но ако стане, ще си е постижение... впрочем, драсни едно Л.С. можем да измислим нещо заедно, защото догодина и аз ще "инвестирам" едни пари... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Викторе, мани мани...
Ясно е, че трябват години и опит, но нали по някакъв начин трябва да се трупа тоя опит. Е това не е най-приятния, но...шанс ;)
След малко излитам на среща (тоя път истинска) и ще видиме какво ще правя. Днес е деня на истината :mhihi:
Що се отнася до общия проект, който си замислил да правиме, ще кажа на Олег някъде да се събереме примерно и да си поговориме може и него да вкараме, все пак е приятел. Наистина има хляб в това предложение, а и 2>1 :!: :!: :!: :mhihi:
Само гледай да не ги инвестираш, както аз щях да ги инвестирам... ;)

t0sh написа:..........

До сега честно казано не бях чувал даже и сериозна фирма да иска произход на пари.

Човека, който ме заведе при оня оръфания тип ми е комшия, водеше ми се приятел, не знам само с кой акъл ме заведе, ама и той понесе част от вината... ;)
Те по принцип минават изпит за "водачи" и там изпита се състои примерно как да стигна от точка А до точка Б. Това ако го нямат не могат да карат такси. Може да се вземе и срещу 300лв., но това няма кой да ми го каже. Аз и без това си нямам работа. Все ще ги засичам някъде. И без това само обикалям. То ще се види. Сериозно обаче се замислям да наема човек, който да ме представлява. Каквото и да си говориме съм дришльо и 1/2. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
На мен самия няма да ми е много комфортно да взимам пари от човек, който има семейство и храни цяла къща. Ще давам по 400-500лв на месец, ама наистина само ще си клатя краката.

Що се отнася до минималния оборот...Не знам ;)
Едва ли ще го въведа. Като не ги изкара днес, ще ги изкара утре, ако не ще ги даде в други ден. :)
Най - важни са шофиорите, това е :!: :!: :!:

Благодаря Ви, приятели...
Специално t0sh & logout много ми помагат... ;) :yes:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 17 Ное 2006, 12:40

WilliamsF1Team написа:
sieg написа:Батенце, ти на какво хоро си се хванал...

Викторе, мани мани...
Ясно е, че трябват години и опит, но нали по някакъв начин трябва да се трупа тоя опит. Е това не е най-приятния, но...шанс ;)
След малко излитам на среща (тоя път истинска) и ще видиме какво ще правя. Днес е деня на истината :mhihi:
Що се отнася до общия проект, който си замислил да правиме, ще кажа на Олег някъде да се събереме примерно и да си поговориме може и него да вкараме, все пак е приятел. Наистина има хляб в това предложение, а и 2>1 :!: :!: :!: :mhihi:
Само гледай да не ги инвестираш, както аз щях да ги инвестирам... ;)

Е, нали се сещаш, че аз не е точно като да съм случаен човек. :winky:
И точно като тебе съм минавал през тия работи като съм бил на твърде малко години. Знаеш ли какъв смех е председателят на Столичния общински съвет да те търси по телефона, а ти да му затваряш щото си в час, а после да му клипваш понеже немаш 15 стинки у телефона :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Аз затова ти се радвам, но и затова съм длъжен да кажа че зор ше видиш. Търси си съюзници.
Колкото до "общия проект", доколкото може да се мисли нещо, да кажем че имам "излишни" пари, които искам да "завъртя". Имаме една идея, но тя изисква много занимание от моя страна. А аз не съм човек без работа, така че ще видим... Замислих се, дали да не вкараме заедно некви пари, че 25к>15к ... а иначе хора не ми трябват, имам си достатъчно и то такива, които не те преебават, а слушат и изпълняват :winky:
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата