"специално" паркиране
Модератор: Общи модератори
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: "специално" паркиране
drago_pavlov написа:Много по-добре е на предното стъкло, голям цветен стикер, който се разпада като винетка при опит за отлепване
Е да ама за това се искат топки дан та фани батката на место и да извади чикийката

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
а да бъди 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Групата
https://www.facebook.com/pages/%D0%97%D ... 6840012961
ииии най-известният и пациент
https://www.facebook.com/15687168400129 ... =1&theater
https://www.facebook.com/pages/%D0%97%D ... 6840012961
ииии най-известният и пациент

https://www.facebook.com/15687168400129 ... =1&theater
много ми е интересна тази тема.
защо снимате? за да се засрами снимания? в нашата родина да паркираш така е постижение а не причина за срам. всичките тези снимки не постигат абсолютно нищо.
вместо да снимате - съберете се и направете една петиция да се организира звено към полицията което да бъде мотивирано подходящо да раздава глоби.
казвате че дори да се пишат глоби- няма механизъм да се събират? ми работете (всеки според възможностите си) по въпроса да се създаде такъв механизъм.
и така.
знам, че нямаше смисъл да го напиша - ама... все пак...
защо снимате? за да се засрами снимания? в нашата родина да паркираш така е постижение а не причина за срам. всичките тези снимки не постигат абсолютно нищо.
вместо да снимате - съберете се и направете една петиция да се организира звено към полицията което да бъде мотивирано подходящо да раздава глоби.
казвате че дори да се пишат глоби- няма механизъм да се събират? ми работете (всеки според възможностите си) по въпроса да се създаде такъв механизъм.
и така.
знам, че нямаше смисъл да го напиша - ама... все пак...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Колко описателна снимка.....
В един кадър запечатан живота като мечта на средностатичстическите младоци с направени вежди и махнати косми по ръцете да се виждат ситните щрихи на татуировките-да паркираш на място на инвалид гъзарска кола със сутеньорски номер от Швабиш Хол и никой гък да не ти каже.
Поне като се знае на кой е тая кола едно става ясно-гойно ли си в живота,гойно си и в паркирането и обноските......
За пример,макар и далечен-в Дубай и в двата големи мола има хора които стриктно следят кой как паркира.Сещате се че там няма с какво просто да изпъкнеш на фона на останалите возила.Там най-големия гъзарлък е да спреш на входа и да си дадеш ключовете на едно от пиколата да ти паркира колата със щедър бакшиш-но най-вероятно Валерката Божинов а и който и да е от псевдогъзарите в българските молове ще им се доплаче от този факт.Колата от аватара ми без да съм видял задна дясна гума беше настъпала маркировката на съседното паркомясто и след 4-5 минути дойде един инди в някаква униформа да ме помоли да я допаркирам както трябва......
Ние сме по зле и от простаците шофьори в Средния Изток..
В един кадър запечатан живота като мечта на средностатичстическите младоци с направени вежди и махнати косми по ръцете да се виждат ситните щрихи на татуировките-да паркираш на място на инвалид гъзарска кола със сутеньорски номер от Швабиш Хол и никой гък да не ти каже.
Поне като се знае на кой е тая кола едно става ясно-гойно ли си в живота,гойно си и в паркирането и обноските......
За пример,макар и далечен-в Дубай и в двата големи мола има хора които стриктно следят кой как паркира.Сещате се че там няма с какво просто да изпъкнеш на фона на останалите возила.Там най-големия гъзарлък е да спреш на входа и да си дадеш ключовете на едно от пиколата да ти паркира колата със щедър бакшиш-но най-вероятно Валерката Божинов а и който и да е от псевдогъзарите в българските молове ще им се доплаче от този факт.Колата от аватара ми без да съм видял задна дясна гума беше настъпала маркировката на съседното паркомясто и след 4-5 минути дойде един инди в някаква униформа да ме помоли да я допаркирам както трябва......
Ние сме по зле и от простаците шофьори в Средния Изток..
jorsenbmw написа:и след 4-5 минути дойде един инди в някаква униформа да ме помоли да я допаркирам както трябва......
в щатите никой не те моли да паркираш както трябва.
след една от поредните снежни бури не бях видял знака за инвалиди (беше под една огромна купчина сняг) и бях паркирал на ивалидно място. глобата беше прилежно напечатана на принтер и ми беше сложена под чистачката. $250 ако е платена до 14 дни. след това почват лихвите. ако се ослушвам и не я платя- следващия път като отида да си подновя регистрацията на колата или книжката ще ме накарат да си я платя заедно с лихвите (които за година- две могат да станат $500 и нагоре). ако все пак до 2 години не я платя, излиза постановление за ареста ми. и следващия път като ме спрат за минаване на червено, ще ми напишат глоба за минаване на червено ($150), ще ме арестуват ($75), ще дойде паяка да ми вземе колата ($200-$400 плюс $75/ден за съхранение), ще изкарам времето до следващия работен ден в затвора и след това ще ходя на съд ($250 съдебни такси), ще си платя и старата глоба ($500 примерно) и ще ми вдигнат застраховката примерно с $300/ година за 5 години напред.
а вие се снимате и лепите стикери.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
alx написа:а вие се снимате и лепите стикери.
когато не е наличен тоя контрол, глоби и правосъдие, които описа, играят законите на джунглата. Снимките, стикерите и всички други "странни" мерки да се научат оново хората, че не са над закона, са отчаяния опит на едно изгубило всякаква надежда за справедливост общество.
Ако описаните от теб мерки предприемани от държавата ги имаше тук, тая тема нямаше да съществува. И затва стопХам го има в русия и бившите й провинции като нас, а не в западния свят.
ineedmoney написа:Ако описаните от теб мерки предприемани от държавата ги имаше тук, тая тема нямаше да съществува. И затва стопХам го има в русия и бившите й провинции като нас, а не в западния свят.
При нас тепърва навлиза

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Проблемът в моловете, билите и т.н. не е ли, че е частен паркинг и би трябвало собственика да вика паяка, а не кат примерно...те няма кво да правят там...Т.е. по-скоро е морална гледна точка, а не че държавата еди кво си, звена към полиция и т.н...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Проблемът е само и единствено възпитанието,господа.
Само съвест и отговорност лекуват тези проблеми.
Глобите си ги имаме,само че колко пъти когато си с автомобил премиум марка струващ 100-200 средни заплати някой,някъде ,някак си ти е направил забележка в България?????
Всеки се стреми най-малкото да изглежда като човек със състояние ,за да си гарантира комфорта и недосегаемостта.
То затова и най-смешните стойкаджии са наши сънародници.
Само съвест и отговорност лекуват тези проблеми.
Глобите си ги имаме,само че колко пъти когато си с автомобил премиум марка струващ 100-200 средни заплати някой,някъде ,някак си ти е направил забележка в България?????
Всеки се стреми най-малкото да изглежда като човек със състояние ,за да си гарантира комфорта и недосегаемостта.
То затова и най-смешните стойкаджии са наши сънародници.
jorsenbmw написа:Само съвест и отговорност лекуват тези проблеми.
този влак мисля, че беше изпуснат преди около 25- 30 години. ерго моя пост по-горе.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
alx написа:jorsenbmw написа:Само съвест и отговорност лекуват тези проблеми.
този влак мисля, че беше изпуснат преди около 25- 30 години. ерго моя пост по-горе.
абсолютно. Възпита се едно цяло поколение в беззаконие и свободия. Как може да очакваш от човек, възпитан че всичко му е позволено и че с пари и заплахи може да се измъкне от всякакъв проблем, да има обществена съвест, отговорност и съобразителност. А превъзпитанието ще отнеме поне още толкова време.
Псувайте ме колкото искате, но аз съм от тия хора. Като видя някой неправилно паркирал, веднага викам паяк, защото аз никога не съм си позволил да спра там където е забранено или така че да заема 2-3 места да запуша някого или да спра пред вход за паркинг/вътрешен двор или на аварийки някъде където затварям цяла лента. С кеф си плащам сметката за телефона с тоя разход, който мога да си го спестя, но поне е в обществена полза.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Кажи честно, че като се обадиш на паяка и той идва и ги дига... На кой телефон тфа?
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
В Пловдив няколко пъти паяка е идвал да вдига неправилно паркирали коли пред гаража ми. И полиция е идвала рано сутрин и късно вечер и звънят по вратите на хората да издирят нарушителя, после и фишове им писаха. Звъня на 112 обикновено.
Обадиш ли се на 112 патрулка винаги ще дойде и са задължени да напишат акт/фиш на нарушителя тъй като има подадено оплакване. След това ако искате звънете и на паяка, но акт винаги ще пишат, ако сте сигнализирали първо 112