"специално" паркиране
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: "специално" паркиране
Пълни глупости...
Звънял съм десетки пъти на 112, паяци, община и кой ли не. Никога, никой не е реагирал по никакъв начин
Само ме прехвърлят от номер на номер и всеки казва, че не му е в правомощията да прати паяк.
Един единствен път ми обещаха, че ще пратят паяк до 1 час. Това се случваше около 10 сутринта, а колата си стоя неправилно паркиране пред офиса до края на работния ден - ни паяк, ни паяжина...
И най-куриозния случай. Седят двама униформени олигофрена на кръстовището пред блока. Аз се прибирам от работа, паркирам на 200 метра пред другия блок, понеже пред нас са паркирали по тротоари, градинки и къде ли не, включително и на кръстовището, като им стърчат багажниците по 1 метър навътре в самото кръстовище. Връщам се при униформените малоумници с въпроса: "Този ограничава видимостта, в кръстовището, спрял е на по-малко от 5 метра, нищо не виждам като излизам от тази улица, има предпоставки за ПТП, защо не му напишете акт?"
И онзи най-нагло ми отговаря: "Еми как да му пиша акт като тук има 20 коли паркирали неправилно и тоя ще пита защо само на него му пиша. Пък на другите не мога да им пиша, понеже ги няма в колите."
По-малоумно обяснение не бях чувал...
Звънял съм десетки пъти на 112, паяци, община и кой ли не. Никога, никой не е реагирал по никакъв начин

Един единствен път ми обещаха, че ще пратят паяк до 1 час. Това се случваше около 10 сутринта, а колата си стоя неправилно паркиране пред офиса до края на работния ден - ни паяк, ни паяжина...
И най-куриозния случай. Седят двама униформени олигофрена на кръстовището пред блока. Аз се прибирам от работа, паркирам на 200 метра пред другия блок, понеже пред нас са паркирали по тротоари, градинки и къде ли не, включително и на кръстовището, като им стърчат багажниците по 1 метър навътре в самото кръстовище. Връщам се при униформените малоумници с въпроса: "Този ограничава видимостта, в кръстовището, спрял е на по-малко от 5 метра, нищо не виждам като излизам от тази улица, има предпоставки за ПТП, защо не му напишете акт?"
И онзи най-нагло ми отговаря: "Еми как да му пиша акт като тук има 20 коли паркирали неправилно и тоя ще пита защо само на него му пиша. Пък на другите не мога да им пиша, понеже ги няма в колите."

По-малоумно обяснение не бях чувал...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
987 55 55 - столичен инспекторат (винаги пращат хора и пишат фишове), след това на 112 и след като обясните обстоятелствата и има реална възможност да пратят паяк го пращат (в много случай нямат правото да вдигнат даден автомобил !!!)

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
drago_pavlov написа:Пълни глупости...
Какво печеля ако си измислям? След 5 или 6 такива случая вече изключително рядко някой ми спира пред гаража - и съседите се научиха, че викам полиция и нещата се случват. Доволен съм!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
stocky написа:drago_pavlov написа:Пълни глупости...
Какво печеля ако си измислям?
Не казвам, че конкертно ти си измисляш. Много хора обаче пишат по форумите нещо, което са чули от някой друг, който пък го чул от трети, който пък си го съчинил и така се раждат градските легенди за човека паяк...
Моят личен опит показва, че от над 30 обаждания за половин година, само веднъж ми обещаха, че ще пратят паяк, но така и не го видях...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
И аз съм подавал сигнали за неправилно паркирали автомобили, но реакцията от страна на органите е неадекватна и точно това е една от основните причини за да паркират масово в нарушение, а именно безнаказаност.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Ами аз за неправилно паркирали коли по улиците не съм звънял - може и да не се трогнат. Аз съм звънял ако конкретно има паркирал автомобил пред гаража ми. Питат ме дали мястото недвусмислено е обозначено като гараж и ако потвърдя до 10-ина 15 минути пристига патрулка (РПУ-то е на 1км от нас).
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
drago_pavlov написа:stocky написа:drago_pavlov написа:Пълни глупости...
Какво печеля ако си измислям?
Не казвам, че конкертно ти си измисляш. Много хора обаче пишат по форумите нещо, което са чули от някой друг, който пък го чул от трети, който пък си го съчинил и така се раждат градските легенди за човека паяк...
Моят личен опит показва, че от над 30 обаждания за половин година, само веднъж ми обещаха, че ще пратят паяк, но така и не го видях...
Колега аз също не си измислям

Всъщност какво е изискването, за да има паяк в даден град? Винаги съм се чудел?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз за това поставям въпроса, щото е едно да ти е пред имота, и друго да е "е така" на улицата. Аз съм звънял преди време на "паркинги и гаражи" и те ми обявиха, че пращат паяка само ако имам нотариален акт и ако им платя 15 лева! Както и да е...
П.С.
Веднъж един съсед - стар дядо(мир на праха му) беше паднал в тях между леглото и стената и не може да стане. И го чуваме, това в 1 през нощта през калкана на къщата. Звъним на 112 да викаме линейка и познайте. Щото нямало достъп до човека, нямало да дойдат ни линейка, ни полиция. И не дойдоха... Ние прескочихме, строшихме вратата и го дигнахме човека, дъщеря му дойде и тнт.
С две думи: Ако разчиташ на 112 - по-добре се гръмни...
П.С.
Веднъж един съсед - стар дядо(мир на праха му) беше паднал в тях между леглото и стената и не може да стане. И го чуваме, това в 1 през нощта през калкана на къщата. Звъним на 112 да викаме линейка и познайте. Щото нямало достъп до човека, нямало да дойдат ни линейка, ни полиция. И не дойдоха... Ние прескочихме, строшихме вратата и го дигнахме човека, дъщеря му дойде и тнт.
С две думи: Ако разчиташ на 112 - по-добре се гръмни...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Не знам аз,на 112 съм звънял един път миналата зима,защото един шофьор на снегорин не искаше да хвърли малко пясък на една заледена улица и чакахме 7-8 коли. А той ми вика че не го интересувало,а пък шефа му дори нямало да си го премести от единия крачол в другия заради това. След 10 минути се връща ядосан и вика че по големи шефове сме излезли
Вършат работа понякога от 112 

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphot ... e=558E873B
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphot ... e=554C3C52

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphot ... e=554C3C52

enjoy life and drink cold beer

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ха ха (казано бавно)
Уволниха общинар, паркирал на място за инвалиди
http://news.data.bg/2/bulgaria/649560/% ... 0%BA%D0%B0
Уволниха общинар, паркирал на място за инвалиди
http://news.data.bg/2/bulgaria/649560/% ... 0%BA%D0%B0
- Dimchev
- Потребител
-
- Кара: e39 530ia
- Мечтае да кара: s50 Compact
https://itunes.apple.com/BG/app/id930663841#
Вчера го свалих това приложение, не знам до колко ще може да бъде полезно, но определено още не е измислено както трябва, особено това с бутона "Извини се".

Вчера го свалих това приложение, не знам до колко ще може да бъде полезно, но определено още не е измислено както трябва, особено това с бутона "Извини се".

- B-Cars Ltd
- Потребител
-
Dimchev написа:https://itunes.apple.com/BG/app/id930663841#
Вчера го свалих това приложение, не знам до колко ще може да бъде полезно, но определено още не е измислено както трябва, особено това с бутона "Извини се".![]()
![]()
Много добра идея!!! Дано се развие

Sent from my iPad using Tapatalk
- B-Cars Ltd
- Потребител
-
Dimchev написа:https://itunes.apple.com/BG/app/id930663841#
Вчера го свалих това приложение, не знам до колко ще може да бъде полезно, но определено още не е измислено както трябва, особено това с бутона "Извини се".![]()
![]()
Много добра идея!!! Дано се развие

Sent from my iPad using Tapatalk