Въвеждане "пътна такса" от 2017 година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Въвеждане "пътна такса" от 2017 година

Мнение от Mollov » 18 Фев 2015, 16:27

jorsenbmw написа:Категоризирани са на леки коли,леки коли с каравани,автобуси,товарни камиони,мотоциклети.От Париж до Ривиерата с кола е около 65 евро в едната посока.9 евро на 100 километра е средната цена във Франция.

Ма що трябва да се сравнява с Франция? А примерно Германия, Австрия, Румъния, че и някои други с винетки...? Що не сравняват с тях?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Въвеждане "пътна такса" от 2017 година

Мнение от steeN » 18 Фев 2015, 16:35

Ми тогава що искаш държавни неща джордане :) хем не искаш да си зависим от държавата хем против приватизация... е ми не става :) хубаво виждаш проблема, ама решението му не е да предлагаш повече от същото :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 18 Фев 2015, 17:41

Май само Моллов ме е разбрал,та да поясня-аз съм ЗА толтаксите и казах ,че дори са ниски в обявения им размер-казах ''Ще кажат, че са ниски и за съжаление са прави''.И,да не е правилно да се гледа Франция като говорим за поредното смучене на пари от народа ,а като стане въпрос за заплати да посочваме Сомалия,но така ни научиха за 25 години.И нека да пре-поясня-когато пътищата са държавни,фирмите изпълнителки на дадена отсечка магистрала само смучат от парите,проверяващите си затварят очите и магистралата видите ли е направена за три пъти по-висока цена на три пъти по-ниско качество.Когато обаче частна фирма концесионер на дадена магистрала започне да я поддържа и няма да може да смуче от евросубсидии,тогава сама ще иска качествен път за да може по-дълго време да събира толтакса без да се налага да връща пари за поддръжка.
Проблемът не е във високи такси за преминаване,проблемът е в ниските доходи.
Относно какво искам държавно-искам тока,водата,комуникциите и железопътния транспорт и един оператор авиолинии да са ми държавни и да не минават през частни посредници.Другото да го дават на който си искат.Само че точно тези неща които изброих са най-интересните за приватизация,защо ли :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Фев 2015, 20:20

10 стотинки на километър каза Лилито, ама щяло някъде към 2020 година...До тогава толкова неща ще се променят... и толкова мнения също.
Всъщност най-голямата дупка от към приходи по линията "винетки" идва от столицата.
Ако се разходите по села и градове извън област София, само напускайки селото или минавайки по околовръстното на някой град, вече има табелки за винетки, в София околовръстното и околните "квартали" на града няма необходимост от винетки и хората си джъткат без тоя налог.
За пример мога да дам примерно Пловдив или Стара Загора, всички коли са с годишни винетки, защото все на някой по някое време ще му се наложи да "скочи" до съседното село, в София множеството хора си купуват примерно веднъж годишно седмична или месечна винетка покрай отпуската.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 18 Фев 2015, 20:21

Аз не разбрах само, на кое викат магистрали, че се юрнаха за тол-такси.
Една Люлин, половин Тракия, половин Струма, част от Хемус и Марица, и няколко не започнати.
Сърцето ми кървя пак неделя в участъка от Пловдив до София, ако за това трябва да плащам :banghead: :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 18 Фев 2015, 20:32

Е.Димитров написа:10 стотинки на километър каза Лилито, ама щяло някъде към 2020 година...До тогава толкова неща ще се променят... и толкова мнения също.
Всъщност най-голямата дупка от към приходи по линията "винетки" идва от столицата.
Ако се разходите по села и градове извън област София, само напускайки селото или минавайки по околовръстното на някой град, вече има табелки за винетки, в София околовръстното и околните "квартали" на града няма необходимост от винетки и хората си джъткат без тоя налог.
За пример мога да дам примерно Пловдив или Стара Загора, всички коли са с годишни винетки, защото все на някой по някое време ще му се наложи да "скочи" до съседното село, в София множеството хора си купуват примерно веднъж годишно седмична или месечна винетка покрай отпуската.

Това с винетките не е точно така, защото аз като отида някъде из държавата ни и винетка се купува ( от съселяните) само ако се ходи към голям град. Което е един или два пъти годишно. Иначе въобще не се купува и си джиткат без. То и няма кой да ги провери естествено. Даже имам двама познати които и преглед и гражданска не плащат, защото ходели до близкия град (на 3км) само един два пъти месечно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 19 Фев 2015, 5:19

За момент да ви върна в настоящето, докато "дойдат"таксите, внимавайте с кратерите по МАГИСТРАЛАТА от Шумен към Варна!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Фев 2015, 12:07

jorsenbmw написа:Относно какво искам държавно-искам тока,водата,комуникциите и железопътния транспорт и един оператор авиолинии да са ми държавни и да не минават през частни посредници.Другото да го дават на който си искат.Само че точно тези неща които изброих са най-интересните за приватизация,защо ли :) :) :)

Като искаш ще плащаш високи данъци, паркинг, тол такси и т.н. и няма да се оплакваш :)

Изображение
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въвеждане

Мнение от KUM4o » 19 Фев 2015, 16:54

Kris написа:
Е.Димитров написа:10 стотинки на километър каза Лилито, ама щяло някъде към 2020 година...До тогава толкова неща ще се променят... и толкова мнения също.

Това с винетките не е точно така, защото аз като отида някъде из държавата ни и винетка се купува ( от съселяните) само ако се ходи към голям град. Което е един или два пъти годишно. Иначе въобще не се купува и си джиткат без. То и няма кой да ги провери естествено. Даже имам двама познати които и преглед и гражданска не плащат, защото ходели до близкия град (на 3км) само един два пъти месечно.

Малко са ти грешни наблюденията. В провинцията над 90% от автомобилите си имат винетки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Фев 2015, 18:36

Не четох всичко, но според мен с въвеждането на тол такси по магистралите трафикът по безплатните алтернативи ще се натовари, ще започнат катастрофи и задръствания. Чудесните, завършени напълно дотогава аутобани ще са писта за тези, които могат да си ги позволят... И дори да бъда от тях, пак няма да ме кефи, че реално 20-30% от обичайно пътуващите ще могат да си позволят магистрала, построена с пари от бюджета и ЕС. За страничните ефекти като замърсяване и спад на вътрешния туризъм няма да отварм дума. Не сме дорасли за тол такси в размер, че да има смисъл да се въвеждат.

jorsenbmw написа:Спор няма това е и целта-да слезеш от колата си и да ползваш масовия транспорт.
В Белгия последваха тези евродирективи и активно орязват достъпа на дизели /които както не е тайна са едни 70% от автомобилите/ до централни части на градовете,а паркирането става ад.Даже новия рекламен клип на обществения транспорт е в смисъла на ''Защо да плащаш толкова много като си с кола,за 3 евро си осигуряваш комфорта и достъпа на градския транспорт до всяка точка..''
Целта на ЕУ е да принуди хората да изоставят заради финансова нерентабилност всичко което ги прави независими от държавата.И малко по малко успяват,във всеки един аспект от живота.

Това за центъра на града никой не го оспорва. Ама защо строят магистрали за много милиарди и ще карат хората да слязат от колите и да не ги ползват? Нали смисъла е да стигаш бързо до някъде. Влаковата ни инфраструктура е на ниво от преди 70-80 години и трябват стотици милиарди да се модерницира, самолетните полети са монопол на трибуквена групировка и са скъпи... Все големи икономически стимули.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2015, 21:43

То няма лошо в масовия транспорт ама при нас е буквално масов. В автобус със 100 места да кажем се товарят 140 човека. :mhihi: Висиш като изпразнен фуй в натоварените часове, щото все закъснява, зимата студ, лятото жега. За мръсотията да не говорим.. :dunno:

Все говорим, че от някъде трябвало да се тръгне. Еми е, тръгнахме. Почнахме да плащаме винетки, че нямало пари за хубави пътища. Е, вече 5-6 години някъде плащаме- хубави пътища има ли? Плащаме една камара пари акцизи и кво ли не върху горивата (т.е. пак си плащаме за карането на километър), нещо промяна?

Що един път пък държавата не тръгне напред. Като правят път да го направят както си трябва. Да ти е кеф да караш по него пък после да плащаме. Не знам аз ли съм претенциозен или колата ми е каруца, но всичко построено в последните 25 години е пълен ташак и няма нищо ама нищо общо с качественото пътно строителство, което може да бъде видяно в една бяла държава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Фев 2015, 21:58

Аз не виждам да са препълнени автобусите, дори напротив. Качват се доста малко хора, нали е срамно в Бг...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2015, 22:31

Не ми се е налагало скоро, предпочитам да ползвам колело или скутер на същата цена или пък без пари. Но като студент имам опит с висене навън от вратата и "айде още малко". :mhihi:

Не е срамно, но е унизително поне за мен. Мръсно, гадно, неудобно..

Вгледай се в някой от автобусите на тия по "селските" линии. Това се предполага, че трябва да минава преглед преди всяко излизане. Преди 2 години съм настигал един такъв в непрогледна мъгла, а той без габарити. Редовно спукани възглавници и клюмнал на една страна. Тонове пушеци и сажди и после защо София е в челните места по замърсяване и рак на белия дроб. Виж на метрото ако ми се отдаде случай или нужда се возя с кеф.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 19 Фев 2015, 22:34

90 лв. ТОЛ-такса за едно пътуване до морето :kuku: :kuku: :kuku:
От порядъка на 10 стотинки на километър ще бъде ТОЛ таксата за лек автомобил, когато бъде въведена. Това стана ясно от участието на регионалния министър Лиляна Павлова по Нова телевизия тази сутрин.
http://www.bnews.bg/article-129654
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 19 Фев 2015, 23:22

Не им ли свикнахте как управляват?????
Пускат една муха,гледат как са настроенията сред обществото и после ... спокойно няма да са 10,а 4 стотинки на километър.То реално и първоначално е било толкова,но за да приеме стадото,аааа пардон народа по-леко нещата се завишават стойностите и после казват ''С вас се съобразихме,прави сте''.
Все пак нали това е резултата от мисленето ''По-добре по-малкото зло''.
Сладури.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата