норвегия
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
норвегия
Колеги места се да работя и живея в норвегия берген ..някои има ли информация за тази малко позната държава ....телефонни разговори цени и на услуги и ядене...сякакво онфо ще ми бъде от полза
bedrock city racing
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: норвегия
///ivanE30 написа:Колеги места се да работя и живея в норвегия берген ..някои има ли информация за тази малко позната държава ....телефонни разговори цени и на услуги и ядене...сякакво онфо ще ми бъде от полза
Заповядай колега и успех: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=172815
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
информация има колкото искаш в нета.моя съвет е ако нямаш намерена работа да се приместиш по към осло.в Берген вали почти всеки ден 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Държи световен рекорд по дъжд нонстоп -над 100 дниmagareto_yori написа:информация има колкото искаш в нета.моя съвет е ако нямаш намерена работа да се приместиш по към осло.в Берген вали почти всеки ден

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
Имам усигорена работа и жилище ....по скоро ми трябва инфо от първа ръка за евтини магазини възможности за допълнителна работа почивните дни и тн...а за валежите съм свикнал за 8 месеца на океана
bedrock city racing
- Bogat-Beden
-
-
ЛИДЛ е евтинкото, бирата по магазините е макс 3 процента.Всичко по-силно е само в държавния магазин за алкохол,който не е с много гъвкаво работно време.Кръчми ,цигари ,таксита са скъпи.Горивата също,но не толкова фрапиращо ,както първите три .
Храната е относително евтина
Храната е относително евтина

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
А телефони до бг ? Сега от англия звъня и ми е дори по евтино отколкото някога ми е било в бг...има ли такива оператори там
bedrock city racing
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
///ivanE30 написа:Имам усигорена работа и жилище ....по скоро ми трябва инфо от първа ръка за евтини магазини възможности за допълнителна работа почивните дни и тн...а за валежите съм свикнал за 8 месеца на океана
за магазините лесно ще се оправиш като идеш на място, не го мисли това.
ето ти един сайт с разни обяви за всевъзможни неща:
http://www.finn.no/

- magareto_yori
- ентусиаст
-
лидл в Норвегия няма.Не просъществува.Общо взето цените са на един хал във всички магазини.от време на време има оферти.техниката доста пъти е по евтина от бг.Колите са скъпи,горивото бих казал е в пъти по евтино от Бг ако сравниш доходите.Услугите са скъпи.В автосервиз един час е около 90/100 евро в нормален сервиз.
за операторите,жена ми ползва Телио и за около 330 крони на месец има 500 минути до БГ и неограничени в Норвегия.Може да има и по евтини! Общо взето ако си се хванал да работиш на бяло цените не трябва да те притесняват,особено ако си сам. Здравеопазването е безплатно,плаща се около 200 крони такса при преглед.Зъболечението е безплатно до 18г,след това платено. Глобите са солени-опичай си акъла
за операторите,жена ми ползва Телио и за около 330 крони на месец има 500 минути до БГ и неограничени в Норвегия.Може да има и по евтини! Общо взето ако си се хванал да работиш на бяло цените не трябва да те притесняват,особено ако си сам. Здравеопазването е безплатно,плаща се около 200 крони такса при преглед.Зъболечението е безплатно до 18г,след това платено. Глобите са солени-опичай си акъла

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега не обръщай цените в лева че ще ти стане лошо.
Свиква се бързо.
Пазаруване най-добре веднъж на 1-2 седмици в комбинация с пътуване до Швеция/Дания/Финландия и от там. Ние сме в Тромсьо ако ти се ходи по - на север.
Всякакъв план с неограничено 3G ще ти свърши работа за звънене, вайбър и скап(сложени на комп в България) а от там през телефона и всичко излиза супер. Ние сме на Теленор ще проверя плана и ще пиша допълнително.
Ако пазаруваш по магазините от сорта на Europris/Eurospar (или само Spar) /Rema1000. Има доста промоции ще се ориентираш по червени етикети но гледай срока на годност.
Петък и събота излизат доста неща заради почивната неделя.
Горивото неделя е по-евтино, с минимална разлика но пък ако системно зареждаш неделя се спестява.
Би ли спделил каква работа си намерил?
Ако имаш проблеми с документи и тем подобно, помагали сме на доста хора с тези неща и процедурите са ясни, ще ударим едно рамо!
Норвежкия се учи за около 3 месеца ако си мотивиран и се отпуснеш да говориш.
Ако ще пращаш кеш към България , най-често се поозва ПИБ понеже поддържат сметки в крони, курсовете им са добри при обмен на 5000+ крони в лева. Ако сумите са по-малки, по-добре да се теглят кеш и в обменните бюра като тавекс например.
Ако обмисляш да живееш там по-дълго плащай , по-високи данъци, на гоеишна основа връщат надплатеното с лихви.
Ако имаш каквито и да е въпроси, пиши , ще се радвам да помогнем!
Свиква се бързо.
Пазаруване най-добре веднъж на 1-2 седмици в комбинация с пътуване до Швеция/Дания/Финландия и от там. Ние сме в Тромсьо ако ти се ходи по - на север.
Всякакъв план с неограничено 3G ще ти свърши работа за звънене, вайбър и скап(сложени на комп в България) а от там през телефона и всичко излиза супер. Ние сме на Теленор ще проверя плана и ще пиша допълнително.
Ако пазаруваш по магазините от сорта на Europris/Eurospar (или само Spar) /Rema1000. Има доста промоции ще се ориентираш по червени етикети но гледай срока на годност.
Петък и събота излизат доста неща заради почивната неделя.
Горивото неделя е по-евтино, с минимална разлика но пък ако системно зареждаш неделя се спестява.
Би ли спделил каква работа си намерил?
Ако имаш проблеми с документи и тем подобно, помагали сме на доста хора с тези неща и процедурите са ясни, ще ударим едно рамо!
Норвежкия се учи за около 3 месеца ако си мотивиран и се отпуснеш да говориш.
Ако ще пращаш кеш към България , най-често се поозва ПИБ понеже поддържат сметки в крони, курсовете им са добри при обмен на 5000+ крони в лева. Ако сумите са по-малки, по-добре да се теглят кеш и в обменните бюра като тавекс например.
Ако обмисляш да живееш там по-дълго плащай , по-високи данъци, на гоеишна основа връщат надплатеното с лихви.
Ако имаш каквито и да е въпроси, пиши , ще се радвам да помогнем!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Bogat-Beden
-
-
извинявам се- АЛДИ имах предвид!magareto_yori написа:лидл в Норвегия няма.Не просъществува.:
Колега intention ,3 месеца или година и 3 месеца за да проговориш норвежки?
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Bogat-Beden написа:извинявам се- АЛДИ имах предвид!magareto_yori написа:лидл в Норвегия няма.Не просъществува.:
Колега intention ,3 месеца или година и 3 месеца за да проговориш норвежки?
годината и 3-те месеца са за датския

иначе до колегата, ако ще взима кола да си вземе бележка от бг застраховател за стажа

- intention
- младши ентусиаст
-
Както написах ако се отпусне човек да говори са нужни 3 месеца, 55 годишна жена с нормална мотивация и плахи опити за говорене го научи за около 3 месеца до ниво ежедневна употреба без прибягване до английски думи.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- intention
- младши ентусиаст
-
aldi и аз не съм виждал, иначе spar/eurospar europris rema1000 kiwi coop
съвсем сериозен съм колега 3 месеца, горе долу времето се разделя 50/50 граматика и думи за речников запас
съвсем сериозен съм колега 3 месеца, горе долу времето се разделя 50/50 граматика и думи за речников запас
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2