Пране на таван
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Пране на таван
Лека по лека и си идва пролетта и съм решил да си освежа колата.
Искам най вече съвет как да си измия тавана защото той има най много нужда от почистване
Има ли препарати с които аз бих могъл да свърша тази работа или да ми препоръчате автомивка в София където да свършат тази работа качествено?Е39 528 е пациента тавана и мокета са бежови.
Искам най вече съвет как да си измия тавана защото той има най много нужда от почистване

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Пране на таван
Някъде имаше тема по въпроса, но внимавай да не отлепиш тавана че после трябва да го лепиш наново целият.

- Tsaneff
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 TOURING 3.0D
Обработва се с хубав препарат за текстил, т.е. се пръска, не много. Изчаква се да подейства препарата и после се обира с малък екстрактор, докато се придържа с едната ръка да не се отлепи. Ектракторът има и дюза, която пръска вода за изплакване. Ако започне да се отлепя, не го пипай, изгорял е дунапрена и ще стане за смяна. Хубаво е да се пробва над сенника, защото ако започне да се отлепя, после остава скрито. Успех.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Миналото лято когато закарах мойта е39ка в Енигма да перат кожата ги попитах и за тавана и момчетата казаха, че на 99% ще се разлепи. Не посмях да ги карам да го перат (с бежова кожа и бежов таван съм)
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Някъде бях чел че има някакви спрейове-пяна с които пръскаш и забърсваш със сух парцал но не знам колко е ефикасен
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
Ето ТУК има подробна тема. Аз миналата есен използвах последните топли дни и се бях решил да го претапицирам (даже мислех да го направя черен/сив, защото им личат по малко петната), но реших да пробвам какво ще му стане, като първо го почистя. Имам снимки в тази тема и мисля, че резултата е повече от добър. До момента нямам оплаквания от разлепяния.
6 мнения
• Страница 1 от 1