Измиване на ДВГ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 and e87
Мечтае да кара: CSL Hommage

Измиване на ДВГ

Мнение от nedsan1994 » 18 Фев 2015, 23:15

Здравейте ,
- Надявам се темата да е на правилното място :lol:
Имам теч на масло с полепнал прах и всякакви неща (е36 1.8is Coupe) и за да установя от къде е омасляването трябва да измия ДВГ , къде могат да ми го измият (гр.София) без да имам някакви премеждия след това ? :lol:

Благодаря Ви , предварително :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Измиване на ДВГ

Мнение от DLVasilev » 19 Фев 2015, 18:01

Сипи 2-3 кила нафта и налей в една пръскалка за препарат и напръскваш мотора, разтъркваш с четка и забърсваш. Така малко ще смърди на дизел 2 седмици ама поне никъде няма да ти е влезнала вода после и ще е перфектно изчистен мотора. Ако не на някоя автомивка с много меглио и водоструйката ама дали ще запали после божа работа ;)
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 19 Фев 2015, 18:04

Освен това на повечето автомивки си е написано с дребен шрифт под ценоразписа, че не носят отговорност за евентуални нежелани последствия.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 19 Фев 2015, 18:20

Най-добре сам си го измий, или по скоро забърши.
Не препоръчвам с нафта защото си остава мазно след това и се цапа бързо.
Най-добре с обезмаслител, или разредител(може и бензин) :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 19 Фев 2015, 19:33

И като пръскат двигателя, да пръскат отдалеч :mrgreen:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Измиване на ДВГ

Мнение от b00st » 19 Фев 2015, 19:52

Мие се, няма проблем. Особено при м42/4 няма опасност да намокриш кабелите на свещите. Така че палиш и си тръгваш без драма, 2 пъти съм го мил и то на пароструйка. Важното е само акумулатора, сирената и бубнините да не ги пръскаш, но те са отстрани.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 20 Фев 2015, 21:54

аз 2 пъти мия двигателя на автомивка и после прекъсва по 2-3 дена, а все стои мръсен..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 26 Фев 2015, 12:18

Я разясни в коя част от двигателя е теча, къде горе-долу?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nedsan1994 » 05 Юни 2015, 10:12

CTORH написа:Я разясни в коя част от двигателя е теча, къде горе-долу?

Проблема е , че всичко е в масло.. ще снимам утре и ще кача снимки..
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 06 Юни 2015, 0:39

Още ли не си го измил? :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 06 Юни 2015, 8:28

Аз последно преди 2 години го мих двигателя при брачеда на гаража, защото имаше препарат за двигатели и керхер водоструйка за 100 лева от баумакс или някакъв подобен хипер маркет.Беше я купил да си мием кросовите мотори. Реших да си измия двигателя, защото имаше мааалко мръсно по капака на главата. Всичко, ок.Оставихме я да съхне, аз тръгнах да се прибирам пеш, за да се оправя да излизаме за вечерта на по бира, все пак беше събота.Незнам за какъв дявол брачеда решил да премести колата, но по едно време се обажда и ми каза"брат, гръмнах ти средното гърне" :shock: Как така, го попитах. Еммммм, повъртях малко, че исках да е приместя ииии, ..... по едно време се чу страшен гръм, наведох се отзад да погледна, задното гърне,ок, и след това видях , че средното се е разцепило по шева !
Чак ламаринките вътре се бяха скъсали и издуха ватата от вътре :cry:
Отидох да ми го заварят, но вече си имах ралиджийка, поне на звук го докарваше :mhihi: :mhihi: Защото 20-ките, поне това го умеят :mhihi: Ползата беше, че колата наистина се отпуши и стана осезаемо по-пъргава. 8) :D Покарах е така малко, да и се покефя и викам, ще си търся оригинално гърне. Погледнахме в нета и ..... около 350-400 лева оригиналното. А преди това си мислях, ако е до 200-220 лева ще взема. Не намерих дори и никакви заместитили на оригиналното. Преди няколко месеца изкочи едно оригинално ,неизползвано за 300 лева, но се отказах да взимам, защото 30 годишно гърне, колко да е читаво.Макар и не използвано , явно е държано на влажно, защото имаше доста следи от корозия. Наскоро бях по друг повод(за на един приятел 525-цата) до едно майсторче,което поправя, генерации. Заприказвахме се, вкарах да е погледне, защото предния , който ми беше заварил гърнето, каза че няма оправяне и трябва ново. Тоя пич ми каза, мога да го отворя гърнето, да сложа нови прегради и вата и да ти го затворя :D Колко, го попитах. 60 лева матеряли и 20 лева за труд, каза човека. Добре, започвай, но искам и да ми сложиш един накрайник.Бяха ми го подарили за рожденния ден, една двуцевка, много красива:) След 6 часа отидох да си е взема и :shock: О , чудо , колата си ми беше пак тиха както преди.Много се зарадвах.Сега мога да си пътувам спокойно и да не ми се надува главата. Но за съжаление, пак си стана по-мудна :mhihi:
А колата ми е Е28 520i
SHARK-а му е майката!!!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Юни 2015, 9:26

Меглио и вода с маркуча, за да не набиваш по букси!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юни 2015, 16:08

Meglio :yes: никакви нафти и други извращения. Добре е да е леко топъл да работи по-добре химията.
Достатъчно е да го напече слънцето дори. Ако не те мързи, издири всички букси и пръсни WD40 вътре преди да миеш. Няма смисъл и да прекаляваш с налягането.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от nedsan1994 » 06 Юни 2015, 20:29

Днес се занимавах.. на загрял ДВГ (85-90градуса) с Meglio и след това с една пръскалка (с вода) и телена четка - лъсна направо (:) и съм много Happy... Скоро ще разбера от къде тече маслото и ще оправя проблема :D
Благодаря Ви , много за съветите !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 12 Юни 2015, 15:44

Колега, нямало е нужда да го миеш, тече ти или уплътнението около масления филтър, или уплътненията на капака покриващ веригата. :lol: :lol:

В кръга на шегата естествено! Аз моя ИС го бях минал с меглио, получава се, но определено трябва да е загрял, че зимата се занимавах и беше малко филм в студа.

п.п. стискам ти палци да не е от капаците около веригата :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата