животът и скромните коли
Модератор: Общи модератори
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: животът и скромните коли
Elesar74 написа:Съжалявам за обобщението, но тук явно е пълно с материалисти. На това ли ще научите децата си, че по-важното от това да си почтен, честен, справедлив, милостив,.... е да си купиш на всяка цена някаква М-ка? И като я купиш какво? Ще мине време, ще ти омръзне, ще искаш още. После това "още" може да дойде под формата на друга М-ка, или нещо още по-яко, луксозно, скъпо. Обаче споко и то ще ти омръзне рано или късно. После идва другото "още" и "още" и докато се усетиш, животът ти минал. Понеже човешкият стремеж да ламти за обогатяване и имане на някакви неща няма мярка, нито край. Животът на човек, не се състои в изобилието на богатството му.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Elesar74 написа:Съжалявам за обобщението, но тук явно е пълно с материалисти. На това ли ще научите децата си, че по-важното от това да си почтен, честен, справедлив, милостив,.... е да си купиш на всяка цена някаква М-ка? И като я купиш какво? Ще мине време, ще ти омръзне, ще искаш още. После това "още" може да дойде под формата на друга М-ка, или нещо още по-яко, луксозно, скъпо. Обаче споко и то ще ти омръзне рано или късно. После идва другото "още" и "още" и докато се усетиш, животът ти минал. Понеже човешкият стремеж да ламти за обогатяване и имане на някакви неща няма мярка, нито край. Животът на човек, не се състои в изобилието на богатството му.
Хахаха, колега, аз определено споделям мнението на един колега изказал се тук, че най-вероятно ти или си поп, или някакъв проповедник на общо основание, не знам

Ако за тебе "М-ка" (дали и нарицателното

Слез на земята и дишай спокойно, бе мен

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
1 месец бях без кола и разбрах, че не е важно, какво караш важното е да ти върши работа. И лада да е по-добре е отколкото да си пеша. 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Nickelback написа: Ти що караш БМВ, 5-ца чак, та и 2.5 мотор, а?![]()
Тя му е от преди да прогледне ...
Вече е в мир със себе си и не му е нужна, но все пак си я е оставил за да му напомня за нечестивия

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
K_Ilkov написа:Nickelback написа: Ти що караш БМВ, 5-ца чак, та и 2.5 мотор, а?![]()
Тя му е от преди да прогледне ...
Вече е в мир със себе си и не му е нужна, но все пак си я е оставил за да му напомня за нечестивия

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
"Иска ми се всички да могат да станат богати и известни и да могат да си купят всичко, което поискат, за да разберат, че това не е най-важното в живота."
Джим Кери
Джим Кери
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Абе мое ли некой да синтезира таа тема в едно изречение различно от:
Ще си карам квато кола ми е удобна и ми харесва, па вие си мислете, че парадирам с нея.
Колко хора от форума не са яли и спали за да си купят кола?!
П.С.
Познавам и такива хора, ама колата си я купуват за себе си, а не за да ги гледат другите...
Ще си карам квато кола ми е удобна и ми харесва, па вие си мислете, че парадирам с нея.
Колко хора от форума не са яли и спали за да си купят кола?!
П.С.
Познавам и такива хора, ама колата си я купуват за себе си, а не за да ги гледат другите...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колегата над мен го е казал, не за да те гледат другите, а за себе си!
Иначе консуматорското общесто и искането на още и още, води до себеизграждане и постигане на по-високи цели! Искаш М-ка --> учиш, работиш изкарваш пари и т.н. Задоволяването с малко или тем подобни смирителски работи са обикновенно оправдания на некадърните и неуспелите в живота с който се успокояват, че не са нещастници.
А колегата Ереисар74 си е сектантче и преди съм го засичал и в нашия централния офис в София имаме един такъв много набожен от една секта, ама един път почти оправи жената на един приятел, така че на тези набожните вяра им нямам, да живее атеизма.
Иначе консуматорското общесто и искането на още и още, води до себеизграждане и постигане на по-високи цели! Искаш М-ка --> учиш, работиш изкарваш пари и т.н. Задоволяването с малко или тем подобни смирителски работи са обикновенно оправдания на некадърните и неуспелите в живота с който се успокояват, че не са нещастници.
А колегата Ереисар74 си е сектантче и преди съм го засичал и в нашия централния офис в София имаме един такъв много набожен от една секта, ама един път почти оправи жената на един приятел, така че на тези набожните вяра им нямам, да живее атеизма.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Nukem написа:....имаме един такъв много набожен от една секта, ама един път почти оправи жената на един приятел, така че на тези набожните вяра им нямам....
Те по такива си падат много жени, в смисъл говорят бавно, монотонно и хипнотизиращо и жените докато се усетят и са им прекопали градинките

По темата: БМВ, Мерц и Ауди са си премиум марки и дори да са на 15 години пак си носят премиум баджа (как я мразя тая дума ама) и е някак друго, различно от това да караш Опел или Мазда на 7 години. Не че с тях няма да ти е удобно ама друго си е. Този който си купува кола от скромна марка с малко коне и нямаща глезотиики просто колата не му е приоритет и сакралното му желание винаги е да с тигне от точка А до точка Б без никаква емоция - просто бизнес.
И малко в небесата: Ако имаш 100 милиона евро, топ вила на Ривиерата или където ти е кеф и няколко други имота на престижни или спокойни дестинации, дали ще разцъкваш с някаква колица с 100 коня под капака, нисък или среден клас пък била тя и чисто нова?
Vra4anin написа:...
Съгласен съм с мнението ти колега, даже мога да го обобщя с един клип: https://www.facebook.com/video.php?v=89 ... nref=story
но пък не съм съгласен с това, че ако съм си изкарал определена сума пари, ще трябва да си купя кола, която да ме кара от т.А до т.Б и само да ми върши работа... Всеки има хоби и страст. Едни си харчат парите за по-скъпи дрехи, други по коли, трети пък за домовете си и т.н. Какво сега ако колите са ми страст и имам парите за мечтаната кола, да не си я купя ли? Щото някой си имал милиарди, но кара евтина кола

..Bayerische Motoren Werke..

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Nukem написа:...Иначе консуматорското общесто и искането на още и още, води до себеизграждане и постигане на по-високи цели! ...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
~Мишо~ написа:Nukem написа:...Иначе консуматорското общесто и искането на още и още, води до себеизграждане и постигане на по-високи цели! ...
Това ще да е някакъв твой проблясък...
Цинично, но факт... Що се отнася до технологии и качество на живот, са тласкани от конкуренцията на пазара, която е тласкана от искането на още и още и на ново и ново. Най-консуматорските страни са със най-силни икономики.
П.С. Това с трабанта ми направи деня

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
BMW_RIDER написа:~Мишо~ написа:Nukem написа:...Иначе консуматорското общесто и искането на още и още, води до себеизграждане и постигане на по-високи цели! ...
Цинично, но факт... Що се отнася до технологии и качество на живот, са тласкани от конкуренцията на пазара, която е тласкана от искането на още и още и на ново и ново. Най-консуматорските страни са със най-силни икономики.
Което е "себеизграждане"?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
_galio_ написа:BMW_RIDER написа:~Мишо~ написа:Nukem написа:...Иначе консуматорското общесто и искането на още и още, води до себеизграждане и постигане на по-високи цели! ...
Което е "себеизграждане"?
Ако изключим на моменти българската(и други) действителност, постигането на високи материални резултати е свързано с много труд, отдаденост, развиването на специфични умения на високо ниво, професионализъм, предприемачески дух, логистика и т.н. се неща които водят и се постигат със себеизграждане.
Ама нищо де, я кажи според теб какво е "себеизграждане"?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on