Заварен диф на 318
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Заварен диф на 318
Пускам тема да разсеем един спор с приятели,
Накратко ще мога ли да се въртя по-сериозно като си заваря диф-а?
Моите приятели казват че 318-ката си е умряла дори с заварен диф и няма да има ефект.
Според мен не е така, защото в момента с отворения 3.45 + захабени гуми си правя кефа представям си със заварка какво ще става.Има доста клипчета вижда се че 318-ките със заварен диф доста добре се въртят но пък все са седани а моето е комби
Говорим за кола която ми е за фън, няма да вози хора , няма да се кара градско, няма да се кара с над 90-100 км/час, няма да застрашава околните и т.н. мисля че една заварка ще е идеална и да почвам да се обучавам
Сигурно много биха казали събирай за м50б25 и шпер ама аз едвам си сипвам бензин и си правя ремонти и консумативи та камо ли такива инвестиции
Вие какво мислите ?
Накратко ще мога ли да се въртя по-сериозно като си заваря диф-а?
Моите приятели казват че 318-ката си е умряла дори с заварен диф и няма да има ефект.
Според мен не е така, защото в момента с отворения 3.45 + захабени гуми си правя кефа представям си със заварка какво ще става.Има доста клипчета вижда се че 318-ките със заварен диф доста добре се въртят но пък все са седани а моето е комби
Говорим за кола която ми е за фън, няма да вози хора , няма да се кара градско, няма да се кара с над 90-100 км/час, няма да застрашава околните и т.н. мисля че една заварка ще е идеална и да почвам да се обучавам

Сигурно много биха казали събирай за м50б25 и шпер ама аз едвам си сипвам бензин и си правя ремонти и консумативи та камо ли такива инвестиции
Вие какво мислите ?
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Заварен диф на 318
Е каро едвам събираш пари за нормалното, що зорлем искаш да си строшиш колата?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
няма да се троши колата , да сметнем че имам една основна която е сток, тиха , семейна, за пътуване и т.н., а е36-цата ми е лично за мен , твърдо окачване , права шумна генерация, джантите ми опират в калниците и не качвам повече от 1 човек на нея, олекотена сиромах тунинг ( махната резервна гума oще каквото се сетиш.) тя е за фън , но не е за унищожаване в никакъв случай, просто искам някой които кара на заварка и има опит на сподели как заварката ще се отрази на малолитражка, това на клипа е ис-ка и е супер
https://www.youtube.com/watch?v=VEUPjYAxqSI
https://www.youtube.com/watch?v=hT28a17uGv8
https://www.youtube.com/watch?v=VEUPjYAxqSI
https://www.youtube.com/watch?v=hT28a17uGv8
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
За начало разликата от 318i и 318is е доста голяма...
С заварения диф ще можеш да се пързаляш с галошите г/д но по-скоро ще бъде опит за донът отколкото дрифт.
Не,няма да можеш да се въртиш "по-сериозно" като завариш дифа,трябва и под капака да има нещо повече от 65-кс на гумите.
Дано съм ти помогнал.
С заварения диф ще можеш да се пързаляш с галошите г/д но по-скоро ще бъде опит за донът отколкото дрифт.
Не,няма да можеш да се въртиш "по-сериозно" като завариш дифа,трябва и под капака да има нещо повече от 65-кс на гумите.
Дано съм ти помогнал.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Познавам две такива в нашия град 318i с заварени диференциали. Едното вече е с 2,8 мотор.
И двете са седани и не знам дали ще е същото със комбито. Предполагам, че при комбито ще е по-трудно защото е по тежко и иска сила за да направи подходящ ъгъл. Та това с 1.8 и заварения диференциал си го пързаля момчето всяка неделя на полигона, а зимата и по Узана и Шипка. Наистина му взема акъла на сухото и не му пуска много газта, но се получава.
А и после ако не ти хареса за 50 лева винаги може да сложиш пак отворен диференциал. Само да те светна предварително, че из града вече има скъсани полуоски от тая работа. И задължително ако имаш хубави гуми отзад ги махни предварително. 
ЕДИТ: Забравих да споделя една много важна подробност. Че колата е изкормена вътре и почти няма нищо освен нужните неща...

ЕДИТ: Забравих да споделя една много важна подробност. Че колата е изкормена вътре и почти няма нищо освен нужните неща...
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Зимата ще е супер, лятото ще усетиш предимно негативите. Ако завариш газта на първа може да се въртиш в кръг на сухо, друго едва ли.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
На 202ра видях миналия сезон едно комби 318 със шпер и се въртеше много
, чак не ми се вярваше, но ручеше баш на 4 цилиндъра.
Не мога да ти кажа как се е държала на дрифтове, но донъти тесен кръг и голям си ги правеше. Верно бая прекъсвачи имаше, но пак си беше доволно според мен за тая мощност 

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
И за една седмица всички тампони отзад са леш и моста се разхожда като ремарке отзад... Никакви заварки на нормални коли, това е най-голямата глупост... Гледал съм го тоя филм, точно с комби - сега собственика освен, че събира за шпер, събира и за тампоните отзад, щото не се кара направо 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
8 мнения
• Страница 1 от 1