"специално" паркиране
Модератор: Общи модератори
Re: "специално" паркиране
http://curious.actualno.com/Vijte-kakvo ... 59176.html
http://fakti.bg/img/news2014/133166/2cb ... 960628.jpg
http://fakti.bg/img/news2014/133166/2cb ... 960628.jpg

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- B-Cars Ltd
- Потребител
-
Варна,морето и сините парко места....ла ла ла ...как беше онази песен. То бива бива ама не бива чак толкова...
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
alekangg написа:И аз се чудя защо толкова се пресилва това паркиране на инвалидните места. Да, тъпо и невъзпитано е, но това е една много малка част от нарушенията....
може да е малка част от проблема с паркирането, но е най-важната. Затова се пресилва и се правят кампании. Явно наистина не знаете колко е дразнещо, защото не ви се е налагало да возите инвалид. Аз обаче имам опит от първа ръка. Дядо ми (да е жив и здрав още 90 години) е сляп - Първа категория инвалид. Имаме кола, която се ползва само за него с разрешение от общината, лепенка и всичко и когато ходя с него по банки, нотариуси, болници и т.н винаги ползваме тези места. Умишлено те са най-достъпните за да са максимално удобно за инвалидите. Идея си нямате кво е да прекараш сляп човек на 90 години 50-100 метра през паркинг или разбит тротоар.
А когато местата за заети от неинвалидни коли, винаги ги затварям ако има как без грам да ми мигне окото.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
[/quote]ineedmoney написа:може да е малка част от проблема с паркирането, но е най-важната.
Само да те допълня авторът на интересната мисъл да прочете внимателно поста на alx на 12 стр от темата какво му се е случило в САЩ след една снежна буря и да знае как се действа в една истинска полицейска държава.

Не че обичам янките, а точно обратното!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Цял паркинг на баумакс... Но.. Бмв ако не спре най-отпред мое да не го видат че е с тоя лукс 10годишен
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re:
INTEGRALE написа:Цял паркинг на баумакс... Но.. Бмв ако не спре най-отпред мое да не го видат че е с тоя лукс 10годишен
Те повечето хора не разбират тая кола дали е 2002-ра или 2012-та. И не само жени като цяло. Имам такива случаи, единия ми вика - глей (еди кой си) си купил нова кола. При единия беше със Пасат 1998-ма, а другия с Шкода Фелиция кой знае от коя година...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Там е работата, че всичко се прави по кампании и е отбиване на номера.. Трябва да започнат да глобяват наред за всичко.
Без снимка, но по темата:
Из коментарите под снимка на паркирало не на място возило: "Снощи, докато гледах Бербатов как играе, разбрах защо Божинов паркира на местата за инвалиди."
Та мисля си, дали да не има дават на нашите футболисти направо с правата за "топко-гоначи" и по една инвалидна карта?
Из коментарите под снимка на паркирало не на място возило: "Снощи, докато гледах Бербатов как играе, разбрах защо Божинов паркира на местата за инвалиди."
Та мисля си, дали да не има дават на нашите футболисти направо с правата за "топко-гоначи" и по една инвалидна карта?
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Това ще да е голям играч.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
_galio_ написа:Това ще да е голям играч.
Гошко Хубавеца - https://bg-bg.facebook.com/george.vladimirov1

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Да ,ама Гошко кара с 260 км/ч .
Нищо че резервоара е на резервата си почти.
Кои сте вие да му държите сметка

Да не говорим за надписите ''крейзи Джордж'' и ''Ай уил фак ю''
поне се радвам че тук класификацията е по типаж хора,а не марка автомобил.Като си прост страдат хората около теб,ти самия не забелязваш.
Нищо че резервоара е на резервата си почти.
Кои сте вие да му държите сметка

Да не говорим за надписите ''крейзи Джордж'' и ''Ай уил фак ю''
поне се радвам че тук класификацията е по типаж хора,а не марка автомобил.Като си прост страдат хората около теб,ти самия не забелязваш.
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
streetz написа:_galio_ написа:Това ще да е голям играч.
Гошко Хубавеца - https://bg-bg.facebook.com/george.vladimirov1
пълен палячо като му гледам спирането(паркирането)
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Тази тема искрено ме забавлява
Борите се с буржоата в България ,която си позволява да спира на места за инвалид. Ако спре някой обикновен гражданин ще изгори на момента ( предполагам ) , но пича дето кара кола за 30 хилки и нагоре с празен резервоар и 2-3-та ръка гуми няма .
В Англия кралицата гледа ( big sister ) ! Там дето се вика само за въздуха ,който дишаш не те карат да плащаш ! И хората спират и биват глобявани . Който има пари ходи с кола и на центъра . Но това е друга тема .
Продължавам да задавам въпроса "Защо си мислите ,че само в България се случват тези нередности ? " Отговор няма . В чужбина е същото , да не кажа по зле за пореден път . С тази разлика ,че всеки един може да си позволи да спре на инвалид да го глобят и да си плати .И ако му стиска да спре пак .
Един тъп чистач взема почасова ставка стартираща от 9.50 на час при минимална ставка 8.65 . Има най-обикновенни чистачи вземащи по 13-14 евро и нагоре !
Искаш милиони ! Караш курс 1 година за болногледач и след 1-вия месец обучения започваш работа на минимална ставка 14 евро на час и ходиш където те пратят . С времето и опита стигаш и до 35 евро на час . При 40 часа на седмица изчислете си ги вие к`ви евра се падат .
Защо ви пиша тази пумия .
Ми боли ме чепа де спирам ! Си платя и ще замина е*ал съм му майката ! Но тук иде другия момент - уважение ,самосъзнание ,съчувствие , съпоставяне на другия на мястото . Никой никога не е сигурен дали няма да се сдобие с инвалидно място на паркинга законово ДА ПАЗИ ГОСПОД !
Както като малки ни учеха в автобуса да отстъпим мястото на някой възрастен за да седни така трябва да се процедира и с тези места . Те са предназначени за хора с ограничени способности . Друг е въпроса в България ,колко инвалиди могат да си позволят собствен превоз за да спрат на тези места. Дето се казва те нямат осигурена достъпност (рампи ,асансьори и т.н. ) до публични сгради , подлези и прочие .....
Не казвам ,че и тук хората обичат полицията ! Но имат уважението и респекта от тях . Не казвам ,че правят повече от нашите полицаи ,но се вижда ,че има ред и дисциплина ! Не са дребнави и не се крият зад закона ! Закона е за всички ,както за полицията така и за гражданина !
В България е анархия реална анархия всеки прави ,каквото си иска и както сметне за добре. Както на него му е удобно без да мисли за другия .
И има нещо друго.Малките деца ,подрастващите , тинейджарите и цялото това подрастващо поколение взема пример не само от хората ,които ги заобикалят ,но и от известни личности било то наши или чуждестранни ! И тук питам ?
Какво очаквате от тях ? Какъв пример вземат от вас ,нас ,тях?
Кахарим се за някакъв селянин дето спрял на инвалидно място или в разрез с правилата за движение или изобщо каквито и да било правила .....
Ще жънем това ,каквото посеем !
И за да съм в темата с наглите шофьори :

Темата може да се проточи и да качваме снимки още много време и години.
Нека дадем пример ! Нека се обединим хората в форума , нека загърбим марките автомобили и да действаме ,като едно цяло ! Нека има кампания из всички форуми и да се даде пример на останалите шофьори за това ,как да се държим на пътя , как да сме по толерантни на пътя към шофьорите и пешеходците !
Уха как звучи ..... поредната идея ,която няма да бъде реализирана поради големия мащаб ,който трябва да обхване . Хората ,които ще трябва да спазват правилата и тарикатите криещи се между нас дето не им пука за нищо освен за собственото благо ......
Живи и здрави !!! Някой ден всеки ще бъде съден индивидуално за грешките си ,а до тогава мислете ,какво можем да променим сами било то в себе си или в другите

В Англия кралицата гледа ( big sister ) ! Там дето се вика само за въздуха ,който дишаш не те карат да плащаш ! И хората спират и биват глобявани . Който има пари ходи с кола и на центъра . Но това е друга тема .
Продължавам да задавам въпроса "Защо си мислите ,че само в България се случват тези нередности ? " Отговор няма . В чужбина е същото , да не кажа по зле за пореден път . С тази разлика ,че всеки един може да си позволи да спре на инвалид да го глобят и да си плати .И ако му стиска да спре пак .
Един тъп чистач взема почасова ставка стартираща от 9.50 на час при минимална ставка 8.65 . Има най-обикновенни чистачи вземащи по 13-14 евро и нагоре !
Искаш милиони ! Караш курс 1 година за болногледач и след 1-вия месец обучения започваш работа на минимална ставка 14 евро на час и ходиш където те пратят . С времето и опита стигаш и до 35 евро на час . При 40 часа на седмица изчислете си ги вие к`ви евра се падат .
Защо ви пиша тази пумия .
Ми боли ме чепа де спирам ! Си платя и ще замина е*ал съм му майката ! Но тук иде другия момент - уважение ,самосъзнание ,съчувствие , съпоставяне на другия на мястото . Никой никога не е сигурен дали няма да се сдобие с инвалидно място на паркинга законово ДА ПАЗИ ГОСПОД !
Както като малки ни учеха в автобуса да отстъпим мястото на някой възрастен за да седни така трябва да се процедира и с тези места . Те са предназначени за хора с ограничени способности . Друг е въпроса в България ,колко инвалиди могат да си позволят собствен превоз за да спрат на тези места. Дето се казва те нямат осигурена достъпност (рампи ,асансьори и т.н. ) до публични сгради , подлези и прочие .....
Не казвам ,че и тук хората обичат полицията ! Но имат уважението и респекта от тях . Не казвам ,че правят повече от нашите полицаи ,но се вижда ,че има ред и дисциплина ! Не са дребнави и не се крият зад закона ! Закона е за всички ,както за полицията така и за гражданина !
В България е анархия реална анархия всеки прави ,каквото си иска и както сметне за добре. Както на него му е удобно без да мисли за другия .
И има нещо друго.Малките деца ,подрастващите , тинейджарите и цялото това подрастващо поколение взема пример не само от хората ,които ги заобикалят ,но и от известни личности било то наши или чуждестранни ! И тук питам ?
Какво очаквате от тях ? Какъв пример вземат от вас ,нас ,тях?
Кахарим се за някакъв селянин дето спрял на инвалидно място или в разрез с правилата за движение или изобщо каквито и да било правила .....
Ще жънем това ,каквото посеем !
И за да съм в темата с наглите шофьори :

Темата може да се проточи и да качваме снимки още много време и години.
Нека дадем пример ! Нека се обединим хората в форума , нека загърбим марките автомобили и да действаме ,като едно цяло ! Нека има кампания из всички форуми и да се даде пример на останалите шофьори за това ,как да се държим на пътя , как да сме по толерантни на пътя към шофьорите и пешеходците !
Уха как звучи ..... поредната идея ,която няма да бъде реализирана поради големия мащаб ,който трябва да обхване . Хората ,които ще трябва да спазват правилата и тарикатите криещи се между нас дето не им пука за нищо освен за собственото благо ......
Живи и здрави !!! Някой ден всеки ще бъде съден индивидуално за грешките си ,а до тогава мислете ,какво можем да променим сами било то в себе си или в другите

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!