Смяна вериги Е60 2006г M57N2-231кс
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: смяна на вериги на е 60 2006г мотор M57N2- 231кс
Преди седмица смених веригите+шлаифане на глава и нова гарнитура и гумички на цилиндрите и тн. ,разлика в работата на колата не мога да намеря,но сега поне си карам по-спокйно,че се бях наплашил от всички тези коментари как късали вериги тези мотори.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Честно казано въпреки, че не съм привърженик на темата и казах резултата от смяната на X3 на веригите, смятам, че не е особено скъп ремонт, който наистина се прави веднъж на 300 000 / 5000000 се тая колко щом са в няколко стотинхиляди.
Еми не е и особено евтин ремонт,но наистина се прави веднъж,не е като с ангренажа,който не е много по евтин от смяната на вериги за подобен клас коли .
Здравейте Колеги! Завчера,на Тракия,скъсах верига,докато карах с 170.Колата "изхълца",все едно спира горивото,за секунда,после оборотите паднаха и си угасна.Никакви други шумове или удари не се чуха.Сега се започва сериозното изваждане,а бях планувал до седмица,две, да ги сменям профилактично веригите
Така че,сменяйте профилактично,че после, ше боли повечко! Колата е 2009 и на 260 000км.Обслужвана е перфектно,масло, на повече от 10-12 хил. не съм оставял несменено!
Така че,сменяйте профилактично,че после, ше боли повечко! Колата е 2009 и на 260 000км.Обслужвана е перфектно,масло, на повече от 10-12 хил. не съм оставял несменено!Re: смяна на вериги на е 60 2006г мотор M57N2- 231кс
Grey написа:Здравейте Колеги! Завчера,на Тракия,скъсах верига,докато карах с 170.Колата "изхълца",все едно спира горивото,за секунда,после оборотите паднаха и си угасна.Никакви други шумове или удари не се чуха.Сега се започва сериозното изваждане,а бях планувал до седмица,две, да ги сменям профилактично веригитеТака че,сменяйте профилактично,че после, ше боли повечко! Колата е 2009 и на 260 000км.Обслужвана е перфектно,масло, на повече от 10-12 хил. не съм оставял несменено!
Пълен ужас. Аз все повече започвам да си мисля, че това с веригата е едва ли не до лош късмет. Разбира се човек не бива да оставя нищо на случайността и е редно колата да се обслужва редовно и с качествени консумативи, но както се вижда и в този случай и това не е гаранция. А ти откъде си сигурен, че е скъсала верига? Отвориха ли ти двигателя вече? Дано поне се разминеш с възможно най-малки поражения, колега.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Grey написа:Здравейте Колеги! Завчера,на Тракия,скъсах верига,докато карах с 170.Колата "изхълца",все едно спира горивото,за секунда,после оборотите паднаха и си угасна.Никакви други шумове или удари не се чуха.Сега се започва сериозното изваждане,а бях планувал до седмица,две, да ги сменям профилактично веригитеТака че,сменяйте профилактично,че после, ше боли повечко! Колата е 2009 и на 260 000км.Обслужвана е перфектно,масло, на повече от 10-12 хил. не съм оставял несменено!
Колата до колко си сигурен, че е на 260к ?
За километрите, съм абсолютно сигурен,Колеги!!!Всичко е проверено и достоверно! Първите ,малко над 200К са навъртяни в Германия и то само за малко над 2 години! Останалите/около 40К/, съм ги врътнал тук в БГ за около 2 години и нещо......... и да,сигурно е ,че е верига
Колата,вече е разкостена.Пораженията са сериозни:кобилици,клапани,двата вала са криви,счупени са зъбчатките на веригата,маслена помпа,даже кутията на ангренажа се беше спукала...... със сигурност забравям нещо още,но, като цяло нещата отиват към цяла нова глава с валове,както и всички шитове около и веригите! Така като гледам,с по- малко от шест бинки,няма да се размина,ама тва е положението,поне ше разгледам и разни други неща профилактично да сменя ,докато мотора е разкостен
Не мислете,че ви ги пиша тия неща ей така за кеф,споделям кенефната ситуация в която, се озовах,само защото не смених навреме веригите,а си го бях планирал!Точно за това ме е яд най-много!!! ......А иначе,колата си я харесвам и винаги съм я поддържал с възможно най-добрите и оригинални консумативи!!! Така,че,моят съвет е: .......километража,показва ли 200К,задължително вериги да се сменят,кавото и да ви обясняват майсторчетата,иначе има вероятност да ви заболи джобеца и то, брутално!!! В крайна сметка,всеки сам си решава, до каква степен да разчита на късмета!
Колата,вече е разкостена.Пораженията са сериозни:кобилици,клапани,двата вала са криви,счупени са зъбчатките на веригата,маслена помпа,даже кутията на ангренажа се беше спукала...... със сигурност забравям нещо още,но, като цяло нещата отиват към цяла нова глава с валове,както и всички шитове около и веригите! Така като гледам,с по- малко от шест бинки,няма да се размина,ама тва е положението,поне ше разгледам и разни други неща профилактично да сменя ,докато мотора е разкостен
Не мислете,че ви ги пиша тия неща ей така за кеф,споделям кенефната ситуация в която, се озовах,само защото не смених навреме веригите,а си го бях планирал!Точно за това ме е яд най-много!!! ......А иначе,колата си я харесвам и винаги съм я поддържал с възможно най-добрите и оригинални консумативи!!! Така,че,моят съвет е: .......километража,показва ли 200К,задължително вериги да се сменят,кавото и да ви обясняват майсторчетата,иначе има вероятност да ви заболи джобеца и то, брутално!!! В крайна сметка,всеки сам си решава, до каква степен да разчита на късмета!Re: смяна на вериги на е 60 2006г мотор M57N2- 231кс
Няма ли да ти излезе по-евтино да си вземеш направо друг двигател, че даже и да си го ревизираш?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
dimodi написа:Няма ли да ти излезе по-евтино да си вземеш направо друг двигател, че даже и да си го ревизираш?
+1
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Предполагам сте наясно,нов мотор колко струва? По блока,цилиндрите,бутала и другите неща всичко си ми е наред.За какво да рискувам със мотор на старо,като мога да си взема само главата с валовете?......ама,ако ми намерите нов двигател, за 6-7К,навит съм!!! 
- netmurder
- старши ентусиаст
-
Колега преди време един приятел се интересуваше да си вземе и той направо друг мотор и доколкото съм запознат цените бяха между 3000-3500лв., не знам за какви 6-7К говориш...
Колега,мойте уважения,но, нямам намерение да си купувам "читав" мотор ,за 3000лв!!!
Все пак имам намерение,да си покарам колата,още поне 150 000км.!Кефи си ме!Благодаря за помощта!
Все пак имам намерение,да си покарам колата,още поне 150 000км.!Кефи си ме!Благодаря за помощта!- netmurder
- старши ентусиаст
-
Колега и моите уважения, но такива са цените... Все пак не караме Бентли!!! Проста сметка, взема се мотор за 3-3.5К и за още 1000лв. се обслужва и мотора ще го караш не 150 000хил. км, ами 300 000хил. км, но все пак всеки сам си решава, успех.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
за какво точно е спора?
правиш ли разлика между някакъв мотор за 3-3.5к, и този мотор който колегата кара и познава от 2 години?
ако не, то дискусията е безпредметна
правиш ли разлика между някакъв мотор за 3-3.5к, и този мотор който колегата кара и познава от 2 години?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- netmurder
- старши ентусиаст
-
da6ip написа:за какво точно е спора?
И каква е разликата, щом на колегата мотора къса верига на реални 260 000хил. при положение че е поддържан перфектно!!! И каква е гаранцията че този мотор който се вземе за 6-7хил. лв. ще е по хубав от този за 3.5хил. лв. При положение че като се вземе мотора ще му бъде сменена веригата и обтегачите и други дребни неща!!! Спирам да пиша по темата, просто изложих мнение и ако колегата иска помощ, то тук в моя регион може да вземе хубав мотор на тази цена която казах!!!