Евтин ксенон vs Night Braker
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Евтин ксенон vs Night Braker
имаше такава тема преди (за ксенони на рефлектор)- нека момчето да си я потърси и прочете...
а пък ксенон на фарове за мъгла е още по-голяма глупост... ем няма да осветява както трябва пътя ем ще заслепява доста лошо.
ксенони _само_ с лупи и то само за къси (и може би дълги).
и друго... китайските "4300к" ксенони не са 4300 ми са към 5500... 4300 е бяло със лек жълт отенък- вижте примерно на мерцедес фабричния ксенон- е той на 4300..
а пък ксенон на фарове за мъгла е още по-голяма глупост... ем няма да осветява както трябва пътя ем ще заслепява доста лошо.
ксенони _само_ с лупи и то само за къси (и може би дълги).
и друго... китайските "4300к" ксенони не са 4300 ми са към 5500... 4300 е бяло със лек жълт отенък- вижте примерно на мерцедес фабричния ксенон- е той на 4300..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
защо трябва да гледат на Мерцедес, всяка Е46ца оригинално е с 4300к
за съжаление светенето е далече от това на китайския
Така и така има тема, може ли да препоръчате някой сравнително качествен ксенон от ибей. Става въпрос за кола с лупи на късите с 4300к ксенон
, не БМВ, обаче понякога единия фар не пали от първия път, понякога другия т.е. държи се като типичен китайски продукт. Има ли нещо по-качествено, което решава този проблем?
за съжаление светенето е далече от това на китайския
Така и така има тема, може ли да препоръчате някой сравнително качествен ксенон от ибей. Става въпрос за кола с лупи на късите с 4300к ксенон

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз съм купувал китайски ксенон само от Babuna и съм много доволен. Не виждам смисъл да се пазаруват такива неща от ибей, предвид, че разликата в цените е пренебрежимо малка, а шансът за проблеми - не.
Never mistake motion for action...
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Leon написа:Аз съм купувал китайски ксенон само от Babuna и съм много доволен. Не виждам смисъл да се пазаруват такива неща от ибей, предвид, че разликата в цените е пренебрежимо малка, а шансът за проблеми - не.
Подкрепям мнението на колегата напълно. Купувал съм ксенон и за е36цата и за е46цата. Единия е от Бабуна, другия е от БКтунинг. Преди да направя покупките прекарах бая време в четене на мнения от чужди форуми и нашия, гледах какви ли не клипчета. В крайна сметка мисля, че нещата които се продават в ибея са същите като тези които продават нашите момчета. Разликата е там, че ако нещо стане се разправям с хора в България и най-малкото времето за реакция е доста по-малко. Да не говорим и, че цената от българските търговци е или равна на ибейската или е една идея по-надолу.
© написа:Така и така има тема, може ли да препоръчате някой сравнително качествен ксенон от ибей. Става въпрос за кола с лупи на късите с 4300к ксенон, не БМВ, обаче понякога единия фар не пали от първия път, понякога другия т.е. държи се като типичен китайски продукт. Има ли нещо по-качествено, което решава този проблем?
Не е ксенон, но вече има LED светлини с интензитет на светлина от 4500 лумена при мощност от 45W ...
Пазаруването от ибей го дадох единствено като възможност за по-голям избор. Почти неограничен, не заради цени. То е ясно, че като има проблем няма да вземеш най-евтиното
- SheTrqa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D 184к.с
Реших и аз да направя експеримент с китайските. Ксеноните, които са в момента са D2S Hella 35W 4300K. След дългогодишна работа едната леееко започна да се различава от другата. Предполагам, че ще си взема нов читав комплект, но по съвет от колега от форума реших да си направя експеримент с китайските. Поръчах един чифт от тези http://www.aliexpress.com/item/CHEAPEST-12V-35W-D2S-AC-HID-XENON-Bulb-Lamp-4300K-6000K-FREE-SHIPPING/1843900843.html - излезнаха ми 11 лв
Ако работят много ще съм доволен. Ако издържат и повече от месец ще съм най доволен.....А ако изкарат година - пак ще поръчам от тях
Предстои ми да ги сложа и да видя резултата.
Искам само да попитам - има ли някаква опасност тези китайчета да прецакат нещо? Или най-лошото, което може да стане е да не светят? Не знам дали въпросът ми е глупав, но аз да си питам

Искам само да попитам - има ли някаква опасност тези китайчета да прецакат нещо? Или най-лошото, което може да стане е да не светят? Не знам дали въпросът ми е глупав, но аз да си питам

M10 написа:6000к 55вата за да изглежда все едно извънземните идват
Ако имаш и лупи верно извънземните идват, обаче е важно да са добре регулирани че колко псувни ще ядеш. Това е най добрият вариант
Няма начин да няма начин
pinko_23 написа:M10 написа:6000к 55вата за да изглежда все едно извънземните идват
Ако имаш и лупи верно извънземните идват, обаче е важно да са добре регулирани че колко псувни ще ядеш. Това е най добрият вариант
6000k както и да ги регулираш ще светят по дърветата... А Не дай си боже да има повечко влага във въздуха- като караш ще се чувстваш все едно си в рая- стена от светлина ама нищо не виждаш...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
alx написа:pinko_23 написа:M10 написа:6000к 55вата за да изглежда все едно извънземните идват
6000k както и да ги регулираш ще светят по дърветата... А Не дай си боже да има повечко влага във въздуха- като караш ще се чувстваш все едно си в рая- стена от светлина ама нищо не виждаш...
Интересното е,че е точно обратното.Карам само с 6000к от около 10год.В мъгла учудващо пробива доста по добре от светлина с ниски келвини.При спорове на тази тема съм правил сравнителни тестове с халогенна крушка на единия фар и ксенон на другия,резултата е в полза на ксенона.Иначе карам с 6000 щото ме кефи най-много като цвят,иначе го дават да осветява малко по-малко от 4300,но на фона на ксенона на е39 е песен.Пак казвам-правил съм директни сравнителни тестове в мъгла с халогенна и ксенонова крушка 6000к,точно поради спорове на точно тази тема.
П.П.През 2005-та си докарах от Германия Мазда 323ф с китайски 6000к ксенон,колата беше с валиден ТЮВ,като имаше некви маркери на баластите,че са одобрени за ползване.
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Взех NB, оказа се, че тия евтините са DC и няма по-малко от 6000к.
Утре ще ги сложа
Жалки, че новия филипс нямат този цокъл, изглеждат доста по-премиум изработка.
Утре ще ги сложа

Жалки, че новия филипс нямат този цокъл, изглеждат доста по-премиум изработка.
МИТАКА1654 написа:alx написа:pinko_23 написа:M10 написа:6000к 55вата за да изглежда все едно извънземните идват
Интересното е,че е точно обратното.Карам само с 6000к от около 10год.В мъгла учудващо пробива доста по добре от светлина с ниски келвини.При спорове на тази тема съм правил сравнителни тестове с халогенна крушка на единия фар и ксенон на другия,резултата е в полза на ксенона.Иначе карам с 6000 щото ме кефи най-много като цвят,иначе го дават да осветява малко по-малко от 4300,но на фона на ксенона на е39 е песен.Пак казвам-правил съм директни сравнителни тестове в мъгла с халогенна и ксенонова крушка 6000к,точно поради спорове на точно тази тема.
П.П.През 2005-та си докарах от Германия Мазда 323ф с китайски 6000к ксенон,колата беше с валиден ТЮВ,като имаше некви маркери на баластите,че са одобрени за ползване.
Аз също съм съгласен с колегата 6000 К си светят супер. Ако не са ти регулирани фаровете верно е че свтят по дърветата, но за висока влажност на въздуха в мъгла или мъгла в сумрак през зимните месеци на в градски условия или дълъг път нямат равни. Незнам какъв опит имаш колега с ксенон но аз съм предоволен от 6000 К 55 вата в мъгла видимоста е в пъти по добра.
Няма начин да няма начин
Най удачните К за мъгла и мокро време са 9000К (виолетово-лилава светлина). За халогенните са екстра и вършат в пъти по добра работа. На късите или 4300 или 6000 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не е точно така...От гледна точка на ефективност в мъгла е най-добре фаровете ти да излъчват целия спектър, демек бяла светлина, а ти да гледаш с поляризирани жълти, оранжеви или червени очила. Навсякъде по колата е най-добре да се слага 4100-5000 К. Всичко друго е за визия. Китайския, 6000 К, носи чиста проба илиенско-мунинг такава

Ubi dubium, ibi libertas
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Толкова е дъвкана темата,че...ето го и правилния отговор за читаво ОСВЕТЯВАНЕ,а не светене..
:
http://www.danielsternlighting.com/tech/tech.html
Всички със сини крушки и ксенон над 5000к,особенно DC ходете се гръмнете със заблуждението,че пед*растко синьо-лилаво-розовото осветява по-добре дори от читава халогенна крушка...
За магазин препоръчвам ксенон.бг.Адски много ми харесва,че са единствените който са написали и казват минусите на DC системите и че прословутите ~3200 лумена се отнасят само за система с AC баласт и цветова температура 4300к

http://www.danielsternlighting.com/tech/tech.html
Всички със сини крушки и ксенон над 5000к,особенно DC ходете се гръмнете със заблуждението,че пед*растко синьо-лилаво-розовото осветява по-добре дори от читава халогенна крушка...

За магазин препоръчвам ксенон.бг.Адски много ми харесва,че са единствените който са написали и казват минусите на DC системите и че прословутите ~3200 лумена се отнасят само за система с AC баласт и цветова температура 4300к

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4